Αλίκη Βουγιουκλάκη: 4 δεκαετίες με μαγιώ!

Αλίκη Βουγιουκλάκη: 4 δεκαετίες με μαγιώ!

Οι πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις της μεγαλύτερης Ελληνίδας σταρ στην παραλία

Αλίκη Βουγιουκλάκη: 4 δεκαετίες με μαγιώ!
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε καλοκαίρι. Ιούλιο. Και έφυγε για πάντα, επίσης, καλοκαίρι. Ιούλιο. Με τον ξανθό χείμαρρο στους ώμους και το λαμπερό της, αυθεντικό χαμόγελο, έμεινε στη συνείδησή μας σαν Αλίκη του καλοκαιριού. Κάτι τα γενέθλιά της που ήταν καλοκαίρι, κάτι το αγαπημένο της σπιτικό στον Θεολόγο, κάτι οι εμφανίσεις της στις ταινίες με μαγιό όλων των ειδών, κάτι τα εξώφυλλα από την παραλία που αγαπούσε περισσότερο,  τον Αϊ-Γιάννη, τη δική της παραλία κάτω από το θρυλικό σπίτι της, το πιο φωτεινό πρόσωπο της μεγάλης οθόνης δεν ξεπεράστηκε ακόμη. Το People θυμάται την Αλίκη των καλοκαιριών με τα πολλά μαγιό και την άσβεστη λάμψη.

«Στο σπίτι στον Θεολόγο  κολυμπάω, βλέπω το ηλιοβασίλεμα, κάθομαι στο μπαλκονάκι μου μέχρι να χαράξει και να γίνει ο ουρανός σαν νερωμένο ουζάκι. Αν το σπίτι μου είναι στην Αθήνα, το σπιτικό μου είναι στον Θεολόγο».
Κλείσιμο

Σταθερή αξία. «Το σπίτι στον Θεολόγο είναι ένα μεγάλο μπριγιάν που θέλω να φοράω στο δάχτυλό μου και δεν το απόκτησα ποτέ. Είναι ο τόπος που μπορώ να ονειρεύομαι».

Στα 90ς η Αλίκη  πετάει τα μπικίνι και καθιερώνει τα ολόσωμα μαγιό. Έχοντας περάσει τα 50, αν και διαθέτει ακόμη φρεσκάδα και νεανικό σώμα, σπάνια θα τη δούμε με μπικίνι.

Το σπίτι της στον Θεολόγο ήταν όμορφο και με πολλούς ξενώνες για τους φίλους της. Προτιμούσε να κάνει μπάνιο στην κοντινή παραλία με τα βραχάκια.

Αν και ολόσωμο,  το μαγιό στο εξώφυλλο του Θησαυρού είχε θεωρηθεί προκλητικό και είχε σχολιαστεί, όπως και η κρουαζιέρα της με τον Βλάση εκείνο το καλοκαίρι.

Για το δεσμό της με τον Βλάσση έλεγε: «Τη νιότη μου τώρα τη ζω. Ξεκίνησα 16, 17 χρόνων κι όλα αυτά τα χρόνια δουλεύω. Όχι πως δεν δουλεύω και τώρα, αλλά λες και η ζωή μου έχει σταματήσει ακριβώς στα 17 μου χρόνια».


To καλοκαίρι του 1982 η Αλίκη βρίσκει καταφύγιο στην αγκαλιά του Βλάσση Μπονάτσου. Ζουν μαζί και φωτογραφίζονται στην παραλία στο Θεολόγο. Τα περιοδικά της εποχής αφιερώνουν πολλές σελίδες στο πολυσυζητημένο αυτό ειδύλλιο, η Αλίκη είναι ευτυχισμένη και οι πόζες της με μαγιό –ολόσωμα και μπικίνι– συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν.

Με φωτεινό πρόσωπο και σώμα που θα ζήλευε 18άχρονη, η Αλίκη, κοντά στην τέταρτη δεκαετία της ζωής της, συνεχίζει τις καλοκαιρινές εμφανίσεις με μπικίνι, πάντα στον Θεολόγο, που είναι το ησυχαστήριό της.

Το πρώτο της εξώφυλλο μετά το διαζύγιό της από τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ (Ιούλιος 1975). Μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, στο εξοχικό της σπίτι, στον Θεολόγο, περνά μόνη της τις διακοπές της.

«Έι, πειρατή,το τόπι μου!» . Πόρος, 1960, Η Αλίκη στο Ναυτικό. Ήθελε να αγοράσει το κότερο, αλλά άλλαξε γνώμη μόλις έμαθε την τιμή.

«Το φαινόμενο Βουγιουκλάκη είναι κάτι πρωτοφανές στον τόπο μας, ασυναγώνιστο και ανεπανάληπτο»  έλεγε ο Φίνος για την Αλίκη.

Καλοκαίρι του 1957 Γυρίζεται η ταινία Διακοπές στην Αίγινα, όπου η Αλίκη γίνεται ξανθιά και κερδίζει μεγαλύτερη δημοτικότητα. Είναι πλέον περιζήτητη.

1962 στην Ίο, γυρίζεται η διεθνής συμπαραγωγή Aliki my Love, με το σκηνοθέτη, Ρούντολφ Ματέ, να δηλώνει ότι η Αλίκη έχει το πιο εκφραστικό πρόσωπο του κόσμου.

Το καλοκαίρι του 1964  βρίσκεται στη Ρόδο για το Δόλωμα. Η παρουσία της προκαλεί σεισμό στο κοσμοπολίτικο νησί.Ομορφότερη ίσως από ποτέ, απίστευτη στα κωμικά της, συγκινητική στα δραματικά της και πολύ μακριά από το πρότυπο της μαθήτριας. Στην εποχή της η ταινία ήταν ακατάλληλη.

1965 Για τις ανάγκες της ραδιοφωνικής εκπομπής του Νίκου Μαστοράκη,  η Αλίκη βρίσκεται δύο μέρες σε κότερο μαζί με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ο οποίος βρίσκει ευκαιρία και σε ένα διάλειμμα  την μπουγελώνει! Λεπτομέρεια: Η Αλίκη φοράει το ίδιο μαγιό και σκουφάκι, που φορούσε ένα χρόνο πριν στην ταινία Το Δόλωμα!

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης