Ευγενία Νιάρχου - Καμίλα Αλ Φαγιέντ: Jet set business από τις χρυσές κληρονόμους

Ευγενία Νιάρχου - Καμίλα Αλ Φαγιέντ: Jet set business από τις χρυσές κληρονόμους

Η Ευγενία Νιάρχου ενώνει τις δυνάμεις της με την Καμίλα Αλ Φαγιέντ και μαζί δημιουργούν το απόλυτο δίδυμο καλαισθησίας στους κύκλους των jet setters Ευρώπης και Αμερικής. Οταν τα κοσμήματα της μιας συναντούν τα κομψά ρούχα της άλλης, το αποτέλεσμα δικαιώνει την απόφασή τους για σύμπραξη και θέτει από μόνο του τις βάσεις για μια μακρά συνεργασία

Ευγενία Νιάρχου - Καμίλα Αλ Φαγιέντ: Jet set business από τις χρυσές κληρονόμους
Η πρόσφατη εμφάνιση της δευτερότοκης κόρης του Φίλιππου Νιάρχου, Ευγενίας, και εκείνης του Αιγύπτιου επιχειρηματία Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, Καμίλα, στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου ήρθε να επιβεβαιώσει τις φήμες που θέλουν τις δύο πάμπλουτες νεαρές κυρίες στα κοσμοπολίτικα στέκια του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης όπου ξενυχτούν όχι μόνο να συζητούν για μόδα, βραδινές εξόδους και φλερτ, αλλά να καταστρώνουν κοινά business plans για το μέλλον. Ετσι λοιπόν αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να πουλήσουν μόδα στην Ευρώπη και όχι μόνο. Η πρώτη χειραψία μεταξύ τους έγινε το 2006. Ευγενία και Καμίλα γνωρίστηκαν μέσα από τους κύκλους της βρετανικής πλουτοκρατίας που θέλει τη λονδρέζικη crème de la crème να συναναστρέφεται αποκλειστικά μέλη της, συντηρώντας μια σνομπ άποψη ζωής.

Κοσμικοί κύκλοι του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, μεγαλουπόλεις στις οποίες μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν και οι δύο, αναφέρουν ότι κοινά τους σημεία ήταν αρχικά η οικονομική άνεση που απολαμβάνουν -και με το παραπάνω- και φυσικά η αγάπη τους για τη μόδα. Η Καμίλα ασχολείται εδώ και χρόνια με αυτήν, καθώς ο πατέρας της την είχε χρίσει υπεύθυνη μόδας των βρετανικών καταστημάτων «Harrods» και αργότερα της αγόρασε τη γνωστή εταιρεία ρούχων Issa, αγαπημένο brand της Κέιτ Μίντλεντον. Η  Ευγενία Νιάρχου από την άλλη έχει σπουδάσει Γεμολογία, με αποτέλεσμα η γνώση που απέκτησε για την αυθεντικότητα των καλών και ακριβών πετρών να τη βοηθά στην περαιτέρω πορεία της ως σχεδιάστριας κοσμημάτων. Η λαμπερή κόρη του Φίλιππου Νιάρχου συνειδητοποίησε ήδη από την εφηβεία της ότι είχε βρει τον επαγγελματικό της προορισμό στον δύσβατο χώρο της μόδας. Αρχικά συνεργάστηκε με τον οίκο Repossi, ενώ στη συνέχεια σχεδίασε πανάκριβα κομμάτια υπογράφοντας δύο συλλογές του οίκου Azzaro. Αποκτώντας ακόμη μεγαλύτερη εμπειρία στο τμήμα fine jewellery του οίκου Christie’s της Νέας Υόρκης, γίνεται εξπέρ στο είδος κι έτσι με τα χρόνια δημιουργεί τον δικό της οίκο κοσμημάτων VENYX, οι δημιουργίες του οποίου λατρεύτηκαν από πολλές διάσημες κυρίες. Η Σαρλότ Κασιράγκι, τα νεότερα μέλη της οικογένειας Ορτέγκα, ιδιοκτήτες του ομίλου καταστημάτων Zara, Zara Home κ.ά., η Μαργαρίτα Μισόνι του διάσημου ομώνυμου ιταλικού οίκου ρούχων, καθώς και η αδελφή της Ηλέκτρα αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της δουλειάς της. Τα  κοσμήματα VENYX, ωστόσο, έγιναν το απόλυτο must have όταν τα φόρεσε η Ρωσίδα καλλονή Ντάρια Ζούκοβα, η προβεβλημένη σύντροφος του Ρομάν Αμπράμοβιτς, η οποία φυσικά τα διαφήμισε παντού με τον καλύτερο τρόπο.

Ρούχα, κοσμήματα και τζίροι με ουρά...
Κλείσιμο

Εχοντας δυνατή προϋπηρεσία με θητεία τόσο στη βρετανική όσο και στην αμερικανική «Vogue», η δαιμόνια επιχειρηματίας Καμίλα Αλ Φαγιέντ, η οποία διατηρεί μέχρι τώρα τη θέση της προέδρου της Issa, καθώς και κάποιων sites που ασχολούνται με τις πωλήσεις ρούχων, βλέπει τώρα πια στο πρόσωπο της Ευγενίας μια πολύτιμη σύμμαχο σε επίπεδο εμπορίου. Ετσι, τα πιο ακριβά κομμάτια της Ιssa συνδυάζονται με τα κομψά και classy κοσμήματα της Ελληνίδας γόνου και προβάλλονται από κοινού στα μεγάλα περιοδικά μόδας του κόσμου καθώς και στα πολυκαταστήματα «Saks» τα οποία -όπως ισχυρίζονται επιχειρηματικοί κύκλοι του Λονδίνου και της Αμερικής- ανήκουν πια, κατά μεγάλο ποσοστό μετοχών, στον πατέρα της Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, ο οποίος θέλησε να αποκτήσει νέες επιχειρήσεις μετά την πώληση των «Harrods». Ευγενία Νιάρχου και Καμίλα Αλ Φαγιέντ δεν κάνουν πλέον μόνο κοσμική παρέα όταν συναντιούνται σε λονδρέζικα στέκια όπως το εστιατόριο «Hakkasan» και το κλαμπ «Lulu’s», αλλά σχεδιάζουν να κατακτήσουν τον κόσμο με τα κοινά επιχειρηματικά τους πλάνα. Οταν διαθέτεις ταλέντο και τέτοιο επώνυμο άλλωστε, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης