Τα κορίτσια της νέας σειράς του ΑΝΤ1 είναι «Ταμάμ»

Τα κορίτσια της νέας σειράς του ΑΝΤ1 είναι «Ταμάμ»

Η Λίλα Μπακλέση είναι ένα κορίτσι από την Πάτρα με πτυχίο Πολυτεχνείου, πρωταγωνίστρια στην ταινία «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» του Εκτορα Λυγίζου που σάρωσε τα βραβεία στα κινηματογραφικά φεστιβάλ. Η Τζωρτζίνα Λιώση είναι ψυχολόγος με master στην Εγκληματολογία, μοντέλο που δούλεψε και με τον οίκο Bulgari και πρωταγωνίστρια σε πλήθος διαφημιστικών. Αυτές οι δύο κοπέλες θα μαλλιοτραβιούνται κάθε Δευτέρα. Ταμάμ

Τα κορίτσια της νέας σειράς του ΑΝΤ1 είναι «Ταμάμ»
Ο Μανώλης Μαυροματάκης, 50χρονος Τούρκος, μουσουλμάνος, χήρος, γλυκός άνθρωπος, ερωτεύεται ζωντοχήρα 40άρα και ολιστική ψυχοθεραπεύτρια, τη Μαρία Λεκάκη. Ωραία. Οχι ακριβώς. Οι έφηβες κόρες του ζευγαριού, η 15χρονη Ντιλέκ και η 16χρονη Ελλη, δεν αντέχουν λεπτό μαζί. Τα προβλήματα σε αυτή την πολυπολιτισμική οικογένεια ξεκινούν με το καλημέρα σας. Από τις πολύ μικρές καθημερινές συνήθειες μέχρι τα πιο ουσιαστικά. Η συμβίωση των δύο κοριτσιών στο ίδιο δωμάτιο είναι προβληματική.

Τζωρτζίνα Λιώση
Ο καρμικός ρόλος της «Τουρκάλας»
Κλείσιμο

Η κοπέλα με τη μαντίλα στο κεφάλι είναι η Τζωρτζίνα Λιώση. Το κορίτσι του Λεωνίδα Καλφαγιάννη στην ταινία «Η αγάπη έρχεται στο τέλος». «Ψυχολογία σπούδασα. Και μόλις αποφοίτησα έφυγα στη Ρώμη για μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογία. Τελείωσα με 110 στα 110. Η μόνη που αποφοίτησα με αυτό τον βαθμό από το La Sapienza. Σχεδόν δύο χρόνια έμεινα εκεί. Το μόνο διάλειμμα που έκανα από το διάβασμα ήταν για απεριτίβο. Πριν φύγω, έκανα πολλά διαφημιστικά. Οταν ήμουν 18 πήγα σε ένα πρακτορείο μοντέλων, το Elite. Και φωτογραφήσεις έχω κάνει. Οταν σπούδαζα στη Ρώμη συμμετείχα σε event για τα 130 χρόνια Bulgari. Εκανα διαφημιστικά για trailer καναλιών και για τη Wind. Επαιξα με τον Αντίνοο Αλμπάνη στην ταινία “Κανένας” του Χρήστου Νικολέρη, στον ρόλο μιας Αλβανίδας που ερωτεύεται έναν Ρώσο.



Η Τζωρτζίνα την εποχή που δούλευε ως μοντέλο ακόμα και του οίκου Bulgari

Παραδόξως συμμετείχα σε μια τουρκική σειρά, το “Iki Yaka Bir Ismail” (Δύο όχθες, ένα Ισμαήλ). Ο Γιάννης Χατζηγεωργίου που κάνει τον αδελφό μου στο ‘‘Ταμάμ’’ ήταν αδελφός μου και σε αυτή τη σειρά. Είναι επίσης κωμική σειρά, για έναν ψαρά που έχει δύο οικογένειες, μία στο Αϊβαλί και μία στη Μυτιλήνη. Μας είχαν καθηγητή που μας έκανε ταχύρρυθμα μαθήματα τουρκικών. Δεν έχω προλάβει ακόμη να παρακολουθήσω κάποια δραματική σχολή. Ακούω τους ηθοποιούς και τους σκηνοθέτες στις πρόβες και με τη βοήθειά τους βελτιώνομαι. Με συμβούλεψαν πάρα πολύ και ο Αντίνοος και ο Λεωνίδας. Τρεις μήνες πέρασα στο Αϊβαλί, από το Πάσχα μέχρι το καλοκαίρι. Πώς βρέθηκα από την πρακτική στο δικηγορικό γραφείο στην τηλεόραση; Με είχε δει ο Βασίλης Κεχαγιάς στον “Κανένα”, μου πρότεινε τον ρόλο της Κατερίνας στο “Η αγάπη έρχεται στο τέλος” και η μία δουλειά έφερε την άλλη.



Μου αρέσει η διαδικασία των γυρισμάτων. Για τις ανάγκες της σειράς κάνουμε γύρισμα σε διαμέρισμα στην Κυψέλη και σε κουρείο στο κέντρο της Αθήνας. Με ξαφνιάζει ακόμη όταν με σταματούν στον δρόμο και με ρωτούν “εσύ είσαι το κορίτσι από το τάδε διαφημιστικό ή τη δείνα ταινία”, γελάω αμήχανα, κοκκινίζω, και ντρέπομαι. Οι γονείς μου σίγουρα σοκαρίστηκαν όταν τους ανακοίνωσα ότι θα ασχοληθώ με την υποκριτική».



Μια σκηνή απ' το «Ταμάμ»

Λίλα Μπακλέση
Η Πατρινιά μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών

Η 16χρονη έφηβη, η κόρη της Ελληνίδας Μυρτώς, είναι η Λίλα Μπακλέση, η οποία μετά βίας βρίσκει δέκα λεπτά ανάμεσα στις πρόβες για την παράσταση του Εθνικού και στα γυρίσματα για την τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1. «Τέσσερα μαθήματα ήθελα για να βγάλω το Πολυτεχνείο. Αλλά δεν ήταν αυτό που θα με έκανε ευτυχισμένη. Δεν ήταν αυτό που ήθελα πραγματικά. Φοβόμουν να δοκιμάσω να γίνω ηθοποιός. Αλλά σκέφτηκα ότι, αν μέσα στην κρίση δεν κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις, δεν θα πετύχεις σε τίποτα διαφορετικό. Γιατί να γίνω μια μέτρια μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών; Ημουν μέλος μιας θεατρικής ερασιτεχνικής ομάδας στην Πάτρα, “Ρεφενέ" λέγεται. Ο Παναγιώτης Φαφούτης μου άλλαξε τη ζωή όταν μου πρότεινε ρόλο στην ταινία του “Παράδεισος”. Εκεί με είδε ο Εκτορας Λυγίζος και μου έδωσε ρόλο στην ταινία. Μετά έδωσα στο Εθνικό και τελείωσα τον Ιούνιο.



Λίλα Μπακλέση

Και τώρα κάνω πρόβες για το ανέβασμα της παράστασης “Μυστικοί αρραβώνες”. Από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 κάνω γυρίσματα για την τηλεόραση. Παίρνω ταξί και πηγαίνω στις πρόβες του Εθνικού μέχρι τις 10 το βράδυ. Το 2011 μετακόμισα στην Αθήνα και τη λατρεύω. Εδώ κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Μου άρεσε απίστευτα η φοίτηση στο Εθνικό. Να κάνω 12 ώρες μαθήματα και πρόβες, να είμαι στη σχολή 7 ημέρες την εβδομάδα. Θέλω να δουλέψω πολύ. Ο Φαφούτης και ο Λυγίζος μου άλλαξαν τη ζωή. Πώς πήρα τον ρόλο; Πέρασα από casting όπως όλες οι κοπέλες του έτους μου στη σχολή. Την ίδια μέρα που έκλεισα τη δουλειά με τον ΑΝΤ1 με πήρε το Εθνικό στην παράσταση.



Τζωρτζίνα Λιώση

Τα γυρίσματα της τηλεόρασης μπορεί να είναι κουραστικά, αλλά είναι μεγάλο σχολείο. Διάβασα πολύ σχετικά με την ψυχολογία των εφήβων για να μπω στον ρόλο μιας 16χρονης. Είναι μια κωμική οικογενειακή σειρά που περνά κάποια μηνύματα σχετικά με τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Τα παιδιά δεν γεννιούνται ρατσιστές. Δεν θα με επηρεάσει αν ξαφνικά με αναγνωρίσει, π.χ., ο ταξιτζής. Δουλεύω τουλάχιστον 15 ώρες. Δεν νομίζω ότι θα βρω χρόνο να ασχοληθώ με την ξαφνική δημοσιότητα. Μάλλον θα μαζευτούμε με τους υπόλοιπους ηθοποιούς για να δούμε την πρεμιέρα».



Τα προβλήματα σε αυτή την πολυπολιτισμική οικογένεια ξεκινούν με το καλημέρα σας. Από τις πολύ μικρές καθημερινές συνήθειες μέχρι τα πιο ουσιαστικά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης