Ανδρέας Ζοντς: Ο Γερμανός σκηνοθέτης (και εραστής) της Κέρκυρας

Ανδρέας Ζοντς: Ο Γερμανός σκηνοθέτης (και εραστής) της Κέρκυρας

Ζει τη μισή ζωή του στη Γερμανία και την άλλη μισή στην Ελλάδα. Με βάση του την πρωτεύουσα του Ιονίου, ο φωτογράφος και σκηνοθέτης Ανδρέας Ζοντς έχει βάλει ως προσωπικό στοίχημα να διαφημίσει την Κέρκυρα και τις ομορφιές της στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας και όχι μόνο

Ανδρέας Ζοντς: Ο Γερμανός σκηνοθέτης (και εραστής) της Κέρκυρας
Για εκείνον η Ελλάδα είναι η «χώρα του φωτός» και η Κέρκυρα ένας ανεξερεύνητος τόπος στον οποίο βρήκε τον επίγειο παράδεισο -με όμορφα πλάνα από το νησί να προβάλλονται στο ντοκιμαντέρ Inside Corfu Tv σε δική του σκηνοθεσία.

Εχοντας κάνει πολλές παραγωγές φωτογραφήσεων μόδας στις Κανάριες Νήσους, την Πορτογαλία, τη Μαγιόρκα, τη Τζαμάικα και το Μαϊάμι, ο Ανδρέας Ζοντς πριν από περίπου μία δεκαετία αποφάσισε ότι κανένα μέρος δεν είναι τόσο όμορφο και τόσο παρθένο όσο η Κέρκυρα. Λόγος αρκετός για να την κάνει το δεύτερο σπίτι του.

Κλείσιμο


 «Αυτή τη στιγμή ζω περίπου έξι μήνες στην Κέρκυρα και έξι μήνες στη Γερμανία. Αυτό είναι απαραίτητο για να βρω νέους πελάτες για τα καινούρια πρότζεκτ και να τους προσελκύσω το ενδιαφέρον για ό,τι κάνω στην Κέρκυρα. Ο τόπος αυτός μου προσφέρει διαφορετικές και εκπληκτικές τοποθεσίες για την δουλειά μου. Ο καιρός είναι σταθερός με πολλές ηλιόλουστες ημέρες. Είναι το καλύτερο μέρος για φωτογραφήσεις μόδας, για όλες τις εποχές, για διαφορετικά σχέδια. Η Κέρκυρα είναι μία καταπράσινη ομορφιά και το φως εδώ είναι μοναδικό», εξηγεί ο κ. Ζοντς σχετικά με την απόφασή του να χτίσει μία καινούρια ζωή στην πρωτεύουσα των Επτανήσων.



Πρώτη φορά ταξίδευσε στο νησί των Φαιάκων πριν από πολλά χρόνια. «Ερωτεύτηκα  την Κέρκυρα πριν από 20 περίπου χρόνια», σημειώνει, τότε που ένιωσε ότι αυτός ο τόπος είχε πολλά να του προσφέρει. Όταν μπήκε στο αεροπλάνο της επιστροφής ήξερε ότι σε αυτό το νησί κάποια μέρα θα ξαναγυρίσει κι έτσι το 2014 είναι το δέκατο έτος που τον βρίσκει στην Κέρκυρα. «Στόχος μου είναι να οικοδομήσω μία μόνιμη βάση εργασίας εδώ για φωτογραφήσεις μόδας, κινηματογράφηση και πολλά νέα πρότζεκτ. Λατρεύω τους πολύ φιλικούς ανθρώπους, τα πολύπλευρα τοπία και την ελληνική κουζίνα. Η Κέρκυρα τόσο σε εμένα όσο και σε άλλους ξένους ανθρώπους προσφέρει μεγάλη και καλή ποιότητα ζωής», σημειώνει ο κ. Ζοντς που είναι φωτογράφος και σκηνοθέτης εδώ και 25 χρόνια.



«Την πρώτη μου επαγγελματική φωτογραφία για ένα γερμανικό περιοδικό μουσικής την τράβηξα με μία δανεική φωτογραφική μηχανή που πήρα από έναν φίλο. Στο παρελθόν έχω συνεργαστεί με πολλά γνωστά μουσικά συγκροτήματα, όπως τους Depeche Mode, Erasure και Duran Duran, αλλά και με τους Elton John, James Brown, Herbert Grönemeyer, Nina Hagen, Texas, De la soul, Cock Robin και πολλούς άλλους. Εχω επίσης εργαστεί με πολλά γνωστά γερμανικά περιοδικά, όπως το BRAVO. Ακόμη, έχω δουλέψει για πολλές γερμανικές μάρκες ρούχων, όπως τις Welltington of Bilmore και Betty Barclay», τονίζει.



Και φέτος ο κ. Ζοντς γέμισε με τα τοπία της Κέρκυρας τους καταλόγους μόδας πολλών γερμανικών οίκων, όπως των Million X και Marc Montino, που είναι ευρέως γνωστές μάρκες στη Γερμανία. Ξεφυλλίζοντας κανείς τους καταλόγους, πέρα από εντυπωσιακές λήψεις με φόντο το Λιστόν, το Παλαιό Φρούριο και το γαλάζιο της θάλασσας, θα δει ότι πολλά από τα μοντέλα που ποζάρουν, δεν είναι επαγγελματίες αφού ο Γερμανός φωτογράφος έχει συνειδητά επιλέξει να τραβήξει τα καρέ του με αγόρια και κορίτσια από την Κέρκυρα, που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο μαζί του. Πριν από λίγες εβδομάδες, μάλιστα, πέρασε από κάστινγκ πολλά νέα πρόσωπα, όλα μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, που φιλοδοξούσαν να μπουν στο χώρο του μόντελινγκ. Οι φωτογραφήσεις ήταν πολύωρες και κράτησαν αρκετές ημέρες, όμως το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Αυτό είναι το πρώτο «δώρο» που έκανε στο νησί ως ανταπόδοση της φιλοξενίας του.



Όπως εξηγεί το δεύτερο «δώρο» του είναι η παραγωγή του «Inside Corfu TV», ένα ντοκιμαντέρ που προβάλει σε επεισόδια τις ομορφιές και τα «μυστικά» της «κόμισσας του Ιονίου».


 
«Πρόκειται για ένα νέο έργο που έχει στόχο να δείξει στους ξένους την αληθινή Κέρκυρα. Εγώ και η ομάδα μου θέλουμε να γίνει αυτό αποτυπώνοντας μέσα από τα πλάνα τον σεβασμό που τρέφουμε για τους Έλληνες. Ξεκινήσαμε αυτό το πρότζεκτ τον Ιούλιο του 2014 και μέσα στον Σεπτέμβριο θα δημοσιεύσουμε και το τρίτο επεισόδιο της παραγωγής αυτής. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι γιατί θέλουμε να δώσουμε κάτι πίσω στους Έλληνες, ως ανταπόδοση για την φιλοξενία τους, αλλά και γιατί αγαπάμε την Κέρκυρα και την Ελλάδα», επισημαίνει.




Οσον αφορά, τέλος, στην σκληρή πολιτική λιτότητας που έχει επιβληθεί από το Βερολίνο στην Αθήνα, ο ίδιος σχολιάζει πως «δεν συμφωνώ με την καγκελάριο Μέρκελ». «Η Ελλάδα έχει περισσότερο από επαρκείς δυνατότητες να ανακτήσει την αυτοκυριαρχία της», απαντά με απόλυτη βεβαιότητα.
Δείτε τη σελίδα του στο facebook
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης