Ααρον Πολ: Με το δεξί στο Χόλιγουντ

Ααρον Πολ: Με το δεξί στο Χόλιγουντ

Από τη σειρά-φαινόμενο «Breaking Bad» στο «Η Εξοδος: Θεοί και βασιλιάδες», τη νέα επική ταινία δράσης του Ρίντλεϊ Σκοτ, ο Ααρον Πολ έκανε δυναμικό entry στο Χόλιγουντ και μιλά γι’ αυτή την εμπειρία του

Ααρον Πολ: Με το δεξί στο Χόλιγουντ
O ίδιος λέει ότι χρωστά πολλά στον τηλεοπτικό Τζέσι Πίνκμαν του «Breaking Bad», τον ρόλο που τον έκανε διάσημο, του χάρισε τρία βραβεία Primetime Emmy και του άνοιξε πολλές επαγγελματικές πόρτες. Πριν από αυτό, πάντως, ο 35χρονος ηθοποιός είχε περάσει από διάφορες φάσεις: στα 17 του άφησε τη γενέτειρά του στο Αϊντάχο για να πάει στο Λος Αντζελες και να γίνει ηθοποιός, δούλεψε ως ταξιθέτης στις αίθουσες των Universal Studios, έκανε άπειρα διαφημιστικά, εμφανίσεις στις σειρές «Μπέβερλι Χιλς» και «Μέλροουζ Πλέις», ενώ στο σινεμά είχε ρόλους, μεταξύ άλλων, στις ταινίες «K-Pax», «Επικίνδυνες Αποστολές ΙΙΙ» και «Το τελευταίο σπίτι αριστερά». Τώρα συμμετέχει στη νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ «Η έξοδος: Θεοί και βασιλιάδες», ενώ προσεχώς θα τον δούμε σε άλλα τέσσερα κινηματογραφικά projects.

Ο αποχαιρετισμός στο «Breaking Bad», όπως λέει ο Ααρον Πολ, ήταν περίεργη διαδικασία: «Ηταν πολύ παράξενο το αντίο στο “Breaking Bad” και στον χαρακτήρα που έπαιζα για έξι σεζόν, αλλά με έναν τρόπο είναι και συναρπαστικό γιατί ανυπομονώ για νέες ευκαιρίες και ταυτόχρονα είμαι πραγματικά υπερήφανος γι’ αυτό». Στο «Εξοδος» ο Πολ υποδύεται τον Ιησού του Ναυή, ο οποίος ακολουθεί τους Εβραίους και τον ηγέτη τους Μωυσή στην έξοδό τους από την Αίγυπτο. Ενθουσιώδης, με μια ωραία τρέλα που τον κρατά μονίμως έτοιμο για όλα, ο Πολ θυμάται την αντίδρασή του όταν του έγινε η πρόταση για την ταινία. «Δεν μου πήρε και πολύ χρόνο για να πω ‘‘ναι, παρακαλώ’’. Νομίζω ότι ήταν περίπου ένα δευτερόλεπτο», λέει.

Ο ίδιος σημειώνει για τη γνωριμία του με τον Ρίντλεϊ Σκοτ: «Η αλήθεια είναι ότι δεν τον είχα γνωρίσει πιο πριν, μέχρι που βρέθηκα στο πλατό των γυρισμάτων. Εμφανίστηκε με ένα τεράστιο χαμόγελο και εγώ προσπάθησα να μη δείξω υπερβολικά ενθουσιασμένος, αλλά εννοείται ότι ήμουν. (γέλια) Είναι φυσικά μεγάλη τιμή να δουλεύει κανείς μαζί του και κάθε μέρα ήταν εκπληκτική. Ο Ρίντλεϊ είχε περισσότερη ενέργεια από τον οποιονδήποτε στο πλατό. Είναι σαν μηχανή. Συνέχεια του αρέσει να βρίσκεται σε κίνηση».  

Μιλώντας για τις επικές διαστάσεις της ταινίας, αναφέρει: «Ημουν πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτό, και ειδικά επειδή το έκανε ο Ρίντλεϊ Σκοτ, γιατί είναι πολύ ανοιχτός στα πιστεύω του και η Βίβλος είναι κάτι που αγγίζει πολλούς ανθρώπους. Οπως και να ’χει είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα, πράγμα που το βρίσκω συναρπαστικό γιατί κάθε άτομο έχει τη δική του ερμηνεία για τις γραφές της Βίβλου, επομένως αυτή είναι η δική του εκδοχή». Ο Πολ δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τον Σκοτ ως σκηνοθέτη: «Ο Ρίντλεϊ κάνει τον εαυτό του να πιστέψει αυτές τις καταστάσεις. Οταν περιγράφει όλο το στόρι, πραγματικά νιώθεις ότι πιστεύει πως όλα αυτά έχουν όντως συμβεί. Είναι θαυμάσιο να τον ακούς να μιλάει γι’ αυτό. Ακόμη κι όταν του είπα για την προηγούμενη ταινία του, τον “Προμηθέα”, αναφερόταν σε αυτή σαν να επρόκειτο για την αληθινή ζωή. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι είναι τόσο ικανός σκηνοθέτης. Γιατί πιστεύει την ιστορία που αφηγείται. Είναι ένας δημιουργός τον οποίο πρέπει να εμπιστευτείς απόλυτα κι αυτό ακριβώς έκανα». 

Η εμπειρία του νεαρού ηθοποιού στο «Εξοδος» ήταν, όπως λέει, «μια απίστευτη, άγρια βόλτα κάθε μέρα». Ο ίδιος συμπληρώνει: «Οσο επικές είναι οι σκηνές της ταινίας, έτσι ήταν και η ατμόσφαιρα κάθε μέρα στα γυρίσματα. Ο Ρίντλεϊ ήταν τόσο ήρεμος - εγώ θα πανικοβαλλόμουν διαρκώς αν ήμουν επικεφαλής μιας τόσο τεράστιας παραγωγής όπως αυτή, αλλά εκείνος ξέρει τι να κάνει σε κάθε πλάνο. Ηταν απλώς τέλεια!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης