Βίκυ Παπαδοπούλου: Η Αρχόντισσα του Θερμαϊκού

Βίκυ Παπαδοπούλου: Η Αρχόντισσα του Θερμαϊκού

Χαρισματική ηθοποιός και γοητευτική γυναίκα με έμφυτη απλότητα, η Βίκυ Παπαδοπούλου, έχοντας μετακομίσει εδώ και δύο μήνες στη Θεσσαλονίκη, μιλάει στο «thema people» για τη μουσικοθεατρική παράσταση «Σερσέ λα φαμ» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος  όπου πρωταγωνιστεί, τον έρωτα, την απιστία, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο έχει επιλέξει να πορεύεται στη ζωή της

Βίκυ Παπαδοπούλου: Η Αρχόντισσα του Θερμαϊκού
Μετά τη λαϊκή ξανθιά γυναίκα στην ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Μικρό Ψάρι», τώρα μεταμορφώνεται σε «αρχόντισσα» παλιάς εποχής που πρωταγωνιστεί στη ζωή του αρχοντορεμπέτη Βασίλη Τσιτσάνη. «Στην πρώτη περίπτωση ήταν κινηματογραφικός ρόλος και τώρα θεατρικός, όμως αγαπώ παράφορα και τα δύο. Η αλήθεια είναι πως ασχολήθηκα με την υποκριτική χάρη στον κινηματογράφο. Εβλεπα συνέχεια ταινίες, ταξίδευα μέσα απ’ αυτές, έμπαινα στη θέση των πρωταγωνιστριών και ζούσα τον ρόλο τους. Στη σχολή κόλλησα με το θέατρο, το ερωτεύτηκα, με απελευθέρωσε, με έκανε να αποδεχτώ τον εαυτό μου, ήταν είναι και θα είναι η ψυχοθεραπεία μου», λέει και τα μάτια της λάμπουν.

- Τι σε έκανε να αποδεχθείς την πρόταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) να πρωταγωνιστήσεις στην παράσταση «Σερσέ λα φαμ»; Ενας βασικός λόγος ήταν οι συνεργάτες, όπως η σκηνοθέτρια Σοφία Σπυράτου, αλλά και το θέμα της παράστασης. Οταν άκουγα την «Αρχόντισσα» του Βασίλη Τσιτσάνη, πάντα φανταζόμουν και έφτιαχνα μια επιβλητική εικόνα για την ηρωίδα. Από την άλλη, ένιωσα την ανάγκη να απομακρυνθώ λίγο από την Αθήνα, να αλλάξω παραστάσεις. Δεν έχω φύγει μεγάλο διάστημα από εκεί και τώρα που ακόμη δεν με δεσμεύουν οικογενειακές υποχρεώσεις ήθελα να το κάνω.

- Η μετακόμιση στη Θεσσαλονίκη συνεπάγεται και αναγκαστική αποχή από την τηλεόραση.
Αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει να κάνω τηλεόραση. Η προτεραιότητά μου είναι η παράσταση και είμαι αφοσιωμένη σ’ αυτή.

- Η έκφραση «σερσέ λα φαμ» σημαίνει «αναζητήστε τη γυναίκα» και τη χρησιμοποιούσαν όταν υπεύθυνη για τον ερωτικό πόνο ενός άνδρα ήταν μια γυναίκα. Σήμερα οι άνδρες πονούν για μια γυναίκα ή έχουν αλλάξει τα πράγματα; «Πίσω από καθετί καλό ή κακό κρύβεται πάντα μια γυναίκα».  Αυτή είναι η ατάκα της παράστασης. Η φράση «σερσέ λα φαμ» δίνει μεγάλη αξία στις γυναίκες. Τότε οι σχέσεις ήταν διαφορετικές. Οι άνδρες είχαν την ελευθερία να είναι μπερμπάντηδες. Ηταν αποδεκτό να πηγαίνουν με πολλές γυναίκες και κάποιες φορές οι σύντροφοί τους ήταν υπερήφανες για την απιστία τους. Θεωρούσαν πως ήταν ποθητός ο άνδρας τους και δικαιολογημένα πήγαινε με άλλες. Η θέση του άνδρα αλλά και της γυναίκας ήταν διαφορετική απ’ ό,τι σήμερα. Οι γυναίκες πλέον είναι πιο κτητικές και θέλουν τον άνδρα αφοσιωμένο σε αυτές. Μην ξεχνάς ότι τώρα παντρευόμαστε από έρωτα και όχι από συνοικέσιο. Τον ποθούμε τον άνδρα μας και μας νοιάζει αν θα πάει με άλλη γυναίκα. Γενικά, τόσο στο παρελθόν όσο και τώρα όλους τους ανθρώπους αυτό που τους βασανίζει πιο πολύ στη ζωή τους είναι ο έρωτας.

Κλείσιμο
- Θα συγχωρούσες την απιστία; Ναι, θα μπορούσα, αλλά εξαρτάται πάντα από τις συνθήκες και τον λόγο που θα οδηγούσε τον σύντροφό μου στην απιστία, όπως επίσης και το πόσο ερωτευμένη θα ήμουν εγώ μαζί του.

-Σου έχει συμβεί ποτέ να σε απατήσουν; Ακόμη και να ’χει συμβεί, δεν το έχω μάθει. Πάντα υποψιάζεσαι, αλλά... δεν με αφορά αν δεν θέλει ο άλλος να το πει.

-Εσύ πώς είσαι στις σχέσεις σου; Είμαι πολύ σταθερή και πιστή στους φίλους μου, στους ανθρώπους που έχω επιλέξει να είναι δίπλα μου, στους συντρόφους μου. Δεν έχω απατήσει ποτέ!

-Είναι αλήθεια ότι μικρή ήσουν πολύ ντροπαλή; Πώς ξεπέρασες την εσωστρέφειά σου; Μέχρι μεγάλη ήμουν ντροπαλή σε ακραίο βαθμό. Στην παρέα μου μπορεί να ήμουν τρελός καραγκιόζης, όμως μέχρι και τον πρώτο χρόνο στη σχολή και εκτός του δικού μου κύκλου, ήμουν πολύ χαμηλών τόνων. Η Σχολή Υποκριτικής με βοήθησε να εκθέσω την προσωπικότητά μου σε ένα ευρύτερο κοινό. Τώρα πλέον μπορεί να είμαι συνεσταλμένη και ντροπαλή κατά βάθος, αλλά δεν το δείχνω. Δεν μιλάω εύκολα, κρατάω πράγματα για τον εαυτό μου, επιλέγω εγώ τι θα αποκαλύψω και θέλω τον χρόνο μου για να ανοιχτώ σε κάποιον. Στη σκηνή όμως μεταμορφώνομαι. Εκθέτω 100% ό,τι έχω μέσα μου και αυτή είναι η ψυχοθεραπεία μου.

- Οταν διάβασες στον γερμανικό Τύπο τα εγκωμιαστικά σχόλια για το ταλέντο και την εμφάνισή σου στο «Μικρό ψάρι», το οποίο προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βερολίνου, πώς ένιωσες; Δεν τα διάβασα ποτέ, μου το είπαν όμως. Το κλίμα γενικά στο Βερολίνο ήταν πολύ ωραίο, όλοι ήταν πολύ θερμοί και γλυκείς μαζί μου, οπότε κατάλαβα ότι με δέχτηκαν θετικά. Στο Βερολίνο ήμουν συγκεντρωμένη κυρίως στην ομαδική προβολή μας. Σκεφτόμουν την ταινία συνολικά και ήμουν υπερήφανη για τη δουλειά που κάναμε όλοι μας. Δεν επικεντρώθηκα στα σχόλια που έκαναν για μένα, αλλά το πόσο άρεσε η ταινία και κατά πόσο την κατάλαβαν. Ηταν πράγματι μια ξεχωριστή εμπειρία.

- Θα σε ενδιέφερε μια καριέρα εκτός συνόρων;
Δεν σκέφτομαι να φύγω από την Ελλάδα, αγαπώ την πατρίδα μου πολύ. Ομως ακόμη και να έκανα κάτι έξω, θα είχα ως βάση μου την Ελλάδα.

- Ποτέ δεν έχουμε διαβάσει κάτι για τα προσωπικά σου. Από επιλογή δική σου ή δεν έτυχε; Είμαι χαμηλών τόνων γενικότερα και συνήθως δεν πάω σε μέρη όπου έχει πάρα πολύ κόσμο, φωτογράφους και κάμερες. Ο πολύς κόσμος με τρομάζει, μου δημιουργεί ταραχή. Αν με ενδιέφερε, θα είχα μπει στα lifestyle περιοδικά. Είναι κάτι που δεν με αφορά.

- Την εποχή που πρωταγωνιστούσες στα τηλεοπτικά σίριαλ του MEGA,είχες αισθανθεί τον κίνδυνο εισβολής των μέσων ενημέρωσης στην προσωπική σου ζωή; Οχι γιατί δεν διάβαζα τι γραφόταν, δεν έδινα σημασία σε ό,τι έφτανε στα αυτιά μου και αν ακόμη κάποια ερώτηση που μου έκαναν για τα προσωπικά μου με ενοχλούσε, το δήλωνα και σταματούσε η συζήτηση. Αμα μπεις στη διαδικασία να μαθαίνεις πράγματα που λέγονται ή ακούγονται για σένα, τρελαίνεσαι.

 - Θα ήθελες να δημιουργήσεις δική σου οικογένεια; Δεν με προβληματίζει ακόμα αυτή η σκέψη. Τουλάχιστον όχι μέχρι στιγμής...

- Ποιο είναι το απαραίτητο συστατικό για μια πετυχημένη σχέση; Η αυτοεκτίμηση και ο σεβασμός για τον άνθρωπο που έχεις επιλέξεις. Πρέπει να σέβεσαι τον χώρο, τον χρόνο και την προσωπικότητα του άλλου. Οι άνθρωποι δύσκολα αλλάζουν. Οι γυναίκες ιδίως έχουμε την τάση να ερωτευόμαστε έναν άνδρα και ύστερα από έναν μήνα να θέλουμε να τον αλλάξουμε. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα στις σχέσεις. Επίσης, δεν πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Σε κάποιες σχέσεις μου έχω νιώσει κι εγώ τον ανταγωνισμό και πάντα έφευγα τρέχοντας, γιατί οι καταστάσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά.

- Ακολουθείς ακόμη χορτοφαγική διατροφή; Οχι πια. Κάνω ένα διάλειμμα, γιατί καλό είναι με όλα τα πράγματα να μη φανατίζεσαι, ούτε να φτάνεις στα άκρα. Η διατροφή vegan με βοήθησε πάρα πολύ, αλλά δεν τη συνιστώ στον καθένα γιατί η χορτοφαγία πρέπει να σου ταιριάζει, να κάνεις τις κατάλληλες εξετάσεις τακτικά και να διαβάσεις σχετικά με ζήτημα προτού ξεκινήσεις.

- Η εικόνα σου σε απασχολεί; Η εξωτερική εμφάνιση είναι σημαντικό κομμάτι της δουλειάς, αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας με την εικόνα μου. Ισως θα ’πρεπε να προσέχω περισσότερο. Η μοναδική πολυτέλεια που προσφέρω στον εαυτό μου είναι ένα μασάζ την εβδομάδα, αλλά σίγουρα θα έπρεπε να έχω περισσότερες κρέμες ομορφιάς στο νεσεσέρ μου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης