Προσφέροντας πρώτες βοήθειες πολυτελείας σε κροίσους

Προσφέροντας πρώτες βοήθειες πολυτελείας σε κροίσους

Διεκδικώντας βραβείο πρωτοτυπίας, η νεαρή και ανήσυχη Εύα Λυμπεροπούλου εφηύρε ένα επάγγελμα άγνωστο στην Ελλάδα: την κάλυψη οποιασδήποτε ανάγκης σε χλιδή και πολυτέλεια που μπορεί να έχει ένας μεγιστάνας ή VIP που βρίσκεται στην Ελλάδα

Προσφέροντας πρώτες βοήθειες πολυτελείας σε κροίσους
Η υπέρκομψη φιγούρα της δεν περνά απαρατήρητη καθώς περιφέρεται στα σαλόνια του «Αστέρα» Βουλιαγμένης. Η Εύα Λυμπεροπούλου είναι πάντα très chic, ενώ το κινητό της τηλέφωνο χτυπά σχεδόν ασταμάτητα. Η εταιρεία της Luxury Concierge & Private Services δεν προσφέρει απλώς υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Είναι μια εταιρεία που πραγματοποιεί τα όνειρα των εκλεκτών πελατών της, όσο εκκεντρικά ή ασυνήθιστα κι αν είναι αυτά. Η Εύα ξετυλίγει το νήμα της επαγγελματικής της ιστορίας: «Από μικρό παιδί αγαπούσα τα ταξίδια και την πολυτέλεια. Γυρίζοντας τα διάφορα μέρη του κόσμου αντιλήφθηκα ότι η Ελλάδα χωλαίνει στο κομμάτι των luxury services, και έτσι θέλησα να ασχοληθώ με αυτόν τον τομέα η ίδια. Ξεκίνησα την εταιρεία πέρσι και στον έναν χρόνο λειτουργίας της μπορώ να πω ότι η επαγγελματική μου ατζέντα γέμισε από ονόματα μεγιστάνων και γαλαζοαίματων, μιας σειράς πολύ σημαντικών ανθρώπων που μας εμπιστεύονται».

Η 25χρονη Εύα Λυμπεροπούλου και οι συνεργάτες της έχουν πια τον τρόπο να πραγματοποιούν και την πλέον τρελή επιθυμία κάποιου μεγιστάνα και πολλές φορές κακομαθημένου πελάτη τους. «Μας ζητούν διάφορα, από το να τους κλείσουμε μια μικρή παραλία για αποκλειστική χρήση έως να ναυλώσουμε ένα γιοτ 90 μέτρων προκειμένου να διοργανώσουν πριβέ πάρτι. Στη διάρκεια του ενός έτους της λειτουργίας μας έχουμε δεχτεί διάφορες αλλόκοτες απαιτήσεις. Το πιο περίεργο συνέβη όταν κάποιος πελάτης μάς ζήτησε να του στείλουμε φωτογραφίες από τη βίλα που του προτείναμε. Οταν τις είδε, μας ζήτησε να διαφοροποιήσουμε ολοκληρωτικά τη διακόσμηση αλλάζοντας έπιπλα, αντικείμενα ακόμη και πίνακες ζωγραφικής».

Ο πιο νέος πελάτης που ζήτησε ποτέ τη βοήθειά της ήταν μόλις 25 ετών. «Ηταν μέλος βασιλικής οικογένειας από κάποιο αραβικό κράτος», αναφέρει η ίδια, εξηγώντας ότι «παρότι νεαρός, ήξερε πολύ καλά τι ήθελε. Ηταν κεφάτος, είχε διάθεση να περάσει καλά και πλήρωνε όσο-όσο προκειμένου να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του, μεταξύ των οποίων ήταν να του διοργανώσουμε και ένα πριβέ δείπνο για δύο, μέσα στη θάλασσα, σε απομακρυσμένη παραλία της Μυκόνου».

Η Εύα Λυμπεροπούλου έχει στη διάθεσή της ελικόπτερα, λιμουζίνες, ιδιωτικά τζετ και, φυσικά, μια ολόκληρη στρατιά από εξειδικευμένους συνεργάτες. «Βρίσκομαι συνεχώς με ένα τηλέφωνο στο χέρι, διότι μπορεί να με ειδοποιήσει κάποιος πελάτης στη μέση της νύχτας ότι, π.χ., χρειάζεται έναν μάγειρα για να του μαγειρέψει στη βίλα του κάτι γκουρμέ ή γιατί εκείνη τη στιγμή πρέπει να τον εφοδιάσουμε με δυσεύρετα πούρα Κούβας και με μεγάλη ποσότητα συγκεκριμένης σαμπάνιας. Πολλές φορές μάς ζητούν τόσα μπουκάλια σαμπάνιας Cristal ή σπάνιων και πανάκριβων κρασιών Château Margaux ώστε μπορεί να αναζητήσουμε τη λύση στο εξωτερικό».

Οσο για το πελατολόγιό της, αυτό αποτελείται κυρίως από Αραβες, Λιβανέζους, Ρώσους, Αμερικανούς, ακόμη και Κινέζους. Οπως εξηγεί, «οι Αραβες και οι Λιβανέζοι δεν υπολογίζουν το χρήμα όταν πρόκειται να περάσουν καλά και να κάνουν το κέφι τους, γι’ αυτό και στα νησιά τούς θεωρούν τους καλύτερους πελάτες. Μπορεί να δώσουν μέχρι και 10.000 ευρώ την ημέρα για να νοικιάσουν μια βίλα μαζί με το προσωπικό της ή να προσφέρουν 300, 400 ή και 500 ευρώ για φιλοδώρημα. Οι Ρώσοι είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί, οι Αμερικανοί κοιτούν τη λεπτομέρεια, ενώ οι Κινέζοι συγκαταλέγονται στους πιο περίεργους. Δεν θα ξεχάσω την περίπτωση ενός Κινέζου δισεκατομμυριούχου ο οποίος κυριολεκτικά δεν ήξερε τι είχε από επιχειρήσεις και χρήματα, αλλά τσιγκουνευόταν μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Τέτοιες περιπτώσεις, όμως, είναι σπάνιες».
Κλείσιμο

Το γραφείο της βρίσκεται εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Astir Palace» με το οποίο συνεργάζεται. Πρόκειται για έναν χώρο διακοσμημένο σε στυλ αρ ντεκό, ο οποίος αποπνέει το γκλάμουρ και την πολυτέλεια των υπηρεσιών που προσφέρει. «Η πιο φτηνή μας υπηρεσία στοιχίζει μόλις 150 ευρώ», σημειώνει και διευκρινίζει: «Πρόκειται για τη χρήση λιμουζίνας από ή προς το αεροδρόμιο. Από εκεί και πέρα οι τιμές κυμαίνονται σε συνάρτηση με το τι θέλουν οι πελάτες. Μπορεί να μας ζητήσουν ένα lear jet γιατί τους προέκυψε ένα επαγγελματικό ραντεβού στο εξωτερικό και πρέπει να μεταβούν το συντομότερο για τη συνάντηση, μια μπέιμπι σίτερ για να κρατήσει ή να ψυχαγωγήσει τα παιδιά τους ή ακόμη και έναν σύμβουλο αγορών προκειμένου να τους συνοδεύσει σε κάποια κοσμηματοπωλεία και οίκους μόδας. Ο σύμβουλος αγορών, διαθέτοντας τις κατάλληλες γνώσεις, τους καθοδηγεί στο shopping και κάνει όλη τη διαπραγμάτευση με τα καταστήματα. Πάντως, η πιο ακριβή μας υπηρεσία είναι τα mega yachts. Η χρήση ενός πολυτελούς σκάφους μήκους 100 μέτρων με περίπου 20 άτομα προσωπικό, για μία εβδομάδα, φτάνει μέχρι και 100.000 ευρώ».

Η μητέρα-πρότυπο και η μόδα

Η Εύα Λυμπεροπούλου προέρχεται από μια οικογένεια που έχει συνδέσει το όνομά της με την εγχώρια μόδα. Μητέρα της είναι η Αντιγόνη Δέλιου, ιδιοκτήτρια του πρακτορείου μοντέλων Agence, σιδηρά κυρία του μόντελινγκ, από τα χέρια της οποίας βγήκαν τα σημαντικότερα μοντέλα των δεκαετιών ’80 και ’90 όπως η Βίκυ Κουλιανού, η Ρέα Τουτουνζή, η Εύη Βατίδου, ο Νίκος Παπαδάκης κ.ά. 

«Μεγάλωσα στο γραφείο της μητέρας μου. Σάββατα και αργίες ήμουν εκεί. Η μαμά δούλευε πολύ και έλειπε από το σπίτι, αλλά έβρισκε πάντα χρόνο για να τη βλέπω, έστω και στον χώρο της δουλειάς της. Ως μοναχοπαίδι μεγάλωσα με την ιδέα ότι το βάρος της διαδοχής θα έπεφτε σε μένα. Oμως το 2003, που η ελληνική μόδα άρχισε να φθίνει, έκλεισε το γραφείο και έτσι ένιωσα την ανάγκη να κάνω κάτι δικό μου. Αφού τελείωσα το σχολείο και εργάστηκα για κάποιο διάστημα σε επιχειρήσεις συγγενών, έκανα τελικά αυτό που ονειρευόμουν».

Η Εύα είναι μεγαλωμένη ανάμεσα σε μοντέλα, σχεδιαστές και κάστινγκ και, εάν τη ρωτήσει κάποιος τι είναι αυτό που θυμάται πιο έντονα, χαμογελώντας θα πει: «Μια φορά με χρησιμοποίησαν για ένα editorial που είχε να κάνει με πιτζάμες. Θα μου μείνει αξέχαστο, όπως και η επίδειξη μόδας στην οποία, σε ηλικία μόλις 5 ετών, περπάτησα στην πασαρέλα δίπλα στη μητέρα μου. Η Αντιγόνη Δέλιου είχε εγκαταλείψει τις πασαρέλες εδώ και χρόνια, όμως για χάρη του Μιχάλη Ασλάνη, ο οποίος ήταν φίλος της, έκανε την εξαίρεση. Θυμάμαι που του είχε πει ‘‘για χάρη σου θα ξαναγίνω μοντέλο. Θα έχω μάλιστα μαζί μου και την Εύα’’. Ομολογώ ότι ήταν μια εμπειρία που δύσκολα θα ξεχάσω».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης