Avril Lavigne: «Φοβήθηκα για τη ζωή μου»

Avril Lavigne: «Φοβήθηκα για τη ζωή μου»

Μετά από μήνες που πέρασε στο σπίτι, κλινήρης, η τραγουδίστρια αποκαλύπτει πως μία τρομοκρατική περίπτωση του νόσου του lyme την άλλαξε για πάντα: «Πραγματικά έμαθα ποια είμαι», λέει

 Avril Lavigne: «Φοβήθηκα για τη ζωή μου»
Είναι μια κρύα μέρα του Μαρτίου και η Avril κάθεται οκλαδόν στον τεράστιο μοβ καναπέ του σαλονιού της. Τους τελευταίους πέντε μήνες η ποπ σταρ, 30, έχει αποτραβηχτεί μαζί με το σύζυγό της, Chad Kroeger, στο απομονωμένο καταφύγιό τους στο Οντάριο του Καναδά, παλεύοντας να γίνει καλά στην υγεία της, ενώ οι φήμες για τους λόγους της εξαφάνισής της οργιάζουν. Τώρα η Lavigne είναι πλέον έτοιμη να εξηγήσει γιατί χάθηκε από τον κόσμο: Πέρσι την άνοιξη, το τσίμπημα ενός τσιμπουριού οδήγησε σε μια σοβαρή περίπτωση της νόσου Lyme που την άφησε στο κρεβάτι ανήμπορη, να αναζητά τι της συμβαίνει. «Υπήρχαν στιγμές που δεν μπορούσα να αναπνεύσω, δεν μπορούσα να μιλήσω και δεν μπορούσα να κινηθώ. Νόμιζα πως πεθαίνω» αποκαλύπτει στο People.

Όλα ξεκίνησαν ενώ ήταν σε περιοδεία τον περασμένο Απρίλιο. Ξαφνικά, άρχισε να νιώθει άρρωστη. «Ήταν 11 Απριλίου και θυμάμαι να ξυπνάω μούσκεμα. Ένιωθα πως καίγομαι από τον πυρετό» λέει. Θεωρώντας πως είχε γρίπη, πήρε τα σχετικά φάρμακα, αλλά τα συμπτώματα χειροτέρευαν. «Είχα μεγάλη αδυναμία και ένιωθα συνέχεια κουρασμένη. Ένα βράδυ προσπάθησα να βουρτσίσω τα δόντια μου μέσα στο λεωφορείο της περιοδείας και δεν μπορούσα καν να σταθώ». Ζήτησε βοήθεια από γιατρούς που το απέδωσαν σε αφυδάτωση και εξάντληση από την περιοδεία. «Έλεγα “όχι, δεν είναι αυτό”» θυμάται η Kαναδή τραγουδίστρια, η οποία από τα 17 της, το 2002, όταν το πρώτο της άλμπουμ, Let Go, έγινε πλατινένιο, δουλεύει ασταμάτητα. «Έκανα αυτή τη δουλειά για πολύ καιρό και ποτέ πριν δεν είχα νιώσει έτσι». Μετά την τελευταία της δημόσια εμφάνιση το Σεπτέμβριο, προσπάθησε να γιορτάσει τα 30ά της γενέθλια στο Λας Βέγκας μαζί με φίλους. «Ήταν φριχτό. Ίσα που μπορούσα να φάω και όταν πήγαμε στην πισίνα, ένιωσα πως έπρεπε να φύγω και να πάω να ξαπλώσω. Οι φίλοι μου ρωτούσαν τι συμβαίνει και δεν ήξερα».

Η κατάστασή της χειροτέρευε. Δεν μπορούσε να απαλλαγεί από την τάση για λήθαργο και τους πονοκεφάλους. Το σώμα της πονούσε όλο και περισσότερο. Κάποια στιγμή, έφτασε να παλεύει για να κάνει ακόμα και τις πιο απλές κινήσεις. Τελικά, δύο φίλοι της που γνώριζαν για τη νόσο του Lyme της είπαν πως μπορεί να ήταν αυτό. Όμως ήταν δύσκολο να γίνει μια σαφής διάγνωση. «Πάλεψα για να βρω άκρη. Οι γιατροί πίστευαν πως ήμουν τρελή και αρνούνταν να με εξετάσουν. Αναγκάστηκα να μάθω για την ασθένεια εντελώς μόνη μου, ψάχνοντας στο Internet. Μετά από μήνες, πολλές επισκέψεις στα επείγοντα περιστατικά και συμβουλές από πολλούς ειδικούς, τελικά οι υποψίες της επιβεβαιώθηκαν και εξετάστηκε από έναν ειδικό στην αντιμετώπιση της νόσου. «O κόσμος δεν μιλά για αυτή την ασθένεια, η βοήθεια που μπορείς να βρεις είναι μηδαμινή» λέει και ομολογεί πως δεν έχει ιδέα πού μπορεί να την τσίμπησε το τσιμπούρι που της μετέδωσε την ασθένεια που της άλλαξε τελείως τη ζωή.
avril lavigne
Κλείσιμο

Από τον Οκτώβριο σχεδόν δεν βγήκε από το σπίτι της καθώς πολεμά τη νόσο. Για να διατηρήσει τη θετική της σκέψη στηρίχτηκε στην οικογένειά της, έβλεπε πολλές ταινίες και κράτησε την επαφή με τους fans της μέσα από τα social media. «Ποτέ δεν έπαθα κατάθλιψη, αλλά όταν είσαι άρρωστος και τόσο τρομοκρατημένος, αυτό είναι από μόνο του καταθλιπτικό» λέει. «Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Υπήρχαν στιγμές που δεν έκανα ντους επί μία εβδομάδα, γιατί δεν μπορούσα καν να σταθώ όρθια. Ήταν σαν να είχαν ρουφήξει από μέσα μου τη ζωή».

Για να θεραπευτεί πήρε πολλές δόσεις αντιβιοτικών και άλλαξε ριζικά τον τρόπο ζωής της. «Η δίαιτά μου δεν περιέχει ζάχαρη ούτε γαλακτοκομικά ούτε γλουτένη. Είναι όλα βιολογικά. Πίνω χυμούς τρεις φορές την ημέρα» λέει η Lavigne που εκτιμά πως έχει ανακάμψει κατά 80%. «Κάνω γιόγκα, διαλογίζομαι και προσπαθώ να κολυμπάω ή να περπατάω καθημερινά. Έχει τα “πάνω” και τα “κάτω” του – γίνεσαι καλύτερα, μετά χειρότερα, μετά πάλι καλύτερα».

Η περιπέτεια την έφερε πιο κοντά με τη μητέρα της, η οποία έμεινε στο σπίτι της κόρης της για μήνες προκειμένου να τη φροντίσει. Εν τω μεταξύ, ο Κroeger, 40, βρίσκεται στη μέση περιοδείας με την μπάντα του, Nickleback, αλλά επιστρέφει στο σπίτι όσο πιο συχνά μπορεί για να είναι κοντά της. «Είναι πολύ υποστηρικτικός» λέει διαψεύδοντας τις φήμες για κλυδωνισμούς στο γάμο τους. Και οι fans της ήταν επίσης εκεί για εκείνη στις δύσκολες αυτές στιγμές. «Ρωτούσαν συνεχώς για μένα και έτσι απάντησα με προσωπικό μήνυμα σε κάποιον πως δεν ένιωθα καλά» λέει η Avril για το direct μήνυμα στο twitter που έγινε viral τον περασμένο Δεκέμβριο. «Τα μηνύματα και βίντεο για περαστικά που έλαβα με συγκίνησαν βαθιά. Τα έβλεπα ξαπλωμένη στο κρεβάτι και έκλαιγα γιατί ένιωθα πως με αγαπούν. Αυτό ήταν πολύ δυνατό και ωραίο».

Τελικά, η Lavigne νιώθει ευγνωμοσύνη για το χειρότερο πράγμα που της έχει συμβεί ποτέ στη ζωή της. «Ποτέ δεν είχα τόσο χρόνο με τον εαυτό μου και ποτέ πριν δεν ήμουν τόσο βέβαιη για το τι πραγματικά θέλω στη ζωή μου: υγεία, οικογένεια, αγάπη, ευτυχία».

Τόσο η Lavigne όσο και ο Kroeger θέλουν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους (το 2013 εκείνος δήλωσε στο People πως χρειάζεται απλά να βρουν την ευκαιρία να περάσουν χρόνο μαζί στο σπίτι τους), αλλά τώρα η Avril έχει και έναν ακόμα σκοπό: Να μάθει ο κόσμος για τη νόσο του Lyme. Επίσης, θέλει να ξεκινήσει και πάλι να δουλεύει, αλλά σε πιο νορμάλ ρυθμούς. «Όλο αυτό με ξύπνησε» ομολογεί. Το πρώτο της πρότζεκτ είναι το single «Fly», που κυκλοφορεί τον Απρίλιο και στηρίζει τους Special Olympics 2015. H Avril θέλει σύντομα να καταφέρει να ηχογραφήσει και ένα χριστουγεννιάτικο άλμπουμ, ενώ θα την ενδιέφερε να παίξει σε μια ταινία. «Περιμένω πώς και πώς να ξαναζήσω συναρπαστικές εμπειρίες. Στις πιο δύσκολες στιγμές μου, είπα στον εαυτό μου “Τώρα είσαι σαν την κάμπια στο κουκούλι. Όταν έρθει η άνοιξη, θα είσαι έτοιμη να πετάξεις”».

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης