Νίκος Γεωργοσόπουλος: O top δάσκαλος γιόγκα των VIP

Νίκος Γεωργοσόπουλος: O top δάσκαλος γιόγκα των VIP


Το μέλλον του έμοιαζε προδιαγεγραμμένο, καθώς ως εφοπλιστής θα έπρεπε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του κλείνοντας ναυτιλιακές συμφωνίες. Αποφάσισε όμως ότι τα πλοία και τα φορτία τους είναι λιγότερο συναρπαστικά από τη hot yoga. Και απλώς έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή του

Νίκος Γεωργοσόπουλος: O top δάσκαλος γιόγκα των VIP
Η ζωή του Νίκου Γεωργοσόπουλου, ήδη από τα παιδικά του χρόνια, ήταν γεμάτη ανατροπές: μεγαλωμένος στις γειτονιές του Πειραιά, στο μυαλό του έχει ανεξίτηλα αποτυπωμένες τις εικόνες του λιμανιού, των πλοίων που έδεναν ή σάλπαραν. Ο Νίκος γαλουχήθηκε ακούγοντας τη ναυτιλιακή ορολογία, καθώς ο πατέρας του ήταν το δεξί χέρι του Μιχάλη Λογοθέτη, ιδιοκτήτη της εταιρείας Lomar Shipping, η οποία ανήκει στον επιχειρηματικό κολοσσό Libra Group, με έδρα στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Οπως εξηγεί ο Νίκος στο «thema people», «ο πατέρας μου είχε θέση ευθύνης και επομένως ταξίδευε πάρα πολύ συχνά προκειμένου να ελέγχει ότι πλήρωμα και φορτίο είναι εντάξει, καθ’ όλα έτοιμα να διασχίσουν θάλασσες και ωκεανούς. Τα τελευταία χρόνια της καριέρας του για τις ανάγκες της δουλειάς ζούσε σχεδόν μόνιμα στο Εκουαδόρ και την Κούβα».

Tελειώνοντας το σχολείο, ο Νίκος Γεωργοσόπουλος αρχικά έκανε τη σκέψη να φοιτήσει στη Νομική Αθηνών και να γίνει δικηγόρος. Ομως, η άμιλλα με τον κατά δέκα χρόνια μεγαλύτερο αδελφό του, ο οποίος ήταν κιόλας εξπέρ στα ναυτιλιακά και ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρείας ACF Shipping & Trading, τον ώθησε στη θάλασσα.

Εκανε Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και έπειτα εγγράφηκε στο περιβόητο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του διάσημου καθηγητή Κώστα Γραμμένου στο Λονδίνο, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει οι πιο γνωστοί Ελληνες και Κύπριοι εφοπλιστές.

Κλείσιμο



Πετυχημένος σύμβουλος
Σήμερα ο Νίκος δικαιολογεί εκείνη την απόφασή του λέγοντας ότι «υπήρχε ευγενής συναγωνισμός στο σπίτι μας και εγώ ένιωθα την ανάγκη να ξεπεράσω τον αδελφό μου, αλλά και να πείσω τον πατέρα μου ότι είμαι κι εγώ ικανός να παίξω δυνατά στο παιχνίδι της θάλασσας.

Παρόλο που οι γονείς μου επιθυμούσαν να με στηρίξουν, θέλησα να μην τους επιβαρύνω. Ενα έξοδο της τάξης των 15.000 λιρών που προϋπέθεταν ετη­σίως τα δίδακτρα κατάφερα να τα εξασφαλίσω από το Ιδρυμα Καρέλια».

Στην αρχή η οικογένεια Γεωργοσόπουλου είχε την ανησυχία ότι ο βενιαμίν της δεν θα τα κατάφερνε. Οι προβλέψεις τους, όμως, έπεσαν έξω, καθώς εκείνος όχι μόνο αναδείχθηκε σε έναν από τους καλύτερους φοιτητές του έτους του, αλλά και δικτυώθηκε με ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων:

«Οταν αποφοίτησα, βρήκα αμέσως δουλειά στο χρηματοοικονομικό κομμάτι των ορκωτών λογιστών, σε μια εταιρεία η οποία συνεργαζόταν με πολλά ναυτιλιακά γραφεία, διατηρώντας τη θέση του συμβούλου», θυμάται σήμερα. Επισημαίνει δε ότι «εργάστηκα ως σύμβουλος για τα πάντα: για αγορές καραβιών, συμφωνίες που έπρεπε να κάνουν, ακόμη και τις επενδύσεις τους.

Εκεί έμεινα επί επτά χρόνια γράφοντας μια καθ’ όλα αξιόλογη καριέρα. Ημουν πάρα πολύ νέος, ασχολούμουν με τους τζίρους και αμειβόμουν καλά. Το Λονδίνο είχε γίνει για μένα πολύ οικείο, γι’ αυτό και το ένιωθα σαν δεύτερη πατρίδα μου».



Το ταξίδι στην Αβάνα
Σε ένα από τα συνήθη ταξίδια του πατέρα του στην Κούβα για δουλειές, η μητέρα του Νίκου Γεωργοσόπουλου έπαθε βαριά πνευμονία και παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των γιατρών έπεσε σε κώμα για πέντε μήνες. Οι συνθήκες ήταν άθλιες και ο Νίκος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει για λίγο τη δουλειά του στο Λονδίνο, προκειμένου να μεταβεί στην Αβάνα και να συμπαρασταθεί στην οικογένειά του. Οι γιατροί μίλησαν για πολύ δύσκολη κατάσταση, αφήνοντας πατέρα και γιους να εννοήσουν ότι δεν απέμεναν μεγάλα περιθώρια επιβίωσης για την κυρία Γεωρ­γοσοπούλου. «H μητέρα μου έμεινε στην Εντατική σε κώμα περισσότερο από πέντε μήνες», θυμάται ο Νίκος, τονίζοντας ότι «αυτός ο χρόνος ήταν αρκετός για να δω τα πράγματα τελείως διαφορετικά και να αλλάξω νοοτροπία και πλεύση ζωής. Ξαφνικά γύρισε ο διακόπτης και είδα την άλλη όψη του νομίσματος. Αντιλήφθηκα ότι η ζωή είναι μικρή για να τη σπαταλάμε βάζοντας στοιχήματα που ουσιαστικά καλύπτουν κενές φιλοδοξίες, οι οποίες δεν έχουν ουσιαστικά καμία αξία, καθώς σήμερα υπάρχουμε, αύριο όχι. Ακόμη και όταν η μητέρα μου κατάφερε να ξεπεράσει τον αρχικό κίνδυνο, οι γιατροί έκαναν λόγο για εγκεφαλική βλάβη. Παρόλο που τελικά επέστρεψε στην Ελλάδα υγιής, εγώ το σοκ δεν το ξεπέρασα ποτέ, γι’ αυτό και έβαλα στόχο να ρουφώ την κάθε στιγμή της ζωής σαν να είναι η τελευταία. Επέστρεψα στο Λονδίνο αφήνοντας άφωνους φίλους και συνεργάτες όταν με άκουσαν να λέω “παραιτούμαι”».



Η στροφή στη γιόγκα
Την εποχή εκείνη αποφασίζει να πάρει τα ρίσκα του. Αρχίζει να κάνει πράγματα που δεν τον αγχώνουν, αντιθέτως τον ευχαριστούν, όπως, για παράδειγμα, η γιόγκα: «Είχα ξανακάνει γιόγκα, αλλά όταν δουλεύεις πολύ και το πρόγραμμα είναι βαρύ, μία πας και δύο απουσιάζεις.

Τώρα πια ήμουν πιο συνειδητοποιημένος ότι ήθελα να κοντρολάρω το σώμα μου και να ψάξω περισσότερο μέσα στην ψυχή μου».

Για τον προβληματισμένο και ανήσυχο Νίκο η γιόγκα θα γίνει κάτι σαν δεύτερη φύση. Και όταν δοκίμασε να μπει σε στούντιο hot yoga κάνοντας ασκήσεις στους 39 βαθμούς, ένιωσε πώς ζεσταίνονται όλοι οι μύες και πώς αποτοξινώνεται σώμα αλλά και πνεύμα. Η hot yoga φάνταζε σαν μια νέα μέθοδος σωματικής άσκησης και ήταν το νέο trend για εφοπλιστές, επιχειρηματίες και τον απλό κόσμο στο Λονδίνο. Παρακολουθώντας αργότερα σχετικά σεμινάρια, αποφάσισε να εργαστεί ως δάσκαλος της hot yoga, σαλπάροντας μια και καλή μακριά από τη ναυτιλία. Σε χρόνο-ρεκόρ έγινε ο πιο διάσημος yoga trainer στη Μεγάλη Βρετανία.

Σήμερα συνεργάζεται με το Blue Cow Yoga, στο οποίο ασκείται όλος ο χρηματοοικονομικός και ναυτιλιακός κόσμος του Λονδίνου, καθώς και με τα διάσημα Studio Triyoga τα οποία διαθέτουν παραρτήματα στις πιο ονομαστές λονδρέζικες περιοχές, όπως το Σόχο και το Τσέλσι.

Στο πελατολόγιο των προαναφερθέντων κέντρων fitness και ευεξίας συγκαταλέγονται σταρ πρώτου μεγέθους, όπως οι Γκουίνεθ Πάλτροου, Τζέρι Χάλιγουελ, Τζουντ Λο, Ρέιτσελ Βάις, Κέιτ Μος, Ράσελ Μπραντ, Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Τζέιμι Ολιβερ, ανάμεσα σε πάμπολλους άλλους.

Ολοι οι VIP, πάντως, προτιμούν τη συγκεκριμένη σχολή και ειδικά τον «Νiko Geo», όπως είναι το επαγγελματικό του παρατσούκλι στο Λονδίνο. Πριν από λίγο καιρό ο Νίκος ήρθε στην Ελλάδα για τρεις ώρες μαθήματος μαζί με την επίσης trainer των σταρ Ελένη Πρέκα. «Στους διάσημους μαθητές μου δεν θα μπορούσα να αναφερθώ, διότι αυτό αντίκειται στην προστασία των προσωπικών δεδομένων», δήλωσε χαμογελώντας ο Νίκος Γεωργοσόπουλος αποφεύγοντας να προδώσει τα μυστικά των πιστών VIP που, σε πολύ μεγάλο βαθμό, κάνουν φανατικά hot yoga για χάρη του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης