Chris Pratt: Πώς ο παχουλός ηθοποιός έγινε sex symbol!

Chris Pratt: Πώς ο παχουλός ηθοποιός έγινε sex symbol!

Ο Chris Pratt γίνεται υπερήρωας στο Φύλακες του Γαλαξία, που κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 4 Σεπτεμβρίου, και μιλάει για τη ζωή του με τη σύζυγό του, επίσης γνωστή ηθοποιό, Anna Faris, και τον 23 μηνών γιο τους

Chris Pratt: Πώς ο παχουλός ηθοποιός έγινε sex symbol!
O Chris Pratt είναι ενδεχομένως ο ιδανικός άντρας. Μπορεί να μετατρέψει σε χρόνο dt μια μπιροκοιλιά σε six pack κοιλιακούς. Kαι του αρέσει οικειοθελώς να πλέκει τα μαλλιά της συζύγου του γαλλική πλεξίδα. Επίσης, γνωρίζει και το μυστικό τού πώς να ηρεμήσεις ένα μωρό που κλαίει. Τουλάχιστον έχει ανακαλύψει τι λειτουργεί στον 23 μηνών γιο του, Jack, τον οποίο έχει αποκτήσει με τη σύζυγό του, Anna Farris. «Τεράστια φορτηγά» μας λέει ο Pratt γελώντας. «Τις προάλλες έκλαιγε και τον είχα στην αγκαλιά μου. Οπότε του έβαλα να δει στο Youtube ένα 15λεπτο highlight βίντεο του Grave Digger (σ.σ. ενός από τα πιο διάσημα Monster Truck), είχαμε μείνει και οι δύο με τα μάτια ορθάνοιχτα. Ήταν απίστευτο. Από τότε γυρίζει συνέχεια στο σπίτι και φωνάζει “Monster trucks, monster trucks”».



Κλείσιμο
Ο Chris, μέχρι πρότινος γνωστός στο ευρύ κοινό ως ο γκαφατζής και αφρατούλης Andy Dwyer από την τηλεοπτική σειρά Parks and Recreation, μετατράπηκε σε διαστημικό υπερήρωα με ατσαλένιους κοιλιακούς για το blockbuster Φύλακες του Γαλαξία (έχασε τριάντα κιλά). Αλλά μην πιστέψετε ποτέ ότι ο 35άχρονος έχει χάσει καθόλου τη χύμα γοητεία του. «Μου αρέσει να κυνηγάω σκίουρους, να πίνω μπίρες και να κάνω πλάκα. Είμαι ένας από εσάς». Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν ανερχόμενο Α-list σταρ, που δεν έχει ίχνος προσποίησης και υπεροψίας πάνω του.



«Δεν υπάρχει κανείς σαν τον Chris εκεί έξω» επισημαίνει ο σκηνοθέτης του στo Φύλακες του Γαλαξία, James Gunn. Είναι αστείος και ταυτόχρονα αρρενωπός, διαθέτει μια χαρισματική προσωπικότητα, η οποία θυμίζει τους κινηματογραφικούς σταρ του παρελθόντος, και ταυτόχρονα εκπέμπει μια ευαισθησία που είναι εντελώς δικιά του και τον κάνει ακαταμάχητο.
Τι έχει να πει, όμως, οίδιος ο Pratt σχετικά; «Nα είσαι απλώς ο εαυτός σου και να εύχεσαι ότι κάποιος θα κατασκευάσει ένα ολόκληρο έπος επιστημονικής φαντασίας γύρω από αυτό ακριβώς που είσαι ως άνθρωπος». Σύμφωνα με τον Pratt, η συνταγή της επιτυχίας του ήταν 50% φιλοδοξία και 50% ευτυχής συγκυρία. «Δεν είχα ποτέ στη ζωή μου κάποιο σχέδιο» μας λέει απλώνοντας νωχελικά τα 188 εκατοστά του γυμνασμένου κορμιού του πάνω στον καναπέ, στο στούντιο της Disney στο Burbank της Καλιφόρνιας που βρισκόμαστε.



Μεγαλώνοντας ως παιδί στην ειδυλλιακή Lake Stevens στην πολιτεία της Washington, o Chris καλλιέργησε τη γοητεία του πουλώντας πόρτα πόρτα βατόμουρα που είχε μαζέψει ο ίδιος. Μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο, κατά τη διάρκεια του οποίου ήταν ταυτόχρονα στην ομάδα πάλης, έπαιζε αμερικάνικο ποδόσφαιρο και έκανε σφαιροβολία, απάντησε σε μια αγγελία που ρωτούσε: «Σας αρέσει η ροκ μουσική;», «Σας αρέσει να βγάζετε χρήματα;». Το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξει να πουλάει κουπόνια στις ερημιές του Κολοράντο. «Ένα τέλειο παράδειγμα της έλλειψης κριτικής σκέψης που με χαρακτηρίζει» σχολιάζει σχετικά.



Ακολουθώντας το ένστικτό του, έκλεισε μια πτήση για τη Χαβάη και κατέληξε να δουλεύει ως σερβιτόρος στην αλυσίδα εστιατορίων με θαλασσινά Bubba Gump Shrimp co. Εκεί ήταν που γνώρισε την ηθοποιό Rae Dawn Chong, η οποία του έδωσε ρόλο στο σκηνοθετικό της ντεμπούτο, μια low budget ταινία τρόμου ονόματι Cursed, Part 3. «Δεν ήταν ακριβώς ρόλος για Όσκαρ, αλλά πάντως πληρώθηκα 700 δολάρια» σχολιάζει σχετικά ο Chris.



Μετά από διαδοχικούς ρόλους κόπανου στις τηλεοπτικές σειρές Everwood (ως ο μάτσο αθλητής Bright) και The O.C. (ως ο χίπης γόνος καλής οικογενείας Che), που θα μπορούσαν να τον είχαν εγκλωβίσει στο να παίζει παρόμοιους ρόλους («Δεν ήμουν, όμως, αρκετά καλός ηθοποιός για να καταφέρω κάτι τέτοιο»), ο Pratt πήρε ένα μικρό ρόλο δίπλα στην Anna Faris στην κωμωδία Take Μe Home Tonight. Μια εμπειρία που θυμάται με αγάπη: «Ως ένας ακόμη ρόλος κόπανου, που δεν μου ταίριαζε, ο οποίος όμως ήταν υπεύθυνος για το γεγονός ότι μπήκε στη ζωή μου η μέλλουσα σύζυγός μου».



Ήταν, όμως, ο έρωτας μεταξύ τους κεραυνοβόλος; «Την αγάπησα ίσως από την πρώτη στιγμή που την είδα» λέει ο Pratt για την 37χρονη Faris, η οποία αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά Mom, συμπληρώνοντας: «Χρειάστηκε, όμως, να γνωριστούμε καλύτερα και να καταλάβουμε την τρομακτική σύνδεση που είχαμε, ώστε να συνειδητοποιήσω ότι είναι η γυναίκα της ζωής μου».


Η Faris, από την πλευρά της, επισημαίνει ότι διαπίστωσε πως και εκείνον, όπως και την ίδια, συχνά τους υποτιμούσαν: «Είναι εύκολο για κάποιον που δεν τον ξέρει να πιστέψει ότι είναι σαν μεγάλο κουτάβι, δηλαδή γλυκός, παιχνι-
διάρης και αφελής, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ έξυπνος. Έφαγα μεγάλη καψούρα μαζί του».



Το ερωτευμένο ζευγάρι παντρεύτηκε το 2009 στο Μπαλί και επιμένουν να χειρίζονται την καριέρα τους με ένα συνδυασμό ειλικρίνειας και χιούμορ.

«Αισθάνομαι ότι είμαστε ο ίδιος άνθρωπος σε διαφορετικά σώματα» λέει ο Pratt και συνεχίζει: «Στην αρχή η Νο 1 προτεραιότητά μας ήταν να επιχειρήσουμε να κατακτήσουμε αυτή την πόλη ως ηθοποιοί, με την υποστήριξη πάντα ο ένας του άλλου. Μετά τη γέννηση του παιδιού, η λίστα με τις προτεραιότητές μας έχει αλλάξει. Πλέον, εκείνος είναι στην κορυφή».

Η πρόωρη –κατά εννέα εβδομάδες– γέννηση του Jack, το 2012, και ο ένας μήνας που πέρασε στη συνέχεια σε μονάδα εντατικής θεραπείας, έκανε τον Pratt να αντλήσει δύναμη από την οικογένειά του: «Ήταν μια εμπειρία που επαναπροσδιόρισε την πίστη μου στο Θεό. Mε έκανε να συνειδητοποιήσω ποιος στη ζωή μου είναι πραγματικά κοντά μου». O 23 μηνών πλέον Jack κάνει τον πατέρα του να λάμπει από περηφάνια κάθε φορά που μιλάει για αυτόν: «Είναι τόσο γοητευτικός. Το σχέδιό μου είναι, όταν πλέον είναι αρκετά μεγάλος, να του επιτρέψω να μας φροντίζει και τους δυο». Για την ώρα ο Pratt, που μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του Jurassic World,σκοπεύει να μείνει σπίτι με το γιο του όσο η Faris είναι απασχολημένη στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς.



Επίσης, ελπίζει να καταφέρει να διατηρήσει το σώμα που τον έχει μετατρέψει σε αναπάντεχο sex symbol. Έχει ξαναχτίσει το κορμί του για ρόλους στα Zero Dark Thirty και Moneyball, αλλά το Φύλακες του Γαλαξία ήταν η πρώτη φορά που, όπως λέει, το έκανε με το σωστό τρόπο.
«Για την προετοιμασία για το Zero Dark Thirty έκανα 500 pushups και έτρεχα oκτώ χιλιόμετρα την ημέρα. Αλλά χωρίς τη σωστή διατροφή απλά κατέστρεψα το σώμα μου και ξαναπήρα τα χαμένα κιλά. Σε αυτή την ταινία είχα σωστό προπονητή και έτρωγα υγιεινά. Αυτό είναι κάτι που θεωρώ ότι μπορώ να συνεχίσω να κάνω».

Για έναν άνθρωπο που ηρεμεί με το να κάθεται στο γκαράζ του και να μαστορεύει ένα φτιαγμένο VW Beetle του 1965, όλη αυτή η επιτυχία που απολαμβάνει φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή.

«Όλη η ζωή που ζούμε, εγώ και η Anna, μας κάνει να αισθανόμαστε ότι έχουμε με κάποιον τρόπο εξαπατήσει το Χόλιγουντ. Ότι απλά περιμένουμε να σταματήσει το όλο πανηγύρι, ώστε να κατέβουμε από το rollercoaster και να πούμε: «Ήταν τόσο αστείο που κάποιος μας πλήρωνε για να κάνουμε όλο αυτό».

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης