Στέφανι Λεωνίδας: Ο θηλυκός Λεωνίδας στη λεωφόρο της δόξας

Στέφανι Λεωνίδας: Ο θηλυκός Λεωνίδας στη λεωφόρο της δόξας

Ραγδαία ανερχόμενη, η ελληνικής καταγωγής  Στέφανι Λεωνίδας σαγηνεύει στον ρόλο της Σαλώμης στη νέα ταινία για τον Ιησού, «Killing Jesus», που προβάλλεται απόψε στο National Geographic. Το «thema people» συνάντησε τη νεαρή ηθοποιό στο Λος Αντζελες μαθαίνοντας
περισσότερα για το κορίτσι που αποκαλούν τα αμερικανικά ΜΜΕ «Greek fresh face» του Χόλιγουντ

Στέφανι Λεωνίδας: Ο θηλυκός Λεωνίδας στη λεωφόρο της δόξας
Γεννήθηκε στο Λονδίνο πριν από 21 χρόνια. Παιδί-θαύμα σε θεατρικές παραστάσεις, είδε τα πιο τολμηρά της όνειρα να γίνονται πραγματικότητα όταν στα 17 της χρόνια κέρδισε τον ρόλο της Ιρίσα στη συναρπαστική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Defiance» που προβάλλεται σε ολόκληρο τον κόσμο (στην Ελλάδα από τον ΟΤΕ ΤV). Από εκείνη τη στιγμή άλλαξε η ζωή της αφού από μαθήτρια και εκκολαπτόμενη ηθοποιός μεταμορφώθηκε για τις ανάγκες του ρόλου σε άλιεν. Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιούνται στο Τορόντο του Καναδά, μια πόλη όπου η ίδια ζει περίπου 6 μήνες τον χρόνο και η οποία την έχει φέρει ακόμα πιο κοντά στην ελληνική της καταγωγή. «Η πόλη αυτή έχει τόσο μεγάλη ελληνική κοινότητα που πραγματικά είναι το καλύτερο μέρος για να εξασκήσω τα ελληνικά μου», λέει χαρακτηριστικά η Στέφανι Λεωνίδας.



Στον ρόλο της Σαλώμης προκαλεί πραγματική φρενίτιδα με το πρόσωπό της

Κλείσιμο
Στη συνάντησή μας στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια στο πάρτυ που δόθηκε για την προώθηση του «Killing Jesus», όπου η όμορφη ηθοποιός υποδύεται τη Σαλώμη, επικρατεί πραγματική φρενίτιδα για χάρη της. Ο ατζέντης της από το Λονδίνο είναι συνεχώς δίπλα της, οι φωτογράφοι δεν την αφήνουν στιγμή ήσυχη, ωστόσο εκείνη παρακολουθεί ατάραχη όλα όσα συμβαίνουν σαν να γίνονται για κάποιον άλλο. Στην ερώτηση ενός τηλεοπτικού ρεπόρτερ από το NBC αν το όνομά της προφέρεται Λεωνίδας ή Λιονάιντας, η ίδια απαντά ορθά κοφτά: «Λεωνίδας! Δεν έχετε διαβάσει Ελληνική Ιστορία;». Με ελληνικό ταμπεραμέντο και βρετανική προφορά, την οποία λατρεύουν οι Αμερικανοί, το σίγουρο είναι ότι θα ακούμε πολύ συχνά από δω και πέρα για τη Μις Λεωνίδας. Τα δυο της αδέρφια, όπως μας επισήμανε, είναι κι εκείνα ηθοποιοί, «η Τζορτζίνα έχει παίξει στο τελευταίο “Χάρι Πότερ”, ενώ ο Ντιμίτρι τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα».



- Πόσο Ελληνίδα αισθάνεσαι;  Πολύ! Ο πατέρας μου είναι από την Κύπρο και η μητέρα μου από τη Βρετανία. Γνωρίστηκαν στο Λονδίνο και προέκυψα εγώ και τα αδέρφια μου. Ελλάδα και Κύπρος για μένα είναι η ίδια χώρα, οπότε, ναι, νιώθω πολύ Ελληνίδα. Το περασμένο καλοκαίρι έκανα διακοπές στη Σαντορίνη και στην Κεφαλονιά, θεωρώ ότι είναι τα πιο όμορφα μέρη που έχω βρεθεί ποτέ στη ζωή μου. Πίστεψέ με, για την ηλικία μου έχω ταξιδέψει πολύ και έχω δει πολλά τοπία, αλλά σαν τα ελληνικά δεν υπάρχουν πουθενά. Νιώθω βέβαια λίγες τύψεις γιατί δεν έχω εξελίξει τα ελληνικά μου όσο θα ήθελα. Οταν ήμουν μικρή ο πατέρας μου επέμενε να μου μιλάει στα ελληνικά και εγώ από αντίδραση απαντούσα στα αγγλικά. Ημουν λίγο επαναστάτρια στο Δημοτικό. Μεγαλώνοντας ανακάλυψα πόσες εκατοντάδες -για να μην πω χιλιάδες- αγγλικές λέξεις προέρχονται από τα ελληνικά και έγινα ακόμα πιο περήφανη για τη γλώσσα του μπαμπά. Θεωρώ ότι με τα ελληνικά μπορείς να εκφράσεις καλύτερα τα συναισθήματά σου, είτε είναι καλά είτε κακά. Στο Λονδίνο οι καλύτεροί μου φίλοι είναι πάντα Ελληνες και βρίσκω τρομερά διασκεδαστικό να μιλάω μαζί τους όσο μπορώ και στα ελληνικά.

- Από τα 18 σου πρωταγωνιστείς στην τηλεοπτική υπερπαραγωγή «Defiance» που προβάλλεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο σετ σε αποκαλούν «Λεωνίδας» ή «Λιονάιντας»;  Εχουν μάθει το «Λεωνίδας» και το προφέρουν πολύ ελληνικά. (γέλια) Κάποιοι ξένοι δημοσιογράφοι, κυρίως Αμερικανοί, επιμένουν στο «Λιονάιντας» έτσι όπως το έμαθαν από την ταινία «300» με τον Τζέραρντ Μπάτλερ, αλλά τους διορθώνω... Τι να κάνω; Πάντως οι περισσότεροι γνωρίζουν Ελληνική Ιστορία, γνωρίζουν τον Λεωνίδα και διαρκώς μου κάνουν πλάκα με το επώνυμό μου. Οπως μου έκαναν και στο σχολείο γιατί, όπως καταλαβαίνεις, πέρα από τον θρύλο που φέρει δεν παύει να είναι ένα αντρικό όνομα που το έχει ένα κορίτσι.



- Πώς αισθάνεσαι με τη φήμη;  Προς το παρόν πολύ άνετα. Στο «Defiance» το κοινό με αναγνωρίζει ως κοκκινομάλλα άλιεν, οπότε, παρότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η μεταμόρφωση σε καθημερινή βάση γιατί παίρνει μέχρι και 3 ώρες, στην ουσία με προστατεύει από τα αδιάκριτα βλέμματα. Αν και η σειρά έχει χιλιάδες φαν, μόνο οι πολύ πωρωμένοι θυμούνται πώς είμαι στην πραγματικότητα. Επειδή μπήκα πολύ μικρή στον χώρο για μένα αυτό ήταν ιδανικό... τέλειο! Δεν νομίζω να άντεχα την αναγνωρισιμότητα που προσφέρει μια τέτοια σειρά σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο ρόλος με βοηθάει να μπω βήμα-βήμα σε αυτό τον κόσμο. Με τον ρόλο της Σαλώμης περιμένω να αλλάξουν όλα αυτά σιγά-σιγά. Εξάλλου, έρχονται κι άλλα πράγματα στο μέλλον και τώρα νιώθω πιο έτοιμη να τα αντιμετωπίσω. Πριν από τρία χρόνια με τρόμαζα. Τώρα, για παράδειγμα, δίνω μια συνέντευξη με μεγάλη ευκολία.



Ολο το καστ του «Defiance» όπου το κοινό γνώρισε τη Στέφανι Λεωνίδας ως κοκκινομάλλα άλιεν, σε μια εξαιρετικά δύσκολη μεταμόρφωση η οποία σε καθημερινή βάση τής παίρνει έως και 3 ώρες

- Χόρεψες τον χορό της Σαλώμης στην ταινία «Killing Jesus»;  Εννοείται! Νομίζω πως τα πήγα καλά, θα το δείτε και θα μου πείτε. Η ταινία που προβάλλεται σήμερα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες 147 χώρες, νομίζω, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Πιστεύω πως έδωσα κάτι διαφορετικό στη διφορούμενη προσωπικότητα της θρυλικής Σαλώμης. Ηταν τελικά τόσο επικίνδυνη και τόσο αδίστακτη όσο φαινόταν; Χρησιμοποιούσε το σεξ και ήταν αμαρτωλή; Υπήρχε σε όλο αυτό το εκρηκτικό κοκτέιλ της προσωπικότητάς της κάποια δόση αθωότητας; Ηταν μια γυναίκα σε άμυνα με όπλο τη σαγήνη και την τέχνη της αποπλάνησης; Η ταινία δίνει απαντήσεις σε διάφορες εκδοχές τόσο για τη Σαλώμη όσο και για τον Ιησού από τη Ναζαρέτ. Λίγο πριν από το Πάσχα είναι ένα έργο που έχει τεράστιο ενδιαφέρον για τους τηλεθεατές.



Με τον Γιώργο Σατσίδη στα στούντιο του National Geographic Channel

- Πού θα περάσεις το ελληνικό Πάσχα;  Λατρεύω το ελληνικό Πάσχα και το έχω απολαύσει στο παρελθόν σε Ελλάδα και Κύπρο. Φέτος θα βρίσκομαι στο Λονδίνο με την οικογένειά μου. Για μένα το Πάσχα δεν μπορεί παρά να είναι ελληνικό με όλα τα έθιμα να τηρούνται... στο έπακρο: την Ανάσταση, τη μαγειρίτσα, το αρνί - τα πάντα! Ελπίζω στο Λονδίνο να μη βρέχει. Θεέ μου, δεν αντέχω να σουβλίζουμε αρνί και να βρέχει πάλι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης