Πηνελόπη Πλάκα: Η σέξι «συμμαθήτρια»

Πηνελόπη Πλάκα: Η σέξι «συμμαθήτρια»

Το νέο σίριαλ του ΑΝΤ1,  η νεράιδα στη ζωή της, οι δύσκολες στιγμές στην αρχή της καριέρας της, η γυναίκα που ψάχνει να βρει μέσα της: η όμορφη ηθοποιός έχει κάθε λόγο να αισθάνεται επαγγελματικά αλλά και προσωπικά ευλογημένη, κάνοντας τη δουλειά που αγαπάει και έχοντας στο σπίτι τον άντρα που αγαπάει

Πηνελόπη  Πλάκα: Η σέξι «συμμαθήτρια»
Η χαριτωμένη ενζενί που γνωρίσαμε στο σίριαλ «Είναι στιγμές» έχει πια ξεπεράσει το σοκ που υπέστη με την ξαφνική διασημότητα. Χωρίς να έχει χάσει ίχνος από τη χαρακτηριστική σέξι αθωότητα των 23 χρόνων της, ξέρει πια να αντιμετωπίζει με ψυχραιμία τα δημοσιεύματα που αφορούν κυρίως την προσωπική της ζωή, την οποία δηλώνει αποφασισμένη να θωρακίσει με ατσάλινους τοίχους. Οσο για την επαγγελματική, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ενθουσιασμένη που επέστρεψε στον ΑΝΤ1 με την καθημερινή σειρά «Συμμαθητές», δηλώνοντας και η ίδια μαθήτρια ακόμα στη δουλειά της.

- Φέτος σε συναντάμε στο νέο καθημερινό σίριαλ του ΑΝΤ1 «Συμμαθητές». Αισθάνομαι χαρούμενη που επιστρέφω στον ΑΝΤ1. Εκεί έκανα το τηλεοπτικό μου ντεμπούτο με το σίριαλ «Είναι στιγμές» και γενικά χαίρομαι που είμαι στην τηλεόραση, την οποία αγαπώ πολύ. Φοβόμουν πολύ μήπως φέτος μείνω εκτός. Τελικά επέστρεψα με μια κωμωδία και νιώθω πολύ τυχερή. Υποδύομαι την Γκέλι, μια φοιτήτρια Λογιστικής που προέρχεται από μια μεσαία οικογένεια και είναι πολύ φιλόδοξη. Είναι έξυπνη, αλλά έχει περίεργο γούστο και δεν τη βοηθάει η εξωτερική της εμφάνιση και αυτό είναι ένα tip του ρόλου.

- Αν και νέα ηθοποιός, εν μέσω τηλεοπτικής κρίσης δεν έμεινες ποτέ χωρίς δουλειά. Τι πιστεύεις ότι έπαιξε ρόλο; Κυρίως η τύχη και μετά έρχονται όλα τ’ άλλα. Οντως η ανεργία στον χώρο μας είναι τεράστια, με πολλούς αξιόλογους ηθοποιούς να έχουν μείνει εκτός χώρου. Πολλές φορές αισθάνομαι ότι έχω πλάι μου μια νεράιδα με μαγικό ραβδάκι, που με βοηθάει. Ισως να έχω και το «πακέτο» που λέμε, αλλά νομίζω ότι έχω πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μου. Νιώθω πολύ αδύναμη σε σχέση με άλλους συναδέλφους μου.

- Γιατί αισθάνεσαι αδύναμη; Είμαι στην αρχή της καριέρας μου και τώρα μαθαίνω. Στο γύρισμα είμαι σαν μαθήτρια και προσπαθώ να μαθαίνω όσα περισσότερα μπορώ για να βελτιώνομαι. Είμαι σαν σφουγγάρι.

- Στα 23 σου έχεις καταφέρει να βρίσκεσαι για τα καλά μέσα στον χώρο. Είναι τα πράγματα όπως τα φανταζόσουν;  Οταν είσαι πιτσιρίκα, όλα σου φαίνονται αστραφτερά και μάλλον εύκολα. Οταν μπαίνεις, όμως, στον χώρο και πιο νωρίς στη σχολή, καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις. Πρέπει να διαθέτεις γερό στομάχι αλλιώς δεν θα αντέξεις. Και φυσικά να αφοσιωθείς απόλυτα στη δουλειά σου.
Κλείσιμο

- Πόσο εύκολο ήταν για μια νέα κοπέλα να κατέβει μόνη της από τη Θεσσαλονίκη στη χαώδη πρωτεύουσα; Ακόμα μου είναι δύσκολο γιατί είμαι πολύ δεμένη με την οικογένειά μου και αισθάνομαι κατά καιρούς μόνη μου. Οι κολλητές μου είναι στη Θεσσαλονίκη και δεν κάνω εύκολα φιλίες. Είμαι κοινωνική, αλλά μου λείπουν. Τον πρώτο καιρό δυσκολεύτηκα. Μπήκα στη δραματική σχολή και υπήρχε ανταγωνισμός. Δεν είναι εύκολο να κάνεις φιλίες όπως στο πανεπιστήμιο. Θυμάμαι ότι τα πρώτα Χριστούγεννα δεν κατάφερα να πάω στη Θεσσαλονίκη γιατί άργησα να κλείσω εισιτήρια. Επίσης, είχα ξοδέψει όλα μου τα χρήματα γιατί έκανα κακό χειρισμό. Είμαι, όμως, από τα παιδιά που δεν ζητάνε και δεν το είπα στους γονείς μου. Μίλαγα με τη μητέρα μου στο τηλέφωνο και μου έλεγε να πάρω δέντρο, λαμπάκια, στολίδια κ.λπ. Τι να της πω, ότι είμαι με 10 ευρώ στην τσέπη; Σχόλασα από τη σχολή, δεν πήρα καν λεωφορείο, πήγα με τα πόδια στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μου και πήρα ένα κουτί λαμπάκια και έναν Αϊ-Βασίλη. Τον έχω ακόμα για να τα θυμάμαι. Το χάρηκα, όμως, γιατί ένιωσα δύναμη και έμαθα να κοντρολάρω καλύτερα τα οικονομικά μου.



«Οταν είσαι πιτσιρίκα, όλα σου φαίνονται αστραφτερά και μάλλον εύκολα. Οταν μπαίνεις, όμως, στον χώρο και πιο νωρίς στη σχολή, καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις. Πρέπει να διαθέτεις γερό στομάχι, αλλιώς δεν θα αντέξεις»

- Υπάρχουν φιλίες στον χώρο σου, έχεις νιώσει ανταγωνισμό; Υπάρχουν φιλίες αλλά και ανταγωνισμός. Επειδή, όμως, δεν δίνω σημασία και δεν είμαι ανταγωνιστική, δεν φτάνουμε ποτέ στα άκρα. Εν συνεχεία, βλέπουν ότι δεν έχω πρόβλημα και τους περνάει.

- Πέρασες στο τμήμα Νηπιαγωγών του Παι­δαγωγικού Πανεπι­στη­μίου Ιωαννίνων και ξαφνικά ανακοίνωσες στους γονείς σου ότι θα γίνεις ηθοποιός. Πώς το πήραν; Δυσκολεύτηκαν πολύ να το συνειδητοποιήσουν. Αρχικά είχα περάσει στο Ιστορικό Αρχαιολογικό στο Αριστοτέλειο. Δεν μου άρεσε, αλλά ο στόχος μου ήταν η Νομική ως κόρη μαμάς δικηγόρου. Μέσα μου δεν το ήθελα πραγματικά. Στους γονείς μου δεν άρεσε ούτε το Παιδαγωγικό. Τους εξήγησα ότι ταιριάζει με αυτό που θέλω να κάνω, την υποκριτική. Θυμάμαι ότι η μητέρα μου έπεσε κάτω όταν το άκουσε. Το έλεγα από μικρή, αλλά νόμιζαν ότι έκανα πλάκα. Οταν κατάλαβαν πόσο το θέλω, με βοήθησαν πολύ. Με έστειλαν στην Αθήνα, παράλληλα γράφτηκα στο Παιδαγωγικό Ιωαννίνων και ανέβαινα σε κάθε εξεταστική. Ακόμα σπουδάζω.

- Για δεύτερη σεζόν πρωταγωνιστείς στην παράσταση «Δεν θα με τρελάνεις εσύ εμένα» στο θέατρο «Αθηνά». Είναι ένα έργο που διασκεδάζει τον θεατή και προκαλεί αβίαστα το γέλιο υπό τη σκηνοθετική ματιά του Βασίλη Θωμόπουλου. Η ομάδα αποτελείται από πολύ καλούς ηθοποιούς, όπως ο Κώστας Αποστολάκης, ο Σπύρος Πούλης, ο Σπύρος Σπαντίδας, η Κατερίνα Μπιλάλη, η Ευτυχία Φαναριώτη και η Ευτυχία Σίδερη. Η υπόθεση αφορά έναν αμετανόητο εργένη που έχει έναν γκέι μπάτλερ και τέσσερις αρραβωνιαστικές που δεν ξέρουμε τι ρόλο παίζουν στη ζωή του. Επίσης, έχει και έναν φίλο που έρχεται από το χωριό.

- Πώς σου φαίνεται ο χαρακτηρισμός «sex symbol» που σε συνοδεύει; Φυσικά με κολακεύει και μου αρέσει. Το θέμα, όμως, είναι ότι δεν αισθάνομαι έτσι. Θεωρώ ότι έχω ακόμα δρόμο μπροστά μου μέχρι να βρω τη γυναίκα μέσα μου. Ακόμα δεν ξέρω πού πάνε τα τέσσερα!

- Εχεις ερωτευτεί ή φλερτάρει με συμπρωταγωνιστή σου; Την ώρα της δουλειάς, όχι. Εκτός δουλειάς, ναι.

- Είσαι ερωτευμένη; Είμαι πάρα πολύ καλά στην προσωπική μου ζωή.

- Τα δημοσιεύματα τελευταία σε θέλουν ζευγάρι με τον Κώστα Αποστολάκη. Πώς αντιδράς σε αυτά; Είναι επιλογή μου να μη μιλάω δημόσια για την προσωπική μου ζωή.



Με τον ηθοποιό Κώστα Αποστολάκη, που τα δημοσιεύματα τους θέλουν ζευγάρι. Η ίδια απλώς δηλώνει ότι είναι καλά στην προσωπική της ζωή, τίποτε περισσότερο.

- Τελικά θα προτιμούσες οι σύντροφοί σου να είναι εκτός καλλιτεχνικού στερεώματος; Ο,τι έρχεται, έρχεται. Δεν βάζω όρια στον εαυτό μου για τον επαγγελματικό χώρο του συντρόφου μου. Δεν μετανιώνω για καμία επιλογή μου μέχρι σήμερα. Τις έκανα γιατί το ήθελα. Θεωρώ επίσης ότι οι σχέσεις προκύπτουν μέσα από το επαγγελματικό και φιλικό περιβάλλον. Δεν είμαι άλλωστε η γυναίκα που βγαίνει πολύ και δεν φλερτάρω ποτέ με κάποιον που δεν γνωρίζω.

- Εχεις μετανιώσει που στην αρχή της καριέρας σου μίλησες δημόσια για τον τότε σύντροφό σου, Παναγιώτη Μπουγιούρη; Οχι, δεν έχω μετανιώσει καθόλου. Οσο μεγαλώνεις, όμως, αλλάζεις επιλογές συμπεριφοράς. Σήμερα, λοιπόν, επιλέγω αλλιώς.

- Τι σε κερδίζει σε έναν σύντροφο; Ασφάλεια, γνώση και τρυφερότητα.

- Ζηλεύεις; Κατά καιρούς ζηλεύω, αλλά σε λογικά πλαίσια. Αλλά είμαι και  τόσο εγωίστρια που συνήθως δεν το δείχνω. 

- Είσαι πιστή; Αν δεν είσαι πιστός δεν έχει νόημα να έχεις σχέση. Αλλιώς καλύτερα να μείνω μόνη μου.

- Τι δεν συγχωρείς σε μια σχέση; Το ψέμα που μπορεί να είναι είτε απιστία, είτε κρυμμένα συναισθήματα, είτε ανταγωνισμός.

- Εχεις ζήσει τον μεγάλο έρωτα; Αυτό θα σ’ το απαντήσω σε δέκα χρόνια, αν υπάρχω ακόμα στον καλλιτεχνικό χώρο. Εγώ τώρα ξεκινάω τη ζωή μου.



To νέο καθημερινό σίριαλ του ΑΝΤ1 «Συμμαθητές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης