Τζέρεμι Κλάρκσον: Οι βρετανικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στο... κυνήγι του Mr.Top Gear

Τζέρεμι Κλάρκσον: Οι βρετανικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στο... κυνήγι του Mr.Top Gear

Είναι ψηλός, ογκώδης, ανεπιτήδευτα... ωμός, απότομος, συχνά προκλητικός, απίστευτα εριστικός ορισμένες φορές. Θεωρεί πως με "ασπίδα" το ιδιόρρυθμο βρετανικό χιούμορ και την "ταμπέλα" του διάσημου, του σταρ, μπορεί να σχολιάζει οτιδήποτε και οποιονδήποτε, συνήθως όχι με καλή προαίρεση

Τζέρεμι Κλάρκσον: Οι βρετανικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στο... κυνήγι του Mr.Top Gear
Κάνει παρέα με έναν κοντό ξανθό που εσχάτως έχει παρουσιάσει όποια εκπομπή του BBC χρειαζόταν μιαν "ένεση" στα νούμερα τηλεθέασης κι έναν άλλον ψηλό, ολίγον κρεμανταλά, που έχει μανία με την τεχνολογία και τα... εγχειρίδια χρήσης των προϊόντων.



Αυτή η αταίριαστη τριάδα παρουσίαζε εδώ και 13 χρόνια την κατά τεκμήριο πιο διάσημη τηλεοπτική σειρά με θέμα το αυτοκίνητο. Μέχρι χθες, 25 Μαρτίου, όταν η διοίκηση του BBC ανακοίνωσε και επισήμως πως δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του πρώτου... ψηλού, του γνωστού και μη εξαιρετέου ανά την... υφήλιο Τζέρεμι Κλάρκσον, με αφορμή το τελευταίο επεισόδιο που κατηγορείται ότι προκάλεσε σε βάρος ενός βοηθού παραγωγής της σειράς. Αυτό ήταν το τελευταίο επεισόδιο σε μια σειρά προβλημάτων που έχει προκαλέσει όλα αυτά τα χρόνια ο μίστερ Κλάρκσον, ή σωστότερα ο Mr Top Gear, καθότι αυτός είναι που όχι μόνο "ανέστησε" το σόου, το 2002, αλλά το μετέτρεψε σε μια παγκόσμια επιτυχία που όμοιά της δεν έχει το δημόσιο βρετανικό δίκτυο. Και την οποία τώρα φαίνεται πως μάλλον χάνει...

Ο βασικός παρουσιαστής του Top Gear βρίσκεται πλέον εκτός BBC. Μαζί του ακολουθούν οι δύο συμπαρουσιαστές του, που στηρίζουν τον συνεργάτη τους και αναμένεται να επιφέρουν ακόμα ένα τεράστιο πλήγμα στο BBC καθώς όλα αυτά τα χρόνια έχουν χαρίσει λίγη από την αίγλη τους σε δεκάδες προγράμματα και παραγωγές του δικτύου.
Κλείσιμο

Το μείζον πρόβλημα όμως για το BBC έχει να κάνει με το μέλλον του Top Gear και τις επόμενες κινήσεις του Τζέρεμι Κλάρκσον!

Με βάση τα τελευταία στοιχεία ο ίδιος ο Κλάρκσον, αμειβόταν ετησίως με μισθό ίσο με ένα (1) εκατομμύριο λίρες για την εκπομπή συν ένα σημαντικό ποσοστό από τα δικαιώματα του σόου ανά τον κόσμο. Κι εδώ αρχίζουν τα μεγάλα προβλήματα: μόνο από τα δικαιώματα προβολής του σόου σε 214 χώρες ανά τον κόσμο το BBC λαμβάνει ετησίως πάνω από 50 εκατομμύρια λίρες. Άλλα 7,5 εκατομμύρια προέρχονται από τις πωλήσεις του περιοδικού Top Gear Magazine σε πάνω από 7 εκατομμύρια αντίτυπα ανά τον κόσμο, ενώ σημαντικά είναι και τα έσοδα από τις πωλήσεις DVDs με τα επεισόδια της σειράς κάθε χρόνο και από τα διάφορα διαφημιστικά και αναμνηστικά προϊόντα με το σήμα του Top Gear.

Αν η εκπομπή σταματήσει η ζημία θα είναι τεράστια. Αν η εκπομπή συνεχίσει με άλλους συντελεστές κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί με τις τηλεθεάσεις. Επίσης κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί με το εμπορικό συμβόλαιο που έχει ο Κλάρκσον με το BBC για την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων του σόου. Υπάρχει περίπτωση να αναγκαστεί το κανάλι να πληρώνει τον Κλάρκσον χωρίς αυτός να ανήκει στο δυναμικό του.

Υπάρχει όμως και το χειρότερο σενάριο όλων για τους ιθύνοντες του BBC: ήδη τα αντίπαλα δίκτυα Sky, ITV και Netflix φέρονται έτοιμα να προτείνουν συνεργασία στον Κλάρκσον και τους συμπαρουσιαστές του, φυσικά για μια ανάλογη εκπομπή. Προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία κίνηση, αλλά τώρα πια ο δρόμος είναι ανοικτός για κάθε ενδιαφερόμενο. Οπότε...

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης