Δαλιδά Γκουτιέρεζ: Μια Βραζιλιάνα στα μπουζούκια

Δαλιδά Γκουτιέρεζ: Μια Βραζιλιάνα στα μπουζούκια

100% γέννημα θρέμμα Brazilian, η Δαλιδά Γκουτιέρεζ που γεννήθηκε ξέροντας να χορεύει σάμπα πέρασε από όλα τα πόστα στα θρυλικά μαγαζιά του Βασίλη Τσιλιχρήστου, έκανε την παρθενική της εμφάνιση στα «Αστέρια» Γλυφάδας ως τραγουδίστρια στο πλευρό του Πάνου Κιάμου και σήμερα ξεσηκώνει τον κόσμο στο «Club 22», πάλι με τον Κιάμο

Δαλιδά Γκουτιέρεζ: Μια Βραζιλιάνα στα μπουζούκια
Αραγε υπάρχει Βραζιλιάνα που να μη χορεύει σάμπα; Μια απορία απέναντι στην πιο κλισέ ερώτηση που μπορεί να κάνεις σε μια κοπέλα που γεννήθηκε και  μεγάλωσε στις γειτονιές της Κουριτίμπα, εκεί που τα βράδια βγαίνουν στους δρόμους και κάνουν αυτοσχέδια πάρτυ με σάμπα και καϊπιρίνια. Γιατί όμως να αφήσει κανείς αυτόν τον επίγειο παράδεισο; «Οι Ελληνες και οι Βραζιλιάνοι μοιάζουν αφάνταστα. Είναι φιλόξενοι, ανοιχτόκαρδοι, γλεντζέδες. Οταν ήρθαμε με τη μητέρα μου στην Αθήνα γιατί παντρεύτηκε με Ελληνα ήμουν 6 ετών», απαντά.

Τη Δαλιδά οι σημερινοί 30άρηδες (πάνω-κάτω) θα τη θυμούνται πίσω από το μπαρ να ετοιμάζει ποτά, πάνω σ’ αυτό να χορεύει, στην είσοδο να υποδέχεται κόσμο, στις δημόσιες σχέσεις του «Venue» και στις σελίδες ιλουστρασιόν περιοδικών σε σέξι φωτογραφήσεις. Ενα πρώτο ερώτημα είναι το γιατί βγήκε στη δουλειά από τα 15 της και δεύτερο, και πιο σημαντικό, πόσο γυμναστήριο κάνει για να διατηρήσει τη φήμη που θέλει τα σώματα των Βραζιλιάνων γυναικών τόσο τέλεια: «Αποφάσισα να δουλέψω στα 15 μου. Οχι, δεν είχαμε ανάγκη, απλά ήθελα να είμαι ανεξάρτητη. Η μητέρα μου το δέχτηκε. Ξέρει ότι αν μου το απαγόρευε θα αντιδρούσα, καθότι είμαι πεισματάρα. Γυμναστήριο; Βαριέμαι, δεν πάω γυμναστήριο, δεν τρέχω. Τρώω σαν τρελή. Μόνο σε σχολή χορού θα πήγαινα. Ξέρεις γιατί δεν βάζω κιλά; Πηγαίνω κάθε Τετάρτη σε μαγαζί και χορεύουμε βραζιλιάνικα επί ώρες. Και σε βραζιλιάνικα εστιατόρια πάω. Την τελευταία φορά μάλιστα πήγα με μια Γερμανίδα φίλη μου η οποία με δούλευε για τα εφτά γκολ που φάγαμε το καλοκαίρι από τη χώρα της στο Μουντιάλ».

Κλείσιμο



Ολα άρχισαν από μια οντισιόν

Πώς αποφάσισε να γίνει τραγουδίστρια; «Είχα έναν φίλο που όταν τραγουδούσα καθόταν και με άκουγε γιατί πίστευε ότι έχω καλή φωνή. Στα 16 μου γύρισε και μου είπε ότι κάνουν οντισιόν στα “Αστέρια” για τραγουδίστρια. Ξαφνιάστηκα, αλλά δεν έδωσα και τόση σημασία. Εκείνος όμως επέμενε. Τότε το είπα στη μητέρα μου κι εκείνη μου είπε ότι δεν έχω να χάσω τίποτα κι έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου. Με πήραν. Θα τραγουδούσα με τον Κιάμο. Δεν ήξερα καν τι είναι τα μπουζούκια αφού δεν είχα πάει ποτέ. Το ίδιο βράδυ μετά την οντισιόν πήγα. Μου φάνηκε τεράστιο το μαγαζί, αχανές. Τι τραγούδησα; Παπαρίζου. Μου αρέσει πολύ η Παπαρίζου, αλλά και η Φουρέιρα. Ειδικά το σόου που κάνει η Φουρέιρα στην πίστα είναι άξιο θαυμασμού», λέει. Οι άνδρες πώς συμπεριφέρονται απέναντι σε μια τόσο νεαρή γυναίκα όταν τη βλέπουν να δουλεύει νύχτα; «Δεν θυμάμαι κάτι περίεργο. Φυσικά ακούς τα πάντα. Αλλά από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν», αποκρίνεται. Γιατί τα παράτησε μετά την πρώτη εμπειρία στην πίστα;

«Είχα σχολείο. Δεν μπορούσα να τους ακολουθώ, π.χ., στη Θεσσαλονίκη ή σε εμφανίσεις στο εξωτερικό στις συναυλίες. Επρεπε να τελειώσω το σχολείο. Στα 17 μου είπα να δοκιμάσω ξανά. Δήλωσα συμμετοχή και στο “Fame Story” και πέρασα. Βέβαια είχα κρύψει την πραγματική ηλικία μου και τελικά μου απαγορεύτηκε να συμμετάσχω γιατί έπρεπε να είμαι πάνω από 18 ετών. Ομως τότε είχα τελείως άλλα μυαλά. Σήμερα δεν ξέρω αν θα δήλωνα συμμετοχή σε τηλεοπτικό talent show. Δέκα χρόνια μετά συνάντησα  και πάλι φέτος τον Κιάμο. Δεν με θυμόταν. Ξέρεις πόσους νέους τραγουδιστές βγάζει ο Κιάμος στην πίστα για να τους βοηθήσει; Με ήξερε τα τελευταία χρόνια ως όνομα αλλά δεν του είχε περάσει από το μυαλό ότι πριν από 10 χρόνια είχαμε συνεργαστεί», θυμάται.

Δεν υπάρχουν οι παλιές αμοιβές

Ποια είναι η μουσική της ταυτότητα; «Συνεργάζομαι με την ομάδα του Stan. Τα παιδιά στην Icon Music μου έχουν γράψει το “Λίγο ακόμα” και μαζί με τους Otherview και τον Μάνο Δεδεβέση κάναμε το “Χωρίς εσένα”. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο στούντιο μαζί με τους Rec και δουλεύουμε το νέο κομμάτι που θα κυκλοφορήσω. Θέλω να κάνω μια επιτυχία, γιατί ένα κομμάτι που θα ακουστεί σου φέρνει συνεργασίες και σε βοηθά στην καριέρα σου. Ο Στράτος (Stan) μου έχει δώσει συμβουλές. Στις εμφανίσεις που κάνουμε μαζί βλέπω πώς τρελαίνεται το κοινό όταν βγαίνει στη σκηνή. Οι κοπέλες που τον ακολουθούν με αναγνωρίζουν από τις εμφανίσεις που έχω κάνει μαζί του», διηγείται.

Ζει από τη δουλειά της τραγουδίστριας; «Να λέμε και δόξα τω Θεώ γιατί πλέον δουλεύουμε τρεις μέρες. Ναι, ζω από τη δουλειά. Είμαστε γεμάτοι στο “Club 22”. Δεν θα αγοράσω Mercedes, ούτε θα πάω να πιάσω μεζονέτα στη Γλυφάδα. Απλά ζω κανονικά. Τα νυχτοκάματα που ακούγαμε παλιά δεν υπάρχουν πια», δηλώνει. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης