Ο Πελεγρίνης άρχισε καριέρα και στο σινεμά

Ο Πελεγρίνης άρχισε καριέρα και στο σινεμά

Ο πρώην πρύτανης υποδύεται τον Κώστα Ανδρέου, έναν αστέρα της τηλεόρασης, που βάλλεται
από παντού και ασφυκτιά μέσα σε έναν γάμο υπό κατάρρευση με τη Ναταλία Δραγούμη.Παρηγοριά του μία επί χρήμασι ερωμένη την οποία υποδύεται η Λένα Παπαληγούρα, κόρη του πρώην υπουργού της Ν.Δ.

Ο Πελεγρίνης άρχισε καριέρα και στο σινεμά
Σε νέες καλλιτεχνικές περιπέτειες μπαίνει ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης. Ο έρωτάς του για την υποκριτική δυνάμωσε κι έτσι μετά την επιτυχία του στο σανίδι ετοιμάζεται να κατακτήσει και τη μεγάλη οθόνη, διεκδικώντας την αναγνώριση στον κόσμο του κινηματογράφου.

Την ίδια ώρα θεωρείται βέβαιη η κάθοδός του στην κεντρική πολιτική σκηνή, αφού πληροφορίες τον θέλουν να πλαισιώνει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εθνικές εκλογές, έστω κι αν στο πανεπιστήμιο διεξάγεται την ίδια ώρα έρευνα για την οικονομική διαχείριση επί πρυτανείας του.

Συστήθηκε στο κοινό του ως «Ιουλιανός ο παραβάτης», σε έναν θεατρικό μονόλογο που παρουσιάστηκε και στο Παρίσι, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο του στην υποκριτική, αλλά και προκαλώντας παράλληλα ποικίλες αντιδράσεις, καθώς εν μέσω κρίσης και λουκέτου στο αρχαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας φάνηκε να μέτρησε περισσότερο γι’ αυτόν η καλλιτεχνική του έκφραση παρά τα πρυτανικά του καθήκοντα. Η σκηνή όμως αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του και αποφάσισε να δοκιμάσει τις ικανότητές του στον κινηματογράφο.

Διαχειριστικός έλεγχος


Η Επιτροπή Διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Ερευνας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του νέου πρύτανη του ιδρύματος Θεόδωρου Φορτσάκη, αποφάσισε να πραγματοποιήσει διαχειριστικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές για τον απολογισμό της θητείας του Θεοδόση Πελεγρίνη. Συγκεκριμένα, οι ορκωτοί λογιστές θα κάνουν φύλλο και φτερό όλους τους λογαριασμούς του πανεπιστημίου ερευνώντας τις δαπάνες και τα κονδύλια που δόθηκαν κατά την προηγούμενη θητεία για ερευνητικούς σκοπούς. 
Κλείσιμο

Ο κ. Πελεγρίνης, απαλλαγμένος από υποχρεώσεις αφού παρέδωσε τον πρυτανικό του θώκο, κάνει την παρθενική του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη ως τηλεοπτική περσόνα με προσωπικά προβλήματα υποδυόμενος έναν έγκριτο δημοσιογράφο. Ο πρώην πρύτανης υποδύεται τον Κώστα Ανδρέου, έναν αστέρα της τηλεόρασης, που βάλλεται από παντού και ασφυκτιά μέσα σε έναν γάμο υπό κατάρρευση με τη Ναταλία Δραγούμη, η οποία υποδύεται την κινηματογραφική του σύζυγο.

Παρηγοριά του μία επί χρήμασι ερωμένη την οποία υποδύεται η Λένα Παπαληγούρα, κόρη του πρώην υπουργού της Ν.Δ., ενώ η ζωή του είναι βασισμένη σε ένα καλοφτιαγμένο ψέμα. Αυτόν τον μύθο καλείται να αποκαλύψει ένα εξίσου διεφθαρμένο πρόσωπο, ο παρουσιαστής της δημοφιλέστερης τηλεοπτικής εκπομπής «Πρόσκληση σε γεύμα για έναν υποψήφιο καλεσμένο», κ. Μπος, τον οποίο υποδύεται ο σκηνοθέτης της ταινίας Δημήτρης Πιατάς. Ενώπιον ενός πεινασμένου κοινού στήνεται ένα πλούσιο γεύμα με πολλές αποκαλύψεις.

Ενας ντετέκτιβ και η σκηνοθέτης της εκπομπής σε συνεργασία με τον παρουσιαστή αφήνουν τον πρωταγωνιστή στο έλεος της προσωπικής του κατάρρευσης, ενώ όλα αυτά δεν ξεφεύγουν λεπτό από τον τηλεοπτικό φακό. Από το πλατό του κ. Μπος δεν λείπει φυσικά η βία, ειδικά όταν φανερώνεται το καλοστημένο παιχνίδι.


Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης έχει ήδη κάνει τις πρώτες του επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου συμφώνησαν να είναι υποψήφιος στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών

Η νέα κινηματογραφική εμπειρία του κ. Πελεγρίνη θα ακολουθήσει το σενάριο που έχει γνώριμες εικόνες διαδηλώσεων μπροστά από τα Προπύλαια για να δηλωθεί η αντισυμβατική οπτική και η ιδιαίτερη προσέγγιση του πρύτανη και ηθοποιού. Δεν είναι γνωστό ποιες κριτικές θα ακολουθήσουν την ερμηνεία του στον ρόλο του Κώστα Ανδρέου. Το βέβαιο είναι πως πάντα η τέχνη κερδίζει το χειροκρότημα. Η ταινία του ταλαντούχου Δημήτρη Πιατά ονομάζεται «ΠΑΝ.δη.ΜΙΑ. (ΟΛΑ λοιπόν ΕΝΑ)»: πρόκειται για μια κωμωδία με κοινωνικές προεκτάσεις που ο καταξιωμένος ηθοποιός ετοιμάζει εδώ και τέσσερα χρόνια, η οποία θα προβληθεί στο 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας. Στην «ΠΑΝ.δη.ΜΙΑ.» εμφανίζονται επίσης οι γνωστοί δημοσιογράφοι Ανδρέας Ρουμελιώτης, Αρης Χατζηστεφάνου και Κώστας Παρράς.

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης άρχισε να ασχολείται ενεργά με το θέατρο στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν στο πλαίσιο της οργάνωσης συνεδρίων ανέλαβε την ευθύνη να ανεβάσει κλασικές θεατρικές παραστάσεις, όπως οι «Οθέλος», «Δον Ζουάν» και «Λοκαντιέρα», με κορυφαίους συντελεστές της σκηνής. Στις παραστάσεις αυτές ήταν ο βασικός παραγωγός, ενώ είχε και μικρές συμμετοχές ως ηθοποιός. Το 2006 παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια σειρά από θεατρικά έργα του με τον γενικό τίτλο «Η Φιλοσοφία στη σκηνή», ενώ πριν από τρία χρόνια ανέβασε σε μπαρ του Κολωνακίου τον μονόλογό του «Φθορά, φθορά, φθορά».

Ετοιμος για τη Βουλή


Ο καθηγητής Φιλοσοφίας, εκτός από το καλλιτεχνικό του ταλέντο, έχει θέσει στόχο να αναδείξει την πολύπτυχη προσωπικότητά του και στον χώρο της πολιτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πελεγρίνης έχει ήδη κάνει τις πρώτες του επαφές με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, όπου συμφώνησαν ο ηθοποιός και πρώην πρύτανης να είναι υποψήφιος στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών. Η σχέση των δύο ανδρών ξεκινάει από πιο παλιά καθώς τα έλεγαν πολύ συχνά κατά τη μεγάλη κρίση που ξέσπασε με την κινητικότητα των υπαλλήλων του πανεπιστημίου. Παράλληλα, ο ίδιος έχει προχωρήσει στην ενοικίαση γραφείων στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Ομήρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης