Ο γόνος εφοπλιστών, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και ο γάμος τους στη Νέα Υόρκη

Ο γόνος εφοπλιστών, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και ο γάμος τους στη Νέα Υόρκη

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση στα κοσμικά σαλόνια της Αθήνας ότι ο Μιχάλης Πατέρας, της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, παντρεύτηκε τον επί πολλά χρόνια αγαπημένο του Μιχάλη Μουσού, πρώην δημοτικό σύμβουλο. Οι δύο σύντροφοι φρόντισαν να κάνουν γνωστό το γεγονός μέσω του Facebook αποσπώντας τις ευχές των διαδικτυακών τους φίλων - και την αμηχανία κάποιων άλλων, λιγότερο προοδευτικών, γνωστών και οικείων τους

Ο γόνος εφοπλιστών, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και ο γάμος τους στη Νέα Υόρκη
Η συντηρητική υψηλή κοινωνία του Κολωνακίου δείχνει μουδιασμένη από την είδηση ότι δύο γόνοι εύπορων και ευυπόληπτων οικογενειών όχι μόνο δημοσιοποίησαν τη σχέση τους, αλλά φρόντισαν να την επισημοποιήσουν στις 25 του Αυγούστου στο Δημαρχείο της Νέας Υόρκης. Ο Μιχάλης Πατέρας, της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, και ο Μιχάλης Μουσού, γιος αρχιτέκτονα και βαφτισιμιός του Αλέξανδρου Ιόλα, πλέουν πια σε πελάγη ευτυχίας αφού δεν πέρασαν μόνο ένα ανέμελο καλοκαίρι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά επισφράγισαν την πολύχρονη σχέση τους ανταλλάσσοντας όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης με φόντο το Αγαλμα της Ελευθερίας.



Κλείσιμο
«Ηταν κάτι που το είχαν σκεφτεί καιρό πριν, αλλά δεν έτυχε να το πραγματοποιήσουν. Λίγο τα προσχήματα και ο συντηρητισμός του κοινωνικού τους περίγυρου, λίγο οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, συνεχώς φρέναραν την επισημοποίηση της σχέσης τους», αποκαλύπτουν άτομα από τον κύκλο τους συμπληρώνοντας: «Φέτος ήταν όμως περισσότερο από κάθε άλλη φορά αποφασισμένοι να ακολουθήσουν τις επιταγές της καρδιάς τους κάνοντας το επόμενο βήμα. Δεν γνωρίζαμε τίποτα. Πληροφορηθήκαμε το συμβάν από τα social media».

Στα τέλη του Αυγούστου ο Μιχάλης Πατέρας ανεβάζει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ένα status στο οποίο δηλώνει ευτυχισμένος καθότι παντρεύτηκε τον αγαπημένο του Μιχάλη Μουσού. Φίλοι και γνωστοί τού στέλνουν συγχαρητήρια μηνύματα και ευχές συμμετέχοντας στο διαδικτυακό κλίμα χαράς και γαμήλιας ευφορίας.



Στιγμιότυπα από τον γάμο στη Νέα Υόρκη


Στη συνέχεια ο Μιχάλης Μουσού φροντίζει να ανεβάσει δύο βίντεο με στιγμιότυπα από τον γάμο ως τεκμήριο, με το ζευγάρι να ανταλλάσσει τις βέρες της κοινής τους ζωής. Τα σχετικά βίντεο στα οποία αποτυπώνεται η χαρά των δύο πρωταγωνιστών κάνουν τον γύρο της κοσμικής Αθήνας που διψά για φρέσκα νέα και ιστορίες αγάπης, έστω κι αν κάποιοι ισχυρίζονται ότι το οικογενειακό περιβάλλον του Μιχάλη Πατέρα αντέδρασε έντονα με τη δημοσιοποίηση μιας τέτοιας προσωπικής στιγμής. Οι φίλοι του ζευγαριού, πάντως, ενημερώθηκαν για όσα έγιναν την ώρα του μυστηρίου, γι’ αυτό και είχαν ήδη σπεύσει να τηλεφωνήσουν είτε στον έναν είτε στον άλλον προκειμένου να δηλώσουν ότι βρίσκονται στο πλευρό τους αδιαφορώντας για τα προσχήματα και τα κοινωνικά ταμπού.



Μια σχέση γνωστή στους υψηλούς αθηναϊκούς κύκλους
Ο Μιχάλης Πατέρας και ο Μιχάλης Μουσού γνωρίστηκαν από κοινές παρέες πριν από πολλά χρόνια. Τότε ο Μιχάλης Πατέρας, γιος του Γιάννη Πατέρα, ο οποίος μαζί με τα αδέλφια του διατηρούσαν μία από τις πιο κραταιές εφοπλιστικές εταιρείες, ζούσε στο Λονδίνο σπουδάζοντας Shipping, ενώ ο Μιχάλης Μουσού είχε επιλέξει τη Νέα Υόρκη ως μόνιμο τόπο διαμονής του.

Γιος αρχιτέκτονα (η μητέρα του κάποια εποχή ήταν υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία»), ο Μιχάλης Μουσού, ανήσυχος και με υπαρξιακές αναζητήσεις, σπούδασε Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, αλλά ασχολήθηκε με την κλασική μουσική. Λέγεται ότι όνειρό του ήταν να γίνει τενόρος, επάγγελμα το οποίο άσκησε για κάποιο διάστημα στην Αμερική και ήταν μια επιλογή καριέρας την οποία επικροτούσε και ο νονός του Αλέξανδρος Ιόλας, ο θρυλικός Ελληνας συλλέκτης. Οταν αμφότεροι επέστρεψαν στην Ελλάδα, απαρνήθηκαν τις οικογενειακές ενασχολήσεις τραβώντας τον δικό τους ανεξάρτητο δρόμο. Ο Μιχάλης Πατέρας άνοιξε ένα γραφείο real estate, το Pateras Properties, με έδρα στο Κολωνάκι, με το οποίο συνεργάζεται μέχρι σήμερα και ο Μιχάλης Μουσού. Ο τελευταίος παράλληλα διατηρεί και άλλες δραστηριότητες. Εχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος με τον Γιώργο Καμίνη, με τον οποίο στις τελευταίες εκλογές διαφώνησε στηρίζοντας τελικά τον συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη. Επίσης, είναι λάτρης της τέχνης και ασχολείται με τα κοινά ως ενεργό μέλος του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Λυκαβηττός».



Επικοινωνιακοί, εξωστρεφείς και με διεθνή κοινωνικό κύκλο, δειπνούν πότε με τον κληρονόμο της εταιρείας καλλυντικών Μax Factor και πρόεδρο των Τοny και πότε με τον Κρις Γκέγκερ, Αμερικανό billionaire και έναν από τους σημαντικότερους πετρελαιάδες του κόσμου

«Ανθρωπος με υψηλή αισθητική, έχει μεγάλη αδυναμία στην κλασική μουσική αλλά και μια ανάγκη να προσφέρει κοινωνικό έργο στο οποίο εντάσσονται η αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και η λύση των ζωτικών προβλημάτων του. Πολλές φορές μάλιστα σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις που έχει με φίλους του πολιτικούς τούς ενημερώνει για ό,τι συμβαίνει πραγματικά στην πόλη και στηρίζει κάθε επιλογή που προάγει τον πολιτισμό, την τέχνη και την ποιότητα της ζωής του κέντρου της Αθήνας».



Ο Μιχάλης Πατέρας και ο Μιχάλης Μουσού κατοικούν σε έναν από τους ακριβότερους δρόμους της αθηναϊκής πρωτεύουσας, την οδό Ηρώδου του Αττικού. Διαθέτουν ένα αριστοκρατικό διαμέρισμα με υπέροχα έπιπλα και μοναδικά έργα τέχνης, το οποίο πολύ συχνά ανοίγουν προκειμένου να υποδεχτούν αγαπημένους φίλους τους όπως ο πρίγκιπας της Ελλάδος Μιχαήλ, ο σχεδιαστής μόδας Βασίλης Ζούλιας, ο μίμος Τάκης Ζαχαράτος, η θεατρολόγος Μαριλένα Παναγιωτοπούλου και η Αντιγόνη Δέλιου, πρώην ιδιοκτήτρια του γνωστού πρακτορείου μοντέλων Αgence. Επικοινωνιακοί, εξωστρεφείς και με διεθνή κοινωνικό κύκλο συναναστρέφονται προσωπικότητες και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο. Δειπνούν πότε με τον κληρονόμο της εταιρείας καλλυντικών Μax Factor και πρόεδρο των Τοny Awards, Μάλορι Φάκτορ, και τη σύζυγό του Ελίζαμπεθ και πότε με τον Κρις Γκέγκερ, Αμερικανό billionaire και έναν από τους σημαντικότερους πετρελαιάδες του κόσμου. Εχουν επίσης επαφές με ανθρώπους από το επιτελείο του Μπαράκ Ομπάμα και ταξιδεύουν συχνά για δουλειές στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, πασπαλίζοντας τη ζωή τους με μπόλικη δόση από κοσμοπολίτικο αέρα και περίσσιο γκλάμουρ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης