Κωνσταντίνος Ηλιάδης: Το κορμί πίσω από το κορμί της Αγγελικής Ηλιάδη

Κωνσταντίνος Ηλιάδης: Το κορμί πίσω από το κορμί της Αγγελικής Ηλιάδη

Ο 32χρονος personal trainer δεν θα μπορούσε έτσι κι αλλιώς να περνάει απαρατήρητος όταν κυκλοφορεί, λόγω κυρίως του σωματότυπού του. Το γεγονός πως ο Κωνσταντίνος είναι ο αδελφός της Αγγελικής Ηλιάδη και θείος του 9χρονου Μπάμπη αλλά και του 4 μηνών Βασίλη, γιου του ποδοσφαιριστή Σάββα Γκέντσογλου, είναι ένας επιπλέον λόγος για να τον φωτογραφίζουν οι παπαράτσι στα νότια προάστια της Αθήνας όπου συνήθως κυκλοφορεί

Κωνσταντίνος Ηλιάδης: Το κορμί πίσω από το κορμί της Αγγελικής Ηλιάδη
Την ημέρα που συναντηθήκαμε στη Βούλα, στο γυμναστήριο όπου εργάζεται ως personal trainer, ο Κωνσταντίνος είχε ξυπνήσει από τις 7 το πρωί. Το συνηθίζει, μου εξηγεί, τις τελευταίες μέρες αφού η αδελφή του, η τραγουδίστρια Αγγελική Ηλιάδη, έχει πια πολλές υποχρεώσεις με τον 4 μηνών γιο της, Βασίλη, ο σύντροφός της, Σάββας Γκέντσογλου, βρίσκεται τις περισσότερες μέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης ως ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη κι έτσι ο Κωνσταντίνος αναλαμβάνει να πηγαίνει ο ίδιος τον 9χρονο Μπάμπη, τον μεγαλύτερο γιο της αδελφής του, στο σχολείο του ή τον συνοδεύει στο σχολικό.

Το μεσημέρι θα τον πάει με το αυτοκίνητό του σε κάποια μαθήματα που κάνει και το απόγευμα ίσως διαβάσουν μαζί - η 35χρονη Αγγελική την ώρα εκείνη πρέπει να κοιμίσει ή να ταΐσει τον μικρότερο γιο της. «Τα παιδιά της Αγγελικής είναι και δικά μου παιδιά», ξεκινά να μου λέει. «Πολλές φορές, όταν με ρωτάνε “μα, πότε θα παντρευτείς εσύ; Πότε θα κάνεις τα δικά σου παιδιά;”, τους απαντώ χαριτολογώντας: “Μα, γιατί να παντρευτώ από τώρα; Εξάλλου, έχω παιδιά! Τον Μπάμπη και τώρα πια και τον Βασίλη!”. Με την αδελφή μου μεγαλώσαμε ουσιαστικά μαζί, αν και είναι τρία χρόνια μεγαλύτερή μου. Θυμάμαι ότι στο σχολείο της Νέας Σμύρνης όπου πηγαίναμε, στην αρχή ήταν εκείνη η προστάτιδά μου. Γύρω στην εφηβεία, έγινα εγώ ο προστάτης της. Δεν ήθελα να την πειράζουν τα άλλα παιδιά. Τη συνόδευα στα πάρτυ που πηγαίναμε - οι παρέες της ήταν και δικές μου. Ακόμα και σήμερα, εκτός από αδελφή μου, μαθήτριά μου στο γυμναστήριο και καλύτερή μου φίλη, η Αγγελική είναι ουσιαστικά ο άνθρωπός μου αφού ξέρω πως, σε οτιδήποτε χρειαστεί, εκείνη θα με βοηθήσει, θα μου δώσει τις καλύτερες συμβουλές, θα σταθεί δίπλα μου ανά πάσα ώρα και στιγμή. Δεν το συζητώ για τα ερωτικά θέματα! Ως γυναίκα, σε ό,τι μου έχει πει μέχρι σήμερα για σχέσεις που είχα κατά καιρούς, έχει πέσει μέσα!».

«Η Αγγελική είναι ουσιαστικά ο άνθρωπός μου αφού ξέρω πως, σε οτιδήποτε χρειαστεί, εκείνη θα με βοηθήσει, θα μου δώσει τις καλύτερες συμβουλές»

Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο το ότι αρκετά βράδια, όταν ο Κωνσταντίνος δεν βρίσκεται με την κοπέλα του, με την οποία δηλώνει «ευτυχισμένος και πολύ ερωτευμένος», θέλει να κοιμάται στο σπίτι της αδελφής του, στη Βούλα, μαζί με τα παιδιά. «Ειδικά τώρα με τον μικρό, η Αγγελική χρειάζεται επιπλέον βοήθεια. Και επειδή δεν θέλω να κουράζονται συνεχώς οι γονείς μας, προτιμώ να μένω εγώ μαζί της στο σπίτι ώστε να έχει συνέχεια έναν δικό της άνθρωπο δίπλα της». Τον ρωτάω πώς είναι οι σχέσεις του με τον σύντροφο της Αγγελικής, Σάββα Γκέντσογλου. «Εξαιρετικές!», μου απαντά αυθόρμητα. «Χαίρομαι που αγαπάει τόσο πολύ την αδελφή μου και, γιατί όχι, θα ήθελα να τους παντρέψω εγώ κάποια στιγμή, αν και πιστεύω ότι ο γάμος αλλάζει τη σχέση ενός ζευγαριού. Ο Σάββας είναι ένας άνθρωπος που κάνει πολύ ευτυχισμένη την αδελφή μου και αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για μένα. Είναι πάρα πολύ καλό παιδί!», καταλήγει χαμογελώντας.

Ο Κωνσταντίνος ξεκίνησε να ασχολείται με τη γυμναστική από πολύ μικρή ηλικία. Θυμάται τον εαυτό του να κλοτσάει στο σαλόνι του πατρικού του σπιτιού, στη Νέα Σμύρνη, πλαστικά μπουκάλια ή να παίζει με την μπάλα του στις αλάνες του χωριού Βουργαρέλι από όπου κατάγεται, εκεί όπου συνήθιζε να πηγαίνει για διακοπές τα καλοκαίρια με την αδελφή του, λέγοντας από τότε σε όλους ότι θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής. «Μάλλον το οικογενειακό DNA μάς είχε σημαδέψει από νωρίς, από την παιδική μας ηλικία», μου λέει καθισμένος στην μπάρα του γυμναστηρίου «My Gym» της Βούλας, λίγο πριν ξεκινήσει το μάθημά του. «Σκέψου ότι ο παππούς μου υπήρξε κάποτε ποδοσφαιριστής, ο μπαμπάς μου είχε ασχοληθεί και εκείνος μια περίοδο με το ποδόσφαιρο, ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στη Νίκη Πλάκας, ενώ η γιαγιά μας είναι ο μύθος του λαϊκού μας τραγουδιού, η Καίτη Γκρέυ. Οπότε εγώ τράβηξα τον δρόμο του αθλητισμού, η αδελφή μου ακολούθησε το τραγούδι, ενώ τον ανιψιό μου, τον Μπάμπη, τον βλέπω από τώρα να πηγαίνει προς τα ποδοσφαιρικά», μου λέει γελώντας. «Οταν ήμουν παιδί, έπαιζα κιθάρα και κάποιες φορές τραγουδούσα κι εγώ μαζί με την Αγγελική. Μου έλεγαν μάλιστα ότι είχα και πολύ καλή φωνή! Τελικά, επέλεξα τη γυμναστική και δεν το μετάνιωσα ποτέ. Αυτή είναι η μεγάλη μου αγάπη!», μου εξηγεί.
Κλείσιμο



Bόλτα με την αδελφή του Αγγελική

Τον ρωτάω για τις σχέσεις που έχει σήμερα με τους γονείς του, αλλά και με τη γιαγιά του. «Με όλους είμαστε πολύ καλά. Είμαστε μια φυσιολογική οικογένεια όπως πολλές άλλες, με τις διαφωνίες μας κατά καιρούς, αλλά όλα μάθαμε να τα λύνουμε με αγάπη και διάλογο. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, οι γονείς μού τα παρείχαν όλα, δεν μου έλειψε ποτέ κάτι. Η αγάπη ήταν το κυρίαρχο στοιχείο μέσα στο σπίτι. Τη γιαγιά μου δεν τη βλέπω τόσο συχνά όσο θα ήθελα, λόγω κυρίως της δουλειάς, αλλά και εκείνη ξέρει πόσο πολύ την αγαπώ», μου απαντά.
Οι γονείς του δεν είχαν καμία αντίρρηση στο να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη γυμναστική αφού ήταν το μόνο με το οποίο επιθυμούσε να ασχοληθεί στο μέλλον. Ετσι, σπούδασε στα ΤΕΦΑΑ, ενώ είχε ξεκινήσει, παράλληλα με τις σπουδές του, να ασχολείται επαγγελματικά και με το personal training, κάτι στο οποίο ειδικεύεται μέχρι σήμερα. «Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής για μένα. Αρχικά ξεκίνησα να ασχολούμαι επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο - άρχισα μάλιστα στα 19 μου να παίζω στον Ολυμπιακό, αλλά είχα κάποιες ατυχίες και το έχω σταματήσει τελικά εδώ και 5 χρόνια. Ετσι, ξεκίνησα να προπονώ ομάδες». Φυσικά είναι ο personal trainer της αδελφής του. Κι είναι πολύ περήφανος γι’ αυτό. «Με την Αγγελική, όπως και με όλους τους μαθητές μου, είμαι πολύ αυστηρός. Δεν θέλω να ξεφεύγουν από το πρόγραμμά τους, γιατί καθετί το διαμορφώνω ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Το πρόγραμμα της Αγγελικής, για παράδειγμα, διαρκεί μιάμιση ώρα, 3-4 φορές τη βδομάδα. Η προπόνησή της κάθε φορά αλλάζει. Μπορεί να γίνει στην παραλία, στο βουνό, στο γυμναστήριο, προπόνηση με μπάλα, πιλάτες, feetball, με ποδήλατα, σε πισίνα, μέσα στο νερό όταν είναι καλοκαίρι. Είμαι αυστηρός, χρησιμοποιώ δικές μου τεχνικές κι έτσι τα αποτελέσματα έρχονται γρήγορα».

«Χαίρομαι που ο Σάββας αγαπάει τόσο πολύ την αδελφή μου και, γιατί όχι, θα ήθελα να τους παντρέψω εγώ κάποια στιγμή, αν και πιστεύω ότι ο γάμος αλλάζει τη σχέση ενός ζευγαριού. Ο Σάββας είναι ένας άνθρωπος που κάνει πολύ ευτυχισμένη την αδελφή μου και αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για μένα. Είναι πάρα πολύ καλό παιδί!»

Μου εξηγεί πως δεν αισθάνεται αμήχανα με την αναγνωρισιμότητα της αδελφής του, όταν κάποιες φορές μπορεί να περπατήσουν μαζί ή να πάνε για καφέ στη Γλυφάδα και να τη σταματήσει κόσμος στον δρόμο για να της μιλήσει ή να την τραβήξουν φωτογραφίες οι παπαράτσι. «Εχω συνηθίσει πια να συμβαίνει αυτό, αν και κάποιες φορές μπορεί να γίνει ενοχλητικό με τους φωτογράφους, ιδιαίτερα όταν είναι μαζί μας τα παιδιά. Οφείλω, ωστόσο, να σου πω ότι είμαι πολύ περήφανος για την αδελφή μου και για όσα έχει καταφέρει τόσα χρόνια που βρίσκεται στον χώρο του τραγουδιού. Ακόμη και κάποιες φορές που ορισμένοι μπορεί να μίλησαν με κακεντρέχεια για εκείνην, η Αγγελική ήταν πάντα ψύχραιμη σε όλα. Είναι πολύ ευαίσθητη, σαν κι εμένα, αν και προσπαθούμε και οι δύο να μην το δείχνουμε στους γύρω μας. Ακόμη και κάποια γεγονότα που μας είχαν καταβάλει στο παρελθόν, προσπαθούσαμε πάντα να τα αντιμετωπίζουμε με ηρεμία. Κι όλα αυτά τελικά μας έχουν δέσει πάρα πολύ στην πορεία των χρόνων», καταλήγει, παίρνοντας μια μπάλα στα χέρια του και ξεκινώντας να δίνει οδηγίες στους μαθητές του για το ωριαίο group fitness πρόγραμμα που θα ακολουθήσει.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης