Θανάσης Ευθυμιάδης: «Έχασα ανθρώπους από δικά μου λάθη»

Θανάσης Ευθυμιάδης: «Έχασα ανθρώπους από δικά μου λάθη»


Ο ηθοποιός εξηγεί στο People γιατί η σύζυγός του αποφάσισε να αφοσιωθεί στην ανατροφή των παιδιών τους και αποκαλύπτει ποιο ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία και τον λόγο που δεν αγάπησε τον Αντωνάκη του Ντόλτσε Βίτα

Θανάσης Ευθυμιάδης: «Έχασα ανθρώπους από δικά μου λάθη»
Άνθρωπος του θεάτρου, ο Θανάσης Ευθυμιάδης έχει καταπιαστεί κυρίως με το κλασικό ρεπερτόριο, όμως πριν από τρία χρόνια πείστηκε να αλλάξει ρότα και να δοκιμαστεί στην κωμωδία με τη θεατρική παράσταση Άντρες Έτοιμοι για Όλα που σηκώνει αυλαία για τρίτη σεζόν. Σε μια εποχή κρίσης, η ιστορία μιας αντροπαρέας που ενώνει τις δυνάμεις της για να βοηθήσει ένα φίλο σε οικονομική ανάγκη κάνει πολλούς να ταυτίζονται. «Αυτός είναι ένας από τους λόγους της επιτυχίας του έργου, καθώς αφορά την Ελλάδα του σήμερα. Ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου πήραν μια ιδέα από την κινηματογραφική ταινία Full Monty και την προσάρμοσαν στην Ελλάδα της κρίσης, που οδηγεί και στην ανάπτυξη νέων σχέσεων μεταξύ των φίλων και της οικογένειας.




«Οι ανθρώπινες σχέσεις υπήρχαν στην κουλτούρα μας από παλιά, αλλά χάθηκαν μόλις μπήκαμε όλοι στο κυνήγι του χρήματος. Εμείς, ως αμόρφωτος λαός, τσιμπήσαμε πολύ εύκολα και νομίσαμε πως θα γίνουμε μια μικρή Αμερική. Ευτυχώς, για μένα, ήρθε η κρίση και ο καθένας πήρε ένα μάθημα. Κάποιοι αυτό το μάθημα το μετέτρεψαν σε κατάθλιψη, κάποιοι άλλοι σε φως και προσπαθούν να πλησιάσουν τους φίλους τους» λέει ο Θανάσης στο People. Αναρωτιέμαι αν ο ίδιος έχει φίλους, για τους οποίους θα έκανε τα πάντα, όπως και ο ήρωας που υποδύεται. «Αν εννοείς για το οικονομικό κομμάτι, μάλλον το παραέκανα όταν έπαιρνα τα πολλά λεφτά της ιδιωτικής τηλεόρασης, γι’ αυτό δεν μου έμεινε τίποτα. Όμως, δεν το μετανιώνω, γιατί πέρασα καλά κι εγώ και οι φίλοι μου» παραδέχεται.

Κλείσιμο
Ο πολύς κόσμος τον γνώρισε και τον αγάπησε μέσα από το ρόλο του Αντωνάκη στο Ντόλτσε Βίτα, που προβλήθηκε πριν από είκοσι χρόνια και εξακολουθεί να παίζεται σε επαναλήψεις. Εκείνος, όμως, δεν αγάπησε εξίσου τον Αντωνάκη. «Ήμουν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου και δεν τον ευχαριστήθηκα το συγκεκριμένο ρόλο. Δεν κατάλαβα την επιτυχία που είχα κάνει, γιατί συνέπεσε με ένα δύσκολο χωρισμό. Ήταν το πρώτο μεγάλο χαστούκι της ζωής μου, οπότε δεν με άφησε να το ευχαριστηθώ. Η σειρά ήταν στην κορυφή της τηλεθέασης, αλλά εγώ βρισκόμουν δύο μέτρα κάτω από τη γη στην προσωπική μου ζωή, οπότε δεν έχω καλές αναμνήσεις από εκείνη την εποχή» ομολογεί.

Για την Άνα
Πριν από οκτώ χρόνια, στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς Για την Άννα, γνώρισε τη γυναίκα που του άλλαξε τη ζωή. Με τη συμπρωταγωνίστριά του, Άνα Ντιμιτρίεβιτς, ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά και σύντομα δημιούργησαν τη δική τους οικογένεια. Η Άνα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μια μικρή παύση στην καριέρα της, καθώς έχει αφοσιωθεί στο μεγάλωμα των δύο παιδιών τους, της Ζωής και της Σόφης. Ήταν κοινή η απόφαση ή δική της προσωπική επιθυμία; «Για μεγάλη βλέπω αυτή την παύση. Ήταν δική της μητρική και συζυγική ανάγκη, γιατί δεν έχουμε βοήθεια για το μεγάλωμα των παιδιών. Φυσικά, αυτός ο ρόλος της είναι ο πιο δύσκολος και ο πιο απαιτητικός. Δεν σου κρύβω πως όταν η σύζυγός μου πήρε αυτή την απόφαση όχι απλώς το χάρηκα, αλλά ένιωσα πως ήταν δώρο για μένα.

Η ίδια θέλησε να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην οικογένειά μας, μάλιστα ένιωθε χορτασμένη από την καριέρα της» λέει. Πόσο εύκολο είναι να δουλεύει μόνο ο ένας για να φέρει εις πέρας μια τετραμελή οικογένεια; «Απολαμβάνουμε υπέροχες οικογενειακές στιγμές, πολύ λιτά και περιορισμένα. Και η δική μου οικογένεια, όμως, είχε ένα μόνο μισθό, του πατέρα μου, που ήταν αστυνομικός. Δεν είχαμε άλλα εισοδήματα. Μπορεί να τρώγαμε στο σπίτι φακές και φασόλια, αλλά η αγάπη που έχω πάρει από τους γονείς μου είναι αναντικατάστατη. Όταν ήρθε και η δική μου ώρα να διαλέξω αν θα κληρονομήσουν οι κόρες μου τούβλα ή αγάπη, με τη σύζυγό μου ψηφίσαμε ομόφωνα το δεύτερο» αναφέρει ο ηθοποιός.

Οι κόρες του ζευγαριού μεγαλώνουν μαθαίνοντας μέσα από δύο κουλτούρες. «Δεν είναι έτσι ακριβώς, γιατί μπορεί η Άνα να έχει καταγωγή από τη Σερβία, αλλά, λόγω της ενασχόλησής της με το μόντελινγκ, από μικρή ηλικία ταξίδευε σε όλο τον κόσμο. Οπότε, έχει στοιχεία από πολλές διαφορετικές κουλτούρες». Τι μάθημα έχει πάρει από τις κορούλες του; «Τα παιδιά λειτουργούν μόνο με το συναίσθημα, με την καρδιά τους. Μέσα από τις κόρες μου έμαθα πως δεν πρέπει να χάνουμε την παιδικότητά μας. Αυτό είναι το μυστικό που μας κρατάει υγιείς, ζωντανούς και αληθινούς» διαπιστώνει ο ηθοποιός.

Η διαδρομή της προσωπικής του αναζήτησης
Τα τελευταία χρόνια ο ηθοποιός κάνει ψυχοθεραπεία, ασχολείται με τη γιόγκα και μελετάει βιβλία αυτογνωσίας. Ποιο ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσει; «Κάποια στιγμή κατάλαβα πως δύο γυναίκες, που ήταν πολύ σημαντικές στη ζωή μου, τις έχασα από δικά μου λάθη. Τότε άρχισα να αναρωτιέμαι μήπως υπάρχει μέσα μου κάποιο πρόβλημα και έπρεπε να το ξεκαθαρίσω. Διαπίστωσα πως ήμουν ανώριμος να κρατήσω τις γυναίκες που με ενδιέφεραν. Όταν μπήκα στο δρόμο της εσωτερικής αναζήτησης, άρχισα να κάνω ψυχοθεραπεία, πήγα στο Άγιο Όρος και έφτασα σε ανθρώπους που αναζητούν την αλήθεια. Μέσα από αυτή τη διαδρομή, είχα ένα μεγάλο κέρδος, που είναι να ακούω το γυναικείο τους ένστικτο και να το εμπιστεύομαι. Η γυναίκα μου, Άνα, είναι απόλυτος παραστάτης και οδηγός μου σε αυτό το γοητευτικό ταξίδι και τα παιδιά μας είναι τα φώτα μας. Πραγματικά, πιστεύω πως η ψυχανάλυση με βοήθησε πολύ ώστε να είμαι έτοιμος για να γίνω σύζυγος και πατέρας» εξομολογείται.

Οπότε, όταν γνώρισε τη σύζυγό του, ήταν έτοιμος να τη δεχτεί στη νέα του ζωή; «Όχι, δεν ήμουν έτοιμος. Μάλιστα, γιόγκα ξεκίνησα όταν η σύζυγός μου έμεινε έγκυος στο πρώτο μας παιδί και ο λόγος ήταν καθαρά πρακτικός, καθώς συνειδητοποίησα πως για να κάνεις παιδιά χρειάζεται υπομονή κι αυτό μου έλειπε» ομολογεί.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης