Ελένη Μενεγάκη: Το χρονικό της 4ης εγκυμοσύνης μέσα από τις δηλώσεις της

Ελένη Μενεγάκη: Το χρονικό της 4ης εγκυμοσύνης μέσα από τις δηλώσεις της

'Εχουν περάσει 112 μέρες από τότε που έγινε γνωστό πως η Ελένη Μενεγάκη περιμένει τέταρτο παιδί, καρπό του έρωτά της με τον Μάκη Παντζόπουλο. Από εκείνη τη στιγμή και έπετια, η κάθε της δήλωση γίνεται τίτλος, εξώφυλλο και θέμα συζήτησης στα ΜΜΕ. Πώς όμως ξεκίνησαν όλα;

Ελένη Μενεγάκη: Το χρονικό της 4ης εγκυμοσύνης μέσα από τις δηλώσεις της
Η είδηση πως η Ελένη Μενε­γάκη είναι τριών μηνών έγκυος στο τέταρτο παιδί της κυκλοφό­ρησε την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου (για την ακρίβεια, το προηγούμενο βράδυ, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του εξωφύλλου του περιοδικού You που το ανακοίνωνε) και έγινε σε χρόνο-ρεκόρ το Νο1 θέμα στα ελληνικά media. Lifestyle εκπομπές και blogs άρχισαν να την αναπαράγουν με κινηματογραφική ταχύτητα, ενώ οι φανατικές τηλεθεά­τριες της ωραίας Ελένης είχαν μόλις βρει το καινούριο και πιο καυτό αντι­κείμενο συζήτησης. Η παρουσιάστρια, πιστή στη γραμμή που τόσα χρόνια ακολουθεί («θα μιλήσω όταν θέλω να μιλήσω»), αρκέστηκε να γράψει το πα­ρακάτω «ακίνδυνο» tweet: «Καλημέρα, αγόρια και κορίτσια! Τι μουντάδα είναι αυτή σήμερα; Τι συννεφιά; Καλά που στην ψυχή μας ο ήλιος πάντα λάμπει». Το ίδιο μεσημέρι, όλοι, με κομμένη την ανάσα, συντονίστηκαν στον Alpha για να δουν αν θα σχολίαζε κάτι. Ο Γρηγό­ρης Γκουντάρας τής έκανε κομπλιμέ­ντα για το πόσο όμορφη ήταν και εκείνη του απάντησε: «Μην αυτομα­τιαστούμε, όμως. Ερχόμαστε με πονο­κεφάλους το πρωί, επτά ξεματιάστρες ξεματιάζουν», ενώ λίγο αργότερα εξο­μολογήθηκε: «Είναι πολύ εύκολο τον επόμενο μήνα να βάλω κιλάκια». Και ναι, αυτή ήταν η πρώτη έμμεση ανα­φορά στην εγκυμοσύνη της. Καινούρια κείμενα στα blogs, καινούριες αναφο­ρές στα πάνελ των εκπομπών και μια καινούρια αφορμή για να συγκαλέσουν οι γυναίκες της διπλανής πόρτας έκτα­κτη μεσημεριανή σύσκεψη. Και ενώ το θέμα της εγκυμοσύνης κόντευε να γίνει αστικός μύθος, η Κατερίνα Ζαρίφη πυ­ροδότησε νέες εξελίξεις. Με το γνωστό αυθορμητισμό της δήλωσε: «Αισθάνο­μαι μοναξιά που στην εκπομπή είμαι η μόνη αγκάστρωτη», με το πάνελ να συμπληρώνει αμέσως και το όνομα της Αντωνίας Καλλιμούκου, ενώ η Ελένη Μενεγάκη, εμφανώς αμήχανη, πρό­σθεσε: «Τι χαζοκουβέντες είναι αυτές που πιάνετε! Έλα, πάμε παρακάτω».



Κλείσιμο
Τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης
Στο διάστημα που ακολουθεί, οι τη­λεθεατές βλέπουν την Ελένη να νιώθει κουρασμένη. Έχει ταχυπαλμίες, πονο­κεφάλους, υπνηλίες και λιγούρες. Εξο­μολογείται πως από εκεί που δεν έπαιρνε καθόλου πρωινό, τώρα πια τρελαίνεται, με το που ξυπνάει, να τρώει μακαρονάδες και ιμάμ μπαϊλντί. Ψάχνει το στούντιο για να βρει παγωτό καϊμάκι, με σκοπό να συνοδέψει το εκ­μέκ κανταΐφι που μόλις είχαν φτιάξει στην κουζίνα και ρωτάει τον Γρηγόρη Γκουντάρα αν το τσίπουρο σύκο (της το έστειλε ο πρόεδρος Μελιβοίας) κρα­τάει κανένα τρίμηνο, υπονοώντας φυ­σικά ότι μέχρι τη γέννηση του παιδιού της δεν μπορεί να καταναλώσει αλ­κοόλ. Παράλληλα, η θεματολογία της εκπομπής αλλάζει.



Παρουσιάζει τις τάσεις στα μωρου­διακά – παιδικά παπούτσια για το χει­μώνα και η κάμερα την καταγράφει να «λιώνει», κρατώντας ένα ζευγάρι λιλι­πούτεια παπούτσια. Δοκιμάζει τα πε­ρισσότερα ρούχα για γυναίκες που βρίσκονται σε ενδιαφέρουσα –δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο μοντέλο– και προσθέτει πως η μόδα πια φροντίζει για όλες. Βομβαρδίζει τον κα­λεσμένο της, Γιάννη Μέριανο, ιατρό βι­οπαθολόγο με εξειδίκευση στην ιατρική παχυσαρκία, με ερωτήσεις περί διατρο­φής στην εγκυμοσύνη. Κάνει πρόβες κρατώντας στην αγκαλιά της ένα μωρό και σχολιάζοντας: «Είναι γούρικος ο σταθμός. Όλες γεννάνε σε αυτό το κα­νάλι, να το πούμε». Και ενώ τα media συνέχιζαν να ξεκοκαλίζουν με λύσσα το φαινόμενο Μενεγάκη, οι αγαπημένοι συνεργάτες της είναι διακριτικοί και στις συνεντεύξεις τους δεν μιλούν ποτέ για την εγκυμοσύνη της. Αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στο συγκεκρι­μένο θέμα, οι καλεσμένοι της βρίσκουν έξυπνους τρόπους για να της δώσουν τις ευχές τους, όπως ο Φώτης Σεργου­λόπουλος που της είπε «Το 2015 να είναι για σένα γερό και δυνατό» ή ο Λάμπης Λιβιεράτος, που όταν την είδε να αγκα­λιάζει το ράπερ Βο και να του λέει «Αγάπη μου, ξέρεις, εμείς οι δυο έχουμε σχέση», την πλησίασε, της χάιδεψε τη φουσκωμένη κοιλίτσα και της είπε: «Δεν πιστεύω αυτό να είναι του Βο;».



Οι αναφορές στο βάρος της
Στην αρχή κάνει ό,τι μπορεί για να κρύψει την εγκυμοσύνη, επιλέγοντας φαρδιά ρούχα. Κάποια στιγμή στο πλατό, ο Δημήτρης Παπανώτας σχολι­άζει πως η μπλούζα που φορά αναδεικνύει τις κα­μπύλες της. Εκείνη τον διακόπτει τονίζοντάς του: «Πρόσεχε τι θα πεις. To συγκεκρι­μένο συνολάκι αναδεικνύει αυτά που θέ­λουμε. Αυτά που δεν θέλουμε δεν τα αναδεικνύει». Όταν όμως η κοιλιά της αρχίζει να μεγαλώνει, αναφέρεται πιο άμεσα στην εγκυμοσύνη, με αποκορύ­φωμα τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, όπου βλέποντας στο μόνιτορ κάποια πλάνα της που δεν της άρεσαν καθόλου, στα­ματά τη ροή της εκπομπής της και δί­νει οδηγίες στους καμεραμάν: «Παιδιά, από εδώ φαίνομαι λίγο χοντρούλα, όπως είμαι δηλαδή. Από εδώ, στην ευ­θεία είμαι καλύτερη. Οπότε να με παίρνετε από μπροστά. Στρουμπού­λιασα». Δυο μέρες μετά, στολίζει πρώτη από όλους το πλατό της εκπο­μπής της. Εκείνη την ημέρα επιλέγει να φορέσει μια μαύρη εντυπωσιακή halterneck βραδινή δημιουργία. «Αν λυθεί ο κόμπος του φορέματός μου, θα πέσει όλο κάτω και δεν είμαι για σέξι εμφανίσεις στην κατάστασή μου» λέει χαριτολογώντας, ενώ αμέσως μετά το πρώτο διαφημιστικό διάλειμμα εμφα­νίζεται με διαφορετικά ρούχα. Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου αναφέρεται στη Ρούλα Ρέβη και τη φω­τογράφιση που έκανε για το περιοδικό ΓΥΝΑΊΚΑ, αποκαλύπτοντας τον όρο που έθεσε. «Η Ρούλα είναι εκπληκτική, δεν είναι ότι πάντα κάνει ωραία δου­λειά, αλλά καταλαβαίνει τον άλλο. Για το αν θα έβγαινα μοιραία ή με κόκ­κινα χείλη και γενικά όλες αυτές οι λεπτομέρειες δεν με ενδιέφεραν. Το μόνο που τους είχα ζητήσει είναι οι φωτογραφίες να είναι από το στήθος και πάνω. Αυτό».



Η νέα της εικόνα κάθε άλλο παρά της δημιουργεί ανασφάλειες. Στις 8 Ιανου­αρίου της νέας χρονιάς και αφού αστει­εύεται για ένα ροζ τζάκετ, που της έκανε δώρο η Νίκη Κάρτσωνα και το οποίο δεν της έκανε, ξεκαθαρίζει: «Μέσα από τον καθρέφτη μου έβλεπα πάντα τα δυνατά μου σημεία. Τα αδύ­ναμα τα ξέρω. Και ο άλλος μπορεί να τα δει, αν εγώ του τα επισημάνω. Αυτή την περίοδο έχω πάρει κιλά, είμαι χαρούμενη, και σκασίλα μου που τα έχω πάρει. Κάθε μέρα λέω “πώς έχω γίνει έτσι;”. Χοντρή. Με βλέπω, έχω γίνει χοντρή».



Οι μοναδικές φορές που μίλησε στους δημοσιογράφους
Μετά την έντονη φημολογία για την εγκυμοσύνη της, κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στις 21 Οκτωβρίου, στη φωταγώγηση του City Link, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού της Estée Lauder. Φορώντας μια λευκή δημιουργία, συνδυασμένη με ροζ πασμίνα με γκρι τελείωμα, clutch Bottega Veneta και ροζ μποτίνια Dukas, από τη σειρά Deville Booties, κλέβει τις εντυπώ­σεις. «Σήμερα θα μιλήσουμε για το λόγο που είμαστε εδώ, την πρόληψη για την ενημέ­ρωση για τον καρκίνο του μαστού. Εσείς, τώρα, θέλετε να με κάνετε να φύγω. Ε, θα φύγω» είναι η απάντησή της στους δημο­σιογράφους που περιμένουν με αγωνία να τους αποκαλύψει την εγκυμοσύνη της. Ωστόσο, σε όλες τις φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη βραδιά χαϊδεύει την κοιλιά της. Ένα μήνα μετά (μαζί με το σύντροφό της, τα τρία της παιδιά και τον αδελφό της) ανάβει για δεύτερη συνεχό­μενη χρονιά το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Golden Hall. Εκείνη την ημέρα, απο­φασίζει να δώσει στους δημοσιογράφους τη δική της απάντηση στις φήμες περί εγκυμοσύνης: «Ο κόσμος που βλέπω και συναντώ στο δρόμο, και εδώ σήμερα, δεν μου έκανε ποτέ αυτή την ερώτηση. Αυτή την ερώτηση την κάνετε εσείς οι δημοσι­ογράφοι. Ο κόσμος που με βλέπει και με παρακολουθεί καθημερινά ή σποραδικά ξέρει και χαίρεται για μένα. Ελπίζω να χαίρεστε κι εσείς».


Η παραδοχή της εγκυμοσύνης της
Την Τρίτη 13 Ιανουαρίου, η Νανά Παλαιτσάκη είναι εκείνη που κάνει την πα­ρουσιάστρια να επιβεβαιώσει την εγκυμοσύνη της. Η δημοσιογράφος πε­ριγράφει με γλαφυρό τρόπο ένα περιστα­τικό σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου είχε πάει για εξετάσεις. Όταν μια ασθενής στο διπλανό κρεβάτι αντιλαμβάνεται πως η Παλαιτσάκη βρίσκεται στο δωμά­τιο, το πρώτο πράγμα που τη ρωτά είναι αν είναι έγκυος η Μενεγάκη. Η Ελένη, με αμηχανία, παρακολουθεί τη διήγηση και στο τέλος τής λέει χαρακτηριστικά: «Εί­ναι και άλλες σε κατάσταση εγκυμοσύνης τη φετινή χρονιά». Έξι ημέρες μετά, η παρουσιάστρια, στην έναρξη της εκπο­μπής, θα ευχαριστήσει δημόσια το σύ­ζυγο της Ελιάνας Χρυσικοπούλου, Νικόλα Φαράκλα, για την άμεση δημι­ουργία των προσκλήσεων που ήθελε για το πάρτι των δύο κοριτσιών της. «Παρ’ όλα αυτά που περνάει δίπλα σε μία έγκυο –γιατί όταν είσαι σε αυτή τη φάση, γενι­κώς είσαι κάπως, οι ορμόνες σού βγαί­νουν–, ο άνθρωπος είναι καλλιτέχνης και γρήγορος» είπε, αρθρώνοντας για πρώτη φορά τη λέξη «έγκυος», αν και πάλι δεν αναφερόταν στον εαυτό της.

«Κοίτα μη μου μεταφέρεις κανένα μικροβιάκι»
Στις αρχές Νοεμβρίου, η Κατερίνα Ζαρίφη, λόγω γαστρεντερίτιδας, απου­σιάζει για μέρες από την εκπομπή. Την ίδια περίοδο κυκλοφορούν φήμες για την αποχώρησή της, αλλά και την ένταξή της στο Σπίτι Μου, Σπιτάκι Μου. Ο λόγος; Το πιο αυθόρμητο και γελαστό κορίτσι της μικρής οθόνης δίνει το «παρών» καθημερινά στη ραδιοφωνική της εκπο­μπή στο Ρυθμό, αλλά όχι στην Ελένη. Η Ελένη Μενεγάκη, που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, ξεκαθαρίζει on air τα πράγ­ματα. «Όχι, παιδιά. Εμείς δεν παίρ­νουμε τέτοια ρίσκα, γιατί δεν μας παίρνει και σ’ αυτή τη φάση καθόλου. Με το καλό τη Δευτέρα την περιμένουμε. Την αγαπάμε και μας λείπει. Την πρώτη μέρα δεν θα την αγκαλιάσω, φοβάμαι πάρα πολύ». Κατόπιν, έρχεται η σειρά της Αντωνίας Καλλιμούκου. Η παρουσιά­στρια ενημερώνεται από την αρχισυντά­κτρια Ελένη Γελαλή πως το μοντέλο θα απουσιάζει, λόγω προβλήματος υγείας. Μόλις, όμως, μπαίνει καθυστερημένα στο πλατό, τη βλέπει στη γνωστή της θέση. «Έμαθα πως είσαι χάλια, δεν μπορείς να μιλήσεις, έχεις πυρετό. Και τώρα σε βλέπω μπροστά μου. Πού να πάω την καρέκλα μου; Γιατί ήρθες, παιδί μου; Δεν θα γινόταν τίποτα να καθόσουν για μια μέρα. Γιατί πήρες πρωτοβουλία; Γιατί; Εδώ δεν πάμε ταξίδια για να είμαστε όλοι μαζί» είναι η αυθόρμητη απορία της Ελέ­νης. Αμέσως μετά το διαφημιστικό διάλειμμα, η Αντωνία Καλλιμού­κου έχει απομακρυνθεί. Τελευ­ταίος αρρώστησε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου. Την ημέρα της επιστροφής του στην εκπο­μπή, η παρουσιάστρια του γυρίζει την πλάτη, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Κοίτα μη μου μεταφέρεις κανένα μικροβιάκι. Τέλος πάντων, εγώ θα κοιτάζω από εδώ κι εσύ από εκεί». Γεμάτη αγωνία είναι και τη μέρα που έχει καλεσμένη τη Βάνα Μπάρμπα. Αφού την καλωσορίζει, τη φιλάει και κάθονται στον καναπέ, η ηθοποιός αποκαλύπτει πως την ταλαιπωρεί μια ίωση, με την Ελένη να της απα­ντά: «Τώρα που σε φίλησα, μου λες ότι είσαι άρρωστη;».

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης