Αντώνης Βλοντάκης: Από το κομμωτήριο στην «Αρχιτεκτονική»

Αντώνης Βλοντάκης: Από το κομμωτήριο στην «Αρχιτεκτονική»

Ο Ολυμπιονίκης πολίστας που καίει καρδιές στο τηλεοπτικό κομμωτήριο των Ρήγα - Αποστόλου, ως μετρ Τζιοβάνι, μιλάει για την απόφασή του να γίνει συνέταιρος στη μουσική σκηνή «Αρχιτεκτονική» στο Γκάζι, για το γκελ που κάνει στις γυναίκες και για την πιο σωστή επιλογή της ζωής του, που δεν είναι άλλη από την οικογένειά του

Αντώνης Βλοντάκης: Από το κομμωτήριο στην «Αρχιτεκτονική»
Ακούραστος, εδώ και 30 χρόνια, ο Αντώνης Βλοντάκης σκοράρει στις πισίνες. Με την εμφάνισή του στο σόου τραγουδιού «Just the 2 of Us» και στο τηλεοπτικό κομμωτήριο των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, ο Ολυμπιονίκης πολίστας σκόραρε και στις γυναικείες καρδιές. Πρόσφατα έγινε συνιδιοκτήτης, μαζί με τον Ιωσήφ Τηλέμαχο, στη μουσική σκηνή «Αρχιτεκτονική» στο Γκάζι, το οποίο πλέον θεωρεί στέκι του, όπως τονίζει στο «thema people»: «Είναι ο χώρος όπου θα βρίσκομαι από φέτος. Είναι ένα σπουδαίο, ένα βαρύ όνομα στις μουσικές σκηνές στην Αθήνα. Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ».
 Η γνωριμία του με τον Ιωσήφ έγινε μέσω των παιδιών τους, που είναι συμμαθητές στο σχολείο, και η συνεργασία τους ήταν για τον Αντώνη μια εύκολη απόφαση. «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κάνουμε πολλή παρέα. Πρώτα ταιριάξαμε ως άνθρωποι και μετά αποφασίσαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα», λέει ο Αντώνης Βλοντάκης για τον φίλο και συνεργάτη του. Tον ρωτώ αν έχει άγχος για το νέο του επιχειρηματικό εγχείρημα. «Πώς δεν έχω; Αλλά μου βγαίνει δημιουργικά. Δεν έχω μάθει να κάθομαι να κλαίω τη μοίρα μου. Τρέχω όσο μπορώ. Και θα τρέξω και για το μαγαζί γιατί πιστεύω πολύ σε αυτό», απαντά. 

Στη  σκηνή της «Αρχιτεκτονικής» φέτος τον χειμώνα, όπως μας πληροφορεί, αναμένεται να εμφανιστούν ονόματα όπως ο Διονύσης Τσακνής και ο Γιάννης Μηλιώκας, αλλά και σημαντικοί Κρητικοί δημιουργοί, όπως ο Μάνος Πυροβολάκης (που άνοιξε τη φετινή σεζόν), ο Μανώλης Κακλής και ο Γιώργος Μανωλιούδης. «Η αγάπη μου για την κρητική μουσική δεν κρύβεται», λέει γελώντας ο Αντώνης Βλοντάκης και συνεχίζει: «Αλλά για να μιλήσουμε σοβαρά, δεν έχω σκοπό να κάνω κρητική σκηνή την “Αρχιτεκτονική”. Αν και την κρητική μουσική τη θεωρώ ροκ. Αν αποδοθεί σωστά, νομίζω ότι ο κόσμος θα την αγαπήσει ακόμα περισσότερο». 

Μεγαλωμένος στα Χανιά, το στοιχείο του χαρακτήρα του που τον καθορίζει, όπως λέει, είναι η «κουζουλάδα» του. «Δεν ξέρω αν φταίει το νερό ή ο αέρας της Κρήτης, αλλά έχω πάρει αυτή την κουζουλάδα. Ισως αυτή με παρακινεί να δοκιμάζω συνεχώς νέα πράγματα. Δεν μου αρέσει να λέω ‘‘όχι’’ σε προκλήσεις. Θέλω να εξαντλήσω τα όριά μου. Να βλέπω πόσο  μπορώ να καταφέρω και τι όχι. Να βλέπω πόσο είμαι ικανός στην πράξη και όχι στα λόγια. Ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος να κάνει ένα πράγμα στη ζωή του. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου», εξομολογείται.
Κλείσιμο
Αν και συνηθίζει να μετράει τις κουβέντες του, είναι ικανός να μιλάει με τις ώρες για το νησί του και τους ανθρώπους του: «Κάτω στην Κρήτη έχω μάθει τι σημαίνει να είσαι ντόμπρος και περήφανος. Οι Κρητικοί έχουμε φιλότιμο και είμαστε εργατικοί. Ολα αυτά τα χαρακτηριστικά τα παίρνω, τα παντρεύω και τα κάνω δικά μου», λέει ο Αντώνης Βλοντάκης στο «thema people».

Τα Χανιά θεωρεί ότι είναι ο ιδανικός τόπος για να μεγαλώσει τα τρία παιδιά του, τα οποία έχει αποκτήσει με τη σύζυγό του Κορίνα Στεργιάδου, ωστόσο η επιστροφή του εκεί σε μόνιμη βάση δεν περιλαμβάνεται στα άμεσα σχέδιά του: «Μου λείπουν οι γονείς μου και το δέσιμό μου με τα Χανιά είναι πολύ μεγάλο, αλλά η ζωή μου αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Αθήνα. Κακά τα ψέματα, εδώ ζω τα τελευταία 15 χρόνια, έχω κάνει οικογένεια, έχω τρία παιδιά. Το να επιστρέψω στην Κρήτη είναι κάτι που έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου, αλλά όχι άμεσα. Βέβαια, όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει. Δεν έχω μάθει να κάνω σχέδια στη ζωή μου».

Πόσο οικείος τού είναι ο ρόλος του όμορφου Τζιοβάνι που ενσαρκώνει στο σίριαλ «Τρίχες»; «Η αλήθεια είναι πως όλο αυτό έρχεται πολύ κόντρα σε μένα. Είμαι ένας άνθρωπος πολύ χαμηλών τόνων και δεν μου αρέσει καθόλου να προκαλώ. Για να σου δώσω να καταλάβεις, αυτό που λέγεται για μένα ότι είμαι ωραίος ή εμφανίσιμος και ότι έχω γκελ στους ανθρώπους άργησα πολύ να το καταλάβω. Το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν το άθλημα. Αυτό με γλίτωσε. Το ίδιο και με την αναγνωρισιμότητα. Με βρήκε σε μια ηλικία που μπορούσα να τη διαχειριστώ. Είχα ήδη οικογένεια και παιδιά. Πάταγα γερά στα πόδια μου», απαντά. Δεν έμεινε ποτέ στην ομορφιά του και από νωρίς κατάλαβε πως για να καταφέρει κάτι στη ζωή του ο μόνος δρόμος είναι η σκληρή δουλειά. «Εχω ματώσει για να καταφέρω κάποια πράγματα και σε αυτά στέκομαι. Οχι στην εξωτερική εμφάνιση που μου έχει δοθεί και χαριστεί από τον Θεό. Η ομορφιά είναι ένα δώρο. Είναι κάτι που σου χαρίζεται. Ολο το υπόλοιπο κομμάτι πρέπει να το δουλέψεις. Οποιος κολλάει στην ομορφιά του και στην εμφάνισή του και λέει ότι με αυτή θα πορευτεί χάνει», τονίζει. 

Εχει τρέλα με τα παιδιά του και πίσω από κάθε κίνηση και απόφασή του είναι η σκέψη τους. «Θέλω να είμαι ένα θετικό πρότυπο για τα παιδιά μου. Φυσικά δεν ξύπνησα μία μέρα και είπα θέλω να γίνω ένα σωστό πρότυπο. Αυτό προκύπτει από την πορεία μου. Δούλεψα πάρα πολύ. Εχω δώσει τον δικό μου αγώνα. Διάλεξα στη ζωή μου τον δρόμο της δουλειάς, της επιμονής, της υπομονής και της διαρκούς αναζήτησης για το καλύτερο». 
Η απόφασή του να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια σε μικρή ηλικία -ο Αντώνης ήταν 27 και η Κορίνα 25- είναι, όπως συνηθίζει να λέει, κάτι παραπάνω από σωστή: «Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με αγάπη. Ηθελα και εγώ να βαδίσω στα ίδια μονοπάτια. Οταν βρέθηκαμε με τη γυναίκα μου, την Κορίνα, κατάλαβα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ότι μαζί της ήθελα να δημιουργήσω οικογένεια, να πορευτώ στη ζωή. Εύχομαι η ζωή να με δικαιώσει για την επιλογή μου. Γενικά δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή. Θεωρώ, όμως, ότι η επιλογή μου ήταν κάτι παραπάνω από σωστή. Μακάρι να αποδειχτεί και σε βάθος χρόνου». Φέτος κλείνουν 13 χρόνια γάμου και ο Αντώνης Βλοντάκης αποκαλύπτει τα μυστικά της σχέσης τους: «Ενας αγώνας είναι και ο γάμος. Θέλει διαρκές κυνήγι, προσπάθεια, αμοιβαίες υποχωρήσεις, κατανόηση και σεβασμό. Νομίζω όμως ότι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι. Οταν βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο, λειτουργεί και αυτόματα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης