Σταμάτης Βούρος: Από το περίπτερο στην πασαρέλα

Σταμάτης Βούρος: Από το περίπτερο στην πασαρέλα

Πίσω από τους πολύχρωμους σωρούς με τα περιοδικά, τις τσίχλες, τα τσιγάρα και την υπόλοιπη πραμάτεια ενός πολυσύχναστου κολωνακιώτικου περιπτέρου κρύβεται ένας Ελληνας top model. Για όσα έχει ήδη πετύχει ο Σταμάτης Βούρος άλλοι θα χρειάζονταν μια ολόκληρη ζωή - ίσως και περισσότερο

Σταμάτης Βούρος: Από το περίπτερο στην πασαρέλα
Απόφοιτος του Παντείου, εύζωνας στην Προεδρική Φρουρά, κειμενογράφος σε διαφημιστική εταιρεία, παίκτης του ράγκμπι και, κατά βάση, περιπτεράς στο Κολωνάκι είναι οι εξαιρετικά ασυνήθιστες και ετερόκλητες ιδιότητες που περιλαμβάνονται στο βιογραφικό ενός μοντέλου: του 28χρονου Σταμάτη Βούρου από την Αργυρούπολη της Αθήνας. Η παράξενη διαδρομή της έως τώρα ζωής του περιλαμβάνει την αποφοίτησή του από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και εν συνεχεία την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων με τη θητεία του στο τάγμα ευζώνων και τις σκοπιές έξω από το προεδρικό μέγαρο.  Η πρώτη του επαγγελματική απασχόληση ήταν κειμενογράφος σε γνωστή διαφημιστική εταιρεία, κάτι που για τον ίδιο, παραδόξως, δεν ήταν το πρώτο σκαλοπάτι για μια σταδιοδρομία στον χώρο. Αντιθέτως, προτίμησε να τα τινάξει όλα στον αέρα και να ανταποκριθεί στην πρόταση συνεργασίας που του έκαναν οι ιδιοκτήτες ενός περιπτέρου και προσωπικοί του φίλοι.

«Το περίπτερο είναι πανεπιστήμιο»


Κλείσιμο
Βέβαια, δεν επρόκειτο για ένα οποιοδήποτε περίπτερο, αλλά για εκείνο που βρίσκεται έξω από τον ομφαλό της κολωνακιώτικης ζωής, το καφέ «Da Capo». «Ομολογώ ότι ήταν μια πρόταση που ακούστηκε περίεργη, διότι ήταν ένα αντικείμενο με το οποίο δεν είχα ασχοληθεί ποτέ προηγουμένως», εξομολογείται στο «thema people» ο Σταμάτης Βούρος. «Εργάζομαι στο συγκεκριμένο περίπτερο περίπου τρία χρόνια και ομολογώ ότι πρόκειται για μια εκπληκτική εμπειρία, καθώς έρχεσαι αντιμέτωπος με κάθε καρυδιάς καρύδι», λέει ο Σταμάτης, επισημαίνοντας ότι του έχουν τύχει σχεδόν τα πάντα: «Aπό το να έρθει κάποιος με διάθεση εριστική και θέληση να τσακωθεί μέχρι να με πλησιάσει κάποιος για να ρωτήσει τι μέρα είναι ή κατά πού πέφτει η Τσαλάκωφ εννοώντας την Τσακάλωφ. Νομίζω ότι το περίπτερο είναι μεγάλο πανεπιστήμιο, πιο μεγάλο μάλιστα από αυτό του Παντείου». Το περίπτερο της πλατείας Κολωνακίου ωστόσο δεν εγκλώβισε τον ανήσυχο Σταμάτη - το αντίθετο, μάλιστα, καθώς ήταν αυτό που τον εισήγαγε στον κόσμο της μόδας. «Κάποιος από τους γνωστούς Ελληνες σχεδιαστές που συχνάζουν στην πλατεία με ρώτησε κάποτε αν θα ήθελα να ασχοληθώ με τον χώρο της μόδας. Ο ίδιος με έστειλε σε ένα από τα πιο γνωστά πρακτορεία», αποκαλύπτει ο Σταμάτης Βούρος.




Στο περίπτερο του Κολωνακίου - Παίζοντας ράγκμπι

Μετά τη γνωριμία, ήταν τα εμφανισιακά προσόντα του που εγγυήθηκαν ότι θα υπάρξει συνέχεια: «Εβγαλα φωτογραφίες για το book μου και αμέσως έκλεισα τις πρώτες δουλειές. Εχω φωτογραφηθεί για περιοδικά της Ελλάδας και διεθνείς τίτλους που βγαίνουν στην Τουρκία, πήρα μέρος στα Madwalk και στο Athens Xclusive Designers Week. To μόντελινγκ είναι μια συναρπαστική δουλειά, καθώς μαθαίνεις να ποζάρεις, κινείσαι στα μεγάλα σαλόνια της μόδας και γνωρίζεις πολύ κόσμο». Μία από τις πιο σημαντικές πρόσφατες δουλειές του Σταμάτη είναι μια διεθνής καμπάνια για λογαριασμό των γερμανικών σούπερ μάρκετ Lidl και αφορά στην παγκόσμια προώθηση των ελληνικών προϊόντων. «Είναι μια πολύ ωραία δουλειά. Και επιπλέον, οτιδήποτε προωθεί την Ελλάδα στο εξωτερικό με συναρπάζει» λέει ο Σταμάτης Βούρος.

Παίχτης του ράγκμπι

Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του διαβάζει Ιστορία, πηγαίνει σινεμά και παίζει ράγκμπι. Οπως λέει, «ασχολούμαι με το συγκεκριμένο άθλημα εδώ και πολλά χρόνια. Είμαι παίκτης της ομάδας του Παναθηναϊκού, ενώ παλαιότερα, τότε που το πρόγραμμά μου ήταν πιο χαλαρό, συμμετείχα επίσης στην εθνική ομάδα. Οταν όμως εργάζομαι στο περίπτερο από τις 7 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα δεν μένει χρόνος για τίποτα άλλο παρά μόνο για τη μόδα».

Αυτή την εποχή ο Σταμάτης ετοιμάζει τα πράγματά του προκειμένου να πετάξει πρώτα για Κωνσταντινούπολη και κατόπιν για Μιλάνο: «Μια διεθνής καριέρα είναι το όνειρο οποιουδήποτε ασχολείται με το μόντελινγκ», παραδέχεται χαμογελώντας και προσθέτει: «Μου αρέσουν οι πρωτοποριακοί σχεδιαστές, αυτοί που λανσάρουν πραγματικά εντυπωσιακή μόδα, όπως ο Versace. Το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι να δουλέψω κι εγώ κάποτε με έναν τέτοιον οίκο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης