Σάκης Τανιμανίδης - Γιώργος Μαυρίδης: Εθισμένοι στην αδρεναλίνη

Σάκης Τανιμανίδης - Γιώργος Μαυρίδης: Εθισμένοι στην αδρεναλίνη

Ο Σάκης θυμάται με τρόμο τον Αμαζόνιο και ο Γιώργος κόντεψε να πεθάνει στα Ιμαλάια. Μολαταύτα, κανείς από τους δύο δεν θέλει να κρεμάσει τα ορειβατικά του, να αδειάσει τις βαλίτσες του και να φύγει νωρίς από το πιο wild party της ζωής του: το «World Party» στο οποίο συμμετέχει και το τηλεοπτικό κοινό

Σάκης Τανιμανίδης - Γιώργος Μαυρίδης: Εθισμένοι στην αδρεναλίνη
Το -εθισμένο στην περιπέτεια- σαλονικιώτικο δίδυμο ανακαλύπτει την alternative πλευρά των πιο συναρπαστικών προορισμών στον πλανήτη και δοκιμάζει τα όριά του μέσα από την εκπομπή «World Party» του ALPHA. Από την Αργεντινή, όπου και βρίσκονται για τις ανάγκες της εκπομπής, οι δύο παρουσιαστές μίλησαν για όλα όσα έχουν ζήσει κατά την παραμονή τους εκεί μέχρι στιγμής, ενώ με προθυμία αποκάλυψαν αυτά που έμαθαν από τα ταξίδια τους και το πώς αντιμετωπίζουν εν γένει τη ζωή.

-Σε ποια χώρα του κόσμου σάς πετυχαίνουμε αυτή τη στιγμή για γυρίσματα;

Σάκης: Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην Αργεντινή. Ο λόγος που είμαστε εδώ είναι για να καταλάβουμε από πού πηγάζει το πάθος αυτού του λαού. Οι Αργεντινοί έχουν πολύ πάθος σε ό,τι κι αν κάνουν, είτε αυτό είναι χορός (τάνγκο), είτε ποδόσφαιρο, είτε φαγητό. Θέλουμε δηλαδή να παθιαστούμε.
Γιώργος: Είμαστε στο Μπουένος Αϊρες, μια καταπληκτική πόλη με χαμογελαστούς ανθρώπους. Η επιλογή έχει να κάνει με το υλικό που θεωρούμε ότι έχει να προσφέρει ο κάθε προορισμός. Και η Αργεντινή, όπως αποδεικνύεται, έχει μπόλικο.

-Σας έχει συμβεί κάποιο ευτράπελο;

Σάκης:
Το ίδιο το ταξίδι μας είναι ένα ευτράπελο από το πρωί μέχρι το βράδυ. Από τον χαβαλέ στα δωμάτια όπου μένουμε μέχρι τη στιγμή που μπορεί να προσπαθούμε να περάσουμε ένα ποταμάκι στα επικίνδυνα νερά του Αμαζονίου. Καθημερινά μάς συμβαίνουν αναπάντεχες καταστάσεις που κάνουν το ταξίδι ακόμα πιο έντονο.
Γιώργος: Από πού ν’ αρχίσω και πού να τελειώσω… Προχθές είχαμε πάει για φαγητό σε ένα εμπορικό κέντρο εδώ στο Μπουένος Αϊρες και ο «Κούρος» (σ.σ.: ο Γιωργάκης από το συνεργείο) επέμενε ότι καταλαβαίνει ισπανικά. Οπότε τον άφησε ο Σάκης να παραγγείλει μόνος του στα ισπανικά! Ακόμα γελάμε με τη συνεννόηση-μπουζούκι. Θα τα δείτε όλα αυτά και στο backstage.

Κλείσιμο
-Περιγράψτε μου μια στιγμή από τα ταξίδια σας που σκεφτήκατε: «Αυτό που ζω είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό».
Σάκης: Αυτή η ατάκα ταιριάζει περισσότερο σε αυτό που κάνουμε γενικότερα και όχι σε κάποιο συγκεκριμένο ταξίδι. Και μόνο επειδή έχω τη δυνατότητα να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα ταξιδεύοντας στον πλανήτη με τους κολλητούς μου και αναζητώντας κάθε δυνατή εμπειρία που μπορεί να μας συγκινήσει.
Γιώργος: Εγώ ξεχωρίζω τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στα 4.500 μέτρα σε κάποιο βουνό από τα Ιμαλάια του Νεπάλ και αντίκρισα τη θέα. Μετά βέβαια παραλίγο να πεθάνω από τη νόσο του υψομέτρου, αλλά με τόσα που κάνουμε σε αυτή την εκπομπή αρχίζω και το συνηθίζω.

-Ποιος «επισκέπτης» της εκπομπής σάς έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση μέχρι τώρα και γιατί;
Σάκης: Ο Γουίλφριντ, γιατί μου έδωσε να καταλάβω καλύτερα από τον καθένα τι θα πει «ζω». Είναι ένας πραγματικός ταξιδιώτης τον οποίο συναντήσαμε τυχαία στην Ισλανδία την ώρα που έβγαζε φωτογραφίες με την κάμερά του. Ο Γουίλφριντ λοιπόν ταξιδεύει συνεχώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχει επισκεφτεί πάνω από 45 χώρες σε αυτό το διάστημα. Και όλα αυτά με μοναδικό όχημα ένα παλιό μικρό αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο μένει κιόλας, μια φωτογραφική μηχανή και ένα μπαστούνι. Ααα, ξέχασα να πω πως ο Γουίλφριντ τα κάνει όλα αυτά και είναι 74 ετών!
Γιώργος: Ο κ. Μπίζος, ο προσωπικός δικηγόρος και φίλος του Νέλσον Μαντέλα. Μίλησε για τον μεγάλο ηγέτη της Αφρικής και είπε πράγματα που με συγκλόνισαν. Την ατάκα «Τόσα χρόνια δεν λύγισε ούτε μία στιγμή» δεν θα την ξεχάσω ποτέ.





Ανεβαίνουν βουνά, κατεβαίνουν ποτάμια και φωτογραφίζονται με τα status symbols κάθε πόλης 

-Πώς αντιδρούν οι άνθρωποι που συναντάτε στα ταξίδια σας όταν τους λέτε από πού είστε και τι κάνετε;
Σάκης: «From Greece you said?» ρωτάνε… «OMG, honey, come check this out. You were right, they do have money to travel outside the country».
Γιώργος: Τη γουστάρουν πολύ την Ελλάδα οι ξένοι και μας βλέπουν με καλό μάτι. Οταν μάλιστα μαθαίνουν και για τα ταξίδια μας με το «World Party» εντυπωσιάζονται με το πώς τα καταφέραμε και θέλουν να μάθουν περισσότερα.

-Υπήρξε κάποια στιγμή σε ταξίδι που είπατε «εδώ θα αφήσω τα κοκαλάκια μου» ή φοβηθήκατε πολύ;
Σάκης: Υπήρξε… Ο Αμαζόνιος. Αλλά δεν μπορώ να το περιγράψω γιατί θα παραβώ τους άγραφους ιερούς όρκους σιωπής που έχουμε ανταλλάξει με το κανάλι. Ομερτά.
Γιώργος: Ναι, υπήρξε, στα Ιμαλάια, στα 4.500 μ. υψόμετρο. Κόντεψα να πεθάνω από πνευμονικό οίδημα λόγω του υψομέτρου, πάλευα πάνω από οκτώ ώρες για να ανασάνω. Πραγματικά δεν έχω έρθει πιο κοντά στον θάνατο στη ζωή μου.

-Από όλα τα απίθανα μέρη ανά τον κόσμο που έχετε επισκεφθεί ποιο είναι αυτό που σας άρεσε περισσότερο και γιατί;
Σάκης: Η αυλή του πατρικού μου. Οταν κουράζομαι από τον πολιτισμό κατασκηνώνω στην αυλή για μέρες. Αυτές οι αποδράσεις είναι που φορτίζουν τις μπαταρίες μου. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο παραμένω στη γεωγραφική ακτίνα του φαγητού της μαμάς, το οποίο δεν θα άλλαζα για τίποτα στον κόσμο.
Γιώργος: Μακράν, το Ρίο ντε Τζανέιρο, απλά πρέπει να το ζήσεις σαν ντόπιος για να καταλάβεις τι εννοώ. Αν πας στην Κόπα Καμπάνα και θεωρείς ότι αυτό είναι το Ρίο, εκεί το έχεις χάσει. Και εννοείται φυσικά για το καλοκαίρι, το μπάνιο και τις γυναίκες...

-Πώς είναι η ζωή σας εκτός «World Party»;
Σάκης: Η ποια;… Το «World Party» καταναλώνει όλο τον χρόνο μας εδώ και καιρό, αλλά δεν παραπονιόμαστε ιδιαίτερα γι’ αυτό.
Γιώργος: Τα τελευταία πέντε χρόνια πραγματικά δεν έχω ζωή, είμαι με μια βαλίτσα στο χέρι. Οταν είμαι στη Θεσσαλονίκη «ζωγραφίζω» φίλους (σ.σ.: ο Γιώργος είναι επαγγελματίας tattoo artist) και κάνω βόλτες με τη μηχανή και τον σκύλο μου.

-Πόσο εύκολο είναι να έχετε προσωπική ζωή αφού ταξιδεύετε συνέχεια;

Σάκης: Η προσωπική ζωή μας αρχίζει μόλις κλείνουν οι κάμερες, οπότε είναι πανεύκολο. Μην ξεχνάς ότι είμαστε τέσσερις φίλοι που ταξιδεύουμε, ζούμε και συνυπάρχουμε. Τα καλύτερα γίνονται όταν δεν βλέπετε.



-Σας έχει παρατήσει σύντροφός σας γι’ αυτόν τον λόγο;
Σάκης: Οχι, γιατί είμαι καλό παιδί, ξέρω να μαγειρεύω και κάνω καλό μασάζ.
Γιώργος: Με έχουν παρατήσει για πολλούς  λόγους, ένας από τους οποίους είναι και αυτός. Αλλά συνήθως εγώ είμαι ο βλάκας, οπότε δεν φταίνε τόσο τα ταξίδια.

-Αλήθεια, τι αναζητάτε από μια γυναίκα;
Σάκης: Κατανόηση. Να μπορέσει να δει πίσω από το μικρό παιδί που κρύβεται παγιδευμένο σε ένα κορμί ενήλικα. Να καταλάβει τα θέλω μου, να σέβεται την προσωπικότητά μου και την προσωπική μου ζωή, να μη με βλέπει σαν ένα σκεύος ηδονής. Να κάνει υποχωρήσεις, να δίνει και να μην περιμένει μόνο να πάρει. Να μη με ζηλεύει παθολογικά και, φυσικά, να είναι καλό παιδί.
Γιώργος: Να της λέω μία λέξη και να μη φαντάζεται χίλιες... Επειδή αυτό είναι απίθανο να συμβεί, έχω συμβιβαστεί και δεν ζητάω τίποτα.

-Είστε ερωτευμένοι;
Σάκης: Μεταξύ μας; Θα μπορούσαμε, αλλά δεν είναι το στυλάκι μου ο Γιώργος. Με χαλάει το μούσι…
Γιώργος: Δυστυχώς όχι - και μου έχει λείψει πολύ αυτό το συναίσθημα.

-Ποιο είναι το πιο ακραίο πράγμα που έχει κάνει γυναίκα για σας και ποιο εσείς για εκέινη;
Σάκης: Το πιο ακραίο πράγμα που έχει κάνει γυναίκα για μένα είναι να πετάξει τα ρούχα μου από το μπαλκόνι. Το πιο ακραίο που έχω κάνει εγώ ήταν να μην τα μαζέψω.
Γιώργος: Δεν θυμάμαι γυναίκα να έχει κάνει κάτι ακραίο για μένα. Ισως να είναι το ότι μια πρώην κοπέλα μου είχε κάνει τατουάζ το όνομά μου, ως εκεί. Πάντως, μια μέρα έπαιξα ξύλο με μια παρέα σε ένα μαγαζί γιατί της κολλούσαν χωρίς να σεβαστούν τίποτα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης