Μαρίνα Βερνίκου: Η σταρ της κολύμβησης

Μαρίνα Βερνίκου: Η σταρ της κολύμβησης

Πολύτεκνη μητέρα, φωτογράφος, ταξιδιώτισσα, λάτρης των σπορ και της θάλασσας, η κόρη του εφοπλιστή Γιώργου Βερνίκου και σύζυγος του επιχειρηματία Μίλτου Καμπουρίδη δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο φωτογραφικός φακός την αγαπά, μόνο που εκείνη προτιμά να αιχμαλωτίζει τοπία και ανθρώπους σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Λίγο προτού εκθέσει τη δουλειά της στο Λούβρο και στον Πύργο του Αϊφελ, η Μαρίνα Βερνίκου κολύμπησε με άνεση από την Κόστα μέχρι το λιμάνι των Σπετσών και απέδειξε ότι η θάλασσα είναι το στοιχείο της

Μαρίνα Βερνίκου: Η σταρ της κολύμβησης
Ντύνεται σινιέ, με την τελευταία λέξη της μόδας, γεμίζει την ατζέντα της με πάμπολλες προσκλήσεις την εβδομάδα και είναι εξοικειωμένη με τους παπαράτσι που λόγω ονόματος την κυνηγούν κυριολεκτικά από τα γεννοφάσκια της. Πριν από αρκετά χρόνια παντρεύτηκε τον Κύπριο επιχειρηματία Μίλτο Καμπουρίδη της εταιρείας Dolphin Capital, αποδεικνύοντας ότι το σύγχρονο baby boom μπορεί να συνδυαστεί άνετα με ένα filofax που ξεχειλίζει από επαγγελματικά ραντεβού, σπορ και κοινωνικές υποχρεώσεις. Παρά το γεγονός ότι η ζωή της είναι τώρα πια γεμάτη ατελείωτα φωτογραφικά κλικ, καθώς γυρίζει τον κόσμο φωτογραφίζοντας και κάνοντας εκθέσεις, η αγάπη της για την άθληση δεν την εγκατέλειψε ποτέ. Στους πρόσφατους αγώνες των Σπετσών όχι μόνο έκανε τον διάπλου του νησιού, αλλά πήρε και πολύ καλή θέση. «Αθλούμαι από την εποχή του Κολλεγίου Αθηνών», παραδέχεται στο «thema people» η Μαρίνα Βερνίκου. «Το κολύμπι μού αρέσει γιατί με χαλαρώνει προσφέροντάς μου μια αίσθηση ελευθερίας». Ακόμη και τον χειμώνα που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, δεν ματαιώνει ποτέ τη σωματική άσκηση. Θα γυμναστεί τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα και εξηγεί ότι «είναι το αντίδοτο στο στρες που προκύπτει από το μεγάλωμα τριών παιδιών, αλλά και από την ένταση που υπάρχει για την οργάνωση ταξιδιών και εκθέσεων που σχετίζονται με τη δουλειά μου. Μου αρέσει να γυμνάζομαι και να παίρνω μέρος σε αγώνες προσφέροντας ένα θετικό πρότυπο στα παιδιά μου».

Εκθέσεις, επαγγελματικά ταξίδια στο πλευρό του businessman συζύγου της, σπορ και τρία παιδιά με αυξημένες υποχρεώσεις. Πώς τα καταφέρνει; «Με σωστό προγραμματισμό όλα γίνονται. Είναι δύσκολο, αλλά με καλή θέληση και οργάνωση ο συνδυασμός είναι εφικτός. Πιστεύω πως η γυναίκα στη σημερινή εποχή έχει να παίξει πολλούς, σημαντικούς και δύσκολους ρόλους. Το ζητούμενο είναι οι ρόλοι να συνδυάζονται, χωρίς να είναι εις βάρος της μητρότητας. Αισθάνομαι τυχερή που είμαι υγιής, ζω σε περιβάλλον που με στηρίζει και έχω έναν καταπληκτικό σύζυγο. Με αυτά τα δεδομένα καταφέρνω και βρίσκω την ισορροπία», απαντά.

Κλείσιμο


Στις Σπέτσες κατάφερε να ξεχωρίσει με τις επιδόσεις της κάνοντας τους συναγωνιστές της να αναρωτιούνται πότε είναι πιο καλή: όταν κάνει κρόουλ ή όταν ζουμάρει με τη φωτογραφική της κάμερα; Η ίδια, πάντως, εξομολογείται ότι την ώρα του αγώνα είχε στο μυαλό της σύνθετες σκέψεις: «Στο ξεκίνημα πέσαμε στο νερό 700 άτομα όπου ο ένας κολυμπούσε κυριολεκτικά πάνω στον άλλον. Ενιωθα ότι ήμασταν τόσο δίπλα που θα μπορούσαμε να πνιγούμε. Στη συνέχεια σκεφτόμουν: “Μπράβο που τόσος κόσμος παίρνει μέρος!”. Κολυμπώ γρήγορα περνώντας κάποια άτομα, αλλά όταν βλέπω ξαφνικά μπροστά μου δεκάδες κολυμβητές τα χάνω. Ηταν αυτοί που εκτελούσαν τη διαδρομή των 6 χλμ.».

Προτού προλάβει να στεγνώσει το μαγιό της και να βρει πού θα τοποθετήσει το μετάλλιο το οποίο κέρδισε στο Spetses Mini Marathon, ξαναπέφτει με τα μούτρα στη δουλειά. Σε λίγες ημέρες οργανώνει δύο εκθέσεις φωτογραφίας στην Πόλη του Φωτός, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον των Γάλλων κριτικών: μια σειρά από φωτογραφίες που αποτυπώνουν πρόσωπα και τοποθεσίες πρόκειται να εκτεθούν σε πολυδιαφημισμένη έκθεση που πραγματοποιείται στον Πύργο του Αϊφελ, αλλά και στο Λούβρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης