Νάσος Παπαργυρόπουλος: Από τα νυχτερινά κέντρα στο «Rocky Horror Show»

Νάσος Παπαργυρόπουλος: Από τα νυχτερινά κέντρα στο «Rocky Horror Show»

Ο 28χρονος Νάσος Παπαργυρόπουλος θα μπορούσε σήμερα να ανήκει στη νέα γενιά επιτυχημένων επιχειρηματιών ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του, Αργύρη, στον χώρο της διασκέδασης. Ωστόσο, επέλεξε την τέχνη, τις επιθυμίες και τα όνειρά του, πρωταγωνιστώντας ως Rocky στο «Rocky Horror Show» που θα ανέβει τις επόμενες ημέρες στο «Rex»

Νάσος Παπαργυρόπουλος: Από τα νυχτερινά κέντρα στο «Rocky Horror Show»
Στο «Rocky Horror Show» που σκηνοθετεί, χορογραφεί και σκηνογραφεί ο -πολυπράγμων- Κωνσταντίνος Ρήγος στο «Rex» της οδού Πανεπιστημίου ο Νάσος Παπαργυρόπουλος υποδύεται έναν από τους πρωταγωνιστές της παράστασης, τον Rocky, τον άντρα εκείνο που «δημιουργείται» μέσα σε ένα εργαστήριο με σκοπό να αποτελέσει τον ιδανικό άνθρωπο - τουλάχιστον εξωτερικά. «Οταν μου έγινε η συγκεκριμένη πρόταση ενθουσιάστηκα! Είναι ίσως από τις πιο εμβληματικές παραστάσεις στην παγκόσμια ιστορία των μιούζικαλ.

Και μόνο από το γεγονός ότι όλο αυτό δημιουργείται από τον Κωνσταντίνο Ρήγο, την εξυπνάδα και το ταλέντο του ήταν η ασφάλειά μου για το τελικό αποτέλεσμα», μου λέει παραγγέλνοντας έναν εσπρέσο φρέντο σκέτο στο café δίπλα από το «Rex» όπου συναντηθήκαμε λίγο πριν από την απογευματινή του πρόβα. «Εκείνη την περίοδο ασχολιόμουν ήδη με τις οικογενειακές επιχειρήσεις που δημιούργησε ο πατέρας μου, Αργύρης Παπαργυρόπουλος, αλλά αισθανόμουν ότι μου έλειπε η τέχνη, η μεγάλη αγάπη και το πάθος μου από παιδί. Ολα, λοιπόν, έγιναν την κατάλληλη στιγμή, με έναν μαγικό και εντελώς απροσδόκητο τρόπο. Εξάλλου, ο ρόλος του Rocky απαιτούσε αυτός που θα τον υποδυόταν να είναι γυμνασμένος, να έχει αθλητικό φιζίκ, οπότε η συγκυρία έμοιαζε μοναδική. Για να καταλάβεις, προκειμένου να έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα τον τελευταίο καιρό έχω εξαντληθεί και στη γυμναστική, αλλά φυσικά και στις πρόβες», καταλήγει γελώντας. 

Κλείσιμο


Με τη Νάντια Μπουλέ, συμπρωταγωνίστριά του στο «Rocky Horror Show»


Ο Νάσος μεγάλωσε στα νότια προάστια της Αθήνας και, παράλληλα με το σχολείο και τα μαθήματά του, πέρασε πολύ χρόνο από τα παιδικά του χρόνια στα «Αστέρια Γλυφάδας», το εμβληματικό νυχτερινό μαγαζί της παραλιακής που ανήκει στον πατέρα του Αργύρη Παπαργυρόπουλο. «Εγώ δεν μεγάλωσα μεταξύ γιατρών, μεγάλωσα ανάμεσα σε καλλιτέχνες. Στο να ακολουθήσω, λοιπόν, την τέχνη ίσως έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι στα πολύ παιδικά μου χρόνια οι αναφορές μου ήταν καλλιτεχνικές. Νονός μου είναι ο Τόλης Βοσκόπουλος. Λες να έπαιξε ρόλο το… λάδι;» μου λέει γελώντας. Στη συνέχεια αποφάσισε να ακολουθήσει τα όνειρά του, να σπουδάσει θέατρο: τελείωσε τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα, ενώ συνέχισε τις θεατρικές σπουδές του στο UCLA του Λος Αντζελες, παρακολουθώντας παράλληλα και μαθήματα σκηνοθεσίας και κινηματογράφου. «Οταν γύρισα στην Ελλάδα συμμετείχα σε κάποιες δουλειές, θεατρικές και κινηματογραφικές, ελληνικές και αγγλόφωνες -ανάμεσα σ’ αυτές ήταν και ένα θεατρικό της Universal-, αλλά παρόλο που η αγάπη μου στρεφόταν πάντοτε προς τις τέχνες, αφοσιώθηκα τελικά στις οικογενειακές επιχειρήσεις», μου εξηγεί και συνεχίζει: «Μια μέρα, όμως, με έπιασε η τρέλα να ταξιδέψω στην Ινδία.

«Μια μέρα με έπιασε η τρέλα να ταξιδέψω στην Ινδία. Τότε ακόμη έμενα μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής. Ξενοίκιασα, λοιπόν, το σπίτι μου στο Λος Αντζελες, χάρισα ρούχα, έπιπλα και το αμάξι μου και έφυγα για τη μακρινή αυτή χώρα της Ασίας για μια αναζήτηση της ψυχής. Πήγα σε μοναστήρια, ακολούθησα τα προγράμματα που κάνουν οι μοναχοί, σηκωνόμουν στις 4 το πρωί, έκανα διαλογισμό, γιόγκα, παρακολούθησα διαλέξεις, εργάστηκα πολύ επάνω σ’ αυτό»


Τότε ακόμη έμενα μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής. Ξενοίκιασα, λοιπόν, το σπίτι μου στο Λος Αντζελες, χάρισα ρούχα, έπιπλα και το αμάξι μου και έφυγα για τη μακρινή αυτή χώρα της Ασίας για μια αναζήτηση της ψυχής. Πήγα σε μοναστήρια, ακολούθησα τα προγράμματα που κάνουν οι μοναχοί, σηκωνόμουν στις 4 το πρωί, έκανα διαλογισμό, γιόγκα, παρακολούθησα διαλέξεις, εργάστηκα πολύ επάνω σ’ αυτό. Ηταν η περίοδος που έμεινα αρκετό καιρό μόνος με τον εαυτό μου. Κι αυτό μου έκανε καλό. Οταν βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο περιβάλλον -γιατί έχω πάει και στο Αγιον Ορος και διαπίστωσα πολλές ομοιότητες ανάμεσά τους- μαθαίνεις καταρχήν να είσαι ευτυχής με τα λίγα και κατά δεύτερον να μην αλλάζει η διάθεση και η ψυχική σου κατάσταση λόγω του εξωτερικού περιβάλλοντος και γεγονότων που υπό άλλες συνθήκες θα σε στενοχωρούσαν», μου λέει. Θυμάται ακόμη τη μέρα που βρέθηκε κάπου με πολλά παιδιά στα οποία πρόσφερε μια σοκολάτα την οποία μοιράστηκαν σε 15 κομμάτια - όσα ήταν και εκείνα.

Οταν αργότερα θέλησε να τους χαρίσει ένα στυλό, του το γύρισαν πίσω γιατί εκείνο δεν μπορούσαν να το μοιραστούν. «Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς σκέφτονται οι άνθρωποι σε χώρες της Ασίας», μου εξηγεί. «Ξέρεις, οι περισσότεροι ονειρεύονται να ταξιδέψουν κάποια στιγμή στο Μαϊάμι, στο Λας Βέγκας ή στη Νέα Υόρκη. Εγώ αυτό το έκανα από τα 19 μου. Γύρισα όλη την Αμερική κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, γνώρισα πολύ σπουδαίους επαγγελματίες του χώρου, πήγα σε πολλά πάρτυ -ακόμη και στα περίφημα του “Playboy”-, αλλά δεν μου έλεγαν πια κάτι όλα αυτά. Τα είχα χορτάσει. Θεωρώ επίσης ότι οι άνθρωποι είμαστε πολυδιάστατοι, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα και παράλληλα να ασχολούμαστε με αρκετά θέματα που μας απασχολούν», καταλήγει.



Ο γνωστός επιχειρηματίας και πατέρας του Νάσου, Αργύρης Παπαργυρόπουλος 
«Στο να ακολουθήσω την τέχνη ίσως έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι στα πολύ παιδικά μου χρόνια οι αναφορές μου ήταν καλλιτεχνικές. Νονός μου είναι ο Τόλης Βοσκόπουλος. Λες να έπαιξε ρόλο το… λάδι;»
Στην Ινδία, λόγω της ενασχόλησής του και με το personal training, ο Νάσος παρακολούθησε μαθήματα γιόγκα. «Εκεί δεν είχα πάει μόνο για το πνευματικό κομμάτι αλλά και για το σωματικό. Ετσι, καθημερινά, για 6 μήνες, πήγαινα στο Association of  Yoga and Meditation, 250 χιλιόμετρα από το Νέο Δελχί, κοντά στον Γάγγη. Σπουδαία εμπειρία! Οταν γύρισα πια στην Αθήνα ασχολιόμουν παράλληλα με τις οικογενειακές μας επιχειρήσεις, τη γυμναστική και τη γιόγκα. Ισως να μου αρέσουν οι εναλλαγές, να με ανανεώνουν, δεν ξέρω. Δεν θα μπορούσα, δηλαδή, να φτάσω στα 50 μου χρόνια και να κάνω πράγματα που δεν μου αρέσουν ή να έχω εγκαταλείψει εντελώς όλα εκείνα που κάποτε λάτρευα. Κι έτσι, εντελώς απροσδόκητα, ήρθε φέτος η πρόταση του Κωνσταντίνου Ρήγου για το “Rocky Horror Show”, ένα έργο-σταθμό στην παγκόσμια ιστορία του μιούζικαλ. Ο Μαζωνάκης, που επίσης παίζει στην παράσταση, είναι φίλος μου, τον γνωρίζω από παλιά λόγω της δουλειάς. Και μπορώ να σου πω ότι δεν άλλαξε καθόλου! Είναι το ίδιο προσγειωμένος, ωραίος τύπος και άψογος επαγγελματίας».



Ο χρόνος του Νάσου μοιράζεται αυτή την περίοδο μεταξύ των προβών του για την παράσταση, του personal training και των επιχειρήσεων. «Είναι όλα μέρος της ζωής μου», μου εξηγεί. «Και μέσα σε όλα αυτά είναι ο εαυτός μου. Τώρα βέβαια, λόγω των απαιτήσεων, όλη μου η ενέργεια είναι στραμμένη στο μιούζικαλ, αλλά δεν θέλω να κάνω όνειρα για το μακρινό μέλλον. Γιατί αυτό που κατάλαβα από τα ταξίδια μου στον κόσμο, ανάμεσα σε πολλούς και διαφορετικούς μεταξύ τους ανθρώπους, είναι πως όταν κάνεις πολλά σχέδια τα περισσότερα ματαιώνονται. Ολοι υποθέτουμε τι θα θέλαμε να κάνουμε, αλλά ποτέ τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα επιθυμούμε. Μπορεί, για παράδειγμα, να ερωτευτείς ξαφνικά και να ανατραπούν όλα όσα πίστευες μέχρι τότε… Σημασία έχει ότι είμαι θετικός απέναντι στη ζωή, όπου κάθε μέρα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη. Και αυτό είναι υπέροχο!».  






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης