Κρις Πρατ: Κωμικός από άλλο γαλαξία

Κρις Πρατ: Κωμικός από άλλο γαλαξία

Εκτός από αξιαγάπητος, ο Κρις Πρατ αποδεικνύεται τρανός πρωταγωνιστής: ως Πίτερ Κουίλ, ένας από τους «Φύλακες του γαλαξία», γεννά χρυσό στη μεγαλύτερη επιτυχία του καλοκαιριού

Κρις Πρατ: Κωμικός από άλλο γαλαξία
«Σου αρέσει η ροκ μουσική; Θες να βγάλεις λεφτά; Πάρε με τηλέφωνο». Ο Κρις Πρατ είχε τη φλέβα του κωμικού προτού αρχίσει καν να παίζει σε ταινίες. Αυτή ήταν η αγγελία που είχε βάλει στην εφημερίδα για να προσελκύσει προσωπικό όταν ήταν πωλητής με κουπόνια στα 18 του χρόνια. Μερικά χρόνια μετά, και αφού είχε δουλέψει ήδη ως στρίπερ, ο Πρατ ήταν επίσημα άστεγος, ζούσε κάτω από μια τέντα σε παραλία στο νησί Μάουι, έπινε τσιγάρα και δεν φανταζόταν ότι κάποια μέρα θα γίνει ηθοποιός - πόσο μάλλον πρωταγωνιστής στη μεγαλύτερη κινηματογραφική επιτυχία του καλοκαιριού του 2014. Η πιο πολύτιμη ιδιοκτησία του ήταν ένα φορτηγάκι όπου είχε ζωγραφισμένο στην πόρτα τον Scooby Doo και, όπως έχει δηλώσει, περνούσε ζωή χαρισάμενη.

Δουλεύοντας σε ένα εστιατόριο συνάντησε μία από τις αγαπημένες του ηθοποιούς, τη Ρέι Ντον Τσονγκ (έπαιζε στο «Κομάντο»), η οποία του έδωσε έναν μικρό ρόλο σε μια μικρού μήκους ταινία που σκηνοθέτησε, το «Cursed Part 3». Και από κει ξεκίνησαν όλα. Οταν συνειδητοποίησε ότι πάει στο Λος Αντζελες, ο Πρατ ήξερε μέσα του ότι αυτό θα κάνει για την υπόλοιπη ζωή του. Σχετικά γρήγορα άρχισε να εμφανίζεται σε σειρές όπως το «Everwood» και το «The O.C.». Εγώ τον ανακάλυψα στο επίσης τηλεοπτικό -και υπέροχο- «Parks and Recreation» με την Εϊμι Πόλερ, όπου υποδύεται τον αξιαγάπητο αρκούδο Αντι Ντουάιερ. Σε έναν ρόλο αρχικά ιδιότροπο και μάλλον εκνευριστικό, ο Πρατ ήταν τόσο αβίαστα ενθουσιώδης που οι δημιουργοί αποφάσισαν να τον κάνουν μόνιμο χαρακτήρα και να γυαλίσουν τις άξεστες γωνίες του.

Είναι ένα βασικό του χαρακτηριστικό αυτό: κάνει τη δουλειά να φαίνεται εύκολη. Ο ίδιος όμως παραδέχεται πως δουλεύει πολύ - ιδίως όταν θέλει να φαίνεται ότι αυτοσχεδιάζει επιτόπου. Δεν ξέρω πόση ώρα μπορεί να σκέφτεται ή να προετοιμάζει τα αστεία του, αλλά η προδιάθεσή του είναι ατόφια κωμική - μια γρήγορη επίσκεψη στον λογαριασμό του στο Twitter σε πείθει πάραυτα. Μπορεί να μη διαθέτει την ακονισμένη ιδιοφυΐα του Louis CK ή το ευφυές γραπτό της Λίνα Ντάναμ, αλλά η κινησιολογία του φανερώνει ένα καλοπροαίρετο και ευπρόσδεκτο παιχνίδι.

Ακόμα και το γεγονός ότι είναι παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό/κωμικό Ανα Φάρις του δίνει έξτρα πόντους - σε κάνει να θες να είσαι σε μια γωνιά στο σπίτι τους και να τους ακούς να κάνουν αστεία ο ένας στον άλλο. Ο Πρατ ακόμα δεν πιστεύει ότι η Φάρις είναι μαζί του και δεν κρύβει ότι περνάνε φίνα μαζί: «Γελάμε πολύ. Δεν περνά μέρα χωρίς να μου πει κάτι που δεν θα το είχα σκεφτεί με τίποτα. Με κάνει να ξεκαρδίζομαι», λέει στη «Mirror».

Γενικότερα, ο Πρατ δεν κρύβει και πολλά. Είναι ο πρώτος που παραδέχεται πως δεν πίστευε ότι θα τον διάλεγαν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στους «Φύλακες του γαλαξία», παρόλο που είναι από τους λίγους που μπορούν να ισχυριστούν ότι διάβαζε από μικρός τα -παραγνωρισμένα σε σχέση με τα βαριά πυροβολικά της Marvel- κόμικς. Σε αυτή τη φάση, όμως, μπορεί να περηφανεύεται ότι έχει πρωταγωνιστήσει στη δεύτερη και την τρίτη πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία της χρονιάς (η άλλη είναι το «Lego Movie», στην οποία δάνεισε τη φωνή του). Ακόμα κι αν δεν καταφέρει να κάνει το ίδιο με το φρεσκαρισμένο «Jurassic Park» («Jurassic World») που κοντοζυγώνει, ο Πρατ θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας ως ο καλύτερος λόγος για να δει κανείς το «Zero Dark Thirty». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης