ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τα ελληνικά όνειρα της Ζωής Χωραφά

Τα ελληνικά όνειρα της Ζωής Χωραφά

Με αφορμή τη συμμετοχή της στον Μαραθώνιο της Αθήνας, η κόρη του διάσημου ηθοποιού Γιώργου Χωραφά μιλά για το τίμημα του επιθέτου της, την καριέρα της στη σόουμπιζ, τις απορρίψεις, τον έρωτά της με Eλληνα και το όνειρό της να αποκτήσει σπίτι σε νησί και να κάνει ευτυχισμένο γάμο όπως ο πατέρας της

Τα ελληνικά όνειρα της Ζωής Χωραφά
Με γονείς ηθοποιούς και με όλες τις διασημότητες να βρίσκονται στο σαλόνι του πατρικού της σπιτιού στο Παρίσι όπου ζει μόνιμα η οικογένεια Χωραφά, η Ζωή δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθήσει τα καλλιτεχνικά μονοπάτια των προγόνων της. Ηθοποιός, τραγουδίστρια και εσχάτως πρωταγωνίστρια στην καμπάνια της σαμπάνιας Moët & Chandon, έχει κάθε λόγο να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον, αφού κάνει σταθερά ανοδικά βήματα στην καριέρα της, ενώ στην προσωπική της ζωή βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο του Ελληνα συντρόφου της.  

- Πώς αποφάσισες να τρέξεις στον 32ο Μαραθώνιο της Αθήνας;

 Με κάλεσαν να τρέξω με το running team της Wind που στηρίζει το σημαντικό έργο του μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου» και της Εταιρίας Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού «Ελίζα». Ηταν φοβερή εμπειρία  να τρέχω μαζί με 10.000 άτομα. Ηταν μαγευτικό όταν βρεθήκαμε μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο και βλέπαμε  μεγάλους αθλητές αλλά και απλούς δρομείς να φτάνουν στον τερματισμό και όλοι να τους χειροκροτούν. 

Κλείσιμο



- Ποια είναι η σχέση σου με τον αθλητισμό;

Γυμνάζομαι καθημερινά και πριν από λίγο καιρό έτρεξα στον Μαραθώνιο του Παρισιού. Επίσης, κάνω krav maga, μια μέθοδος αυτοάμυνας για πολίτες. Το Παρίσι είναι μια μεγάλη πόλη και ενίοτε μπορεί να είναι επικίνδυνο για μια γυναίκα που κυκλοφορεί μόνη. Μια φορά πήρα το τρένο πολύ αργά, ήμουν μόνη, ήταν ένας τρελός στο βαγόνι και μου επιτέθηκε. Ευτυχώς ήταν αστυνομικοί πολύ κοντά μας και απέτρεψαν το κακό. Μετά από αυτό αποφάσισα να κάνω μαθήματα αυτοάμυνας. 

- Σήμερα τι κάνεις επαγγελματικά στο Παρίσι;

Αυτή την περίοδο είμαι στη θεατρική παράσταση «Le bal des abeilles» (Ο χορός των μελισσών) στο «Θέατρο 12», στο Παρίσι. Πρόκειται για μοντέρνο μιούζικαλ όπου εκτός από την υποκριτική παίζω πιάνο και τραγουδάω. Παράλληλα, έχω ξεκινήσει πρόβες για το θεατρικό «Etre ici bas ne suffit pas» (Το να είσαι εδώ κάτω δεν είναι αρκετό), που υπογράφει η Ελληνίδα Ελένη Λάιου. Πρόκειται για ένα νέο έργο που αφορά κυρίως τρία νέα παιδιά που ζουν στον δρόμο, δύο άνδρες και μία γυναίκα. Είναι μια ιστορία αγάπης μεταξύ του ενός άνδρα με τη γυναίκα, που δεν έχουν τίποτε άλλο στη ζωή τους, μόνο ο ένας τον άλλον. Στην παράσταση συμπρωταγωνιστεί ο Αλέξανδρος Γιάννου που παίξαμε μαζί στην παράσταση «Γκόλφω».

- Πώς αισθάνθηκες που υποδύθηκες την Γκόλφω στο Παρίσι;

Ηταν μεγάλη εμπειρία, ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα ελληνικό έργο και η απόδοση ήταν στα ελληνικά. Δυσκολεύτηκα πολύ με τη γλώσσα, ήταν μεγάλη πρόκληση, αλλά μου αρέσουν οι προκλήσεις.



- Ποια ήταν η κριτική του πατέρα σου για την ερμηνεία σου;

Ηταν πολύ περήφανος που έπαιζα την Γκόλφω, αλλά πιο περήφανη από όλους ήταν η γιαγιά μου που έκλαψε στο τέλος της παράστασης. Μου είπε ότι είχαμε κάνει καλή δουλειά.

- Ποιος είναι πιο απαιτητικός κριτής, η μητέρα σου ή ο πατέρας σου;

Νομίζω, ο πατέρας μου, αλλά είναι σωστές οι παρατηρήσεις του και πάντα με βοηθάει. Οταν βλέπει μια παράστασή μου, μετά μου λέει πού πρέπει να βελτιωθώ και μου δίνει tips. Δεν είναι επικριτικός, όμως, θέλει να βελτιώνομαι και ακούω τις συμβουλές του.



- Πόσο δύσκολο ήταν για σένα να ακολουθήσεις το επάγγελμα που κάνει τόσο πετυχημένα ο πατέρας σου;

Δεν το βλέπω έτσι. Πολλοί μπορεί να νομίζουν ότι επειδή είμαι η κόρη του Χωραφά θα μου ανοίγουν οι πόρτες. Δεν ισχύει αυτό. Εχω σπουδάσει επτά χρόνια υποκριτική σε Αγγλία, Αμερική και Γαλλία, έχω δουλέψει και δουλεύω πολύ. Το επίθετο «Χωραφάς» ξυπνάει την περιέργεια των ανθρώπων, αλλά νομίζω ότι ο καθένας έχει την πορεία του. Σημασία έχει εγώ τι κάνω, και δεν σου κρύβω ότι έχω δεχτεί πολλά «όχι». Εχω πάει σε πολλά κάστινγκ και με έχουν απορρίψει. Αλλά αυτό σε κάνει να δουλεύεις περισσότερο. Οσο μεγαλώνεις μαθαίνεις ότι η απόρριψη δεν έχει σχέση με το υποκριτικό σου ταλέντο, αλλά με το αν είσαι ξανθιά ή μελαχρινή και με το πώς σε έχει φανταστεί ο σκηνοθέτης. Νεότερη έπαιρνα τις απορρίψεις προσωπικά. Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι έτσι είναι αυτή η δουλειά. Ο,τι και να γίνει, εγώ θα δίνω το 100% του εαυτού μου στις οντισιόν.

- Τηλεοπτικά τι κάνεις φέτος;

Ξεκινάω γυρίσματα στα τέλη Δεκεμβρίου για το σίριαλ «Crazy Love Song» στη γαλλική τηλεόραση. Η υπόθεσή του αφορά νέα πλούσια παιδιά που ζουν στις high περιοχές του Παρισιού και δουλεύουν στον χώρο της μόδας. Υποδύομαι τη Lexia, μια πλούσια κοπέλα που έχει σκοπό να τα καταφέρει στον χώρο της μόδας.

- Είσαι αναγνωρίσιμη στο Παρίσι;

Η τηλεόραση με έχει βοηθήσει να είμαι αναγνωρίσιμη με το πρώτο μου σίριαλ «Nos Annees Pension» το 2009, το οποίο παίζεται ακόμα σε επαναλήψεις. Στη δουλειά μου με γνωρίζουν, αλλά δεν είμαι διάσημη. Επίσης, τώρα συμμετέχω στη νέα διαφημιστική καμπάνια της Moët & Chandon. Είναι ένα διαφημιστικό που προβάλλεται στο Internet, αφού στη Γαλλία δεν επιτρέπεται ένα πρόσωπο να πίνει αλκοόλ στην τηλεόραση.

- Σου αρέσει επίσης να τραγουδάς.

Ναι, αγαπώ το τραγούδι. Εχω σπουδάσει τζαζ και γράφω μουσική. Εχω μάθει πιάνο και κιθάρα. Τραγούδησα μάλιστα και με τον Φίλιππο Πλιάτσικα στο Παρίσι. Αρχικά ο Φίλιππος κάλεσε τον πατέρα μου για να διαβάσει ποιήματα και να τραγουδήσει για λίγο. Του είπε ότι και εγώ τραγουδώ και έτσι με κάλεσε να με γνωρίσει. Τελικά αποφασίσαμε να τραγουδήσουμε το «Κοντούλα λεμονιά» και άλλο ένα τραγούδι μαζί με τον Κωστή Μαραβέγια, το «Little Sister».

- Τραγουδάει ο πατέρας σου;

Είναι η πρώτη του αγάπη, αν και δεν έκανε καριέρα στο τραγούδι. Γελάω, γιατί ο πατέρας μου κρυφά ήθελε να γίνει ροκ σταρ. Του αρέσει το τραγούδι και τραγουδάει πολύ στο σπίτι. Είναι εξαιρετικός τραγουδιστής, έχει πολύ ωραία φωνή αλλά δεν ξέρει να τη χρησιμοποιεί γιατί δεν ξέρει τα τεχνικά κόλπα. Ο παππούς μου ήταν μαέστρος κλασικής μουσικής, οπότε στο σπίτι του μεγάλωσε με κλασική μουσική. Ως πιτσιρικάς βέβαια ήθελε να πάει κόντρα, γι’ αυτό και αγαπάει τόσο πολύ τη ροκ. Η μουσική ήταν πάντα στη ζωή του και την έβαλε και στη δική μας.
- Σου αρέσουν οι Ελληνες; Μου αρέσουν οι Ελληνες γιατί είναι μελαχρινοί με καστανά μάτια και είναι ζωντανοί άνθρωποι.

- Εχεις σχέση;

Ναι, είμαι σε σχέση και μάλιστα με έναν Ελληνα που ζει μόνιμα στο Παρίσι.

- Προτιμάς ο σύντροφός σου να είναι από τον καλλιτεχνικό χώρο;

Οχι, γιατί χρειάζομαι κάποιον που θα μου μιλάει για διαφορετικά πράγματα. Ολη μέρα είμαι με καλλιτέχνες και δεν ζω στον πραγματικό κόσμο. Οπότε θεωρώ ότι είναι καλό στην προσωπική μου ζωή να έχω διαφορετικά ερεθίσματα για να γειώνομαι στην πραγματικότητα.

- Ο γάμος είναι στα σχέδιά σου;

Ναι, αλλά όχι ακόμα. Προτεραιότητά μου τώρα είναι η καριέρα μου και μετά μακάρι να έρθει κι ο γάμος. Αλλωστε μην ξεχνάς ότι έχω πρότυπο τους γονείς μου, που είναι  περίπου 40 χρόνια μαζί και αγαπιούνται ακόμα. Θέλω και εγώ να βρω το άλλο μου μισό και μετά από 40 χρόνια να έχουμε την ίδια αγάπη όπως έχουν οι γονείς μου μεταξύ τους.



- Αισθάνεσαι Ελληνίδα;

Ναι, γιατί μεγάλωσα σε ένα σπίτι που εκτός από τον πατέρα μου ήταν εκεί και οι παππούδες μου, οπότε η κουλτούρα, το φαγητό, οι ιστορίες ήταν όλα ελληνικά. Λατρεύω την Ελλάδα και κάθε χρόνο την επισκέπτομαι για διακοπές. 

- Θα έμενες μόνιμα στην Ελλάδα;

Μακάρι, αλλά είναι δύσκολο. Στο Παρίσι έχω δουλειά, πιθανόν αν έβρισκα εργασία στην Ελλάδα να το έκανα. Το όνειρό μου όμως είναι όταν μεγαλώσω να αγοράσω ένα ωραίο σπίτι σε νησί, να κολυμπάω, να τρώω ωραίο ελληνικό φαγητό και να χαίρομαι τη ζωή μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης