Η Μαρίνα Βερνίκου κάνει trendy τη φιλανθρωπία

Η Μαρίνα Βερνίκου κάνει trendy τη φιλανθρωπία

Χάρη σε μια πρωτότυπη ιδέα της γνωστής φωτογράφου Μαρίνας Βερνίκου, 200 επώνυμοι Ελληνες από τον χώρο της μόδας, της τέχνης και του επιχειρείν διακοσμούν πάνινες τσάντες για καλό σκοπό, αφού τα έσοδα από τις πωλήσεις προορίζονται για τη στήριξη παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη

Η Μαρίνα Βερνίκου κάνει trendy τη φιλανθρωπία
Η ιδέα σχηματίστηκε στο μυαλό της Μαρίνας Βερνίκου σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που οι εικόνες καταγράφονται στη φωτοευαίσθητη επιφάνεια της φωτογραφικής της μηχανής. Παρατηρώντας παιδιά που ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, η Μαρίνα σκέφτηκε ότι δεν αρκεί μόνο να τα φωτογραφίζει, αλλά πρέπει να περάσει στην ενεργό δράση προσφέροντας ουσιαστικά στη βελτίωση της ζωής τους. Αξιοποιώντας το κύρος του επωνύμου της αλλά και τις γνωριμίες της, κατάφερε πολύ γρήγορα να προσελκύσει 200 γνωστούς Ελληνες από διαφορετικούς χώρους, αλλά με έναν κοινό σκοπό. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ρόη Αποστολοπούλου, Βρεττός Βρεττάκος, Αλέκος Φασιανός συνιστούν ένα μικρό μόνο δείγμα από τον μακρύ κατάλογο των γνωστών προσωπικοτήτων που έσπευσαν να συνδράμουν την Cre-Αid, την οργάνωση που δημιουργήθηκε από τη Μαρίνα Βερνίκου. Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο τιτλοφορήθηκε Cre-Αid από τη σύνθεση των αγγλικών λέξεων create (=δημιουργώ) και aid (=βοηθώ).

Η Μαρίνα Βερνίκου εξηγεί στο «thema people» ότι τα κίνητρα που την ώθησαν να συνδυάσει το design με τη φιλανθρωπία ήταν πολλά: «Η εποχή μας απαιτεί φροντίδα για τον συνάνθρωπο και βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης και συμπόνιας. Γνωρίζοντας τις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα, θέλησα να φτιάξω έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, όπου μέσα από τις δημιουργίες διασημοτήτων θα συγκεντρώνονται χρήματα τα οποία θα διατίθενται σε διαφορετικό κάθε φορά φιλανθρωπικό σκοπό. Ομολογώ ότι δεν πρόλαβα να ανακοινώσω την ιδέα και την πρόθεσή μου και τόσο το οικογενειακό όσο και το φιλικό μου περιβάλλον δέχτηκαν τη σκέψη μου με ενθουσιασμό. Αυτό μου έδωσε τη δύναμη να προχωρήσω και στα πρώτα projects».

Εμπνευση για την Cre-Αid υπήρξε η γνωριμία της με τους Γιατρούς του Κόσμου. «Τους γνώρισα φωτογραφίζοντας τα παιδιά που δέχονται τις υπηρεσίες και τη βοήθειά τους. Εστιάζοντας τον φακό σε δεκάδες πονεμένα παιδικά μάτια, αντιλήφθηκα πόσο πολλή ανάγκη μάς έχουν κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν αποκλείεται καθόλου να βρίσκονται πίσω από τη διπλανή μας πόρτα», εξομολογείται η ίδια στο «thema people, υπογραμμίζοντας ότι «έχω φωτογραφίσει τα συγκεκριμένα παιδιά πολλές φορές, στην τελευταία όμως έδωσα υπόσχεση στον εαυτό μου πως θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να τα βοηθήσω. Εχοντας αυτό στον νου μου, σκέφτηκα ότι αξίζει να δημιουργήσω τον δικό μου οργανισμό, να συστρατεύσω και άλλους στο όραμά μου. Η Cre-Αid μόλις είχε δημιουργηθεί. Ενα μη κερδοσκοπικό σωματείο που υπηρετεί τις θεμελιώδεις αρχές του αμοιβαίου σεβασμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Κλείσιμο
Η Cre-Αid σκοπεύει να στέκεται ως αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε ομάδα που έχει άμεση ανάγκη βοήθειας - είτε αυτή είναι οι Γιατροί του Κόσμου, είτε παιδιά που πάσχουν από βαριά νοσήματα, όπως αυτά που τυγχάνουν φροντίδας από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

29.000 κρύσταλλα Swarovski διά χειρός Βρεττάκου

Το πρώτο project της Cre-Αid έτυχε ενθουσιώδους και ένθερμης υποδοχής από τους κύκλους της αθηναϊκής ελίτ: 200 επιφανείς Ελληνες παρέλαβαν πάνινες τσάντες τις οποίες ανέλαβαν να ράψουν, να ντύσουν, να ζωγραφίσουν και γενικότερα να τις διακοσμήσουν σύμφωνα με την προσωπική καλαισθησία τους: «Ηταν μια ιδέα που βρήκε αμέσως ανταπόκριση. Σε όποιον κι αν απευθυνθήκαμε βρήκαμε πρόσφορο έδαφος. Οι επώνυμοι αγκάλιασαν την ιδέα μας με ενθουσιασμό, γι’ αυτό και έφτιαξαν μοναδικές τσάντες».

Η λίστα με τους ερασιτέχνες δημιουργoύς τσαντών περιλαμβάνει πολύ ηχηρά ονόματα, την «A-list» της Ελλάδας. Επιτυχημένοι επιχειρηματίες, καταξιωμένοι καλλιτέχνες και πασίγνωστοι Αθηναίοι πήραν μια απλή τσάντα από καραβόπανο και τη μετέτρεψαν στο πιο ευφάνταστο αξεσουάρ. Για παράδειγμα, ο Tάκης Ζαχαράτος έφτιαξε μια τσάντα με μαύρα κρόσσια που θυμίζει μοντέλο της Prada. H σχεδιάστρια μόδας Βάντα Ζαφειράτου δημιούργησε μια νεανική τσάντα ώμου για χαλαρές εξόδους και εκδρομές, ενώ η διάσημη φωτογράφος Calliope συνδύασε τα κόκκινα τριαντάφυλλα με τα μαύρα κρόσσια. Ο Αλέκος Φασιανός δημιούργησε με τον χρωστήρα του ένα από τα γνώριμα πορτρέτα του, ενώ ο συνάδελφός του Γιώργος Χαδούλης ζωγράφισε ένα μάτι στο κέντρο ενός κύκλου, ολόγυρα πνιγμένου από λουλούδια. Πρωτότυπη είναι όμως και η τσάντα που σχεδίασε η Νατάσα Θεοδωρίδου, η οποία κατέφτασε στα χέρια της Μαρίνας Βερνίκου την περασμένη εβδομάδα. H πιο ακριβή και φανταχτερή τσάντα, πάντως, σχεδιάστηκε από τον διεθνούς φήμης σχεδιαστή μόδας Βρεττό Βρεττάκο και κατασκευάστηκε με τη συνεργασία του οίκου Swarovski. Εφαρμόζοντας τη λογική που διέπει τις δημιουργίες του, οι οποίες λατρεύτηκαν από παγκόσμιες σούπερ σταρ όπως η Μπιγιονσέ, η Σακίρα, η Τζένιφερ Λόπεζ κ.ά., εμπνεύστηκε ένα μοναδικής αισθητικής αλλά και αξίας αξεσουάρ, καθώς επάνω του φέρει τον απίστευτο αριθμό των 28.000 κρυστάλλων. Η τσάντα μάλιστα ταξίδεψε μέχρι τα κεντρικά εργαστήρια του οίκου στην Αυστρία προκειμένου να κατασκευαστεί με ειδική τεχνική κάτω από τις αυστηρές οδηγίες του επιτυχημένου Ελληνα σχεδιαστή μόδας. «Ολες οι τσάντες έχουν μια υπεραξία λόγω της βαρύτητας του ονόματος των δημιουργών τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανταπόκριση όλων στο φιλανθρωπικό κάλεσμα το οποίο απ' ό,τι φαίνεται θα πετύχει τον στόχο του», διευκρινίζει η Μαρίνα Βερνίκου. Τις τσάντες σχεδίασαν και κάποιες άλλες εξέχουσες προσωπικότητες, όπως η Πρέσβης Καλής Θέλησης της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η σύζυγος του επιχειρηματία του Iατρικού Κέντρου Ρόη Αποστολοπούλου, μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου, ο εκκεντρικός σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ρήγος, η Τατιάνα Μπλάτνικ κ.ά.
 
Η δημοπρασία των tote bags θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου στις εγκαταστάσεις του One Αthens στον Λυκαβηττό, σε μια εκδήλωση τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στην εθελοντική οργάνωση Γιατροί του Κόσμου με σκοπό την αγορά μιας κινητής ιατρικής μονάδας. Κάποιοι μάλιστα προεξοφλούν ότι η μεγάλη γιορτή της Cre-Αid θα είναι η πιο προβεβλημένη κοσμική εκδήλωση της σεζόν - και μάλλον δεν έχουν άδικo.



Η λίστα με τους ερασιτέχνες δημιουργoύς τσαντών περιλαμβάνει μια γκάμα από πολύ ηχηρά ονόματα, την «A-list» της Ελλάδας. Επιτυχημένοι επιχειρηματίες, καταξιωμένοι καλλιτέχνες και πασίγνωστοι Αθηναίοι πήραν μια απλή τσάντα από καραβόπανο και τη μετέτρεψαν στο πιο ευφάνταστο αξεσουάρ



Η δημοπρασία των tote bags θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου στις εγκαταστάσεις του One Αthens στον Λυκαβηττό, σε μια εκδήλωση τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στην εθελοντική οργάνωση Γιατροί του Κόσμου με σκοπό την αγορά μιας κινητής ιατρικής μονάδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης