Αθηνά Οικονομάκου: Η «Ξένια» αυτο-ψυχαναλύεται

Αθηνά Οικονομάκου: Η «Ξένια» αυτο-ψυχαναλύεται

Λίγο μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας «Αmore Mio» και την υπερκόπωση που βίωσε, η δημοφιλής ηθοποιός αποκαλύπτει πώς κατάφερε τελικά να βρει τη χρυσή ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής, ενώ εξομολογείται ότι στο πρόσωπο  του επιχειρηματία Φίλιππου Μιχόπουλου βρήκε το στήριγμα που είχε πραγματικά ανάγκη

Αθηνά Οικονομάκου: Η «Ξένια» αυτο-ψυχαναλύεται
Νέα, ωραία και περιζήτητη στον χώρο της, πρόσφατα ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ρομαντικής κομεντί «Αmore Mio», (σκηνοθέτης Χρήστος Δήμας, παραγωγή Odeon) κατά τη διάρκεια των οποίων, όπως παραδέχεται, λάτρεψε το σινεμά και αποφάσισε να το βάλει πιο ενεργά στην επαγγελματική ζωή της. Χωρίς να κρύβεται πίσω από ξύλινες απαντήσεις, μιλάει για την προσωπική της ευτυχία, ενώ δηλώνει πως η δουλειά -όσο σημαντική κι αν είναι για την αυτοπραγμάτωση του ατόμου- δεν είναι το παν.

- Αυτή είναι η πρώτη σου ταινία;  Για να ακριβολογώ, η δεύτερη. Η πρώτη είχε γίνει με τον σκηνοθέτη των «Κλεμμένων ονείρων» Δημήτρη Αρβανίτη, αλλά επειδή ήταν σχεδόν με τους ίδιους συντελεστές, συνεργεία και χώρους της σειράς, δεν πολυκατάλαβα τη διαφορά. Αυτό κάνει το «Amore Mio» να φαντάζει σαν την πρώτη μου κινηματογραφική δουλειά. Ομολογώ ότι τον λάτρεψα τον κινηματογράφο και ότι θα ήθελα στο μέλλον να κάνω κυρίως ταινίες.

- Πώς είναι να συμπρωταγωνιστείς με τον Πάνο Μουζουράκη; Είναι ένας άνθρωπος τελείως διαφορετικός από αυτό που παρουσιάζουν τα media. Είναι ευαίσθητος, ωραίος στην παρέα και με χιούμορ. Τον γνώριζα και ήταν φίλος μου πολύ πριν την ταινία, όπως και κάποιοι άλλοι από τους συντελεστές. Η ταινία έχει ένα μοναδικό καστ ηθοποιών, ενώ το σενάριο αποτελείται από μικρές ερωτικές ιστορίες με τις οποίες είτε ταυτιζόμαστε οι ίδιοι, είτε τις έχουμε δει να συμβαίνουν στο περιβάλλον μας. Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη δουλειά.
Κλείσιμο



«Είναι νωρίς ακόμη για γάμο και παιδιά. Είμαι με τον Φίλιππο (Μιχόπουλο) σε μια πολύ υγιή σχέση, αλλά μέχρι εκεί. Ολα τα άλλα θα τα δείξει ο χρόνος»

- Είναι γνωστό ότι συνεργάζεσαι με τους ίδιους ανθρώπους εδώ και χρόνια. Από «Τη ζωή της άλλης» του Δημήτρη Αρβανίτη πέρασες στα «Κλεμμένα όνειρα», ενώ επί χρόνια έκανες θέατρο με τον Νίκο Μουτσινά.
Μου αρέσει να λειτουργώ με ασφάλεια στους επαγγελματικούς χώρους. Ισως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι ως κόρη ναυτικού, της οποίας ο πατέρας έλειπε για πολύ καιρό κατά τα παιδικά της χρόνια, θέλω να αισθάνομαι ασφάλεια και προστασία. Οταν αισθάνομαι τη ζεστασιά της σωστής επικοινωνίας, λειτουργώ καλύτερα. Μ’ αυτόν τον τρόπο προστατεύομαι κιόλας, λέγοντας «όχι» σε αμφιβόλου εξέλιξης συνεργασίες. Επιδιώκω στη δουλειά να περνάω καλά.

- Πάντα ήθελες να γίνεις ηθοποιός; Οχι, στα μαθητικά μου χρόνια ήθελα να μπω είτε στη Γυμναστική Ακαδημία, είτε στο Πολυτεχνείο. Κατάφερα τελικά να περάσω στη Γεωπονική Αθηνών, αλλά παρακολουθώντας τα μαθήματα του πρώτου έτους αντιλήφθηκα ότι δεν ήταν αυτό που πραγματικά ήθελα. Γράφτηκα λοιπόν στη Θεατρική Σχολή της Μιμής Ντενίση. Κάποια στιγμή, η ίδια η σχολή με έστειλε στο κάστινγκ για τη σειρά «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο» του ANT1. Την ίδια μέρα που πήγα το βιογραφικό, πέρασα από κάστινγκ και με πήραν. Δεν είχα προλάβει να μπω στο ταξί της επιστροφής όταν χτύπησε το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Χάρης Ρώμας, ο οποίος μου είπε την επόμενη ημέρα να πάω για το πρώτο μου γύρισμα.

- Η αναγνωρισιμότητα όμως ήρθε τελικά με τον ρόλο-κλειδί στα «Κλεμμένα όνειρα». Με τα «Κλεμμένα όνειρα» αντιλήφθηκα τι σημαίνει να κυκλοφορείς στον δρόμο και να σε αναγνωρίζουν, να βγαίνεις με τους φίλους σου και να πέφτεις πάνω σε φωτογράφους και να ασχολείται ο Τύπος μαζί σου. Ομολογώ ότι στην αρχή όλο αυτό μου φάνηκε τρομακτικό, καθώς δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ. Παθαίνεις ένα overdose και μέχρι να ξαναβρείς τις σωστές ισορροπίες περνάει κάποιο διάστημα. Τον πρώτο καιρό είχα κλειστεί στο σπίτι μου παρουσιάζοντας συμπτώματα αγοραφοβίας αφού ένιωθα τρομακτικά πιεσμένη.

- Εχεις κάνει ποτέ ψυχανάλυση; Κάνω εδώ και δύο χρόνια. Ενιωσα την ανάγκη να απευθυνθώ σε κάποιον ψυχολόγο εξαιτίας μιας υπερκόπωσης που έπαθα από την πολλή δουλειά. Αυτή ήταν και η δυσκολότερη φάση της ζωής μου. Δούλευα περισσότερο απ’ όσο άντεχα με αποτέλεσμα να φτάσω σε οριακό σημείο σωματικά και ψυχολογικά. Ολα τα αποθέματα ενέργειας τα είχα εξαντλήσει με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ανταποκριθώ στις καθημερινές απαιτήσεις της δουλειάς. Χωρίς να το αντιληφθώ, ξεπέρασα τα όριά μου και είχα χάσει τον έλεγχο. Πίστευα ότι, αν πω «όχι» σε κάποια δουλειά, θα με έβαζαν σε black list και θα καταστρεφόμουν.

- To ότι είσαι καλά στην προσωπική σου ζωή, σου έβαλε φρένο στη δουλειά; Το αντίθετο, βάζοντας όρια στη δουλειά, έδωσα μεγαλύτερη βάση και στην προσωπική μου ζωή. Κατάλαβα τι θέλω και τι με κάνει ευτυχισμένη και το εξισορρόπησα.

- Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετό καιρό είστε ζευγάρι με τον ιδιοκτήτη του μυκονιάτικου ξενοδοχείου «Kivotos», Φίλιππο Μιχόπουλο. Κάποιοι μάλιστα βιάζονται να κάνουν λόγο και για γάμο... Είναι νωρίς ακόμη για γάμο και παιδιά. Είμαι με τον συγκεκριμένο άνθρωπο σε μια πολύ υγιή σχέση, αλλά μέχρι εκεί. Ολα τα άλλα θα τα δείξει ο χρόνος.

- Οταν άρχισες να βλέπεις την προσωπική σου ζωή κρεμασμένη στα περίπτερα, τρόμαξες; Στην αρχή παθαίνεις έναν πανικό. Σοκάρεσαι, δεν ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις και τι πρέπει να κάνεις. Είναι λίγο περίεργο γιατί όταν είσαι στην αρχή της σχέσης δεν ξέρεις αν σε έναν μήνα η σχέση αυτή θα υφίσταται, είσαι αγχωμένος και μπερδεμένος, οπότε δεν έχεις το περιθώριο να κάνεις δηλώσεις. Σιγά-σιγά μαθαίνεις να το αντιμετωπίζεις τόσο εσύ όσο και ο σύντροφός σου, ο οποίος λόγω της δουλειάς του μπορεί και να μην έχει -ή να μη θέλει- σχέση με τη δημοσιότητα.



«Μου αρέσει να λειτουργώ με ασφάλεια στους επαγγελματικούς χώρους, με γνωστούς μου συνεργάτες. Ισως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι είμαι κόρη ναυτικού - ο πατέρας μου έλειπε για πολύ καιρό... Θέλω να αισθάνομαι ασφάλεια και προστασία»


- Πόσο σε έχει βοηθήσει ο συγκεκριμένος άνθρωπος στη ζωή ή στη δουλειά σου; Οταν μια σχέση είναι καλή και υπάρχει αρμονία, κατανόηση και καλή επικοινωνία, βοηθάει και τον έναν και τον άλλο. Η σύμπνοια επηρεάζει τους ανθρώπους. Η ζωή μου εξελίσσεται θετικά από τότε που ξεκίνησε η συγκεκριμένη σχέση. Μέσα απ’ αυτήν αντλώ δύναμη και νιώθω πιο σίγουρη για τον εαυτό μου.

- Είναι δύσκολο για έναν άνδρα να συμβιώνει με μια προβεβλημένη γυναίκα; Εξαιρετικά δύσκολο. Με την κουβέντα, την αμοιβαία εμπιστοσύνη, την ισορροπία και την κατανόηση όλα λύνονται, όμως. Βοήθησα τον Φίλιππο να αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει στον χώρο της σόουμπιζ και στη συνέχεια με βοήθησε εκείνος με την κατανόηση που δείχνει.

- Σε τι έχεις αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν; Δίνω μεγαλύτερη βάση πλέον στον εαυτό μου και αρχίζω να με αγαπάω και με προσέχω περισσότερο. Παλιά ήμουν σκληρή και αυστηρή με μένα. Δεν μου επέτρεπα να κάνω λάθος ή να μείνω πίσω σε κάτι. Εχω καταλάβει ότι η δουλειά θέλει όριο. Ούτε πλούσια πρόκειται να γίνω από αυτό το επάγγελμα, ούτε μόνο η δουλειά αρκεί για την ευτυχία. Επιθυμώ τώρα πια να κάνω λίγες δουλειές και καλές, να τις απολαμβάνω και να θέτω κι άλλες προτεραιότητες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης