Αγγελική Δαλιάνη: Ποιος είναι ο μεγάλος εφιάλτης της «Μαρίας της Ασχημης»;

Αγγελική Δαλιάνη: Ποιος είναι ο μεγάλος εφιάλτης της «Μαρίας της Ασχημης»;

Η ξαφνική αναγνωρισιμότητα, οι δύσκολες στιγμές, οι δικαιωμένοι στόχοι, η σχέση της με την κόρη της Μαρία-Λυδία, ο   έρωτας για τον άντρα της και η εκκίνηση για ένα δεύτερο παιδί

Αγγελική Δαλιάνη: Ποιος είναι ο μεγάλος εφιάλτης της «Μαρίας της Ασχημης»;
Η ηθοποιός που έγινε σταρ σε χρόνο-ρεκόρ μέσα από το σίριαλ «Μαρία η άσχημη» βιώνει σήμερα μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή με τον άντρα της ζωής της -επίσης ηθοποιό- Μάνο Παπαγιάννη και την πεντάχρονη κόρη τους Μαρία-Λυδία και ετοιμάζεται για πολλές ακόμη επαγγελματικές προ(σ)κλήσεις.

- Μέσα από το σίριαλ «Μαρία η άσχημη» βίωσες την απόλυτη αναγνωρισιμότητα. Τι βλέπεις κοιτάζοντας πίσω; Ο,τι μου έχει συμβεί έτσι έπρεπε να γίνει, ακόμη κι αν σε αυτό το «ό,τι» συμπεριλαμβάνονταν πράγματα και καταστάσεις που με είχαν στενοχωρήσει. Οσον αφορά στην πίεση που γεννά πολλές φορές η αναγνωρισιμότητα, οι απίστευτες ώρες δουλειάς δεν μου επέτρεψαν να τη νιώσω. Βρισκόμουν 15 ώρες την ημέρα σε ένα πλατό και μπορώ να σας πω ότι η αναγνωρισιμότητα δεν μου ήρθε απότομα, καθώς άργησα να μεταμορφωθώ και να δει ο κόσμος το αληθινό μου πρόσωπο.

Κλείσιμο
- Η αναγνωρισιμότητα σε έκανε να χάσεις την ισορροπία σου;
Δεν την έχασα πολύ γιατί με προσγείωναν οι άνθρωποί μου. Εκανα παρέα με τους φίλους που είχα πάντα και είχα δίπλα μου τον Μάνο.

- Υπήρξε μια περίοδος όπου οι ιθύνοντες των καναλιών έπαιρναν νέους ηθοποιούς, τους έκαναν σταρ για έναν χρόνο και μετά δεν τους ξαναβλέπαμε. Πώς κατάφερες να μη γίνεις διάττοντας αστέρας;
Το γεγονός ότι μετά την απόλυτη αναγνωρισιμότητα της «Μαρίας της άσχημης» δεν ασχολούνταν και τόσο μαζί μου ήταν για μένα φυσική εξέλιξη. Αυτό συνέβαινε και συμβαίνει πάντα με τα media: ασχολούνται με κάτι που έχει μεγάλη επιτυχία και μετά το ξεχνούν. Θεωρώ ότι με βοήθησαν τόσο οι σπουδές μου στη δημοσιογραφία όσο και το ότι δούλεψα ως δημοσιογράφος.

- Μετά το επιτυχημένο σίριαλ ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες; Το ότι χαρακτηρίστηκα, ειδικά στον χώρο της τηλεόρασης. Από την άλλη, μου άνοιξαν πόρτες στο θέατρο - και μάλιστα σε ρόλους που δεν τους περίμενα. Μετά το σίριαλ είχα και τηλεοπτικές προτάσεις, αλλά έμεινα έγκυος.

- Την εποχή εκείνη βρισκόσουν σε ανοδική πορεία. Η εγκυμοσύνη σου δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στον δρόμο της προσωπικής σου καταξίωσης; Οχι, δεν το πιστεύω. Αυτό που πιστεύω είναι πως αν σκέφτεσαι μόνο τη δουλειά, δεν θα αποφασίσεις ποτέ να κάνεις ένα παιδί. Η δική μου εγκυμοσύνη ήταν αποφασισμένη. Δεν έμεινα τυχαία έγκυος. Είχαμε πει με τον Μάνο να κάνουμε ένα παιδάκι. Από μικρή ήθελα μέχρι τα 30 μου να έχω σπουδάσει, να έχω επιτύχει στη δουλειά μου και να έχω αποκτήσει ένα παιδί. Πέτυχα τον επαγγελματικό στόχο μου με τη «Μαρία την άσχημη» και ο επόμενος ήταν το παιδί. Τον πρώτο χρόνο κάθισα στο σπίτι με την κόρη μου από καθαρή επιλογή. Μετά δούλεψα κανονικά.

- Πώς ήταν η μετάβαση από την απόλυτη αναγνωρισιμότητα στην παραμονή στο σπίτι με ένα  παιδί; Ηταν μια άλλη τρέλα. Ηταν ένας άλλος ρόλος, ο πιο σημαντικός της ζωής μου. Δεν είχα καθόλου στο μυαλό μου τη δουλειά. Με γέμισε τόσο πολύ το παιδί μου που τι να μου λείψει; Οι φωτογραφήσεις, οι εκπομπές ή οι συνεντεύξεις; Τα έκανα όλα αυτά και τα χόρτασα.

- Σε ενοχλούσε που κάποιοι ισχυρίζονταν ότι μετά τη «Μαρία την άσχημη» χάθηκες; Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει - ίσως μάλιστα να φάνηκε έτσι σε πολλούς. Η αλήθεια είναι ότι μόλις η κόρη μου έγινε ενός έτους επέστρεψα στη δουλειά και έκτοτε δεν έχω σταματήσει να κάνω θέατρο.

- Στην παράσταση όπου πρωταγωνιστείς, την «Ποντικοπαγίδα», αντικατέστησες στο μέσον της δεύτερης σεζόν τη Μαριάννα Τουμασάτου. Πόσο δύσκολη ήταν η εν λόγω αντικατάσταση; Είχα λίγο άγνοια κινδύνου γιατί ήταν η πρώτη φορά που μου συνέβη κάτι τέτοιο και η αλήθεια είναι πως ήταν πολύ δύσκολο.  Η αντικατάσταση εμπεριέχει το μειονέκτημα ότι πρέπει να δουλέψεις σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έναν μεγάλο ρόλο και ότι οφείλεις να ενσωματωθείς στην υπόλοιπη ομάδα. Στις τρεις πρώτες παραστάσεις αγχώθηκα πολύ, αλλά με βοήθησαν τόσο ο Γιάννης Αϊβάζης, που υποδύεται τον σύζυγό μου, όσο και ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης.  Στη ζωή μου εδώ και χρόνια έχω έναν εφιάλτη: ότι θα βγω στη σκηνή και δεν θα θυμάμαι τίποτα. Υπήρχαν στιγμές που πίστευα ότι θα ζήσω τον εφιάλτη μου για πρώτη φορά. Ευτυχώς, δεν μου συνέβη.

- Μιλησέ μας λίγο για τον ρόλο σου. Εχεις κοινά στοιχεία με την πρωταγωνίστρια;
Υποδύομαι τη Ρόλι Ράλσον, μια παντρεμένη νεαρή γυναίκα. Το ζευγάρι έχει κληρονομήσει ένα ωραίο αρχοντικό στην αγγλική επαρχία και αποφασίζει να το μετατρέψει σε πανσιόν. Το έργο ξεκινάει την πρώτη μέρα που δέχεται τους πελάτες του, ενώ στην πλοκή συμπεριλαμβάνεται κι ένας φόνος. Το κοινό μου με την ηρωίδα είναι η αισιοδοξία για κάθε νέο ξεκίνημα και το ότι επίσης είμαι καλή μαγείρισσα.

- Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας σου; Στην αρχή, όταν πήγαινα επί έναν χρόνο για οντισιόν είχα πολλές απογοητεύσεις. Πολλές φορές έφτανα στην πηγή και δεν έπινα νερό. Δεν θα ξεχάσω πως όταν έκανα το σίριαλ «Μαρία η άσχημη» ήρθε ο σκηνοθέτης Θοδωρής Κωνσταντόπουλος και μου είπε ότι με είχε δει σε οντισιόν αλλά με είχε απορρίψει. Κι εγώ του απάντησα: «Μπορεί να μη με πήρες τότε, αλλά σου κατσικώθηκα από μόνη μου και με σκηνοθετείς». (γέλια)

- Τελικά, βάζεις πάνω απ’ όλα την οικογένειά σου; Ναι, βάζω πάνω απ’ όλα την οικογένειά μου, κάτι το οποίο έχω αποδείξει με τις πράξεις μου. Δεν θα άντεχα με τίποτα αν γυρνούσα κάποτε να κοιτάξω πίσω και από το σκηνικό της ζωής μου έλειπε η οικογένεια. Η ζωή χρειά­ζεται ισορροπία. Αν δεν ισορροπήσεις στην προσωπική σου ζωή, η δουλειά δεν σε κάνει ευτυχισμένη.

- Ποιο είναι το μυστικό ενός πετυχημένου γάμου; Καλή επικοινωνία και να αγαπάς τον σύντροφό σου όπως είναι χωρίς να προσπαθείς να τον αλλάξεις. Οταν έρχονται οι δύσκολες στιγμές, χρειάζεται να λειτουργείς με υπομονή και προσπάθεια.



- Τι είναι αυτό που σε κάνει να είσαι τόσο δεμένη με τον άντρα σου, τον Μάνο Παπαγιάννη; Το ότι τον θαυμάζω, κάτι που εμπερικλείει πολλά πράγματα. Είναι ο άντρας της ζωής μου.

- Η κόρη σας Μαρία-Λυδία είναι σήμερα πεντέμισι ετών. Σκέφτεστε να κάνετε δεύτερο παιδί; Θα ήθελα ένα δεύτερο παιδί και νομίζω ότι πλησιάζει η ώρα...

- Με τον σύζυγό σου έχετε ανοίξει το καφέ-μπαρ «Sweeney Todd» στο Περιστέρι. Ηταν μια επιχειρηματική κίνηση λόγω της κρίσης; Σε αυτή την απόφαση έπαιξαν ρόλο πολλά πράγματα, ένα από τα οποία ήταν και η κρίση. Ηταν η κατάλληλη στιγμή αλλά και μια επιθυμία του Μάνου, ο οποίος έχει δουλέψει σε διάφορα πόστα σε καφέ-μπαρ. Ηταν ένα όνειρό του το οποίο πραγματοποιήσαμε μαζί και ευτυχώς αρέσει σε όλο τον κόσμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης