Ο Απόστολος Μητρόπουλος είναι μεγάλη φίρμα

Ο Απόστολος Μητρόπουλος είναι μεγάλη φίρμα

«Είναι βλαχιά να ντύνεσαι ακριβώς όπως οι γυναίκες που βλέπεις στα περιοδικά». Τον Απόστολο Μητρόπουλο δεν τον λες εύκολα μετριοπαθή. Χαρισματικός, εκκεντρικός, πολυπράγμων, μαξιμαλιστής, κοσμοπολίτης, image maker είναι οι χαρακτηρισμοί που του ταιριάζουν. Δεν είναι ένας σχεδιαστής μόδας που ντύνει κορίτσια της διπλανής πόρτας, είναι ο σχεδιαστής που ντύνει την Αννα Βίσση, την Καίτη Γαρμπή, την Ελενα Παπαρίζου και «το 90% των γυναικών στις πίστες»

 Ο Απόστολος Μητρόπουλος είναι μεγάλη φίρμα
Εγινε σχεδιαστής μόδας γιατί του φαινόταν διασκεδαστικό. Πιτσιρικάς ζωγράφισε κάτι και ζήτησε από τη γιαγιά Μαριγώ να του πλέξει πουλόβερ με το δικό του σχέδιο. Δεν πιστεύει ότι έχουν αλλάξει πολλά στον χώρο της ελληνικής μόδας λόγω της κρίσης. «Αν κάνεις καλά τη δουλειά σου, βγάζεις χρήματα και πουλάς. Αντί για δέκα ρούχα, οι πελάτισσες θα πάρουν επτά.

Δεν έχουν αλλάξει οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη μόδα. Οι ίδιοι φωτογράφοι κάνουν editorials, τους ίδιους make up artists χρησιμοποιούμε. Οι αμοιβές άλλαξαν».

Κλείσιμο


Σάκης 2012


Θα πίστευες ότι ο Απόστολος Μητρόπουλος, ο άνθρωπος που παίζει μουσική σε κλαμπ από το 1996 και είναι επαγγελματίας dj από το 2003, εμπνέεται από τους κλάμπερ, τα ανήσυχα παιδιά της νύχτας. Σε διαψεύδει. «Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι άνθρωποι το πρωί. Αν χρησιμοποιείς το μετρό, δεν γίνεται να μην παρατηρείς πώς ντύνονται οι άνθρωποι». Γιατί έγινε dj; «Θέλω να περνάω καλά». Εγγυημένα περνάς καλά τα βράδια του Σαββάτου στο «Ο’ Sauvage», όπου ο Απόστολος κάνει τα πάρτυ του.

Στην 16th Athens Xclusive Designers Week by Coca-Cola light ο Απόστολος Μητρόπουλος θα δείξει τη συλλογή «Apostolos Mitropoulos for Underground». «Ολα ξεκίνησαν όταν με πλησίασε η Κατερίνα Γκούμα και μου πρότεινε να συνεργαστούμε. Ημουν διστακτικός αρχικά.



Τζένη 2014

Ξέρεις, σε αυτόν τον χώρο έρχονται πάντα και σου λένε “να κάνουμε μια δουλειά μαζί”, αλλά τελικά ποτέ δεν γίνεται. Πάντα είμαι επιφυλακτικός. Τελικά συνεργαστήκαμε. Τι θα δείξω για το καλοκαίρι του ’15; Η κολεξιόν έχει ως concept την παρακμή της αριστοκρα­τίας. Ξέρεις, πώς οι πλούσιοι κατέληξαν από τα παλάτια να ζουν στις φυλακές. Κεντρικό πρόσωπο θα είναι η Μαρία Αντουανέτα μέσα από τη δική μου οπτική. Εχω σχεδιάσει όλα τα υφάσματα, θα παίξω πολύ με τα παιχνίδια που σχετίζονται με την άσκηση εξουσίας, θα υπάρχουν υφάσματα με σχέδια της Monopoly, από το σκάκι και τις φιγούρες της τράπουλας». Οι συλλογές «Apostolos Mitropoulos for Underground» διατίθενται στην μπουτίκ της Πατρίτσια Φιλντ στη Νέα Υόρκη.

Οι φίλοι του στη Νέα Υόρκη τον πληροφορούν ότι βλέπουν στον δρόμο κοπέλες να φορούν δημιουργίες του. Στην Αθήνα ντύνει τις κοπέλες που βλέπουμε στον δρόμο κρεμασμένες στα εξώφυλλα των περιοδικών. «Αγαπημένες μου είναι τρεις, αν και έχω ντύσει το 90% των τραγουδιστριών. Η Αννα Βίσση είναι η μοναδική σταρ που έχουμε στην Ελλάδα και όποιος έχει δουλέψει μαζί της ξέρει τι εννοώ. Η Καίτη Γαρμπή έχει πολύ χιούμορ, περισσότερο από όλες. Η Ελενα Παπαρίζου είναι σαν μικρή μου αδελφή. Ολες ήρθαν στο ατελιέ μου μόλις έντυσα αυτές. Κάποιες προφανώς γιατί έμαθαν ότι έντυσα την Αννα ή την Ελενα και κάποιες γιατί απλώς ήθελαν να πάρουν ένα ωραίο ρούχο».



Πάολα 2013

Νύφες γιατί δεν ντύνει; «Λίγες έχω κάνει, τις καλές μου φίλες. Μία με απείλησε ότι αν δεν της φτιάξω το νυφικό δεν θα παντρευτεί». Σίγουρα, έχει έρθει αντιμέτωπος με άπειρες δυσκολίες.

«Στην Ελλάδα ζούμε. Και σουβλατζίδικο να έχεις, θα βρεις στον δρόμο σου δυσκολίες».

Ωστόσο κινείται σε έναν χώρο όπου οι αντιπάθειες και τα πισώπλατα μαχαιρώματα είναι κοινός τόπος. «Εγώ ποτέ δεν είχα αντιπάθειες με κανέναν. Κάνω παρέα και με σχεδιαστές. Εχω φίλους κολλητούς σχεδιαστές. Οταν κάποιος έχει ταλέντο δεν ζηλεύει, ούτε λέει κακίες δεξιά κι αριστερά. Δεν ασχολείται με κατινιές. Αντιπαθώ τους ατάλαντους». Οπότε, πίστευαν εξαρχής στο ταλέντο του και τον στήριξαν στα πρώτα του βήματα; «Κανείς δεν πίστευε σε μένα. Ημουν από τους χειρότερους μαθητές στο έτος μου». Γιατί έχει τόσο πολλά τατουάζ; «Κάθε ένα σημαίνει κάτι για μένα. Είναι οι προσωπικές μου ιστορίες. Σε όλα έχω πονέσει και όλα τα αγαπάω. Τι σημαίνει η ημερομηνία; Είναι η ημέρα και η ώρα που γεννήθηκα».



Στη συναυλία της στη Μύκονο για τα 40 χρόνια στο τραγούδι, την Αννα Βίσση, την απόλυτη Ελληνίδα σταρ, έντυσε ο Απόστολος Μητρόπουλος 

Βλέπει στον δρόμο καλοντυμένες γυναίκες; «Δεν λέω πολύ συχνά ότι κάποια είναι καλοντυμένη. Κάποιες γυναίκες που έχω επιλέξει ως φίλες μου είναι καλοντυμένες.

Περισσότερο γιατί έχουν ανακαλύψει το δικό τους στυλ και έχουν δυναμική προσωπικότητα παρά για το ρούχο. Δεν μπορώ αυτές τις γυναίκες που κρατούν τσάντες-μαϊμού και βλέπουν στα editorials των περιοδικών τι φορούν τα μοντέλα και το αντιγράφουν. Είναι κακόγουστο -και λαϊκό- να είσαι ντυμένη όπως τα μοντέλα στα περιοδικά».

Ποιο είναι το κομμάτι της συλλογής του που πρέπει να υπάρχει σε κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα; «Ολη η συλλογή μου πρέπει να υπάρχει». Ο Apostolos Mitropoulos είναι μεγάλη φίρμα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης