Μαρία-Eλενα Κυριάκου: Από το «Voice» στη Eurovision

Μαρία-Eλενα Κυριάκου: Από το «Voice» στη Eurovision

Εξι μήνες μετά τον πρώτο κύκλο του «The Voice», η Μαρία-Ελενα Κυριάκου, έχοντας πια γνώση και εμπειρία, απαντά με ειλικρίνεια για όλες τις φήμες που ακολούθησαν τη νίκη της, θέτοντας πια ως επόμενο στοίχημά της να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision

Μαρία-Eλενα Κυριάκου: Από το «Voice» στη Eurovision
Στις αρχές Μαρτίου η Μαρία-Ελενα Κυριάκου θα συμμετάσχει στον ελληνικό τελικό της Eurovision, από τον οποίο θα αναδειχτεί ο νικητής που θα μας εκπροσωπήσει στον 60ό Διαγωνισμό στη Βιέννη. Η πρόταση ήρθε από την εταιρεία Minos EMI και η περσινή νικήτρια δεν θα μπορούσε παρά να την κάνει αποδεκτή αφού, όπως λέει από την αρχή της κουβέντας μας, υπήρξε από μικρή μεγάλη φαν της Eurovision κι αν καταφέρει να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, θα δει ένα μεγάλο της όνειρο να γίνεται πραγματικότητα.

- Μου κάνει εντύπωση που δεν διαγωνίζεσαι με την Κύπρο αλλά με την Ελλάδα. Για ποιον λόγο δεν θα εκπροσωπήσεις την Κύπρο; Η αλήθεια είναι ότι θα το ήθελα πολύ. Το κυπριακό κανάλι αποφάσισε φέτος ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο να επιλεχθεί από ένα talent show. Δεν μπορούσα τρεις μήνες μετά το «The Voice» να μπω πάλι στη διαδικασία της κριτικής επιτροπής και να διαγωνίζομαι. Ψυχολογικά δεν ήμουν έτοιμη να αντεπεξέλθω σε ένα ακόμη talent show. Επίσης, δεν προλάβαινα να ετοιμάσω κομμάτι. Και το τραγούδι με το οποίο διαγωνίζομαι τώρα το προετοιμάζουμε από τον Δεκέμβριο.

Κλείσιμο
- Αντιλαμβάνομαι ότι με έναν τρόπο ήταν ψυχοφθόρο για εσένα το «The Voice».
Εκείνη την περίοδο της ζωής μου ήταν ψυχοφθόρο γιατί βρισκόμουν μακριά από τα παιδιά μου πολλές ημέρες. Δεν το είχα ξαναζήσει. Μετά τον χωρισμό μου δεν τα είχα αφήσει ποτέ μόνα τους. Είχα πολύ άγχος. Επίσης, δεν είχα την εμπειρία της σκηνής. Δεν τραγουδούσα πουθενά. Μέχρι τότε εργαζόμουν στο φροντιστήριό μου. Ηταν πολύ δύσκολο. Είχα απίστευτο άγχος. Σκεφτόμουν πως πάλι θα τραβήξω το ίδιο.

«Οπως ο πνευματικός μου μού έδωσε την ευλογία να παντρευτώ, ήθελα να πάρω αντίστοιχα την ευλογία και για την απόφασή μου να χωρίσω. Γιατί παντρευόμαστε στην εκκλησία; Θέλουμε να πάρουμε την άδεια να μπει ο Θεός στον γάμο μας. Το ίδιο σκεπτικό είχα και όταν χώρισα. Ενιωθα υπεύθυνη γι’ αυτό. Ενιωθα τύψεις εξαιτίας των παιδιών μου, όμως επέλεξα τον δρόμο που ήταν λιγότερο επώδυνος για εκείνα»

 
- Πολλοί θα πουν ότι δεν έχεις την εμπειρία να σταθείς στη σκηνή της Eurovision. Φυσικά. Εχουν πάει όμως καλλιτέχνες που είχαν την εμπειρία του talent show μόνο. Το άγχος θεωρώ ότι υπάρχει και στους μεγάλους καλλιτέχνες ούτως ή άλλως. Πριν από λίγες ημέρες παρακολούθησα τον διαγωνισμό του Σαν Ρέμο. Ακόμα και η Λάρα Φαμπιάν που συμμετείχε στον προκριματικό είχε πολύ άγχος. Θέλω να πω ότι δεν έχει σημασία αυτό, όσο το να πας με ένα πολύ δυνατό κομμάτι και να το πιστέψεις. Το δουλεύω αυτό. Ξέρω ότι η έκθεση είναι η δεκαπλάσια από εκείνη του «Τhe Voice».

- Συνθέτης του τραγουδιού σου είναι ο Ευθύβολος Θεοχάρους. Εχει γραφτεί ότι είστε μαζί. Είναι αλήθεια; Οχι. Οπως μου χρέωσαν τη σχέση, μου χρέωσαν και τον χωρισμό. Δεν ισχύει τίποτα.

- Σε στενοχώρησαν όσα διάβασες; Στεναχωρήθηκα πολύ. Δεν θέλω ο κόσμος να ασχολείται μαζί μου για την προσωπική μου ζωή. Φυσικά, δουλεύοντας  σ’ αυτόν τον χώρο, ξέρω ότι θα δεχτώ και αυτές τις ερωτήσεις. Σέβομαι απόλυτα όλους τους δημοσιογράφους. Από τη στιγμή που επιλέγεις να μπεις στη σόουμπιζ είναι μέσα στο παιχνίδι. Απλώς δεν μπορώ να χρεώνομαι σχέσεις που δεν ισχύουν.

- Σκέφτηκες να κινηθείς νομικά; Ναι. Γνωρίζω ποιος το έγραψε. Ηταν επιτηδευμένο. Ηθελε να κάνει προσωπικά σε μένα ζημιά. Δεν θα ήθελα περαιτέρω να μπω τόσο βαθιά στο θέμα. Το έπραξαν από ζηλοφθονία.

- Μετά τη νίκη σου στο «The Voice», πέρασε ένα εξάμηνο κατά το οποίο ήσουν εκτός επικαιρότητας. Δεν χάθηκα. Στην Κύπρο έκανα συναυλίες, παραστάσεις, συμμετείχα σε πολλές φιλανθρωπικές συγκεντρώσεις. Στην Ελλάδα δεν κινήθηκα ακόμη επειδή ήταν δύσκολο να αφήσω τα παιδιά μου. Είχα μείνει για αρκετό καιρό εξαιτίας του «The Voice» μακριά τους. Φυσικά αντιλαμβάνομαι πως ορισμένοι μπορεί να πουν «Δεν κινείται τώρα που έχει τη δημοσιότητα και θα το πράξει μετά;».  Δεν βάζω τίποτα πιο πάνω όμως από τα παιδιά μου. Οι προτάσεις που είχα θα με έκλειναν επί πέντε ημέρες στην Ελλάδα. Επέλεξα να το θυσιάσω για να είμαι δίπλα τους. Είχα προτάσεις αλλά δεν τις αποδέχτηκα.

- Απ’ ό,τι γνωρίζω, είχατε σχεδόν συμφωνήσει να συνεργαστείτε με τον Γιάννη Πλούταρχο. Είχα δεχτεί πρόταση συνεργασίας. Δεν μπορούσα να βρίσκομαι στην Ελλάδα τις μισές ημέρες της εβδομάδας και έκλεισε η κουβέντα εκεί. Τώρα θα μπορούσα να το κάνω για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.


 «Στο “The Voice” έλεγα μόνο μπαλάντες ξένου ρεπερτορίου. Κανείς δεν κάνει καριέρα με αγγλόφωνες μπαλάντες, ούτε στην Κύπρο ούτε στην Ελλάδα. Ο κόσμος δεν με είχε ακούσει να ερμηνεύω ελληνικά τραγούδια»


- Οι περισσότεροι θεώρησαν ως έμμεση βολή εναντίον του Πλούταρχου τη δήλωσή σου: «Είναι πολύ λαϊκός καλλιτέχνης. Δεν θα συνεργαζόμουν γιατί δεν ταιριάζω με έναν λαϊκό καλλιτέχνη».  Δεν αναφερόμουν στον Πλούταρχο. Ανετα ταιριάζουν οι φωνές μας. Τον γνώρισα από κοντά και είναι εξαίρετος άνθρωπος. Είχα επίσης πρόταση από τον Λευτέρη Πανταζή να συνεργαστώ μαζί του και ανέφερα πως ο κόσμος που θα πήγαινε να ακούσει τον Πανταζή δεν θα ήταν ο ίδιος με εκείνον που επιλέγει εμένα. Τραγουδώ ελαφρολαϊκά τραγούδια. Δεν μπορώ να καλύψω την ομάδα ανθρώπων που θα ήθελαν να ακούσουν βαριά λαϊκά. Σέβομαι όμως τον Πανταζή.

- Στα gossip που σε ακολούθησαν ήταν, μεταξύ άλλων, και το ότι ήρθατε σε κόντρα με τη Μαντώ για το τραγούδι «Εχεις αφήσει εποχή», που ερμήνευσες εντέλει εσύ. Είναι επίσης ψέμα. Πριν από δύο χρόνια είχε ακούσει η Μαντώ το τραγούδι, αλλά δεν το επέλεξε. Με τη Μαντώ μιλάμε στο Facebook ανά πάσα στιγμή και αν την πάρω τηλέφωνο, είμαι σίγουρη ότι δεν έχει κανένα προσωπικό πρόβλημα μαζί μου. Αν είναι δυνατόν, έγραψαν ότι τσακωθήκαμε με τη Μαντώ!

«Οπως μου χρέωσαν τη σχέση με τον Ευθύβουλο Θεοχάρους, μου χρέωσαν και τον χωρισμό... Γνωρίζω ποιος το έγραψε. Ηταν επιτηδευμένο. Ηθελε να κάνει προσωπικά σε μένα ζημιά. Δεν θα ήθελα περαιτέρω να μπω τόσο βαθιά στο θέμα. Το έπραξαν από ζηλοφθονία»


- Με τη Δέσποινα Βανδή έχετε επαφή; Φυσικά. Την παίρνω τηλέφωνο να με συμβουλέψει για κάθε βήμα μου. Η μόνη πρόταση για την οποία μετάνιωσα που δεν απάντησα θετικά, και μου ανέφερε επίσης πως ήταν λανθασμένη κίνηση, είναι ότι δεν συμμετείχα στη θεατρική παράσταση της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη».

- Τη συμβουλεύτηκες για τη συμμετοχή σου στη Eurovision; Ναι. Θα ακούσω όλα όσα μου είπε. Θέλει να ξέρει πώς θα βγω, τι θα φορέσω, ποιος θα με βάψει και θα με χτενίσει. Μου είπε πως θα βρίσκεται κοντά μου για οτιδήποτε θελήσω.

- Αρα δεν αποκλείεται να είναι και παρούσα στον χώρο όπου θα γίνει ο τελικός. Ναι.

- Ερχομαι και στην υπόλοιπη ζωή σου. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι ουσιαστικά δεν έπαιρνες διαζύγιο μέχρι να σου δώσει την ευλογία ο πνευματικός σου. Είναι αλήθεια. Οπως μου έδωσε την ευλογία να παντρευτώ, ήθελα να πάρω αντίστοιχα την ευλογία και γι’ αυτή μου την απόφαση, ότι θα με στηρίξει. Γιατί παντρευόμαστε στην εκκλησία; Θέλουμε να πάρουμε την άδεια να μπει ο Θεός στον γάμο μας. Το ίδιο σκεπτικό είχα και όταν χώρισα. Ενιωθα υπεύθυνη γι’ αυτό. Ενιωθα τύψεις εξαιτίας των παιδιών μου, όμως επέλεξα τον δρόμο που ήταν λιγότερο επώδυνος για εκείνα.



- Αισθανόσουν αδύναμη πριν χωρίσεις;
Σίγουρα. Πιστεύω πως όλες οι γυναίκες πριν χωρίσουν αισθάνονται αδύναμες. Δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου όμως.

- Θέλεις να παντρευτείς ξανά; Μόνο αν βιώσω έναν μεγάλο έρωτα με έναν άνθρωπο που θα αγαπήσει πρώτα και πάνω απ’ όλα τα παιδιά μου. Θα ήθελα να με σέβεται και να με εκτιμά γι’ αυτό που είμαι. Το θέμα σεβασμού είναι πρώτιστο για μένα σε μια σχέση.

- Πώς αισθάνεσαι έπειτα από κάθε εξομολόγηση; Συγκινούμαι. Κλαίω. Οπως έχει πει ο πατήρ Παΐσιος, η πραγματική εξομολόγηση συνοδεύεται με δάκρυα. Μόνο όταν κλάψεις φαίνεται ότι πράγματι μετάνιωσες. Αυτό αισθάνομαι κάθε φορά.

- Είσαι ερωτευμένη πια; Οχι. Είμαι μόνη μου.

- Νιώθεις ότι πολλοί μπορεί να σε πλησιάζουν εξαιτίας της δημοσιότητας; Γιατί, έχω δημοσιότητα; Μια χαρά είμαι. Οχι, δεν το αισθάνομαι αυτό. Δεν ισχύει.

- Προχωρώ στον Αντώνη Ρέμο, ο οποίος μιλώντας για εσένα ανέφερε: «Δεν ξέρω αν θα μπορέσει να κάνει καριέρα». Πολύ λογικά το είχε πει. Δεν τον αδικώ. Στο «The Voice» έλεγα μόνο μπαλάντες ξένου ρεπερτορίου. Κανείς δεν κάνει καριέρα με αγγλόφωνες μπαλάντες, ούτε στην Κύπρο ούτε στην Ελλάδα. Ο κόσμος δεν με είχε ακούσει να ερμηνεύω ελληνικά τραγούδια.

- Τι θα ήθελες να πει το κοινό μόλις σε δει να διαγωνίζεσαι στον ελληνικό τελικό; Ονειρεύομαι να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στη Eurovision. Θεωρώ την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα μου. Θα ήθελα το κοινό να χαρεί και να πει «μπράβο» μόλις ακούσει το κομμάτι.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης