Γάμος τέλος για τον σεξομανή κύριο «Californication»

Γάμος τέλος για τον σεξομανή κύριο «Californication»

Το παιχνίδι ανάμεσα στην πραγματικότητα και την τηλεοπτική μυθοπλασία ξέφυγε από κάθε έλεγχο για τον Ντέιβιντ Ντουκόβνι, οδηγώντας τον γάμο του σε οριστικό ναυάγιο. Ο κατά συρροήν επιβήτορας  του «Californication» παίρνει διαζύγιο από την Τέα Λεόνι, ύστερα από 17 χρόνια γάμου - και άπειρες απιστίες

Γάμος τέλος για τον σεξομανή κύριο «Californication»
Το πόσες φορές χώρισαν ή πόσες φορές αποφάσισαν να κάνουν μια νέα αρχή πιθανότατα θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης για τους ιστορικούς του Χόλιγουντ στο απώτερο μέλλον. Προς το παρόν το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Ντέιβιντ Ντουκόβνι και η Τέα Λεόνι βρίσκονται σε διαδικασία έκδοσης διαζυγίου. Υστερα από 17 χρόνια συζυγικού βίου και αφού έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά, τη Μαντλέιν και τον Κιντ, τα οποία είναι σήμερα 15 και 12 ετών αντίστοιχα, ο σταρ του «Californication» και η επίσης ηθοποιός Λεόνι χωρίζουν επίσημα, οριστικά και αμετάκλητα - αν και γι’ αυτό κανείς δεν θα έβαζε το χέρι του στη φωτιά. Ούτως ή άλλως, η εξέλιξη όχι μόνο της σχέσης τους αλλά και ο ιδιωτικός τους βίος, ιδιαίτερα του Ντουκόβνι, ακολουθούσαν ανέκαθεν μια τεθλασμένη τροχιά.



Κλείσιμο
Ο Ντέιβιντ Ντουκόβνι και η Τέα Λεόνι βρίσκονται πλέον σε διαδικασία έκδοσης διαζυγίου

Η βασική αιτία ήταν η σεξομανία του Αμερικανού σταρ, για την οποία υποβλήθηκε σε θεραπεία απεξάρτησης - ακριβώς σαν να ήταν τοξικομανής ή αλκοολικός. Το παράξενο στην περίπτωση του Ντουκόβνι και αυτό που περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα δεδομένα είναι ότι προκάλεσε αυτοβούλως μια τεράστια σύγχυση στον ψυχισμό του, αναλαμβάνοντας στην πραγματική ζωή τον ρόλο του Χανκ Μούντι στο «Californication».

Για τους μη γνωρίζοντες, ο Μούντι είναι ένας σεξομανής συγγραφέας που αναζητά τη χαμένη του έμπνευση κυρίως ανάμεσα στα πόδια των θηλυκών που εμφανίζονται μπροστά του. Το διαζύγιο που επήλθε τελικά ως αναπόφευκτη κατάληξη στην προσωπική του ζωή συνιστά ενδεχομένως την επιβεβαίωση ότι η πραγματικότητα δεν άντεξε το μπλέξιμο με το σενάριο του «Californication». Ο Χανκ Μούντι μπορεί να περιφέρει χωρίς τραγικό κόστος τη σεξομανία του στη γεμάτη πρόθυμους πειρασμούς Καλιφόρνια, μαγνητίζοντας το τηλεοπτικό κοινό καθώς προσφέρει φαντασιώσεις πολυγαμικού τύπου, αλλά και αποφέρει φήμη, εκατομμύρια δολάρια και Χρυσές Σφαίρες στον ίδιο τον Ντέιβιντ Ντουκόβνι. Στην αληθινή ζωή όμως ο ίδιος χαρακτήρας δεν μπορεί να ξεφύγει από τα αδιέξοδα που δημιουργεί ο εθισμός του στο σεξ, εξαπολύοντας απλώς θανατηφόρες ατάκες του τύπου «η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται ιδανικά με το πέος μου» ή, με ακόμη περισσότερο θράσος, «αν κρυφτώ πίσω από την κλειτορίδα σου δεν θα με βρουν ποτέ».



Εξ όσων μπορεί να υποθέτουν οι ειδικοί επί του κουτσομπολιού περί την αμερικανική σόουμπιζ, η εξάρτηση του Ντουκόβνι από το σεξ και το ανηλεές κεράτωμα που υφίστατο επί χρόνια ήταν οι αιτίες που η Τέα Λεόνι απομακρύνθηκε από τον σύζυγό της. Και κανείς δεν μπορεί να την κατηγορήσει για έλλειψη κατανόησης ή υπομονής: το 2008, ύστερα από 11 χρόνια γάμου, η Λεόνι είχε απειλήσει ότι θα υποβάλει αίτηση διαζυγίου αν ο Ντουκόβνι δεν έκανε κάτι για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του. Εκείνος αρχικά έκανε τον ανήξερο και αποπειράθηκε να διαψεύσει τις κατηγορίες της Λεόνι για τις κατά συρροήν απιστίες του, τελικά όμως αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η ορμή που τον ωθεί να αναζητά παντοιοτρόπως και διαρκώς τη σεξουαλική συνεύρεση, συνάπτοντας πολλές παράλληλες εξωσυζυγικές σχέσεις, ήταν πέρα από τον συνειδητό του έλεγχο. Ο Ντουκόβνι εισήχθη σε ειδική κλινική και υποτίθεται ότι θεραπεύτηκε, εξ ου και έσμιξε ξανά με την Τέα Λεόνι. Αυτή όμως η επανασύνδεση δεν κράτησε παρά μόνο έως το 2011, όταν συνέβη ο δεύτερος μεγάλος χωρισμός του ζεύγους.

Εν τω μεταξύ, φήμες ότι ο Μπίλι Μπομπ Θόρντον, μέγας γόης και πρώην σύζυγος της αυτής Χολιγουντιανής μεγαλειότητος Αντζελίνα Τζολί, έστελνε πονηρά SMS στο κινητό της Τέα Λεόνι δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ. Ο γραμματέας δημοσίων σχέσεων του Μπίλι δήλωσε ότι το αφεντικό του «δεν στέλνει γραπτά μηνύματα» και έτσι το θέμα έμεινε εκεί. Καθώς όμως τα αμερικανικά ΜΜΕ προσπαθούσαν να καταρτίσουν τον πλήρη κατάλογο με τις κατά καιρούς ερωμένες του Ντέιβιντ Ντουκόβνι, η Τέα Λεόνι συνειδητοποιούσε ότι ο πατέρας των παιδιών της ήταν μάλλον ανίατη περίπτωση σεξομανίας.

Υστερα από μια παρατεταμένη περίοδο εν διαστάσει βίου, τον περασμένο Ιούνιο υποβλήθηκε η αίτηση διαζυγίου - παραδόξως από τον Ντέιβιντ Ντουκόβνι. Το νέο έμεινε κρυφό για μερικούς μήνες, για να διαδοθεί πριν από μερικές ημέρες μαζί με κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το ύψος της διατροφής που θα λαμβάνει στο εξής η Τέα Λεόνι. Ο ασυγκράτητος ερωτύλος κύριος «Californication» καλείται να καταβάλει 40.000 δολάρια μηνιαίως στην πρώην σύζυγό του, καθώς επίσης υποχρεούται να καλύπτει τις εκπαιδευτικές και λοιπές ανάγκες των παιδιών, προσφέροντας επιπλέον 8.000 δολάρια. Τα ποσά βέβαια είναι ανάξια λόγου για την οικονομική επιφάνεια ενός ζευγαριού που ζούσε σε κατοικίες αξίας έως και 10 εκατ. δολαρίων στη Νέα Υόρκη και αλλού. Ωστόσο, πέρα από τους τυπικούς όρους, το διαζύγιο ισοδυναμεί με παραδοχή της ήττας για τον Ντέιβιντ Ντουκόβνι, ο οποίος κόντευε να πιστέψει στην ίδια του την ψευδαίσθηση, ότι θα μπορούσε να εξακολουθήσει ανενόχλητος να ξενοκοιμάται, βασιζόμενος στην ανοχή της Τέα. Προφανώς έκανε λάθος.


Ορόσημο της ποπ κουλτούρας

Επί της ουσίας, η σταδιοδρομία του Ντέιβιντ Ντουκόβνι στον κόσμο του θεάματος είχε τρεις βασικούς σταθμούς: το πρόσφατο σίριαλ «Californication» που γνώρισε τρομακτική επιτυχία παγκοσμίως και συνεχίστηκε για επτά σεζόν, τη σειρά μυστηρίου και ορόσημο για την ποπ κουλτούρα της δεκαετίας του ’90 «X-Files» και την επίσης σειρά αυτοτελών επεισοδίων, το σοφτ πορνό «Red Show Diaries» χάρη στο οποίο άρχισε να γίνεται γνωστός.

Αν πιστέψει κανείς τις αμερικανικές πηγές κουτσομπολιού, ο Ντουκόβνι έχει κουτουπώσει, μεταξύ δεκάδων ανωνύμων, σταρ πρώτου μεγέθους, όπως τη Γουινόνα Ράιντερ και την αρχέτυπη φαντασίωση των 90s Σάρον Στόουν. Ταυτόχρονα, όμως, μια προσεκτικά συντηρούμενη ασάφεια καλύπτει το αυτονόητο ερώτημα εκατομμυρίων φανατικών οπαδών των «X-Files», σχετικά δηλαδή με το αν από το κρεβάτι του Ντουκόβνι ή «Φοξ Μάλντερ» είχε περάσει και η παρτενέρ του στη σειρά Γκίλιαν Αντερσον.

Κυρίως εκείνη, η «πράκτωρ Ντάνα Σκάλι», σε κατά καιρούς συνεντεύξεις της, αφού παραδέχτηκε ότι στη σεξουαλική της ζωή είχε πειραμαστιστεί δοκιμάζοντας ομόφυλες επαφές, δήλωσε σιβυλλικά ότι «ανάμεσα στον Ντέιβιντ και εμένα υπάρχει κάτι περισσότερο από έλξη. Αν γινόταν επιδρομή εξωγήινων και ο κόσμος τελείωνε, αυτό που θα του πρότεινα πριν τον όλεθρο, θα ήταν “πώς θα σου φαινόταν να κάναμε σεξ;”. Και το καλό που του θέλω είναι να μη μου έλεγε “όχι”».

Από τη δική του πλευρά, πάντως, ο Ντέιβιντ Ντουκόβνι ανέκαθεν απέκλειε οποιαδήποτε συζήτηση για τα προσωπικά του. Αντιθέτως, ζητούσε από τα ΜΜΕ να σέβονται την οικογένειά του, όπως και το δικαίωμά του να ζει όπως αυτός επιθυμεί. Το διαζύγιο, ιδιαίτερα καθώς συνδέεται με τον εθισμό του στο σεξ, δυσκολεύει πολύ τη θέση του, παρόλο που όσοι γνωρίζουν από εξαρτήσεις είναι διατεθειμένοι ακόμη και να πιστέψουν ότι με την Τέα Λεόνι τον συνδέει η βαθιά αγάπη του άντρα προς τη γυναίκα της ζωής του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης