Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Και τώρα μόνη στο «Σπίτι»

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Και τώρα μόνη στο «Σπίτι»

H τηλε-προσωπικότητα που αμφισβητήθηκε πολύ προτού της δοθεί η ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητές της, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, συνήθως άφηνε τη φωτογενή ομορφιά της να αποστομώνει τους επικριτές της. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να μιλήσει η ίδια για τον εαυτό της, την TV και τη σόλο καριέρα της ως κεντρικής παρουσιάστριας στο ολοκαίνουριο «Σπίτι μου, Σπιτάκι μου» του ALPHA

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Και τώρα μόνη στο «Σπίτι»
Τη μεγαλύτερη πρόκληση και ταυτόχρονα την πιο σκληρή δοκιμασία στη μέχρι στιγμής σταδιοδρομία της στην ελληνική TV ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει η νεαρή και λαμπερή Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά ρόλο κεντρικής παρουσιάστριας, θα παρουσιάζει στον ALPHA μια εντελώς νέα εκπομπή με τίτλο «Σπίτι μου, Σπιτάκι μου». Μέσω αυτής, η Κωνσταντίνα θα αποπειραθεί να αποδείξει ότι ο πραγματικός της χαρακτήρας, ένα μείγμα κοριτσίστικης αθωότητας και έντονης γυναικείας γοητείας, είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να ταράξει τα τηλεοπτικά νερά της νέας σεζόν. Η ίδια, πάντως, προετοιμάζεται τόσο εντατικά για να ανταποκριθεί στα νέα της καθήκοντα ώστε δεν έχει καν καιρό να σκεφτεί τι θα πρέπει να κάνει ώστε να πάψει πλέον να θεωρείται μια πολυσυζητημένη -για τους σωστούς ή τους λάθος λόγους- φυσιογνωμία της ελληνικής σόουμπιζ.

- Ποιο είναι το concept της νέας εκπομπής «Σπίτι μου, Σπιτάκι μου» που θα παρουσιάζεις κάθε Σάββατο και Κυριακή από τον ΑLPHA;
Θα είναι μια ζωντανή εκπομπή με πολλές ευκαιρίες για εκπλήξεις και ανατροπές, ιδιαίτερα, δε, εφόσον μιλάμε για ένα τετράωρο ζωντανό σόου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι μια ψυχαγωγική εκπομπή με μυρωδιές απ’ όλη την Ελλάδα. Ξεκινάμε με πολλή όρεξη να σας κρατήσουμε παρέα τα Σαββατοκύριακα.

Κλείσιμο
- Σε τι θα διαφοροποιείται από το «Μες στην καλή χαρά»;
Είναι τελείως διαφορετική η φιλοσοφία μας φέτος σε σχέση με ό,τι ίσχυε στο «Μες στην καλή χαρά». Από τη στιγμή που και οι συντελεστές αλλάζουν, η διαφοροποίηση είναι αναμενόμενη. Θέλουμε ο κόσμος να νιώσει ότι πραγματικά χαλαρώνει: να ξεχνάει τα προβλήματά του, να γελάει, να συμμετέχει και παράλληλα να ενημερώνεται.

- Πώς νιώθεις που παρουσιάζεις για πρώτη φορά δική σου εκπομπή;
Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα ότι θα είμαι η οικοδέσποινα. Είναι τόσο το τρέξιμο και οι προετοιμασίες που δεν με αφήνουν να σκεφτώ και πολλά. Οπως και να ’χει το πράγμα, η ευθύνη μεγαλώνει και αυτό μου προκαλεί διάφορα συναισθήματα.

- Πόσο έτοιμη αισθάνεσαι ως παρουσιάστρια;
Οταν λέμε «παρουσιάστρια», τι εννοούμε; Είναι η επικοινωνία με τον κόσμο; Η αμεσότητα; H μεταδοτικότητα; Η εμπειρία; Επειδή ο καθένας το έχει διαφορετικά στο μυαλό του, μου είναι δύσκολο να πω αν νιώθω έτοιμη.

- Πόσο άγχος έχεις για την πρεμιέρα;
Δεν ξέρω αν θα το έβαζα σε μια ζυγαριά τι θα έδειχνε. Νιώθω όπως όλοι οι μαθητές που έχουν άγχος πριν από τις εξετάσεις. Μπορεί να είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι, ξαφνικά όμως δεν θυμούνται τίποτα.

- Σε τι θεωρείς ότι μπορείς να κανείς τη διαφορά στο τηλεοπτικό τοπίο;
Τη διαφορά νομίζω δεν την κάνεις από τη μια μέρα στην άλλη. Ολα θέλουν τον χρόνο τους. Τον χρόνο μου θέλω κι εγώ - να βρω τι πραγματικά μου ταιριάζει. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία για μένα είναι η σχέση που χτίζω με το κοινό - κι αυτό σίγουρα χρειάζεται τον χρόνο του.

- Η γρήγορη επαγγελματική σου εξέλιξη έχει προκαλέσει αντιπάθειες;
Οταν εκτίθεσαι στο γυαλί πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο. Δεν είναι δυνατόν ούτε να σε συμπαθούν όλοι, αλλά ούτε και να σε αντιπαθούν όλοι. Είναι σαν τις ανθρώπινες σχέσεις: θέλουν τον χρόνο τους για να χτιστούν. Μπορεί να κερδίσεις ή να χάσεις κάποιον στην πορεία. Το θέμα είναι να μην υπάρχει προκατάληψη. Οι άνθρωποι καμιά φορά δεν περιμένουν και σε κρίνουν με το καλημέρα». Αυτό δημιουργεί ένα κλίμα.

- Σε ποιους ανθρώπους στη μέχρι στιγμής επαγγελματική σου πορεία οφείλεις ένα «ευχαριστώ»;
Καταρχάς οφείλω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που διέκριναν κάτι σ’ εμένα και με πίστεψαν. Στον σταθμό όπου εργάζομαι και μου έδωσε αυτή την ευκαιρία, αλλά και στους συνεργάτες μου αυτά τα δύο χρόνια. Αν δεν ήταν αυτοί να μου δείξουν πώς μαθαίνει κανείς από τα λάθη του, η εξέλιξή μου θα ήταν διαφορετική.



- Ποιοι σε συμβουλεύουν και ακούς;
Η οικογένειά μου και όσοι μου έχουν σταθεί σαν οικογένεια. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μια θέση στην καρδιά μου και μετέπειτα στο μυαλό μου καθώς φιλτράρω τις συμβουλές τους.

- Κάνοντας έναν απολογισμό, έχεις απογοητεύσει ή αδικήσει ανθρώπους στη δουλειά;

Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει κάνει τα λάθη του. Το θέμα είναι πόσες φορές τα επαναλαμβάνει.

- Ποιο θεωρείς επαγγελματικό λάθος ή κακή επιλογή;
Κάνοντας τον απολογισμό μου, μετρώ διαφορετικά σήμερα κάποιες επιλογές του παρελθόντος. Το θέμα είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν μετανιώνω για όλα αυτά που αποτέλεσαν το παζλ της έως τώρα ζωής μου.

- Γιατί θεωρείς πως υπάρχει παραφιλολογία γύρω από το όνομά σου;
Επειδή είμαι ένα νέο πρόσωπο στον χώρο της τηλεόρασης και υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο να με γνωρίσει καλύτερα. Απλώς, όλο αυτό μερικές φορές αποκτά μια διάσταση υπερβολής.

- Πόσο άλλαξε η τηλεόραση τη ζωή σου;
Η τηλεόραση είναι ένα επάγγελμα. Καμία δουλειά δεν είναι εύκολη. Ολα απαιτούν τις θυσίες τους. Από κει και πέρα το θέμα είναι να σε γεμίζει αυτό που κάνεις και να μη σε πάει πίσω στη ζωή σου.

- Τι σε έχει διδάξει η τηλεόραση σε ανθρώπινο επίπεδο;
Πολλές φορές με τρομάζει η δύναμή της. Ολα αποκτούν άλλη διάσταση. Αυτό βέβαια έχει και τη θετική του πλευρά, διότι βλέπεις πως όταν πρόκειται για έναν κοινό σκοπό, όπως είναι οι εκπομπές φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ο κόσμος συσπειρώνεται και γίνεται μια γροθιά. Αυτή η ευαισθησία κάποιων ανθρώπων που δεν έχουν τη δυνατότητα αλλά θέλουν να προσφέρουν ό,τι τους περισσεύει είναι κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια.

- Πόσο σε επηρεάζουν τα αρνητικά δημοσιεύματα; Πώς τα αντιμετωπίζεις;
Ανάλογα σε τι αναφέρεται το κάθε δημοσίευμα. Δεν μπορεί να με επηρεάζουν όλα το ίδιο. Δεν θέλω να δίνω απαντήσεις, αλλά ξέρω πως, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, η αλήθεια θα φανεί, δεν κρύβεται.

- Υπάρχει φιλία στην τηλεόραση;
Είναι γνωστό τοις πάσι ότι δεν παίζει ρόλο σε ποιο μέρος δημιουργείται μια φιλική σχέση, αλλά το αν δημιουργείται. Η φιλία είναι μια έννοια σημαντική που δοκιμάζεται στον χρόνο. Μπορεί να προκύψει οπουδήποτε.

- Πώς είναι η καθημερινότητά σου;
Αυτές τις ημέρες τρέχω με τις προετοιμασίες της εκπομπής, πράγμα που το απολαμβάνω. Για παράδειγμα, το να ψάξω τα έπιπλα του σκηνικού με τον σκηνογράφο και τον παραγωγό, να συναντηθώ με τους συνεργάτες μου και να ανταλλάξουμε ιδέες, να προετοιμάσουμε τα πρώτα βίντεο είναι κάτι πολύ δημιουργικό. Αλλωστε, έχουμε μπει στην τελική ευθεία.

- Πώς ήταν το καλοκαίρι σου;
Ξέγνοιαστο. Ολη μέρα μ’ ένα μαγιό κι ένα παρεό, μαζί με την αδελφή μου και αγαπημένους φίλους. Αθλοπαιδιές, βόλτες στα νησάκια κ.ο.κ.

- Επαγγελματικά είσαι στην πιο δημιουργική σου περίοδο. Το ίδιο συμβαίνει και στην προσωπική σου ζωή;
Μου αρέσει να κρατάω τις ισορροπίες. Σίγουρα έχω ρίξει το βάρος στα επαγγελματικά μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχω χάσει τις προσωπικές μου στιγμές.

- Χρειάζεσαι έναν άνδρα δίπλα σου για να νιώθεις ισορροπημένη στη ζωή σου ή όχι;
Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθουμε ανασφαλείς και αναζητούμε έναν σύντροφο. Προσωπικά πιστεύω ότι η ισορροπία πηγάζει από μέσα μας και είναι λάθος να δημιουργούμε σχέσεις από ανασφάλεια.

- Τι αναζητάς σε έναν σύντροφο;
Δεν υπάρχει κάποια συνταγή. Η έλξη δεν ορίζεται.

- Θα ήθελες να παντρευτείς; Πόσο κοντινή ή μακρινή είναι η σκέψη περί γάμου;
Είμαι άνθρωπος της συντροφικότητας - με ή χωρίς γάμο για εμένα δεν αλλάζει κάτι. Η δημιουργία οικογένειας ανήκει σαφώς στις επιθυμίες μου. Αν ρωτάτε αν αυτό θα το έβλεπα σύντομα ή όχι, θα απαντούσα απλώς ότι ο Θεός γελάει, όπως γελάει και κάθε φορά που κάνουμε σχέδια για το μέλλον - και έρχεται η πραγματικότητα και μας προσγειώνει.

- Θα ήθελες να αποκτήσεις παιδιά;
Εχω μια ιδιαίτερη επικοινωνία με τα παιδιά και μακάρι να σταθώ τυχερή ώστε να αποκτήσω τα δικά μου.

- Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;
Κάνω όνειρα, από κει και πέρα όμως θα ήθελα ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια όλων μας αυτή την τηλεοπτική χρονιά και να περάσει ευχάριστα μαζί μας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης