François Hollande- Julie Gayet: Το τέλος μίας σχέσης;

François Hollande- Julie Gayet: Το τέλος μίας σχέσης;

Ο γάμος που δεν έγινε ποτέ. Τα μοναχικά γενέθλια. Τα κόλπα της Gayet ή απλά το... grand
finale;

 François Hollande- Julie Gayet: Το τέλος μίας σχέσης;
Ο Γάλλος πρόεδρος François Hollande θυμίζει τον Λουδοβίκο ΧVI λίγο πριν την
καρμανιόλα. Το βλέμμα του χαμένο και το μυαλό του κολλημένο στη σκέψη «τι πήγε
τόσο στραβά;». Σε αυτές τις στιγμές η μοναξιά μοιάζει απέραντη, αφού η Αντουανέτα
της καρδιάς του, η σύντροφός του, Julie Gayet, είναι απούσα.

Ο Hollande αποχαιρέτησε τον Αύγουστο του 2014 με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στο πολιτικό τοπίο της χώρας, αφού η δημοτικότητά του άγγιξε το 17%. Οι Γάλλοι δηλώνουν μετανιωμένοι για την εκλογή του και το 80% είναι δυσαρεστημένοι με την αδύναμη πολιτική του απέναντι στη Μerkel. Όσο για τους συντρόφους του; Τρεις υπουργοί του παραιτούνται οδηγώντας στη διάλυση της κυβέρνησης και στην αναγκαστική δημιουργία νέας. Στα πολιτικά σαλόνια, ο Hollande θεωρείται ο πιο αδύναμος κρίκος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Κλείσιμο


Τον Απρίλιο του 2012 ο «ταπεινός Hollande», χάρη στο 51,9 % των ψήφων του γαλλικού λαού, προσγειώθηκε στο προεδρικό μέγαρο στα Ηλύσια Πεδία. Οι Γάλλοι είχαν κουραστεί από τον εγωκεντρικό Sarkozy και ο Hollande έδειχνε έτοιμος να σηκώσει τα μανίκια στο εσωτερικό της χώρας, με στόχο του να εγκαταστήσει τη Γαλλία στο θρόνο της Ευρώπης.



Το πρώτο του προεδρικό καλοκαίρι, ο Hollande ταξίδεψε με τρένο στο γαλλικό θέρετρο του Cabasso, έπινε νερό από πλαστικό ποτήρι και πόζαρε ευτυχισμένος με τη φίλη του Valérie Trierweiler. Ήταν η εποχή που οι δημοσιογράφοι τού χάρισαν τον τίτλο του «Monsieur Normal» (ο κύριος φυσιολογικός). Από τότε όλα έχουν αλλάξει. O πρόεδρος Hollande πίνει μόνο από κρυστάλλινα ποτήρια, ταξιδεύει αποκλειστικά πρώτη θέση και η Trierweiler είναι πια ανάμνηση.
Οι Γάλλοι πρόεδροι αρέσκονται να φλερτάρουν και να διατηρούν εξωσυζυγικές σχέσεις. Ο Mitterrand, μάλιστα, είχε και παιδί εκτός γάμου. Στα ερωτικά προεδρικά τερτίπια ο Hollande έμοιαζε εκτός τόπου... Όλα αυτά μέχρι τον Ιανουάριο του 2014, που ο φωτογραφικός φακός τον «τσάκωσε» στη θέση συνοδηγού βέσπας: φορούσε κράνος, κρατούσε μια χάρτινη σακούλα γεμάτη κρουασανάκια και έμπαινε συνωμοτικά στο σπίτι της ηθοποιού Julie Gayet. Το φωτογραφικό κλικ του ερωτευμένου Γάλλου προέδρου που απατούσε τη σύντροφό του έκανε το γύρο του κόσμου.




Ο πρόεδρος παραδέχτηκε την αλήθεια, διαγράφοντας προσωπικά αλλά και δημόσια την Trierweiler. Η αποκάλυψη της σχέσης δεν απελευθερώνει το ζευγάρι, που αυτοκαταδικάζεται στην απομόνωση και δεν πραγματοποιεί κοινή εμφάνιση. Το Φεβρουάριο 2014 η Gayet «τολμά» να παρουσιαστεί στο φεστιβάλ των Κανών. Αμήχανη, «πυροβολείται» από τα φλας των φωτογράφων και τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Η πολύμηνη σιωπή «σπάει» τον Ιούλιο του 2014 από τα γαλλόφωνα ΜΜΕ. Εκτενή αφιερώματα αναφέρουν πως ο πρόεδρος σχεδιάζει να παντρευτεί την ηθοποιό. Τα δημοσιεύματα υπογραμμίζουν πως ο γάμος θα πραγματοποιηθεί στα γενέθλια του Hollande, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Στις 12 Αυγούστου ο Hollande δεν θα σβήσει μόνο 59 κεράκια, αλλά θα ντυθεί και γαμπρός». Η γαλλική προεδρία δεν σχολιάζει, κάνοντας πολλούς να πιστεύουν ότι συναινεί σιωπηλά. Aνήμερα της εθνικής εορτής της Γαλλίας, ο πρόεδρος δίνει την πολυπόθητη απάντηση: «Όντως, στις 12 Αυγούστου έχω τα γενέθλιά μου. Αν θέλετε να μου κάνετε δώρο, δεκτό. Αν όχι, κανένα πρόβλημα. Όμως, να ξεκαθαρίσω πως γάμος δεν θα γίνει».



Η στιγμή της Gayet έρχεται οκτώ μέρες αργότερα. Φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές της διακοπές σε μια  απομονωμένη παραλία της Κορσικής βάζουν τέλος στα σενάρια. Δείχνει χαρούμενη και χαλαρή στο πλευρό ενός γοητευτικού άντρα. Ο συνοδός της δεν είναι ο Γάλλος πρόεδρος, αλλά ο 50χρονος δικηγόρος Pierre Puybasset. Οι φωτογραφίες «πλημμυρίζουν» αστραπιαία τα γαλλικά έντυπα. Όσοι ξέρουν δεν μιλούν για δημοσιογραφική επιτυχία, αλλά για στημένα παπαρατσίστικα ενσταντανέ, που είναι ο τρόπος της Gayet να «ανακοινώσει» τους τίτλους τέλους της σχέσης της με τον πρόεδρο, ενώ για άλλους είναι ο δικός της μοχλός πίεσης για το γάμο που δεν έγινε.

Στις 12 Αυγούστου ο Hollande γιόρτασε τα γενέθλιά του. Όπως αποκάλυψε το περιοδικό Voici, ήταν παρέα με τα παιδιά του, ενώ προσφέρθηκαν δύο τούρτες, μία φράουλα και μία σοκολάτα. Ο εορτάζων, όμως, ήταν αμίλητος. Διάβαζε τις εφημερίδες που τον... «στόλιζαν» και έριχνε ματιές στο κινητό του. Εκείνο όμως δεν χτύπησε ποτέ. H Gayet τον είχε ξεχάσει.



Δύο χρόνια μετά τις πρώτες προεδρικές διακοπές του τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Η πολιτική του καριέρα βρίσκεται στο ναδίρ, η προσωπική του ζωή σε αδιέξοδο και η Julie στην αγκαλιά ενός άλλου άντρα. Η μόνη γυναίκα που επιμένει να του τηλεφωνεί είναι η Μerkel, για να τον επιπλήξει. Στα μάτια όλων, και κυρίως του εαυτού του, είναι πια ένας αποτυχημένος πολιτικός και ένας ξοφλημένος καζανόβας!

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης