Ιάσων Λάιος: Διεθνές μοντέλο από τη Μάνη

Ιάσων Λάιος: Διεθνές μοντέλο από τη Μάνη

Με όνομα και επώνυμο που παραπέμπουν κατευθείαν στην αρχαία Ελλάδα, ο Ιάσων Λάιος γίνεται ο νέος πρεσβευτής του αρρενωπού, γνήσια ελληνικού κάλλους στον πραγματικό κόσμο της μόδας, δηλαδή το εξωτερικό

Ιάσων Λάιος: Διεθνές μοντέλο από τη Μάνη
Είναι μόλις 20 ετών και ήρθε στην Αθήνα από τον πατρογονικό του τόπο, τη Μάνη, πριν από δύο χρόνια. Οπως διηγείται ο Ιάσων Λάιος, «ένας γνωστός φωτογράφος ήταν αυτός που με εντόπισε πρώτος, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, και μου έκανε πρόταση να ασχοληθώ με τη μόδα. Χωρίς να το πολυσκεφτώ, είπα ότι κάτι τέτοιο θα με ενδιέφερε και κάπως έτσι βρέθηκα να κάνω τις πρώτες μου φωτογραφήσεις». Παράλληλα με τα πρώτα του βήματα στο μόντελινγκ, ο Ιάσων Λάιος φοίτησε στο ΤΕΦΑΑ και είχε όνειρο ζωής να γίνει γυμναστής. «Η μόδα με αποπροσανατόλισε από τον αρχικό στόχο και έπεσα με τα μούτρα σε μια δουλειά που, αν μη τι άλλο, είναι συναρπαστική. Ξαφνικά βρίσκομαι να προβάρω ρούχα, να ζω ανάμεσα σε εμπνευσμένους σχεδιαστές και μεγάλους οίκους... Η μόδα είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι».



Ενάμιση χρόνο μετά το ντεμπούτο του στον χώρο, ο Ιάσων θα καταφέρει να επιδείξει το αρρενωπό του κάλλος και εκτός συνόρων. «Η κρίση της Ελλάδας πλήττει και τη μόδα», παρατηρεί, εξηγώντας ότι «οι περισσότεροι συνάδελφοί μου επιθυμούν να μη μετοικήσουν στο εξωτερικό, αλλά να ζήσουν και να εργαστούν στην πατρίδα μας. Δυστυχώς, εγώ αναγκάστηκα να αναζητήσω την τύχη μου εκτός Ελλάδας εφόσον το ελληνικό fashion design περνά τεράστια κρίση. Οι σημαντικότερες δουλειές που γίνονται είναι κάποιες μεμονωμένες προσπάθειες και το Athens Xclusive Designers Week. Πέραν τούτου, υπάρχει μόνο το χάος».

Κλείσιμο


Παρίσι - Μαδρίτη

Το πρώτο επαγγελματικό ταξίδι του Ιάσονα Λάιου στο εξωτερικό, ως μοντέλου του πρακτορείου VN Models, έγινε σε έναν από τους «ιερούς τόπους» της ευρωπαϊκής μόδας, το Παρίσι. «Μου αρέσει η ατμόσφαιρα που αποπνέει η Γαλλία, η φινέτσα της και φυσικά η υψηλή αισθητική της. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Γάλλοι είναι πρωτοπόροι στη μόδα, όπως δεν είναι τυχαίο ότι όσα μοντέλα θέλουν να μείνουν στο εξωτερικό, προτιμώντας μια καριέρα εκτός συνόρων, επιλέγουν το Παρίσι. Υπάρχει τεχνογνωσία. Εκεί έχουν την έδρα τους σοβαροί οίκοι μόδας και συμβαίνουν διαρκώς καινούρια πράγματα. Οι τάσεις ξεκινούν από τους Γάλλους ή τους Ιταλούς».



Στη Γαλλία ο Ιάσων ανέλαβε ρόλο κεντρικού προσώπου στα editorial των μεγαλύτερων περιοδικών μόδας όπως τα «Coitus Magazine», «Vogue» και «Voici». Επίσης, έλαβε μέρος σε κάποια δοκιμαστικά που έκανε ο οίκος Dior προκειμένου να ανακαλύψει μοντέλα για τις προσεχείς κολεξιόν του. Ο Ιάσων έμεινε ενθουσιασμένος από την εμπειρία: «Στο Παρίσι, θες δεν θες, παίρνεις το χρίσμα του επαγγελματία. Δουλεύεις πολλές ώρες, από το πρωί ως το βράδυ, με τους καλύτερους του χώρου. Υπάρχει συνέπεια, στρατηγική, πειθαρχία και φυσικά προσπάθεια να ανεβαίνει ο πήχης όλο και πιο ψηλά, με στόχο να γίνεσαι κάθε μέρα και καλύτερος». Μετά το Παρίσι ακολούθησε η Μαδρίτη, στην οποία και έμεινε περίπου έναν μήνα.



Εκεί ο Ιάσων Λάιος συνεργάστηκε με τους περισσότερους οίκους μόδας, συμμετέχοντας είτε σε επιδείξεις στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας, είτε σε φωτογραφήσεις για περιοδικά όπως το «10» και το «Icon». «Η ζωή των μοντέλων είναι ασταθής και περιπετειώδης, γι’ αυτό και θυμίζει τον νομαδικό βίο των Τσιγγάνων, καθώς ισχύει το “όπου γης και πατρίς”. Αυτή την εποχή ετοιμάζω τις βαλίτσες μου για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Περιμένω ότι η Νέα Υόρκη θα αποτελέσει για μένα μια νέα μεγάλη πρόκληση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης