Το χρονικό της βάφτισης της κορούλας της Πέγκυς Ζήνα και του Γιώργου Λύρα

Το χρονικό της βάφτισης της κορούλας της Πέγκυς Ζήνα και του Γιώργου Λύρα

Αποκλειστικές φωτογραφίες από τη βάφτιση της κόρης της Πέγκυς Ζήνα και του Γιώργου Λύρα. Το μυστήριο, οι καλεσμένοι και το πάρτι που ακολούθησε κεκλεισμένων των θυρών!

Το χρονικό της βάφτισης της κορούλας της Πέγκυς Ζήνα και του Γιώργου Λύρα

Μπορεί το όνομα της Ηλέκτρας να είχε αποφασιστεί από τη μαμά Πέγκυ και τον μπαμπά Γιώργο πριν ακόμη η μικρή έρθει στον κόσμο, η ώρα όμως που έκανε τη «βουτιά» της στην κολυμπήθρα έφτασε ένα μόλις μήνα πριν τα τρίτα της γενέθλια. Η επιθυμία της οικογένειας Λύρα ήταν να μοιραστεί αυτή την ξεχωριστή στιγμή της ζωής της μόνο με τους στενούς συγγενείς και τους καλούς της φίλους, γι’ αυτό και οι καλεσμένοι δεν ξεπέρασαν τους εκατό.

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου του 2014. Λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα, η Πέγκυ Ζήνα και ο Γιώργος Λύρας έφτασαν στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Καβούρι μαζί με τη δεσποινίδα Ηλέκτρα. Η μικρή, ντυμένη με χαριτωμένο μπλουζάκι με ροζ βολάν, ροζ κουφετί παντελόνι και ένα μεγάλο λευκό καπέλο με μακριά ροζ κορδέλα, που παραπέμπει σε στιλ Παλιάς Αγγλίας, έκλεψε τις εντυπώσεις, κερδίζοντας επιφωνήματα θαυμασμού. Η μαμά Πέγκυ, με μακρύ φόρεμα με κεντημένες λεπτομέρειες σε nude απόχρωση, είχε τα μαλλιά της πιασμένα ψηλά, ενώ το μακιγιάζ ήταν ελαφρύ, σε γήινες αποχρώσεις. Η Πέγκυ, ιδιαίτερα χαρούμενη, καμάρωνε την κοινωνικότητα της τσαχπίνας Ηλέκτρας, που σε μερικά λεπτά θα έπαιρνε και επίσημα το όνομά της, το οποίο ο μπαμπάς της έχει χαράξει με ανεξίτηλο μελάνι στο δεξί του χέρι με λατινικά γράμματα.

Κλείσιμο


Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου, η μικρή κατάφερε να κάνει τους καλεσμένους να ξεσπάσουν σε γέλια χαράς με τις αυθόρμητες κουβεντούλες της. Λίγο πριν ο νονός Σπύρος Ριζόπουλος αρχίσει να διαβάζει το «Πιστεύω», την προσοχή της μικρής τράβηξε ο τραγουδιστής Νίκος Οικονομόπουλος, στον οποίο έλεγε φωναχτά «Νίκοοο, πάμε σπίτι, έχουμε φουθκωτά», ενώ αργότερα χαιρετούσε τη σύντροφό του, Βίκυ Κάβουρα: «Γεια σου, Βίκυ. Έχουμε πάρτι σπίτι». Η Πέγκυ προσπαθούσε να την πείσει να μη μιλάει κατά τη διάρκεια του μυστηρίου, αλλά η κοινωνική και λαλίστατη Ηλέκτρα δεν υπάκουγε στις υποδείξεις της μαμάς της. Με τα καστανά ματάκια της κοιτούσε προσεκτικά τους καλεσμένους και δεν σταμάτησε να χαιρετάει και να τους καλεί στο σπίτι της για το πάρτι που θα ακολουθούσε. Ενδιάμεσα προσπαθούσε να πείσει τον μπαμπά της να φύγουν από την εκκλησία και να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Η πιο δύσκολη ώρα αποδείχτηκε η «βουτιά» στην κολυμπήθρα. «Και το όνομα αυτής… Ηλέκτρα» είπε ο ιερέας και η νεοφώτιστη, προκειμένου να βγει από την κολυμπήθρα, άρχισε να διαμαρτύρεται και να ρίχνει νερά στο νονό, τη νονά και τον ιερέα. Τα ματάκια της γέμισαν δάκρυα και κανείς δεν μπορούσε να την ηρεμήσει, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να φορέσει το καλόγουστο βαφτιστικό της φόρεμα και να μείνει με τα λαδόπανα.





Ο κήπος στο συγκρότημα όπου κατοικεί η οικογένεια είχε διαμορφωθεί ειδικά για το πάρτι της βάφτισης. Μάλιστα, στη μία πλευρά είχε στηθεί ένας παιδότοπος με φουσκωτά, προκειμένου να παίξει η νεοφώτιστη με τους φίλους της, ενώ στην άλλη πλευρά κάθονταν οι μεγάλοι. Ο μεγάλος μπουφές με τα εκλεκτά εδέσματα ικανοποίησε και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, ενώ τα παιδιά απόλαυσαν τις λιχουδιές για το παιδικό γεύμα, αλλά και τα cupcakes, τα ντόνατ και τα ζαχαρωτά. Η Ηλέκτρα μαζί με τους φίλους της έπαιξε για αρκετή ώρα με την Πέπα το γουρουνάκι και τη Minnie, που είναι οι αγαπημένες της ηρωίδες καρτούν. Το πάρτι κράτησε μέχρι αργά το βράδυ και η Πέγκυ απέδειξε για ακόμα μία φορά πόσο καλή οικοδέσποινα είναι όταν σε φιλοξενεί στο σπίτι της.



◆ Όλες τις λεπτομέρειες της βάφτισης επιμελήθηκε προσωπικά η τραγουδίστρια, ενώ την εκδήλωση ανέλαβε ο Μάνος Μαγιάτης.
◆ Η μπουτονιέρα που είχε το φόρεμα της Πέγκυς υπήρχε και πάνω στη λαμπάδα της κόρης της. Το look της επιμελήθηκαν οι (καλοί της φίλοι και χρόνια συνεργάτες της) Στέφανος Βασιλάκης (μαλλιά) και Ρούλα Σταματοπούλου (μακιγιάζ).
◆ Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας οι καλεσμένοι μπορούσαν να απολαύσουν σπιτική λεμονάδα και ντόνατ με το όνομα της νεοφώτιστης.
◆ Τα μαρτυρικά για τα παιδάκια ήταν βραχιολάκι με γαλάζιο σταυρό, ενώ για τους μεγάλους ένα κομπολόι με λευκό σταυρό.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης