Toni Sfinos: Ο international playboy που σπάει ταμεία και ραγίζει καρδιές

Toni Sfinos: Ο international playboy που σπάει ταμεία και ραγίζει καρδιές

Ο blockbuster καλλιτέχνης, με την επιστροφή του στην Ελλάδα, καταφέρνει επί δύο χρόνια να κάνει sold out εμφανίσεις και πλέον έχει μπει στο πετσί του νέου του ρόλου, αυτόν του Έλληνα James Bond.

Toni Sfinos: Ο international playboy που σπάει ταμεία και ραγίζει καρδιές
«International playboy» και «τυφώνας της λεβάντας» είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που του αποδίδουν οι πολυάριθμοι fans του. Ο Tonis Sfinos, μικρός, έφυγε από τα Καλάβρυτα, για να κυνηγήσει την τύχη του στις ΗΠΑ και να γίνει τελικά ο απόλυτος σταρ. Κολλημένος στα 70s, με ντισκομπάλες και χρυσόσκονες, τα shows του παράγουν μια πρωτόγονη ενέργεια, πασπαλισμένη με ακατέργαστη αθωότητα και μια αίσθηση ρομαντισμού. Συναντήσαμε την περσόνα «Tonis Sfinos», κατευθείαν από το Studio 54 και τα ιστορικά κλαμπ του LA.  Με τη στόφα του διεθνούς σταρ, δίχως ίχνος κόμπλεξ ή σνομπισμού, απάντησε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές (ξύνοντας, πού και πού, μουστάκι και τριχωτό κεφαλής) στις ερωτήσεις μας.

Θα ήθελες να κάνεις ένα σύντομο flashback; Πώς το νεαρό παιδί από τα Καλάβρυτα κατάφερε να γίνει international playboy, αφίσα σε κάθε κοριτσίστικο δωμάτιο και να κάνει τόσες συνεργασίες με διάσημους;
Όλα έγιναν βέρι κουίκλι και αλήθεια όλα φαντάζουν τόσο σορτ, παρ’ όλα τα τριάντα χρόνια ξενιτιάς, ρέι. Σαν γέστερντεϊ μου φαίνεται, που έφυγα από το βίλατζ με ένα ταγάρι και λίγα λεφτούλια, να πάω στον Κάναντα να βρω το θείο Θανάση. Αυτός με ρώταγε συνέχεια «είσαι μάγκας, ρέι;», σε ό,τι δουλειά έβρισκα, σε ό,τι κι αν έκανα. Άργησα να το καταλάβω και από όταν πέρασα από τη λάντζα της κουζίνας στην πίστα, μέχρι τώρα που συνεχίζω τα σόου, τον σκέφτομαι και σίγουρα νιώθει περήφανος για τον ανιψιό του, τον Αντώνη Σφηνόπουλο.
Κλείσιμο

Τόνι, πόσο δύσκολο είναι για έναν Έλληνα να κάνει καριέρα στο εξωτερικό; Ποιο είναι το μυστικό;
«Κοίταξε να δεις» και «Άκου να σου πω» είναι δύο εκφράσεις που δεν έχουν νόημα, αλλά, τέλος πάντων. Για να κάνεις καρίερ και σαξές αμπρόουντ, θα πρέπει να πιστέψεις του γιου, σε σένα, ρέι, να δώσεις τόταλ πάουερ, σούπερ γκασολίνα σε ό,τι κι αν κάνεις. Τσέις γιορ ντριμ, που λένε και οι Αμερικανοί. Να ασκ γιορσέλφ ουάν κουέστιον, όπως ο Clint Eastwood: «Είσαι μάγκας, ρέι; Γουέλ, ντου γιου, ρέι;».

Ποιος ήταν ο πιο ενοχλητικός από τους σταρ που γνώρισες και γιατί;
Με αρέσει που είσαι κουτσομπόλης και πικάντικος λεβέντης. Που λες, ο πιο παράξενος για μένα ήταν ο Άντης ο Γουόρχολ, ο οποίος συνέχεια, όταν με έβλεπε, με κοίταγε, με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά, σαν να ήταν σε εκκλησία και να ήμουν ο παπάς, με ένα τρούλι διαπεραστικό βλέμμα. Ήταν και ασπρομάλλης, ψαρής, και μ’ έσκιαζε. Έλεγα «τι να θέλει ο χτικιάρης και με θωρεί σαν εξωγήινο;». Μετά κατάλαβα ότι ήθελε να γίνω η μούσα του κι εγώ με μούσια δεν έμπλεκα (!).

Ποια ήταν η βραδιά που σε άλλαξε ως άνθρωπο;

Μου λέει ο μαγαζάτορας ένα βράδυ, ρέι, να πω δυο τραγούδια στο γκρικ ρέστοραντ, μια καθημερινή, κλείσιμο. Γιατί είπε ότι ωραίο παλικάρι είμαι και γλώσσα δεν βάζω μέσα μου στη λάντζα και ότι τους έχω πάρει τα αυτιά που όλο τραγουδούσα και χόρευα. Όταν κατέβηκα από το στέιτζ, ήξερα ότι δεν θα ξαναπλύνω ντίσις.



Ποια είναι εκείνα τα γνωρίσματα που διαθέτεις και τρελαίνεις τα θηλυκά;
Φέρστλι και λάστλι, το θέμα είναι να είσαι μάγκας, ρέι, γιατί το τσικάκι τα αντερστέντ όλα. Τουτέστιν μετρημένος, κομψός στην εκκλησία, ωραίος σπικαδόρος στο καμάκι, με τα τσαλίμια σου στην πίστα, με τους τρόπους σου στα ρεστοράν, να είσαι τσίφτης στις γκαλερί, με τα σπαγγάτα σου στο τουίστ, με το ζάρι το καλό στο μπαρμπούτι, με το κέρασμα στο παγωτάκι σου, με την κολόνια σου στην τσάρκα, με την τσάκιση στο ντρέσινγκ, με το σκαρπίνι να σάιν, με τη μόστρα σου και με το μουστάκι ευθυτενισμένο και παθιάρικο. Τσάκω τον έλεγχο να σου βάλω «10», αν τα πεις μπάι χαρτ!

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν οι γυναίκες σε θέλουν για τον Σφήνο και όχι για τον Τόνι;
Ο Τόνις και ο Σφήνος είναι το ίδιο πράμα, είτε εκτός, είτε πάνω στη σκηνή, αλλά μ’ αρέσει που το θέτεις έτσι, ρέι, γιατί δεν τους είχα διαχωρίσει ποτές μου και ακούγεται πρόμισινγκ με ντάμπολ πλέζορ! Αυτό θα λέω στα τσικάκια όπως στα μωρά..: «Kάνε αααα μία για τον Τόνι και ααααπ μία για τον Σφήνο» (μπράβο, τσικάκι μ’, σκουπίσου…).

Επειδή στιλιστικά είσαι άψογος, θα θέλαμε και μια συμβουλή στο θέμα που ταλανίζει εκατομμύρια άντρες ανά τον κόσμο. Το χρώμα της κάλτσας θα πρέπει να συνδυάζεται με αυτό του πουκαμίσου ή της ζώνης; Ή να είναι εντελώς αυτόνομη;

Για τούτο το ερώτημα πρέπει να αλλάξεις πόιντ οφ βιου και όλα θα γίνουν κρίσταλ κλίαρ του γιου. (στιχάκι) Η κάλτσα, μάγκα μου, ρέι, συνοδεύει μοναχά και δένει αλ-λη-λέν-δε-τα, εντός, εκτός και επί τα αυτά, με το καυτό σκαρπίνι. Είναι ο λαιμός του παπουτσιού, το κασκολάκι τ’ αστραγάλου. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να μην είναι ασορτί με δαύτο και μόνο, ρέι, για να δείχνει σικάτο και κλάσι.

Από την Brigitte Bardot και την Ursula Andress, μέχρι την Pamela Anderson… Αλήθεια, Τόνι, υπήρξε κάποια γυναίκα που να αντιστάθηκε στη γοητεία σου και να σου έμεινε απωθημένο;
Δε τρουθ είναι ότι είχα παλιά ένα L.A.F. (λαβ αφέαρ φέλιουρ), το οποίο δεν ευδοκίμησε (πςςς), αφού παρ’ όλον τον «εξοφθαλμισμό» που της έκανα ολημερίς, τελικά της βρήκε το φως κάποιος Χοσές Αρμάντος… Να δεις πώς το λέγανε το τσικάκι, ρέι… Α, ναι, Εσμεράλντα!

Υπάρχει κάποια ατάκα που να σου έχει πει κάποιος σπουδαίος άντρας και να έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη σου;

Ο παππούς, όταν ήμουν μικρός, μου έλεγε πάντα: «Αντωνάκη, άι στο διάολο».

Τι θα δούμε φέτος στα σόου σου;
Εφέτο έχουμε «Σφήνος… Tοnis Sfinos, Έλλην μυστικός πράκτωρ στην επιχείρηση ΟΚΤΑΠΟΥΣΙ». Ξεκινήσαμε στο Gotham, στο Αμαρούσιον.

Γιατί δεν μας έχει εκπροσωπήσει στη Eurovision, ακόμη;

Όλα θα γίνουν ον τάιμ και θα βρούμε το τέλειο σονγκ για να ατέντ του και να αφήσουμε τις καλύτερες εντυπώσεις. Να μιλάει όλη η Γιούροπ για την Ελλαδάρα μας και τα Καλάβρυτα, ρέι!

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης