Το «Annie» ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι για δεύτερη χρονιά

Το «Annie» ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι για δεύτερη χρονιά

Μετά την επιτυχημένη περσινή σεζόν, το απόλυτο οικογενειακό μιούζικαλ επιστρέφει για περιορισμένες παραστάσεις

Το «Annie» ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι για δεύτερη χρονιά
Ανανεωμένο, με καινούριο καστ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και άλλη θεατρική στέγη στο κέντρο της Αθήνας, το πλέον κλασικό από τα οικογενειακά μιούζικαλ παλαιάς κοπής επιστρέφει για δεύτερη χρονιά. Μετά την τεράστια επιτυχία της περσινής σεζόν, η οποία έληξε με sold out παραστάσεις και 50.000 εισιτήρια που χάρισαν χαμόγελα αλλά και έξτρα δόσεις συγκίνησης σε μεγάλους και μικρούς, η εταιρεία Live2 ξανανεβάζει το «Annie» στη σκηνή του θεάτρου «Ακροπόλ» για περιορισμένες παραστάσεις, με πρεμιέρα στις 14 Οκτωβρίου.

Αυτή τη φορά στον ρόλο του δισεκατομμυριούχου Ολιβερ Γουώρμπακς, αντί για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, είναι ο Παύλος Χαϊκάλης, ενώ ο ρόλος της γραμματέως του Γκρέης Φάρελ από την Κατερίνα Παπουτσάκη περνάει στην ταλαντούχα Βίκυ Καγιά. Η κακιά Μις Χάνιγκαν παραμένει εξ ολοκλήρου στα χέρια της Αννας Παναγιωτοπούλου -πέρυσι ο ρόλος είχε διπλή διανομή με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου-, ενώ τον αδελφό της Ρούστερ ενσαρκώνει, στη θέση του Αργύρη Αγγέλου, ο πολυδιάστατος -όπως ανακαλύψαμε την περασμένη σεζόν μέσα από τη συμμετοχή αλλά και τη νίκη του στο «Your Face Sounds Familiar»- Γιάννης Σαββιδάκης. Αντιστοίχως, ο ρόλος της φίλης του Λίλυ από την Ιωάννα Πηλιχού κληροδοτείται στην Αννα Αθανασιάδη.

Κλείσιμο


Η μεγαλύτερη όμως διαφορά του καστ συναντάται στην ίδια την πρωταγωνίστρια του μιούζικαλ Αννυ και στην εμφανώς μικρότερη ηλικία των κοριτσιών που μοιράζονται τον ρόλο, των χαρισματικών Ζωής Πετράκη και Αδαμαντίας Μαστροδούκα, τις οποίες απολαύσαμε πέρυσι στον ρόλο της μικρής Κέητ. Με τις προηγούμενες πρωταγωνίστριες να έχουν ξεπεράσει πια το ηλικιακό φράγμα που στήνεται από το σενάριο, αφού είναι πια κοπελίτσες και όχι κοριτσάκια, ο ρόλος έμεινε για λίγο ορφανός. Μετά από οντισιόν κατά την οποία η σκηνοθέτις της παράστασης Θέμις Μαρσέλλου είδε γύρω στα 1.000 παιδάκια, επελέγησαν τελικά τα δύο κοριτσάκια τα οποία είναι και πολύ εγγύτερα στη σωματική διάπλαση της Αννυ έτσι όπως όλοι τη γνωρίζουμε μέσα από την κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ στην εξαιρετική ταινία του Τζον Χιούστον το 1982.

Το έργο είχε ανέβει για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ το 1977 και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να παίζεται σε θέατρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αποσπάσει 6 βραβεία κριτικών (Drama Desk Award) και 7 βραβεία Τony, ανάμεσα στα οποία και το Tony Award for Best Musical. Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να το ξαναδούμε και στη μεγάλη οθόνη με την Κάμερον Ντίαζ και -στον ομώνυμο ρόλο- την Κουβενζανέ Γουόλις, τη λιλιπούτεια ηθοποιό που είχε προταθεί για Οσκαρ στα 9 της χρόνια για τη συμμετοχή της στην ταινία «Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου».



Η τρυφερή και συγκινητική ιστορία του «Αnnie» μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη των αρχών της δεκαετίας του 1930, αμέσως μετά το οικονομικό κραχ. Η ιστορία ξεκινά όταν η Γκρέης Φάρελ, η γραμματέας του δισεκατομμυριούχου Ολιβερ Γουώρμπακς, επιλέγει ένα ορφανό κοριτσάκι για να φιλοξενηθεί στην έπαυλη του αφεντικού της κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.

Ετσι, σε ένα μόνο βράδυ η μικρή Αννυ, από την κόλαση του ορφανοτροφείου όπου περνάει δύσκολα εξαιτίας της Μις Χάνιγκαν, της δεσποτικής διευθύντριας, βρίσκεται σε έναν κόσμο παραμυθένιο. Ο αυστηρός Γουώρμπακς νιώθει την καρδιά του να μαλακώνει από το γλυκό κοριτσάκι και ζητά να το υιοθετήσει. Ομως η μικρή ηρωίδα πιστεύει ότι οι γονείς της ζουν κάπως, κάπου εκεί έξω και του ζητάει να τη βοηθήσει να τους ψάξει. Εκείνος δέχεται και προκηρύσσει μάλιστα και μια ιδιαίτερα γενναιόδωρη αμοιβή για τους γονείς - εφόσον εκείνοι εμφανιστούν. Κάπως έτσι ξεκινούν και τα προβλήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης