Μαρία – Ολυμπία: Γαλαζοαίματο it girl

Μαρία – Ολυμπία: Γαλαζοαίματο it girl

Η εγγονή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είναι η νέα αγαπημένη πριγκίπισσα των διεθνών media και φαίνεται να απολαμβάνει τη διασημότητα, πότε παρέα με την Emma Watson και πότε με τις αδελφές Hilton.

Μαρία – Ολυμπία: Γαλαζοαίματο it girl
Οι οίκοι μόδας τη συμπεριλαμβάνουν στις επιλεκτικές τους guest lists, οι σχεδιαστές υψηλής ραπτικής την κατατάσσουν στη νέα γενιά των «χρυσών» πελατών τους και τα περιοδικά μόλις ανακάλυψαν την καινούρια τους αγάπη. H 18άχρονη Μαρία – Ολυμπία, «Μπία» όπως τη φωνάζουν οι φίλοι της, είναι μια γαλαζοαίματη με εντυπωσιακή άνεση στο φακό, κάτι που φαίνεται να κάνει περήφανη τη μητέρα της Marie – Chantal, αλλά και τον πατέρα της, Παύλο (πρωτότοκο γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου). Αν και με το δημοψήφισμα του 1974, το 69,1% του ελληνικού λαού ψήφισε υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας, η Ολυμπία μέσα από τα ξένα Μέσα συστήνεται ως «πριγκίπισσα της Ελλάδας».

Το Vanity Fair και το W της κάνουν αφιερώματα, η Daily Mail γράφει για τη «λαμπερή ζωή μιας πριγκίπισσας, όπως παρουσιάζεται μέσα από τα social media». Τα φλας την «ακολουθούν» από τις 22 Δεκεμβρίου του 1996, όταν βαφτίστηκε στον Άγιο Γεώργιο στο Φανάρι, κάτι αναμενόμενο, καθώς ανάμεσα στους νονούς της βρισκόταν και ο πρίγκιπας Κάρολος της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ θείες του πατέρα της είναι η πρώην βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, αλλά και η βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα ΙΙ.

Κλείσιμο


Η νεαρή Μπία γεννήθηκε στην Αμερική, όμως οι γονείς της ήθελαν να διαθετει ευρωπαϊκή κουλτούρα και παιδεία. Έτσι, σύντομα μετακόμισαν οικογενειακώς στο Λονδίνο. Το μοναδικό κορίτσι ανάμεσα σε τέσσερα ζωηρά αγόρια μεγάλωσε σαν μικρή πριγκίπισσα, με χάδια και χατίρια. Λέγεται πως είναι η μεγάλη αδυναμία του μπαμπά, αλλά και η πιο αγαπημένη του συνοδηγός στις βόλτες με τη βέσπα.

Η Ολυμπία δεν φοίτησε σε κολέγιο της Ελβετίας, αλλά σε ένα εναλλακτικό σχολείο του Λονδίνου, όπου σπούδασε υποκριτική, γραφιστική και ιστορία της τέχνης. Το καλοκαίρι του 2013 ήταν για τρεις εβδομάδες εκπαιδευόμενη στον οίκο Dior. Το δημιουργικό «μελίσσι» του ατελιέ την ενθουσίασε τόσο, που, όπως αφήνει να εννοηθεί και η ίδια, πλέον ονειρεύεται μια θέση στον ονειρικό κόσμο της μόδας. Στο βρετανικό περιοδικό Tatler, μιλώντας για το επαγγελματικό της μέλλον, το έκανε ξεκάθαρο: «Θέλω να ασχοληθώ με τη μόδα ή τη φωτογραφία. Είμαι δυσλεκτική και γι’ αυτό δεν είμαι καλή στα μαθήματα θεωρητικής κατεύθυνσης, έχω έφεση στα καλλιτεχνικά».

Η αγάπη για τις τέχνες και τη μόδα πέρασε στο DNA της χάρη στη μητέρα της. Τη δεκαετία του ’80, η Marie – Chantal ήταν βοηθός του γκουρού της pop art Andy Warhol και μαζί με τις αδελφές της αποτελούσαν τα απόλυτα fashion icons της Νέας Υόρκης. Σήμερα η Marie – Chantal είναι ιδιοκτήτρια αλυσίδας boutique βρεφικών και παιδικών ρούχων. Ανάμεσα στους πελάτες της είναι η Nori, κορούλα της Kim Kardashian, η Harper της Victoria Beckham, αλλά και ο εγγονός της γνωστής ισχυρής κυρίας της Vogue, Anne Wintour.


Η Ολυμπία εμφανισιακά είναι η βελτιωμένη «mini me» έκδοση της υπέρκομψης Marie – Chantal: και οι δυο τους έχουν μακριά ξανθά ίσια μαλλιά, αστραφτερό χαμόγελο, ενώ πλέον η Μπία συχνά δανείζεται ακόμα και τα ρούχα της σικ μαμάς της. Μαμά και κόρη παρακολουθούν μαζί επιδείξεις μόδας, βγάζουν selfies και ποστάρουν με χιούμορ στιγμές τους στα social media. Άλλωστε, η Ολυμπία απολαμβάνει να ζει όπως οι συνομήλικοί της: «Ανεβάζει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενσταντανέ από τη ζωή της. Ποζάρει με νάζι στα εξωτικά Μπόρα – Μπόρα, στην κοσμοπολίτικη Ίμπιζα και στην πρωτεύουσα της dolce vita, το Κάπρι. Απολαμβάνει το σκι και το snowboard στις χιονισμένες βουνοπλαγιές του Gstaad.

Όσο για την Ελλάδα, την επισκέπτεται αρκετά συχνά οικογενειακώς, παρόλο που δεν μιλά άπταιστα τα ελληνικά. Ανάμεσα στους πιο στενούς της φίλους είναι οι αδελφές Hilton, η ξαδέλφη της Talita (εγγονή της σχεδιάστριας Diane von Furstenberg), ο Adrian (γιος του συλλέκτη έργων τέχνης Kenny Schachter), αλλά και κορίτσια από το χώρο του θεάματος, όπως η Emma Watson. Όσο για τα αισθηματικά της, γνωρίζουμε λίγα. Ένα φιλί της με τον Giorgio Morelli, γόνο Ιταλών μεγαλοεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη μόδα, «ανέβηκε» το καλοκαίρι από την ίδια στο Ιnstagram και από τότε σιωπή. Θα δούμε στο μέλλον τους παπαράτσι να την κυνηγούν; Διόλου απίθανο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης