Παντελής Παντελίδης:«Να σου πω» μια ιστορία.Τη δική μου

Παντελής Παντελίδης:«Να σου πω» μια ιστορία.Τη δική μου

Από επτά χρονών ήταν στα γήπεδα και κλοτσούσε την μπάλα του ποδοσφαίρου. Δέκα χρόνια με διπλές και τριπλές προπονήσεις. Ονειρευόταν ότι στα γήπεδα θα φώναζαν το όνομά του ρυθμικά. Στα 17 οι γιατροί τού απαγορεύουν να αγωνίζεται επαγγελματικά. Υπερτροφία στην καρδιά.Γίνεται υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Αλλα δέκα χρόνια στα καράβια. Μέχρι που οι «Αλκοολικές οι νύχτες» τού άλλαξαν τη ζωή. Το όνομα του Παντελή Παντελίδη τελικά το ζητωκραυγάζουν οι οπαδοί του - στις πίστες  

Παντελής Παντελίδης:«Να σου πω» μια ιστορία.Τη δική μου
Φρεγάτες. Ξεκινάμε την κουβέντα μας μιλώντας για τα  ονόματα των πλοίων όπου υπηρέτησε. Μέχρι και τέσσερις μήνες έχει περάσει ταξιδεύοντας σε αυτά. Και σε hovercraft έχει κάνει θητεία. Και στο «Ιθάκη» ως μηχανικός. Δεν ήταν όμως παιδικό του όνειρο να υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό. «Ποδοσφαιριστής ήθελα να γίνω. Επιθετικός έπαιζα. Από επτά ετών. Μέχρι που στα 17 μού διαγνώστηκε υπερτροφία στην καρδιά. Ηταν ριψοκίνδυνο να συνεχίσω με διπλές και τριπλές προπονήσεις. Ηθελα να δώσω Πανελλήνιες και να περάσω στη Γυμναστική Ακαδημία. Είχα περάσει από διάφορους συλλόγους: Απόλλων Αθηνών, ΑΕΚ, Αχιλλέας Κάτω Αχαρνών, Ενωση Ερυθραίας Κηφισιάς. Ποτέ μου τα καλοκαίρια δεν πήγαινα διακοπές σε κατασκήνωση. Εκανα πάντα προετοιμασία. Μέχρι τα 17 μου δεν έβγαινα Παρασκευή και Σάββατο αν είχα αγώνα την επομένη». 



Δώδεκα χρονών παίρνει ένα δώρο από τους γονείς του. Μια κιθάρα. Ξεκινάει μόνος, χωρίς ωδεία και ιδιαίτερα μαθήματα  Το πρώτο τραγούδι που μαθαίνει να παίζει είναι το «Αχ, Αννούλα του χιονιά». «Είχα ανάγκη να παίζω. Εστω και μία ώρα. Κάθε μέρα. Προσπαθούσα να γίνομαι καλύτερος». Στο σχολείο ήταν ο χαρακτηριστικός συμμαθητής με την κιθάρα που συμμετέχει σε κάθε γιορτή και πάντα στις πενθήμερες οργανώνει τα πάρτυ στη γαλαρία. Κάποια στιγμή, στόμα με στόμα, όπως μαθαίνονται τα πάντα σε γειτονιές και συνοικίες σαν αυτή όπου μεγάλωσε, της Νέας Ιωνίας, βρέθηκε να τραγουδάει σε μικρά μαγαζιά της περιοχής. 
Στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ της οικογένειάς του, εκεί όπου συναντιόμαστε, εκεί όπου συναντά όλη του τη ζωή τους κολλητούς του, υπάρχουν αφίσες της ΑΕΚ. «Η Νέα Ιωνία είναι προσφυγική συνοικία, οι κάτοικοι της Αλάγιας και της Σπάρτης της Μικράς Ασίας μένουν τώρα εδώ. Εμείς μεγαλώσαμε με τα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη, που επίσης κατάγεται από εκεί». Πρώτη φορά πρόγραμμα έκανε στο «Elegant» στη Μεταμόρφωση. Τι είπε; «Βαρδή, Καρρά, Ρέμο». Και πώς συνέβη ένας αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού από τις φρεγάτες να γίνει φαινόμενο του YouTube και τα άλμπουμ του να γίνονται πλατινένια;
Κλείσιμο

«Εγραφα τραγούδια και τα έστελνα σε φίλους. Αυτοί ξεκίνησαν να τα ανεβάζουν στο YouTube. Να υπάρχουν κάπου αποθηκευμένα ώστε να έχουμε άμεση πρόσβαση αν μαζευόμασταν σε ένα σπίτι να πιούμε ένα κρασάκι. Με το κινητό τα έστελνα αρχικά. Μιλάμε για κακή ανάλυση ήχου. Μετά πήρα την κάμερα που είχαν αγοράσει οι γονείς μου για να βιντεοσκοπούν τον μικρό μου αδερφό. Είναι 18 χρόνια μικρότερος και παίζει ποδόσφαιρο. Εκεί που κατάλαβα ότι κάτι γίνεται με τα βιντεάκια είναι με το “Αλκοολικές οι νύχτες”. Παραιτήθηκα από το Πολεμικό Ναυτικό όταν έκλεισα το συμβόλαιο για να εμφανιστώ στο σχήμα Καρράς - Πάολα - Παντελίδης. Αποστρατεύτηκα ως ανθυπασπιστής». 

Από το καλοκαίρι του 2012 το όνομα του Παντελή Παντελίδη συνοδεύουν η λέξη «φαινόμενο» και τα εκατομμύρια views (μέχρι και 15 εκατομμύρια). Τι αλλάζει ουσιαστικά στη ζωή του; «Μένω ακόμη στη Νέα Ιωνία. Νιώθω οικεία, προστατευμένος. Ολοι μου οι φίλοι εδώ είναι. Θέλω να ξυπνώ και να πίνω καφέ μαζί τους. Ταξίδια; Εχω κάνει τόσα ταξίδια με το Πολεμικό Ναυτικό - όλο τον κόσμο γύρισα! Ωραιότερες γυναίκες από τις Ελληνίδες δεν βρήκα πουθενά. Τι γεύσεις δοκίμαζα; Δεν μου αρέσουν πράγματα που δεν ξέρω. Στα McDonalds πήγαινα».
Πιστεύει ότι και η νύχτα έχει ιεραρχία και δηλώνει: «Αφού μπήκα στο παιχνίδι, θα παίξω όσο πιο δυνατά μπορώ». Τον βοήθησε ο Καρράς στο ξεκίνημά του. Του είπε και μια μεγάλη κουβέντα: «"Ολα να τα κάνεις σιγά-σιγά". Δεν το παίζω τραγουδιστής στην καθημερινότητά μου. Δεν θα ήμουν εγώ. Δεν την κουβαλώ την ιδιότητα αυτή. Δεν μου αρέσουν οι φωτογραφήσεις, οι συνεντεύξεις, οι εμφανίσεις στην τηλεόραση. Ευτυχία για μένα είναι να τραγουδάω στο μαγαζί και να είναι οι φίλοι μου και ο κόσμος από κάτω». 

Ενοχλείται ακόμη όταν τον ρωτούν για τον χωρισμό που στάθηκε αφορμή για το θρυλικό «Δεν ταιριάζετε»; «Οχι, καθόλου. Εχει συμβεί στον καθένα. Ακόμη γράφω κομμάτια από τα προσωπικά μου βιώματα. Από πράγματα που μου λένε οι φίλοι μου. Τα τραγούδια μου είναι μικρές ιστορίες. Ποιο είναι το πιο ερωτικό μου κομμάτι; “Είχα κάποτε μια αγάπη”. Δεν μιλάω πάντα για αγάπες με άσχημο τέλος. Στο “Γίνεται” βγαίνει θετικό μήνυμα». 

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος μύθος για τη διασημότητα; «Οτι δεν μπορείς να προστατεύσεις την προσωπική σου ζωή». Αρα ο ίδιος δεν θέλει να απαντήσει σε ερωτήσεις για την προσωπική του ζωή. «Ρώτα με. Αν είμαι ερωτευμένος; Δεν έχω κοπέλα. Γιατί; Δεν έτυχε. Θέλω, δεν είναι ότι δεν θέλω. Αλλά, αν είχα κοπέλα, θα σου έλεγα ότι έχω. Μπορεί να μη σου έλεγα, όμως, παραπάνω κουβέντες».  
«Σκούπισε τα πόδια σου και πέρασε» είναι ο τίτλος ενός νέου κομματιού του. Γιατί επιλέγει αυτούς τους πομπώδεις τίτλους; «Θεωρώ ότι δεν πρέπει να ντρέπεσαι για τίποτα. Ακόμα και για τον στίχο που θα ακουστεί ακραίος. Μια ιστορία είναι κι αυτό το τραγούδι. Για μια γυναίκα που μπήκε στη ζωή μας και τη λέρωσε. Τώρα της ζητώ να καθαρίσει από τις αμαρτίες και να έρθει μέσα. Ναι, έτσι μιλάω και στην καθημερινότητά μου. Απλά, αυθεντικά. Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος και “Ζητάς να μπεις”». 

Τι συμβαίνει με τη δικαστική διαμάχη με τον Γιώργο Μουκίδη; «Δεν έχουμε μιλήσει ποτέ. Δεν έκανα καν αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση. Δεν έχουν βάση τα λεγόμενά του. Βέβαια γι’ αυτό υπάρχει και η Δικαιοσύνη». Τον πείραξε κάτι που έχει γραφτεί για εκείνον τα τελευταία δυόμισι χρόνια; «Εχω ακούσει πολλά. Δεν είμαι άνθρωπος που θα ασχοληθεί παραπάνω ή θα απαντήσει». Εχει σκεφτεί ότι θα ξυπνήσει ένα πρωί και όλη αυτή η ιστορία θα τελειώσει όπως ξεκίνησε; «Οχι. Μπορεί να συμβεί. Εγώ όμως δεν το έχω σκεφτεί. Δεν το έχω στο μυαλό μου».
Θυμάται μια ωραία βραδιά που πέρασε σε μπουζούκια; «Στον Ωρωπό, ένα καλοκαίρι, πέρασα πάρα πολύ όμορφα σε μια συναυλία των Πυξ Λαξ». Εντεχνα ακούει; «Κοίτα, εγώ κιθάρα παίζω κι αυτά τα κομμάτια προσφέρονται. Μου αρέσει το “Ο,τι αξίζει πονάει κι είναι δύσκολο”». Ο Παντελής Παντελίδης μιλάει για τις «Παλιές αγάπες που πάνε στον παράδεισο». Ο Παντελής Παντελίδης σήμερα έχει γενέθλια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης