Λίλα Μπακλέση: H φοβερή έφηβη του «Ταμάμ» αποκαλύπτεται

Λίλα Μπακλέση: H φοβερή έφηβη του «Ταμάμ» αποκαλύπτεται

Αν κοιτάξει κανείς καλύτερα πίσω από το αγγελικό πρόσωπο με τα «ζούγκλα» μαλλιά, θα δει ένα πανέξυπνο κορίτσι που συνηθίζει να μετράει τα λόγια και να ζυγίζει τις κινήσεις του, οι οποίες θα το οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια πιο κοντά στους στόχους που έχει θέσει στην υποκριτική. Την παρορμητικότητα και την παιδική αφέλεια της Ελλης τις αφήνει στο διαμέρισμα της Κυψέλης, όπου γυρίζεται το «Ταμάμ», και το μόνο που σίγουρα κρατάει από εκείνη και στη ζωή της είναι το λεπτό χιούμορ

Λίλα Μπακλέση: H φοβερή έφηβη του «Ταμάμ» αποκαλύπτεται
 Αν τύχει να τη συναντήσετε κάποια από τις σπάνιες, όπως λέει, φορές που κυκλοφορεί στον δρόμο, ακούει σε τρία ονόματα: στο «Λίλα», στο «Ελλη» και στο «Ταμάμ». Εχει χιούμορ και είναι ατακαδόρισσα, όπως και η Ελλη που υποδύεται στο σίριαλ του ANT1 «Ταμάμ». Με τα πυκνά όλο μπούκλες πυρόξανθα μαλλιά της, το καρτουνίστικο παίξιμό της και τις δηλητηριώδεις ατάκες της, η Λίλα Μπακλέση έχει κλέψει την παράσταση. Το αισθάνεται; «Οχι, δεν αισθάνομαι ότι ξεχωρίζω. Νομίζω πως η σειρά συνολικά έχει δυναμική και αυτό με βοηθά να κάνω όσο μπορώ καλύτερα τη δουλειά μου. Οσον αφορά στο παίξιμό μου, σε κάποια σημεία, ναι, είναι καρτουνίστικο. Ισως δεν είναι και τόσο ρεαλιστικό. Αλλά δεν είμαι τελικά και τόσο σίγουρη γι’ αυτό. Αν το καλοσκεφτείς, στην ηλικία των 15 και 16 που είναι η Ελλη στη σειρά, τα παιδιά έχουν ακραίες αντιδράσεις. Ο χαρακτήρας που χτίσαμε μαζί με τον σκηνοθέτη Πιέρρο Ανδρακάκο για την Ελλη είναι ακραίος. Η Ελλη είναι στα όρια, είτε στα πάνω είτε στα κάτω της», δηλώνει η Λίλα Μπακλέση στο «thema people».

Τι αντιδράσεις έχει ο κόσμος που τη συναντά; «Πολύ καλές. Τους αρέσει πολύ η σειρά. Εχουν ταυτιστεί πάρα πολύ. Τους αρέσει και το μαλλί. Είναι μια ζούγκλα! Αλλά είναι και αρκετά βολικά. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση. Εχουν πλάκα», απαντά η νεαρή ηθοποιός.

Αλήθεια, την αντιμετωπίζουν ως το μικρό κορίτσι που υποδύεται στη μικρή οθόνη; «Κάθε άνθρωπος προσαρμόζεται σε αυτό που βλέπει απέναντί του. Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ διαφορετικός άνθρωπος. Και ειδικά όταν κάποιος με βλέπει μετά το τέλος της παράστασης, που είναι 12 η ώρα το βράδυ και εγώ έχω σηκωθεί από τις 7 το πρωί, είμαι σίγουρα πολύ πιο υποτονική απ’ αυτό που φαίνεται στην τηλεόραση. Στον δρόμο δύσκολα θα με δούνε. Γιατί το μόνο που κάνω είναι να πηγαίνω στο γύρισμα και μετά στην παράσταση. Σε έξοδο άντε να με δούνε μία φορά τον μήνα. Δεν νομίζω παραπάνω», τονίζει η Λίλα Μπακλέση στο «thema people».

Κλείσιμο
Οι ομηρικοί καβγάδες της με τον Μανώλη Μαυροματάκη (Μετίν), τον Νίκο Μαγδαληνό (Αλή), τη Μαρία Λεκάκη (Μυρτώ) και την Τζωρτζίνα Λιώση (Ντιλέκ) περιορίζονται στις σελίδες των σεναριογράφων της σειράς, Βασίλη Ρίσβα και Δήμητρας Σακαλή. Αλλάζει σχεδόν η φωνή της όταν μιλάει γεμάτη τρυφερότητα για τους συνεργάτες της: «Είμαι πολύ τυχερή! Με όλους τους ηθοποιούς έχω ταιριάξει πάρα πολύ. Και με τον Νίκο, και με τη Μαρία, και με τον Μανώλη. Με τη Μαρία έπρεπε να αναπτύξουμε μια σχέση προτού ξεκινήσουμε τα γυρίσματα, γιατί είχαμε να υποδυθούμε τη μητέρα και την κόρη. Εκεί βασιστήκαμε στην αρχή. Στην πορεία, όμως, ταιριάξαμε πολύ και αναπτύξαμε χημεία πολύ φυσικά. Με τον Μανώλη και τον Νίκο ήρθαμε πιο κοντά κατά τη διάρκεια της σειράς». Κάνουν παρέα και εκτός πλατό; «Δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος. Κυρίως, όμως, με την Τζωρτζίνα Λιώση κάνουμε παρέα. Μπορεί να πάμε κανένα σινεμά μετά το γύρισμα», απαντά.

Με την αναγνωρισιμότητα που της χάρισε το «Ταμάμ» διατηρεί... τυπικές σχέσεις; «Ισως, επειδή δουλεύω πολύ, δεν προλαβαίνω να συνειδητοποιήσω αυτό που γίνεται. Το έχω ξαναπεί ότι πιστεύω ότι όλα αυτά είναι παροδικά. Σήμερα υπάρχεις στην τηλεόραση, σε βλέπουν, σε αναγνωρίζουν. Σε δύο χρόνια δεν θα θυμούνται ότι θα υπάρχω αν δεν κάνω κάτι στην τηλεόραση. Πιστεύω πως και όταν επιστρέψω στην παλιά μου ζωή, θα είμαι πάλι μια χαρά», λέει η Λίλα Μπακλέση.



Προτού εμφανιστεί στο «Ταμάμ» -η πρώτη της τηλεοπτική δουλειά- η Λίλα είχε επιφυλάξεις για το μέσο της τηλεόρασης: «Εκείνο που με φόβιζε ήταν η μεγάλη προβολή. Μπαίνει σε πολλά σπίτια η τηλεόραση. Δηλαδή πολύς κόσμος που σε βλέπει, πιστεύει ότι σε ξέρει κιόλας».

Πώς αντιδρά όταν διαβάζει δημοσιεύματα που αφορούν την προσωπική της ζωή; «Ειλικρινά δεν ασχολούμαι καθόλου με αυτά τα δημοσιεύματα. Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου. Δεν πιστεύω ότι η προσωπική μου ζωή ενδιαφέρει κανέναν», λέει. Θα μιλούσε ποτέ ανοιχτά για την προσωπική της ζωή; «Οτι έχω έναν αδερφό και να πω κάποια πράγματα για τους γονείς μου, μέχρι εκεί, εντάξει. Αλλά να πω παραπάνω πράγματα, ειλικρινά το λέω, δεν πιστεύω ότι ενδιαφέρουν κανέναν», απαντά η Λίλα Μπακλέση.



Το σίριαλ του ΑΝΤ1 «Ταμάμ» τής χάρισε αναγνωρισιμότητα, η ίδια όμως έχει επιφυλάξεις για το μέσο της τηλεόρασης

Τη ρωτώ για την απόφασή της να φύγει από την Πάτρα, ν’ αφήσει τη Σχολή Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών όπου σπούδαζε -τέσσερα μαθήματα της είχαν μείνει για το πτυχίο- και ν’ αποχωριστεί την οικογένειά της. «Ηθελα να ακολουθήσω τ’ όνειρό μου και δεν μπορούσα να το κάνω στην Πάτρα. Τουλάχιστον όχι όπως ήθελα να το κάνω. Ηρθε πολύ ομαλά όλο αυτό. Είπα στους γονείς μου ότι θέλω να φύγω για Αθήνα και να σπουδάσω υποκριτική. Και πέρασα στο Εθνικό. Χάρηκαν πάρα πολύ όταν πέρασα στο Εθνικό», απαντά.  Από μικρή ηλικία είχε συνειδητοποιήσει ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός, την εντυπωσίασε μία παράσταση με τους «Αγαμους Θύτες» που είχε δει στα 8 της χρόνια, αλλά δεν ήταν αυτή που της «καθόρισε τη ζωή», λέει με έμφαση και με δόση χιούμορ. Γιατί καθυστέρησε να το αποφασίσει; «Σκεφτόμουν την οικονομική ανασφάλεια του επαγγέλματος, αλλά τελικά υπάρχει οικονομική ανασφάλεια σε όλα τα επαγγέλματα, οπότε καλύτερα να κάνεις αυτό που θέλεις, παρά να είσαι μέτριος σε κάτι που δεν σε γεμίζει», λέει.

Φαντάζομαι, δεν άφησε το «μέτρια μηχανικός» για να γίνει απλή ηθοποιός, αλλά μία «καλή ηθοποιός», της επισημαίνω. «Ναι, βέβαια όλα αυτά είναι υποκειμενικά. Το σημαντικό είναι να εξελιχθείς σε αυτή τη δουλειά. Τώρα, αν αυτό που θα κάνω έχει και αποδοχή, θα είναι πολύ ευχάριστο. Χρειάζεται πάρα πολλή προσπάθεια για να γίνεις καλή ηθοποιός. Θέλει να δουλέψεις πάρα πάρα πάρα πολύ. Το έχω δει σε πάρα πολλούς ανθρώπους στον χώρο. Οσοι δουλεύουν πολύ, έχουν μία εξέλιξη που δεν την περιμένεις ποτέ. Και έχω δει ανθρώπους με τεράστιο ταλέντο που δεν θέλουν να το δουλέψουν περισσότερο και χάνονται». Βρίσκει σημαντικό προσόν για έναν ηθοποιό την ευφυΐα: «Οι ηθοποιοί που εγώ αγαπώ είναι ιδιαίτερα ευφυείς άνθρωποι. Σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι με ταλέντο που δεν τους λες και έξυπνους. Που λειτουργούν με το ένστικτο, ας πούμε. Αλλά αν συνδυαστεί το ένστικτο με την ευφυΐα, με μία εγρήγορση, τότε μπορεί κανείς να καταφέρει σπουδαία πράγματα. Νομίζω ότι η συναισθηματική νοημοσύνη βοηθάει περισσότερο».

Στο θέατρο, αφού τελέστηκαν οι «Μυστικοί Αρραβώνες» στο θέατρο Rex, η παράσταση που σημείωσε μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία με πρωταγωνιστές τον Αλκι Κούρκουλο, τον Αλέξη Γεωργούλη και τη Μαρίνα Καλογήρου, η ηθοποιός προετοιμάζεται για τον «Ματωμένο Γάμο» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, που παρουσιάζεται στο θέατρο Αποθήκη. Η Λίλα Μπακλέση θα αντικαταστήσει τη Λένα Παπαληγούρα στον ρόλο της Νύφης, κάνοντας εντατικές πρόβες, αφού έχει στη διάθεσή της μόνο λίγες εβδομάδες. «Είναι πολύ σημαντικός ρόλος. Μόλις έμαθα το κείμενο και ξεκινάω πρόβες. Εντατικές! Η Λένα θα με βοηθήσει πολύ. Και ο κ. Κακλέας και όλοι οι συντελεστές της παράστασης. Αν και έχω μόνο λίγες εβδομάδες στη διάθεσή μου για να προετοιμαστώ, δεν νιώθω ξεκρέμαστη».

Οταν παίρνει ανάσα από το συνεχές τρέξιμο, σκέφτεται ότι θα ήθελε να κάνει μια εκδρομή. «Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, αλλά δεν μπορώ να φύγω αυτή τη στιγμή. Τι να κάνουμε; Το επάγγελμά μας είναι έτσι. Για ένα διάστημα δουλεύεις πάρα πολύ και για ένα άλλο κάθεσαι».

Ακόμα και όταν δεν δουλεύει, όμως, πάλι δουλεύει στον λίγο ελεύθερο χρόνο που έχει βλέποντας ταινίες και παραστάσεις, μελετώντας άλλους ηθοποιούς. «Ναι, έχω πέσει σε μια παγίδα. Αυτή τη στιγμή έχω βουτήξει μέσα στη δουλειά. Αλλά παίρνω πίσω την ενέργεια που δίνω», λέει. Η εργατικότητα είναι ένα από τα προτερήματά της που ανέφερε, όταν της ζήτησα να τα απαριθμήσει: «Είμαι εργατική. Προσαρμοστική. Μπορώ να συνεργαστώ με πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες. Γενικά είμαι αισιόδοξη. Αλλά με ενοχλεί όταν κάποιες φορές με παίρνει από κάτω. Προσπαθώ να το διώχνω».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης