Αναστασία Παντούση: Η καλύτερη (συμ)μαθήτρια

Αναστασία Παντούση: Η καλύτερη (συμ)μαθήτρια

Η Αναστασία Παντούση, η οποία φέτος έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο με το σίριαλ «Οι Συμμαθητές», μιλάει για το μουσικό σχολείο από το οποίο αποφοίτησε, τη σχέση της με το φαγκότο, τις σπουδές νηπιαγωγού και εξηγεί τα πώς και τα γιατί της μετάβασής της στην υποκριτική. Επίσης, αποκαλύπτει πώς πήρε τον ρόλο για το διαφημιστικό σποτ της Lacta, αλλά και τι ξεχωρίζει στον σύντροφό της

Αναστασία Παντούση:  Η καλύτερη (συμ)μαθήτρια
Η 23χρονη Αναστασία Παντούση τελειώνοντας το Μουσικό Σχολείο σπούδασε νηπιαγωγός. Παράλληλα ασχολήθηκε με το θέατρο, αφού όνειρό της από μικρή ήταν να γίνει ηθοποιός. Ετσι, πέρασε από αρκετές θεατρικές ομάδες και παραστάσεις προτού κάνει το τηλεοπτικό της ντεμπούτο με την τηλεοπτική σειρά «Οι Συμμαθητές». Με την επιτυχία που γνώρισε όμως και μέσα από τη συμμετοχή της στο διαφημιστικό σποτ της Lacta μπορούμε να πούμε πως φέτος είναι -κυριολεκτικά- η πιο γλυκιά χρονιά της.

- Πώς προέκυψε η επιλογή του Μουσικού Σχολείου; Ηθελες να γίνεις μουσικός;
Επαιζα πιάνο από έξι ετών και αποφασίσαμε με τη μητέρα μου να πάω σε Μουσικό Σχολείο στο Γυμνάσιο. Μάλιστα, στο σχολείο υποχρεωτικά διαλέγαμε ένα όργανο, κι επέλεξα το φαγκότο. Είναι σπάνιο να δεις γυναίκα να παίζει φαγκότο, αλλά όταν μας το παρουσίασε ο καθηγητής με γοήτευσαν  η διαφορετικότητά του, ο ήχος του, το ξύλο τριανταφυλλιάς από το οποίο είναι κατασκευασμένο. Το αγάπησα. Η μουσική είναι πάντα παρούσα στη ζωή μου, αλλά δεν ήταν το επάγγελμα με το οποίο ήθελα να ακολουθήσω. Επίσης, ανέκαθεν μου άρεσαν τα παιδιά. Μικρή παρακολουθούσα πολύ συχνά παιδικές παραστάσεις με την κυρία Κάρμεν Ρουγγέρη. Παρακολουθώντας την κατάλαβα ότι αυτό ήθελα να κάνω όταν μεγαλώσω. Στο σχολείο, επίσης, ήμουν στη θεατρική ομάδα, κάτι το οποίο λάτρευα. Οταν τελείωσα το λύκειο ζήτησα από τον πατέρα μου να πάω σε δραματική σχολή. Δεν ενθουσιάστηκε όμως με την ιδέα κι έτσι αποφάσισα να σπουδάσω νηπιαγωγός.

Κλείσιμο


- Σπούδασες νηπιαγωγός, αλλά κατέληξες στην υποκριτική. Πάντα ήθελα να γίνω ηθοποιός. Την περίοδο που σπούδαζα πήγα σε μια οντισιόν για παιδικό θέατρο και με πήραν. Ηταν το θέατρο «Δελφινάκι», τότε θέατρο «Ορφέας». Εκεί έπαιξα στην πρώτη μου παράσταση, την «Παραμυθούπολη», και συνεχίζω να κάνω παιδικό θέατρο τέσσερα χρόνια τώρα.  Συνειδητοποίησα ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός και έτσι άφησα το Παιδαγωγικό.

- Πώς προέκυψε η συμμετοχή σου στο σίριαλ «Οι Συμμαθητές» στον ΑΝΤ1; Είχα μια φίλη casting director και μου πρότεινε να πάω στην οντισιόν για το σίριαλ «Οι Συμμαθητές». Πήγα, έκανα μια σκηνή μαζί με τον σύντροφό μου γιατί χρειαζόταν κάποιος να πει τα υπόλοιπα λόγια και στο τέλος ο κ. Θωμόπουλος είπε χιουμοριστικά την ατάκα: «Πήρα το παιδί κι εσύ κόπηκες». Τελικά, με πήραν στην τρίτη οντισιόν. Δεν σου κρύβω ότι δεν το πίστευα.

- Είχες άγχος για το αν θα τα καταφέρεις; Ακόμα έχω πολύ άγχος. Για το αν θα καταφέρω να είμαι αξιοπρεπής και γενικότερα να αντεπεξέλθω σωστά σε ό,τι μου ζητούν. Ευτυχώς, οι σκηνοθέτες είναι δίπλα μου, είναι οι δάσκαλοί μου. Ολο το καστ με έχει βοηθήσει πολύ και υπάρχει καλό κλίμα. Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου με έχει κάνει να αισθάνομαι άνετα, με βοηθάει και με καθοδηγεί. Στηρίζομαι πάνω της. Αλλά και ο Κρατερός Κατσούλης, η Μαριάννα Τουμασάτου, ο Μάριος Αθανασίου με έχουν βοηθήσει πολύ.

- Πόσο άλλαξε η ζωή σου μετά τους «Συμμαθητές»; Δεν έχει αλλάξει κάτι, μόνο ότι κάνω πλέον αυτό που αγαπώ. Οσον αφορά στην αναγνωρισιμότητα, τον πρώτο καιρό δεν με γνώριζαν. Τα Χριστούγεννα στην Ερμού έπαθα το πρώτο σοκ. Ακουγα κορίτσια να συζητούν και να λένε «αυτή είναι η ηθοποιός». Εγινα κόκκινη σαν παντζάρι, είχα κρυφτεί πίσω από τον φίλο μου και του έλεγα να προχωρήσει. Το πιο γλυκό που μου έχει συμβεί είναι όταν ένα κοριτσάκι μου έδωσε μια στέκα για να τη φοράω όταν παίζω στο σίριαλ. Αλλά -ευτυχώς- δεν είμαι ευρέως γνωστή.

- Εχεις αισθανθεί ποτέ ανταγωνισμό ή ζήλια στη δουλειά; Ναι, μου συνέβη στο θέατρο. Υπήρχε ένας μεγαλύτερος άνθρωπος με τον οποίο παίζαμε μαζί και ο οποίος με κατηγόρησε ότι τον καπελώνω στη σκηνή. Βεβαίως, με δικαίωσαν όλοι στον θίασο. Εγινε μεγάλος καβγάς, αλλά το διαχειρίστηκα. Εβαλα ένα νοητό γυαλί ανάμεσά μας για να μπορώ να συνυπάρχω μαζί του στην περιοδεία και συνέχισα. Τότε κατάλαβα ότι δεν είναι όλα ροζ σε αυτή τη δουλειά. Ηταν το πρώτο σοκ.



Σκήνη από το σίριαλ «Οι Συμμαθητές» του ANT1

- Είναι δύσκολο να ζεις από τη δουλειά σου; Ναι, γιατί μπορεί τη μία σεζόν να δουλεύεις και την άλλη να μην είσαι πουθενά. Τα χρήματα είναι λίγα και έχουν λιγοστέψει κι οι δουλειές.

- Πώς προέκυψε η διαφήμιση της Lacta;  Μια μέρα ήμουν με έναν φίλο μου ο οποίος έδωσε το τηλέφωνό μου για ένα κάστινγκ. Πήγα - αρχικά είχα το σενάριο της Μυρσίνης αλλά τελικά υποδύθηκα την Αννα. Μια γυναίκα η οποία μόλις έχει βγει από μια σχέση και ερωτεύεται τον Κωστή, ο οποίος εργάζεται σε ένα barber shop απέναντι από την πολυκατοικία της. Αρχίζει ένα φλερτ και καθώς εξελίσσεται η ιστορία, δυστυχώς δεν έχει αίσιο τέλος.

- Εχεις κοινά στοιχεία με την Αννα; Είμαι κοντά στην Αννα. Είναι ντροπαλή, περιμένει από τον άντρα να κάνει το πρώτο βήμα και λειτουργεί με το βλέμμα δίνοντας το πράσινο φως για την προσέγγιση. 

- Τι ήταν αυτό που σε κέρδισε στον σύντροφό σου; Είμαστε ενάμισι χρόνο μαζί και με έχουν κερδίσει η ειλικρίνειά του και η αγάπη του την οποία αποδεικνύει κάθε μέρα. Με στηρίζει σε κάθε μου επιλογή, γεγονός το οποίο εκτιμώ απεριόριστα.

- Εχεις δηλώσει την αγάπη σου για τα παιδιά. Θα ήθελες να κάνεις δικά σου; Δεν ξέρω, γιατί ο κόσμος δεν είναι κατάλληλος για ένα παιδί. Αν έκανα παιδιά, πιστεύω πως θα τα προστάτευα υπερβολικά και θα τα έβαζα μέσα σε μια γυάλα για να μην τα πειράξουν. Αλλά και πάλι σκέφτομαι ότι δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες. Οταν φτάσω στην κατάλληλη ηλικία, θα το σκεφτώ πολύ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης