Οταν η Ολγα (του Tουρισμού) συνάντησε τη δρα Ρουθ (του «Σεξ για πρωτάρηδες»)

Οταν η Ολγα (του Tουρισμού) συνάντησε τη δρα Ρουθ (του «Σεξ για πρωτάρηδες»)

Τι συνέβη μεσημέρι Τετάρτης στο Κολωνάκι όταν η κορυφαία στον κόσμο σεξολόγος αντάλλαξε φιλοφρονήσεις και προσκλήσεις με την πιο σέξι υπουργό της κυβέρνησης

Οταν η Ολγα (του Tουρισμού) συνάντησε τη δρα Ρουθ (του «Σεξ για πρωτάρηδες»)
Οκτώβριος, 1988. Η πρωτεύουσα υποδέχεται ανεπίσημα τα πρώτα δορυφορικά κανάλια. Μέσα στα έξι συνολικά κανάλια είναι και το γαλλικό TV5 και η δημοφιλής εκπομπή της κορυφαίας Αμερικανίδας σεξολόγου δρος Ρουθ Γουέστχαϊμερ που αναμεταδίδεται λίγο μετά τα μεσάνυχτα κεντρίζοντας το ενδιαφέρον και των δικών μας τηλεθεατών.

Είναι η πρώτη φορά που οι Αθηναίοι ακούνε από ένα τηλεοπτικό πρόσωπο να μιλά τόσο ανοιχτά για το σεξ. Η έφηβη τότε Ολγα Κεφαλογιάννη ίσως να είχε παρακολουθήσει κάποια από τις εκπομπές της δρος Ρουθ, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι νέοι της εποχής που πειραματίζονταν με το τηλεκοντρόλ όντας συνεπαρμένοι από την έκσταση που προκαλούσαν οι νέες, τολμηρές και πρωτοποριακές για την εποχή επιλογές. Το βέβαιο είναι ότι το μεσημέρι της Τετάρτης στο Κολωνάκι, στο εστιατόριο «Παπαδάκης», ήταν η Ελληνίδα υπουργός που πήρε την πρωτοβουλία να προσεγγίσει την διάσημη Αμερικανίδα σεξολόγο εκμεταλλευόμενη το ότι κάθονταν σε διπλανά τραπέζια. 

Η δρ Ρουθ Γουέστχαϊμερ, που φιλοξενείται εδώ και μια εβδομάδα στην Αθήνα από τους διοργανωτές της «Erotic Art 2014» που άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή στο στάδιο του Tae Κwon Do στο Φάληρο (η  σεξολόγος μίλησε την Παρασκευή μπροστά στο κοινό), φάνηκε να γνωρίζει την κυρία Κεφαλογιάννη. Το πιο πιθανό είναι να είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων από τον συνοδό της και διοργανωτή της έκθεσης κ. Νίκο Μαραγκόπουλο για το πρόσωπο που βρισκόταν στο διπλανό τραπέζι.

Κλείσιμο
«Διοργανώσεις σαν το φεστιβάλ σας πρέπει να έχουν την αιγίδα του υπουργείου», φέρεται να είπε η κυρία Κεφαλογιάννη όταν ο κ. Μαραγκόπουλος της εξήγησε τον λόγο της επίσκεψης της δρος Ρουθ στην Ελλάδα.

«Είστε όμορφη, πολύ επικοινωνιακή και ευχάριστη», ήταν το κομπλιμέντο που εισέπραξε η υπουργός από τη διάσημη σεξολόγο, που της εξομολογήθηκε το πόσο ενθουσιασμένη είναι από την ολιγοήμερη παραμονή της στη χώρα μας. Εχοντας εντυπωσιαστεί από τις επισκέψεις της στον Ναό του Ποσειδώνα και στο Μουσείο της Ακρόπολης, η δρ Ρουθ εξέφρασε στην κυρία Κεφαλογιάννη την επιθυμία της να γνωρίσει και άλλα αξιοθέατα, ενδεχομένως σε μια δεύτερη επίσκεψή της. Τότε η υπουργός, που δεν αφήνει τις ευκαιρίες για προβολή της χώρας στο εξωτερικό να χαθούν, την κάλεσε να επισκεφτεί την Ελλάδα και δεύτερη φορά, λίγο πριν το καλοκαίρι, προκειμένου να την ξεναγήσει στα νησιά. «Θα ήταν τιμή μου», απάντησε η σεξολόγος και η συζήτηση διακόπηκε καθώς η σενιάν ψημένη μπριζόλα της συνοδευόμενη από ένα πιάτο πεντανόστιμης ρεβυθάδας σερβιριζόταν στο τραπέζι.  Για την ιστορία, η κυρία Κεφαλογιάννη προτίμησε πιο άπαχη πρωτεΐνη επιλέγοντας ψητό ψάρι, ενώ η δρ Ρουθ ολοκλήρωσε το γεύμα της με μιλφέιγ που ετοιμάστηκε επιτόπου.



Ποια είναι η δρ Ρουθ
Το αμερικανικό «People» την έχει κατατάξει ανάμεσα στις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες του αιώνα. Οι συμβουλές της γύρω από τις σχέσεις και το σεξ γίνονται ανάρπαστες, ενώ οι πωλήσεις των βιβλίων της ανέρχονται σε εκατομμύρια αντίτυπα. Ηταν αυτή που τόλμησε να μιλήσει χωρίς περιστροφές και ταμπού για το σεξ πριν από πολλές δεκαετίες, κατατάσσοντας τον εαυτό της στις πιο αναγνωρίσιμες και αποδεκτές διεθνώς προσωπικότητες της εποχής μας.

Η ιστορία της ζωής της είναι βγαλμένη μέσα από μεγάλα και συγκλονιστικά γεγονότα της ανθρωπότητας, όπως ο αποχωρισμός της μόλις σε ηλικία 10 ετών από τους γονείς της που την έστειλαν στην Ελβετία μαζί με άλλους Εβραίους πρόσφυγες για να γλιτώσει από το Ολοκαύτωμα. Η μετέπειτα εξέλιξή της περιέχει όλα τα συστατικά που χρειάζονται για ένα άκρως επιτυχημένο life story. Τελειώνοντας το σχολείο σπούδασε Ψυχολογία στη Σορβόνη και αμέσως μετά μετανάστευσε στις ΗΠΑ για να πάρει μάστερ στην Κοινωνιολογία και διδακτορικό στον τομέα της Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Η συνέχεια επιφύλαξε μεγάλες εκπλήξεις για την Καρόλα Ρουθ Ζίγκελ όπως είναι το πραγματικό της όνομα: τον Σεπτέμβριο του 1980 απέκτησε εκπομπή στο ραδιόφωνο με θέματα γύρω από το σεξ κι έτσι πολύ σύντομα όλη η Αμερική μιλούσε γι’ αυτήν. Για πρώτη φορά γινόταν αναφορά στο σεξ τόσο ανοιχτά από κάποιον και αυτό ήταν που κέντρισε το ενδιαφέρον των ακροατών.

Συμμετείχε στη γαλλική ταινία «Woman or Two» πλάι στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ αλλά και στο πιλοτικό πρόγραμμα του ABC «Το σπίτι της δρος Ρουθ».

Το βιβλίο της «Σεξ για πρωτάρηδες» έχει σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ πωλήσεων και είναι μεταφρασμένο σε 27 γλώσσες. Επιθυμία της δρος Ρουθ ήταν μην της δοθεί καμία αμοιβή για την ομιλία της στην «Erotic Art 2014», με έναν όμως… όρο: μία εβδομάδα διαμονής στη χώρα μας προκειμένου να γνωρίσει από κοντά τις ομορφιές και τα αξιοθέατά της. Αν και 86 ετών, όπως λέει και η ίδια, παραμένει ανήσυχο πνεύμα και πολίτης του κόσμου.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης