Τζέισον Σέγκελ: Ο καλόκαρδος γίγαντας

Τζέισον Σέγκελ: Ο καλόκαρδος γίγαντας

Ο πολυτάλαντος Τζέισον Σέγκελ έχει καταφέρει να γίνει γνωστός για πολλά ακόμα πράγματα εκτός του τηλεοπτικού Μάρσαλ και συνεχίζει να σκανδαλίζει

Τζέισον Σέγκελ:  Ο καλόκαρδος γίγαντας
Φέτος το καλοκαίρι συναντάμε κινηματογραφικά τον Τζέισον Σέγκελ ως Τζέι να κινηματογραφεί μια «σπιτική» ταινία μαζί με τη σύζυγό του, Ανι (Κάμερον Ντίαζ) σε πολύ προσωπικές στιγμές. Οταν η ταινία του ζευγαριού διαρρέει στο Διαδίκτυο, ο σύζυγος είναι αυτός που θα κινήσει γη και ουρανό να την ανακτήσει. Ο ηθοποιός, ατρόμητος όπως πάντα μπροστά στην κωμωδία, δεν διστάζει να αντιμετωπίσει χωρίς ντροπή τις -καλόγουστες πάντα- σκηνές υποτιθέμενου σεξ, δηλώνοντας ότι θα έκανε τα πάντα για την κωμωδία «εκτός από κακεντρεχή αστεία για άλλους ανθρώπους», όπως έχει τονίσει. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Καλιφορνέζος ηθοποιός χρειάζεται να ξεγυμνωθεί για χάρη του ρόλου του, όπως στην ταινία «Οταν με παράτησε η Σάρα», το σενάριο της οποίας μάλιστα είχε γράψει ο ίδιος. «Η σκηνή όπου με χωρίζει η κοπέλα μου ενώ είμαι στο ντους μού έχει συμβεί στην πραγματικότητα», έχει πει, εξηγώντας πως όταν του συμβαίνουν ακραία γεγονότα ταυτόχρονα σκέφτεται πώς μπορεί να τα αποτυπώσει στο χαρτί.


Η τηλεοπτική επιτυχία

Κλείσιμο
Με τις ιδιότητες του σεναριογράφου, του ηθοποιού, του συγγραφέα και ενίοτε του μουσικού συνθέτη, ο Τζέισον Σέγκελ μοιάζει να οδηγήθηκε ενστικτωδώς στα σωστά μονοπάτια. Ξεκίνησε ουσιαστικά την καριέρα του το 1999 με την καλτ πλέον σειρά «Freaks and Geeks», όπου γνωρίστηκε με τους επίσης πρωτοεμφανιζόμενους Σεθ Ρόγκεν και Τζέιμς Φράνκο, οι οποίοι έκτοτε έγιναν καλοί του φίλοι. Εκεί γνώρισε και τον σκηνοθέτη Τζαντ Απατοου, με τον οποίο θα συνεργαζόταν στενά στο μέλλον. Αυτή η τηλεοπτική δουλειά στάθηκε αφορμή να επιλεγεί για τον ρόλο του γλυκύτατου Μάρσαλ στη σειρά «How I met your mother». Σαν άλλα «Φιλαράκια», η νεοϋορκέζικη παρέα μέτρησε 9 ολόκληρα χρόνια τηλεοπτικής επιτυχίας, πολλά βραβεία και έκανε τον Σέγκελ ευρέως γνωστό. Οταν το 2007 συμμετείχε στην ταινία «Με την πρώτη» του Τζαντ Απατοου πλάι στον Σεθ Ρόγκεν, το κινηματογραφικό μέλλον του ήδη προδιαγραφόταν λαμπρό. Ακολούθησε η ταινία «Οταν με παράτησε η Σάρα», για την οποία εκτός από το σενάριο έγραψε και το τραγούδι «Dracula», το φιλμ «Σ' αγαπάω, φίλε» και η κωμωδία «Get him to the Greek». Με αγάπη τόσο για τη συγγραφή όσο και για τη σειρά «Muppet Show» με την οποία μεγάλωσε, προσέγγισε ο ίδιος την Ντίσνεϊ και τελικά έγραψε την τελευταία ταινία «The Muppets».
Και συγγραφέας

Τα τελευταία χρόνια είναι πολυάσχολος όσο ποτέ. Μεταξύ άλλων, το 2011 πρωταγωνίστησε με την Κάμερον Ντίαζ στο «Ατακτη καθηγήτρια» και την επόμενη χρονιά με την καλή του φίλη Εμιλι Μπλαντ στο φιλμ «Ο πενταετής αρραβώνας».

Πάντα όταν έχει γυρίσματα ξεκλέβει, όπως μπορεί, χρόνο για να γράφει, με σκοπό να ολοκληρώσει τη σειρά μυθιστορημάτων για εφήβους που έχει ξεκινήσει. «Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από το να έχεις μπροστά σου 120 λευκές σελίδες. Πρέπει απλώς να τις γράψεις και μετά να τις ξαναγράψεις», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο πανύψηλος -πρώην μπασκετμπολίστας στο σχολείο- Σέγκελ πάντα είχε πηγαίο χιούμορ και έφεση στην κωμωδία. Ωστόσο, σύμφωνα με τους συναδέλφους και τους φίλους του, το χιούμορ του δεν είναι το μοναδικό προσόν του. «Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Δυσκολεύομαι να απαντήσω στο πόσο θα μου λείψει», δήλωσε η τηλεοπτική σύζυγός του Αλισον Χάνιγκαν, ιδιαίτερα συγκινημένη μετά το τέλος της σειράς «How I met you mother», ενώ η Εμιλι Μπλαντ τον περιγράφει εξίσου κολακευτικά: «Είναι πολύ κοινωνικός και ρομαντικός». Ο ίδιος έχει πει μιλώντας για τη μεγάλη του αδυναμία, τα Muppets, ότι οι αξίες που δεν παλιώνουν ποτέ είναι η αγνότητα και η καλοσύνη. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτές οι ιδιότητες χαρακτηρίζουν και τον ίδιο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης