Ελλάς - Ρωσία συμμαχία στα VIP προξενιά

Ελλάς - Ρωσία συμμαχία στα VIP προξενιά

Δύο συγκοινωνούντα διαδικτυακά «γραφεία συνοικεσίων», το ρωσικής έμπνευσης anastasiadate.com και το ελληνικό greek-passion.com, φέρνουν το αύριο των κλαμπ γνωριμιών στην οθόνη του υπολογιστή εκατομμυρίων χρηστών. Η Ελλάδα πρωτοπορεί στον τομέα της διευκόλυνσης ανδρών και γυναικών να βρουν το ιδανικό ταίρι μέσω Iντερνετ

Ελλάς - Ρωσία συμμαχία στα VIP προξενιά
To anastasiadate.com
είναι γνωστό και εξαιρετικά δημοφιλές στους ανά την υφήλιο μυημένους. Πρόκειται, ίσως, για την πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη διαδικτυακή πλατφόρμα γνωριμιών, η οποία καθημερινά εκτινάσσεται σε νέες στατιστικές κορυφές, προσελκύοντας κατά χιλιάδες νέα μέλη. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η τοπική «αντιπροσωπία» δεν πρόλαβε καν να εμφανιστεί στο διαδικτυακό τοπίο και οι πρώτες εγγραφές έγιναν. Κυρίως ευκατάστατοι άνδρες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν κάποιες χιλιάδες ευρώ για τη χρήση της συγκεκριμένης κοινότητας, έσπευσαν να γίνουν μέλη. Προφανώς προσδοκούν γνωριμία με κάποια γυναίκα της αρεσκείας τους.

Το anastasiadate.com δεν είναι ένας συνηθισμένος ιστότοπος, αντιθέτως πρόκειται για ένα κολοσσιαίο εικονικό κλαμπ με εκατομμύρια μέλη και επισκέπτες. Ηγείται στο είδος του, καθώς γίνεται μεσολαβητής ώστε η γοητεία και η έλξη μεταξύ των δύο φύλων να μη χάνει τον στόχο της και ξοδεύεται άδικα, διευκολύνοντας τη γνωριμία σχεδόν αμέτρητων ανδρών με γυναίκες από όλο τον κόσμο.

Κλείσιμο
«Το anastasiadate.com
ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 1993 και έκτοτε τα στατιστικά στοιχεία των χρηστών του το έχουν αναδείξει σε φαινόμενο για τα δεδομένα του Διαδικτύου. Αριθμεί παγκοσμίως πάνω από 4.000.000 μέλη, ενώ οι επισκέπτες του ξεπερνούν τα 100.000.000. Το φράγμα των απίστευτα μεγάλων αριθμών σπάνε επίσης οι συνομιλίες, που αγγίζουν καθημερινά το 1.500.000», αναφέρει ο Αμερικανός διευθυντής επικοινωνίας του anastasiadate.com, Λάρι Σερβάντες. Εγινε μόδα που εξελίσσεται σε φρενίτιδα, ενώ για κάποιους το anastasiadate έχει γίνει τρόπος ζωής, αφού κατάφερε να μεταφέρει τα παλιά παραδοσιακά γραφεία γνωριμιών σε πλατφόρμα του Διαδικτύου. Τα υποψήφια μέλη του, αφού καταθέσουν 1.800 ευρώ για δικαίωμα χρήσης, περνούν από ειδική ακρόαση προκειμένου να πιστοποιηθούν τα στοιχεία τους και εντέλει να εγγραφούν. Το συγκεκριμένο site εγγυάται την επαλήθευση των προφίλ διατυμπανίζοντας στους κύκλους των κοινωνικών γνωριμιών ότι αυτό που βλέπεις, αυτό παίρνεις.


Ο Θεοδόσης Ματόπουλος, ιδιοκτήτης του greek-passion

«Υπάρχει ειλικρίνεια, τόσο στους άνδρες που δηλώνουν διαθέσιμοι για γνωριμίες και ερωτικά παιχνίδια, όσο και στις γυναίκες οι οποίες συνεργάζονται με τον συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο», διατυμπανίζουν οι Ρώσοι επικεφαλής του anastasiadate.com. Οι άνθρωποι που είχαν τη σχετική έμπνευση, μια κυριολεκτικά χρυσοφόρα ιδέα, βλέπουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να γεμίζουν καθώς η φλέβα που χτύπησαν αποδείχθηκε ένα εκπληκτικό επιχειρηματικό success story.

Ο Λάρι Σερβάντες, ως υπεύθυνος για την ιστοσελίδα στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, δηλώνει πως «ακόμη και επιτυχημένοι ή ευκατάστατοι κύριοι θα εγγραφούν σε εμάς με τα πλήρη στοιχεία τους. Αυτή είναι η πλέον ουσιαστική διαφορά μας από άλλα sites όπου μπορείς να κάνεις γνωριμίες, όπως, για παράδειγμα, το Facebook. Εκτός αυτού, ο όρος της υψηλής ετήσιας συνδρομής εξασφαλίζει ένα αντιστοίχως υψηλού επιπέδου κοινό. To anastasiadate απευθύνεται στη μέση και ανώτερη κοινωνία σε όλες τις χώρες όπου λειτουργεί και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά».

Η μαζική χρήση της πλατφόρμας γνωριμιών δημιουργεί έναν κύκλο εργασιών που εκτιμάται σε κάποια δισ. δολάρια. Χρήμα εύκολο, γρήγορο και βγαλμένο με «ηδονικό» τρόπο, καθώς τα κέρδη των διαδικτυακών συνοικεσίων αγγίζουν αυτά των κατεξοχήν εξαγώγιμων προϊόντων της Ρωσίας, δηλαδή της βότκας και του χαβιαριού.

Ανάμεσα στα μέλη του anastasiadate.com μπορεί να συναντήσει κανείς στελέχη επιχειρήσεων, παιδιά εύπορων οικογενειών, ακόμη και επιχειρηματίες οι οποίοι δεν διστάζουν να ζήσουν την εμπειρία. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, live chat, αλλά και μιας εφαρμογής Android για κινητά τηλέφωνα, διαθέσιμη μέσω του Google play store.

Ο Αιγύπτιος πολιτικός και η νεαρή Ελληνίδα

Το anastasiadate ήρθε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2014 μέσω του greek-passion.com, το οποίο, χάρη στη φαντασία και το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Θεοδόση Ματόπουλου, κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Ο νεαρός επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έως σήμερα έχει συνδέσει το όνομά του με την αγορά των φωτοβολταϊκών καθώς διαθέτει την εταιρεία φωτοβολταϊκών συστημάτων και παραγωγής ρεύματος ΝRG ORION AETE, θέλησε να δραστηριοποιηθεί στο Ιντερνετ. Εισήλθε στον συγκεκριμένο χώρο από διάθεση να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και σε άλλους τομείς.

Οπως λέει ο ίδιος, «ως μέλος του ρωσικού site anastasiadate γνώριζα πόσο ενδιαφέρον ήταν το κόνσεπτ και πόσες επιχειρηματικές δυνατότητες ανοίγονται. Αποφάσισα να έρθω σε επαφή με τους δημιουργούς του και έτσι δημιούργησα το greek-passion, το οποίο έχει ήδη βρει σημαντική ανταπόκριση».

Στο ελληνικό site, το οποίο συνδέεται μέσω link με το anastasiadate, δεν υπάρχει συνδρομή, αλλά κόστος ανάλογα με τη χρήση. Τα 300 ευρώ για αλληλογραφία και chat είναι το μίνιμουμ κόστος για συγκεκριμένο χρόνο χρήσης.

Σαρανταπέντε κοπέλες, αμιγώς Ελληνίδες ή αλλοδαπές, οι οποίες ζουν στη χώρα μας, είναι διαθέσιμες να γνωρίσουν άνδρες, είτε για απλή κοινωνική επαφή και συντροφιά, είτε με την προοπτική του γάμου.



Κορίτσια και ώριμες κυρίες έτοιμες για διαδικτυακές γνωριμίες

«Τις επιλέγουμε και κατόπιν φτιάχνουμε το προφίλ τους πολύ προσεκτικά. Τους διαλέγουμε ρούχα, ενώ ένα ολόκληρο team ανθρώπων ασχολείται μαζί τους. Από κομμωτές και μακιγιέρ έως στυλίστες», εξηγεί ο Θεοδόσης Ματόπουλος, ο οποίος αποκαλύπτει ότι έχει ήδη εγγράψει ως μέλη του greek-passion.com 80 άνδρες απ’ όλο τον κόσμο: «Στην αρχή υπήρχε μια προκατάληψη, καθώς τα κορίτσια δεν ήξεραν περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Οταν όμως τους εξηγήσαμε ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα απλό site γνωριμιών, χαλάρωσαν.

Εξάλλου, πρόκειται για καθημερινές γυναίκες, ηλικίας από 23 έως 47 ετών, οι οποίες αναζητούν φίλο, σύντροφο, ακόμη και μέλλοντα σύζυγο. Σήμερα έχουμε 80 πελάτες από διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ όλα δείχνουν ότι υπάρχουν προοπτικές να πάμε πολύ καλύτερα. Αλλωστε το επίσημο λανσάρισμα έγινε μόλις πριν από μερικές ημέρες».

Οι παροχές

Ο Θεοδόσης Ματόπουλος έχει διευρύνει τις υπηρεσίες του greek-passion.com προσφέροντας στην πελατεία του επιπλέον παροχές. Εκείνοι μπορούν να στείλουν λουλούδια, κοσμήματα καθώς και άλλα δώρα στις διαδικτυακές τους αγαπημένες, να τις πάνε βόλτα με λιμουζίνα την οποία θα κλείσει το site, να τους οργανώσουν μια μυθική βραδιά σε ξενοδοχείο της Eλλάδας ή του εξωτερικού με αεροπλάνο της γραμμής ή ακόμη και learjet, δίνοντας σάρκα και οστά και στην πιο τρελή τους επιθυμία. «Η Ελλάδα, λόγω κλίματος και νοοτροπίας ανθρώπων, προσφέρεται για ασυνήθιστες ερωτικές -αλλά πάντα εντός των ορίων του καλού γούστου- περιπέτειες. Εμείς σκεφτήκαμε να αξιοποιήσουμε αυτά τα δεδομένα, προκειμένου να ικανοποιήσουμε τα μέλη μας και να ανεβάσουμε τους τζίρους μας», τονίζει ο Θεοδόσης Ματόπουλος, ο οποίος βλέπει στην Ελλάδα του 2014 ότι τουρισμός και γνωριμίες μπορούν να συνδυαστούν.

Πάντως, στους λίγους μήνες της λειτουργίας του, το greek-passion μετράει ήδη αρκετές επιτυχίες. Για παράδειγμα, ζευγάρι Ελλήνων που γνωρίστηκε σ’ αυτόν τον διαδικτυακό τόπο σε λίγες ημέρες θα ανεβεί τα σκαλιά της εκκλησίας, ενώ η σχέση Γερμανού μεγαλοστελέχους εταιρείας με Αθηναία εξελίσσεται με πάθος.

Το πιο αξιοσημείωτο περιστατικό που έχει προκύψει μέχρι στιγμής είναι ο έρωτας γνωστού Αιγύπτιου πολιτικού για κάποια από τις κυρίες του greek-passion.com.

Μάλιστα, ο αξιωματούχος από τη Μέση Ανατολή, το όνομα του οποίου είναι γνωστό στα διεθνή πολιτικά σαλόνια, έρχεται σε λίγες ημέρες στη χώρα μας προκειμένου να γνωρίσει από κοντά την Ελληνίδα καλλονή που του πυρπόλησε το μυαλό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης