Τζώνη Καλημέρης-Μαρία Ιωάννου: Ξαφνικό τέλος στον «τέλειο γάμο»

Τζώνη Καλημέρης-Μαρία Ιωάννου: Ξαφνικό τέλος στον «τέλειο γάμο»

Εμοιαζαν απολύτως ταιριαστοί και αιωνίως αγαπημένοι, ερωτευμένοι, κοσμικοί, αλλά και διακριτικοί, γεμάτοι ενδιαφέρον για τα παιδιά και την οικογένειά τους. Ωστόσο, όπως είπαν οι ίδιοι αιφνιδιάζοντας τους πάντες, ο έρωτας κάπου χάθηκε ανάμεσά τους. Ο διευθυντής τηλεόρασης του ALPHA Τζώνη Καλημέρης και η κόρη του μεγαλοεπιχειρηματία Δάκη Ιωάννου, Μαρία, χωρίζουν αθόρυβα και πολιτισμένα όπως έζησαν επί σχεδόν 14 χρόνια μαζί

Τζώνη Καλημέρης-Μαρία Ιωάννου: Ξαφνικό τέλος στον «τέλειο γάμο»
Το τέλος ενός επώνυμου δεσμού, μιας σχέσης που, δημοσίως τουλάχιστον, φαινόταν να εξελίσσεται ιδανικά, ήρθε εντελώς αιφνιδιαστικά στην αρχή του Σεπτέμβρη: ύστερα από δεκατρία χρόνια έγγαμου βίου ο Τζώνη Καλημέρης και η Μαρία Ιωάννου αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Μάλιστα, πριν από δύο εβδομάδες αποφάσισαν να προχωρήσουν στις διαδικασίες έκδοσης συναινετικού διαζυγίου, καθώς οι σχέσεις μεταξύ τους παραμένουν άριστες. Εξάλλου, τα δυο τους παιδιά, ο Λεωνίδας και ο Αλέξανδρος, θα τους κρατούν ενωμένους για πάντα, όπως βέβαια και οι αναμνήσεις του μεγάλου έρωτα που κάποτε έζησαν.

Οι φίλοι και γνωστοί του Τζώνη και της Μαρίας που άκουσαν τους ίδιους να ανακοινώνουν ότι χωρίζουν έμειναν εμβρόντητοι, καθώς ποτέ προηγουμένως δεν είχε υπάρξει έστω και η παραμικρή υποψία ότι κάτι δεν πήγαινε καλά ανάμεσά τους. «Ηταν ζευγάρι-πρότυπο για όλη την κοσμική Αθήνα. Εδειχναν ερωτευμένοι, δεν πήγαινε πουθενά ο ένας χωρίς τον άλλον και ήταν απίστευτα ταιριαστοί. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω», δηλώνει στο «thema people» άνθρωπος από το στενό περιβάλλον του πρώην πλέον ζευγαριού.

Κλείσιμο


Ο Τζώνη Καλημέρης στην επίσημη πρεμιέρα του Λάκη Λαζόπουλου στην παράσταση «Sorry... I’m Greek» μαζί με την Ελένη Μενεγάκη και τον Ματέο Παντζόπουλο

Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και μερικές ημέρες ο Τζώνη Καλημέρης και η Μαρία Ιωάννου ζουν σε χωριστά σπίτια, καθώς οι ύστατες προσπάθειες που κατέβαλαν για να σώσουν τον γάμο τους απέτυχαν. Ο διευθυντής Τηλεόρασης του ALPHA μετακόμισε στο Παλαιό Ψυχικό, πολύ κοντά στο σπίτι της Φιλοθέης, όπου μέχρι πρότινος διέμενε μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια, καθώς θέλει να έχει συνεχή επαφή με τους δύο γιους του. Λέγεται ότι ο Τζώνη και η Μαρία ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους στα παιδιά τους πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Τα προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού, όπως εκμυστηρεύονται στο «thema people» αξιόπιστες πηγές, ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2014. Βέβαια, κανένας από το στενό περιβάλλον τους δεν είχε αντιληφθεί ότι η σχέση τους περνούσε κρίση, καθώς ο Τζώνη και η Μαρία τηρούν με ευλάβεια τον άγραφο αλλά απαράβατο νόμο της παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας που ορίζει ότι «τα εν οίκω μη εν δήμω».



Η Λιέττα και ο Δάκης Ιωάννου με την κόρη τους, Μαρία, και την οικογενειακή τους φίλη,
Αλεξία Αντσακλή-Βαρδινογιάννη


Στον κύκλο του Καλημέρη και της Ιωάννου επικρατεί γενικώς η εντύπωση ότι όλα εκείνα που τους ένωναν ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που τους οδήγησαν στον χωρισμό. Ο ένας βρισκόταν πάντα στο πλευρό του άλλου, είτε όλα πήγαιναν καλά στη ζωή τους, είτε όχι. Για παράδειγμα, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις αφάνταστα δύσκολες στιγμές που πέρασε η οικογένεια Καλημέρη - Ιωάννου με την ασθένεια του Τζώνη. Ο καρκίνος του δέρματος ήταν μια άμεση και πολύ επικίνδυνη απειλή, η οποία σημάδεψε για πάντα το ζευγάρι. «Μου είχαν προτείνει έναν ψυχολόγο», αποκάλυπτε το 2008 ο Τζώνη Καλημέρης, «ή κάποια ομάδα υποστήριξης. Δεν χρειάστηκα τίποτα από αυτά. Δεν ένιωσα κάτι, ίσως γιατί στην οικογένειά μου είχαμε αντίστοιχες ιστορίες. Πήγα στην Αμερική και κάθισα πολύ καιρό. Το είδος του λεμφώματος που είχα, όμως, δεν έκανε μετάσταση. Περισσότερο σαν διακοπές αντιμετώπισα αυτό το διάστημα στη Νέα Υόρκη παρά σαν αρρώστια».

Από την πρώτη στιγμή και για όσο διήρκεσε η περιπέτεια της υγείας του, δίπλα στον Τζώνη ήταν συνεχώς η Μαρία Ιωάννου. Αυτό τους έφερε ακόμα πιο κοντά, ενισχύοντας περισσότερο τον δεσμό τους. Παρ’ όλα αυτά, όταν ανακοίνωσαν στο στενό τους περιβάλλον ότι χωρίζουν, ο Τζώνη και η Μαρία ανέφεραν ότι η σχέση τους είχε κάνει πλέον τον κύκλο της, ότι ο έρωτάς τους με το πέρασμα του χρόνου χάθηκε, μολονότι έχει μείνει ακέραιη η αγάπη που θα τους ενώνει για πάντα - και, εννοείται, η φροντίδα για τα παιδιά τους.



Ο Τζώνη Καλημέρης με τη σύζυγό του Μαρία Ιωάννου, τον Ηλία Ψινάκη και τον Χρύσανθο Πανά στο «Island»

Η έκπληξη που προκάλεσε η είδηση του χωρισμού Καλημέρη - Ιωάννου ήταν ακόμη μεγαλύτερη καθώς έως το καλοκαίρι οι δυο τους έκαναν οικογενειακές διακοπές, φαινομενικά αμέριμνοι, σαν να μην έτρεχε τίποτα. Το ζευγάρι, εκτός από τις ημέρες που πέρασε, όπως πάντα, στο σπίτι του Δάκη Ιωάννου στην Κέρκυρα, εθεάθη σε διάφορα νησιά με το σκάφος του Τζώνη Καλημέρη, το «Καλαμαράκι». Επίσης, δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον Αύγουστο τους είδαν μαζί με τα παιδιά τους στην Πάρο, και συγκεκριμένα στην παραλία της Χρυσής Ακτής, απολύτως φυσιολογικούς και ευτυχισμένους. Αυτές, όμως, ήταν και οι τελευταίες τους διακοπές ως ανδρόγυνο.

Ο θυελλώδης έρωτας και η κοινή πορεία

Ο Τζώνη συνάντησε τη Μαρία περίπου το 2000, ο έρωτας ανάμεσά τους ήταν κεραυνοβόλος και σύντομα έγιναν ένα από τα ταιριαστά ζευγάρια της κοσμικής Αθήνας. Αμφότεροι είχαν έναν προηγούμενο γάμο και ένα παιδί στο βιογραφικό τους: ο Τζώνη Καλημέρης με την ηθοποιό Κοραλία Καράντη και η Μαρία Ιωάννου με τον εφοπλιστή Γιώργο Ψάλτη.



Η Μαρία Ιωάννου με την κολλητή της φίλη και κουμπάρα της, σχεδιάστρια μόδας, Σοφία Κοκοσαλάκη

Παντρεύτηκαν στο δημαρχείο Φιλοθέης το 2001, μόλις τρεις ημέρες προτού η Μαρία φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, τον Λεωνίδα. Ούτε ο Τζώνη, ούτε η Μαρία επιθυμούσαν γαμήλιες τυμπανοκρουσίες, γι’ αυτό και επέλεξαν τον πολιτικό γάμο προκειμένου να επικυρώσουν τον έρωτά τους με παρούσες μόνο τις οικογένειές τους.

Εκτοτε, η ultra chic Μαρία, σε κάθε επίσημη έξοδο, βρισκόταν πάντα διακριτικά στο πλευρό του τέως διευθυντή Προγράμματος του MEGA, ακολούθως corporate development manager του ΑΝΤ1, κατόπιν προέδρου της ΕΡΤ και νυν διευθυντή Τηλεόρασης του ALPHA. Η μεγάλη αγάπη που είχε η Μαρία για τον Τζώνη πιστοποιήθηκε επισήμως όταν «χτύπησε» στο μπράτσο της ένα τατουάζ-καρδιά, μέσα στην οποία αναγράφεται το όνομά του (Johnny).

Κομψή και πάντα καλοντυμένη, επιμελώς αθόρυβη και μετριόφρων, η Μαρία είναι κόρη του διάσημου σε Ελλάδα και εξωτερικό επιχειρηματία και συλλέκτη έργων τέχνης, Δάκη Ιωάννου. Είναι μεγαλομέτοχος στην κατασκευαστική εταιρεία J&P, ενώ στην ιδιοκτησία του περιλαμβάνονται τα ξενοδοχεία «Intercontinental», «Semiramis» στο Κεφαλάρι και «Periscope» στο Κολωνάκι. Φυσικά, ο Δάκης Ιωάννου είναι παγκοσμίως γνωστός ως ένας από τους πιο σημαντικούς συλλέκτες έργων μοντέρνας τέχνης και ιδρυτής του οργανισμού ΔΕΣΤΕ.



Στους κύκλους του ζευγαριού επικρατεί γενικώς η εντύπωση ότι όλα εκείνα που τους ένωναν ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που τους οδήγησαν στον χωρισμό, καθώς ο ένας βρισκόταν πάντα στο πλευρό του άλλου

Η μητέρα της Μαρίας, Λιέττα Ιωάννου, που χαρακτηρίζεται από καλαισθησία και διακριτικότητα, συναγωνίζεται σε κομψότητα την κόρη της. Η Μαρία έχει ακόμη τρία αδέλφια, τον Χρήστο, την Ελλη και τον Στέλιο. Η Μαρία Ιωάννου φαινόταν ότι είχε βρει στον Τζώνη τον ιδανικό σύντροφο, καθώς ήταν ένα ζευγάρι που ουκ ολίγοι ζήλευαν. Ζούσαν έναν μεγάλο έρωτα, είχαν την ίδια κοσμοπολίτικη αύρα, τους άρεσαν τα ίδια πράγματα και θα μπορούσε κάποιος να τους συναντήσει πάντα εκεί που έπρεπε, είτε στις θεατρικές παραστάσεις και το Μέγαρο, είτε σε ήσυχα εστιατόρια και σε ταξίδια. Κάποιοι τους αποκαλούσαν «αυτοκόλλητοι», καθώς σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις εμφανίζονταν πάντα μαζί.

Ο Τζώνη, το άλλοτε ατίθασο αγόρι, γνήσιος μπον βιβάν και πάλαι ποτέ περιζήτητος εργένης, που τριγυρνούσε μονίμως με τον κολλητό του, τον φωτογράφο Τάκη Διαμαντόπουλο, καθώς και άλλες αντροπαρέες, στη Μαρία Ιωάννου βρήκε τον απόλυτο έρωτα. Τη γοήτευσε με την ευγένεια, τη χαλαρότητά του, την όρεξη για ζωή αλλά και το μοναδικό του χιούμορ. Φίλοι του ζευγαριού αναφέρουν ότι το μόνο που δεν έκαναν μαζί ο Τζώνη και η Μαρία ήταν το ψάρεμα - το οποίο λατρεύει εκείνος. Η λίστα των φίλων τους είναι μεγάλη. Το 2004 ο Τζώνη και η Μαρία έγιναν κουμπάροι στον γάμο του Νίκου Χατζηνικολάου με την Κρίστυ Τσολακάκη, ενώ στους επιστήθιους φίλους τους συγκαταλέγονται, μεταξύ πολλών άλλων επωνύμων, ο Γιάννης Λάτσιος, ο επιχειρηματίας Θύρος Κανελλόπουλος, ο παραγωγός Δημήτρης Αργυρόπουλος, η διεθνής μας σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη (με την οποία έχουν και κουμπαριά, αφού η Μαρία βάφτισε το παιδί της), όπως και η Ελμίνα Κοπελούζου με τον Κωνσταντή Σπυρόπουλο.

Τα πάρτυ του ζεύγους Καλημέρη - Ιωάννου ήταν εξαιρετικά δημοφιλή, ιδιαίτερα το επί χρόνια καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο, που διοργανωνόταν στο σπίτι τους στη Φιλοθέη. Αλλά και το περσινό πάρτυ γενεθλίων που έκανε η Μαρία για τα 57α γενέθλια του Tζώνη στο «Salon de Bricolage» έμεινε αξέχαστο. Αυτά τα πάρτυ, με το κέφι και τη χαρά του ανέφελου συζυγικού βίου, όπως και οι θερινές διακοπές διαρκείας στην Κέρκυρα, στη Μύκονο και την Υδρα, ανήκουν στο παρελθόν που μοιράζονται ο Τζώνη Καλημέρης και η Μαρία Ιωάννου. Ανήκουν στις κοινές τους αναμνήσεις, όχι όμως πλέον στα κοινά τους σχέδια για το μέλλον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης