Η Calliope κάνει γλυπτική με το φως των διασήμων

Η Calliope κάνει γλυπτική με το φως των διασήμων

Μια άνευ προηγουμένου συνάντηση VIP για καλλιτεχνικό και κυρίως φιλανθρωπικό σκοπό πραγματοποιείται στις σελίδες του φωτογραφικού άλμπουμ «Children of the Light». Το λεύκωμα της διάσημης και καταξιωμένης φωτογράφου Calliope έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής κατά την παρουσίασή του στο Μουσείο της Ακρόπολης, υπογραμμίζοντας τις κοινωνικές ευαισθησίες των επώνυμων Αθηναίων - και όχι μόνο

Η Calliope κάνει γλυπτική με το φως των διασήμων
Ενας έντυπος ύμνος, φτιαγμένος από φως και έμπνευση, με πρώτη ύλη τις μορφές νέων και ωραίων Ελληνίδων και Ελλήνων. Αυτό είναι κατ’ ουσίαν το «Children of the Light», το τελευταίο φωτογραφικό λεύκωμα της Calliope. Ενα βιβλίο τύπου coffee table book, μια πολυτελέστατη έκδοση που αναδεικνύει την επόμενη χρυσή γενιά των Ελλήνων, ήταν ο λόγος για τον οποίο η αθηναϊκή crème de la crème κινητοποιήθηκε με ενθουσιασμό.



Κλείσιμο
Η Μαριάννα Γουλανδρή, πρωταγωνίστρια του λευκώματος

Η πρόσκληση είχε σταλεί πριν από αρκετές ημέρες και όριζε το ραντεβού για τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου στις 7.30 μ.μ. Ηδη ένα ημίωρο πριν από την έναρξη της παρουσίασης, το ισόγειο του Μουσείου της Ακρόπολης είχε γεμίσει ασφυκτικά. «Οι Καρυάτιδες του 5ου π.Χ. αιώνα από τη μία πλευρά και οι σύγχρονες από την άλλη!» αναφώνησε κάποιος από τους καλεσμένους. Και όπως φάνηκε από τα επιδοκιμαστικά βλέμματα που ακολούθησαν, η αυθόρμητη αυτή παρατήρηση εξέφραζε τη γενικότερη εντύπωση. Βλέποντας δε τη Λυδία Οικονόμου, κόρη του γνωστού εφοπλιστή, αλλά και τις φωτογραφίες της σχεδιάστριας Μαριάννας Γουλανδρή να προβάλλονται στα μόνιτορ, το ίδιο άτομο υπερθεμάτισε λέγοντας: «Πρόκειται για ό,τι πιο όμορφο και υγιές έχει να επιδείξει το γένος των Ελλήνων. Και ευτυχώς που οι γενιές εξελίσσονται».



Η σχεδιάστρια μόδας Marianna G

Το βιβλίο της γνωστής φωτογράφου Calliope με τίτλο «Children of the Light» που κυκλοφορεί από τον ελβετικό οίκο Skira ήταν μια καλή αφορμή για να προσελκύσει την αθηναϊκή αριστοκρατία. Παρά την εποχή, η οποία χωρίς καμία αμφιβολία έχει προκαλέσει έκδηλη ανησυχία για τις επερχόμενες εκλογές και τις πολιτικές εξελίξεις, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και επίγονοι έσπευσαν να παραστούν στην εκδήλωση.



Ναταλία Τσαβλίρη

«Δεν υπάρχει μόνο η κακή όψη του τόπου μας, όπως την παρουσιάζουν τα ξένα ΜΜΕ, αλλά και ένα υγιές κομμάτι που σχετίζεται με την επόμενη γενιά. Αυτά τα νέα παιδιά είναι το μέλλον και η ελπίδα μας. Με κεντρίζουν τα νιάτα γιατί κρύβουν μέσα τους την αισιοδοξία για μια καλύτερη ζωή», σχολίασε η δημιουργός του βιβλίου και φωτογράφος Calliope, άποψη με την οποία συμφώνησε και η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία και προλόγισε την έκδοση. Η υπουργός  μάλιστα, προκειμένου να παραβρεθεί στην παρουσίαση του «Children of the Light», χρειάστηκε να διακόψει τον μαραθώνιο συνεντεύξεων και προεκλογικών ομιλιών της. Ομως δεν ήταν μόνο η υπέροχη έκδοση που την έκανε να ενθουσιαστεί, αλλά και ο τελικός φιλανθρωπικός σκοπός, εφόσον μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του λευκώματος θα διατεθεί προς ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου του Σωματείου «Ελίζα» και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Κεφαλογιάννη, «οποιαδήποτε εκδήλωση ενισχύει τους σκοπούς φιλανθρωπικών συλλόγων μάς βρίσκει σύμφωνους».



Celebrities στο φως
Την περασμένη Δευτέρα το Μουσείο της Ακρόπολης ασφυκτιούσε από διασημότητες: η Κατερίνα Λέχου έφτασε συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, τον γνωστό κοσμηματοπώλη Μάνο Στρατάκη, αποφεύγοντας κατά την πάγια συνήθειά της τις δηλώσεις και τα ποζαρίσματα στην κάμερα. Ο εφοπλιστής Αλέξανδρος Τσαβλίρης παρέστη μαζί με τους γονείς του Ανδρέα και Μιλένα, οι οποίοι ήρθαν από το Λονδίνο ειδικά για την περίσταση. Μαζί με φίλες της έδωσε το «παρών» η κόρη του κραταιού άνδρα της ναυτιλίας Γιώργου Οικονόμου, Λυδία, ενώ εντύπωση έκανε και ο γνωστός ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος με το νέο, πιο ευτραφές look του.



Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου με τη Ζωή Χωραφά


Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν η κουμπάρα της Calliope, Χάρις Αλεξίου, αλλά και ο Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ετοιμάζει νέα καλλιτεχνικά projects, τα οποία ανέλυε στη νεαρή γκαλερίστα Δάφνη Ζουμπουλάκη. Γεύση μόδας έδωσε το σχεδιαστικό δίδυμο Μelis by Laskos που εμφανίστηκαν έχοντας μοδάτα σακίδια στην πλάτη, αλλά και ο all time classic Βασίλης Ζούλιας, ο οποίος στη θέση της μπουτονιέρας, αντί για μαντίλι, είχε ένα ζευγάρι δερμάτινα γάντια.  Ο σχεδιαστής κοσμημάτων Περικλής Κονδυλάτος, εκκεντρικός όπως πάντα, περιφερόταν στον χώρο φορώντας καπέλο, αξεσουάρ το οποίο προτίμησαν το συγκεκριμένο βράδυ πολλοί από τους καλεσμένους.



Μύρινα Τσαντίλη

Με total black dress code έκανε αισθητή την παρουσία της η Μαρίνα Βερνίκου, ενώ η Τζένη Μπαλατσινού, αν και έλαμπε μέσα στο σινιέ φόρεμά της, έδειχνε αγχωμένη καθότι περίμενε τις δυο της κόρες να καταφτάσουν. Οταν μάλιστα οι φωτογράφοι θέλησαν να την απαθανατίσουν, τους παρακάλεσε να τις περιμένουν ώστε να φωτογραφηθούν και οι τρεις μαζί. Η Ειρήνη Νταϊφά, για μία ακόμη φορά, τίμησε τον οίκο Dior κρατώντας αξεσουάρ από την πιο πρόσφατη σειρά του οίκου, στα οποία ξεχώριζε το διάσημο λογότυπο.  Σινιέ, ιδιαίτερα προσεγμένη και γοητευτική ήταν η εμφάνιση της, φειδωλής στις κοινωνικές εξόδους, Ευγενίας Χανδρή, μέλους της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, η οποία δραστηριοποιείται επίσης στον ξενοδοχειακό κλάδο.



Ανδρέας, Μιλένα και Αλέξανδρος Τσαβλίρης


Ο Νικόλας Νιάρχος, γιος του Σπύρου Νιάρχου και της Daphne Guinness, προλόγισε το βιβλίο αλλά δεν μπόρεσε να παραστεί, σε αντίθεση με μία από τις πιο κομψές κυρίες της Αθήνας, τη Μαίρη Φιξ, η οποία έκανε τους φωτογράφους να διαγκωνίζονται μεταξύ τους για ένα καρέ της αμέσως μόλις έφτασε στην είσοδο του Μουσείου Ακρόπολης. Η κυρία Φιξ παρέστη μόνη στη συγκεκριμένη κοσμική εκδήλωση, χωρίς τη συντροφιά του επιχειρηματία συζύγου της, Καρόλου, ο οποίος την ημέρα της λαμπρής εκδήλωσης έτυχε να βρίσκεται στο εξωτερικό, πιθανότατα για επαγγελματικούς λόγους. Ηταν και αυτός ένας από όσους δεν κατάφεραν να βρεθούν στην παρουσίαση του «Children of the Light» και κατ’ ανάγκη θα έχουν μία σημαντική ανάμνηση λιγότερη από μια υπέροχη βραδιά.



Τάκης Ζαχαράτος, Ολγα Κεφαλογιάννη



Κατερίνα Λέχου, Μάνος Στρατάκης




Μαρίνα Βερνίκου



Ειρήνη Νταϊφά, Ευγενία Χανδρή




Μαίρη Φιξ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης