Μάγια Ρούντολφ: Η Αχτύπητη Μίμος

Μάγια Ρούντολφ: Η Αχτύπητη Μίμος

Οι γυναίκες τα σπάνε στη σύγχρονη αμερικανική κωμωδία. Kαι η Μάγια Ρούντολφ ανήκει στην αφρόκρεμά της

Μάγια Ρούντολφ: Η Αχτύπητη Μίμος
Πριν από μία εβδομάδα το θρυλικό αμερικανικό τηλεοπτικό σόου «Saturday Night Live» γιόρτασε τα 40 χρόνια του με ένα (υπερ)θεαματικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν αμέτρητοι κωμικοί και σταρ - είτε ηθοποιοί που έχουν γράψει/παίξει ανά τα χρόνια στο σόου, είτε σταρ που έχουν περάσει ως παρουσιαστές (τα Οσκαρ θα ’πρεπε να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους). Ο Τζίμι Φάλον τραγούδησε, όπως πάντα, παρέα με τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, ο Αντι Σάμπεργκ είπε κι αυτός ένα τραγουδάκι με τον Ανταμ Σάντλερ, ο Γουίλ Φέρελ ηγήθηκε ενός ακόμα σατιρικού τηλεπαιχνιδιού «Jeopardy». Πολλές οι καλές στιγμές, μία όμως ήταν η πρωταγωνίστρια: η Μάγια Ρούντολφ στο σκετσάκι της ως Μπιγιονσέ. Η Ρούντολφ είναι γνωστή για τις μιμήσεις της (από την Κριστίνα Αγκιλέρα και την Μπάρμπρα Στράιζαντ ως την Γκουέν Στεφάνι και την Τίνα Τέρνερ), αλλά την ερμηνεία της ως Μπιγιονσέ την «ακονίζει» χρόνια τώρα - συνήθως στο πλευρό του Φρεντ Αρμισεν, ο οποίος υποδύεται τον Prince (για την ιστορία, η Ρούντολφ συμμετέχει σε μια μπάντα που κάνει διασκευές σε τραγούδια του Prince και λέγεται... Princess). Στο #SNL40, απλώς, κατέκτησε την κορυφή.

Συνεργασία με τον άνδρα της


Στο «Εμφυτο ελάττωμα», αν δεν τη γνωρίζεις καλά, σχεδόν δεν την παίρνεις χαμπάρι. Αλλά ακόμα και στον διακριτικό ρόλο της γραμματέως του Χοακίν Φίνιξ, η παρουσία της δίνει ακόμα και σε έναν τόσο μικρό ρόλο ζουμί. Η ίδια δηλώνει εκστασιασμένη από την εμπειρία, κυρίως γιατί ήταν η πρώτη της συνεργασία με τον σκηνοθέτη και σύντροφό της Πολ Τόμας Αντερσον (με τον οποίο είναι ζευγάρι από το 2001 και έχουν κάνει τέσσερα παιδιά). «Ηταν τόσο συναρπαστικό. Ο Πολ είναι εκπληκτικός σκηνοθέτης, ίσως ο αγαπημένος μου. Ηταν τέλεια που τον έβλεπα να δουλεύει. Με ενθουσιάζει πραγματικά που είδα κάποιον να είναι τόσο αυθεντικός και να έχει τόση αυτοπεποίθηση σχετικά με το καλλιτεχνικό του όραμα. Είναι ωραίο πράγμα.

Κλείσιμο
Τον συστήνω ανεπιφύλακτα. Ελπίζω κάποια μέρα να με ξαναπροσλάβει!» λέει χαριτολογώντας.
Η Ρούντολφ γεννήθηκε στη Φλόριντα από τον συνθέτη/μουσικό/παραγωγό Ρίτσαρντ Ρούντολφ και την υπέροχη τραγουδίστρια/συνθέτρια της σόουλ Μίνι Ρίπερτον, η οποία πέθανε μόλις στα 31 της χρόνια από καρκίνο του μαστού. Από τη μητέρα της έχει κληρονομήσει την εξαιρετική φωνή, την οποία αξιοποίησε για να είναι δεύτερη φωνή σε διάφορα συγκροτήματα, προτού ξεκινήσει να δουλεύει για το SNL το 2000. Για επτά χρόνια ήταν από τα καλύτερα χαρτιά της εκπομπής, έχοντας εμφανιστεί σε αξέχαστα σκετσάκια με την Τίνα Φέι, την Εϊμι Πόλερ και άλλους βετεράνους πλέον συναδέλφους της.


Ανεπιτήδευτη και φυσιολογική

Λίγο αφότου έφυγε από το SNL εμφανίστηκε στο γλυκύτατο, παραγνωρισμένο «Πάμε όπου θες» του Σαμ Μέντες, μαζί με τον Τζον Κρασίνσκι, αλλά ήταν δύο χρόνια μετά, το 2011, που ήρθαν οι «Φιλενάδες» και η σκηνή της τροφικής δηλητηρίασης - και η Ρούντολφ έκτοτε έχει περάσει στο κωμικό πάνθεον για τη στιγμή που τα κάνει πάνω της στον δρόμο.
Παρά την εξωτική της εμφάνιση, όμως, η Ρούντολφ θα μπορούσε να είναι η κολλητή σου. Εχει κάτι το ανεπιτήδευτο και το φυσιολογικό. Ισως γι’ αυτό δένει τόσο καλά με τη Φέι και την Πόλερ, με τις οποίες θα επανασυνδεθεί για τη νέα τους ταινία «Sisters», μια κωμωδία-όργιο για δύο αδελφές που αποφασίζουν να κάνουν ένα τελευταίο πάρτυ προτού οι γονείς τους πουλήσουν το πατρικό τους σπίτι. Γλεντάμε ήδη...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης