Παναγιώτης-Ιωάννης Βασιλάκος: Το πρωί μπαλαδόρος, το βράδυ μοντέλο

Παναγιώτης-Ιωάννης Βασιλάκος: Το πρωί μπαλαδόρος, το βράδυ μοντέλο

Επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αλλά και ανερχόμενο μοντέλο στα διεθνή γήπεδα της μόδας, ο Παναγιώτης-Ιωάννης Βασιλάκος μοιάζει με διχασμένη προσωπικότητα. Οπως μαρτυρούν όμως οι επιτυχίες του τόσο με την ποδοσφαιρική φανέλα όσο και με τα ρούχα Versace ή τα εσώρουχα La Perla, είναι απλώς πολυτάλαντος

Παναγιώτης-Ιωάννης Βασιλάκος: Το πρωί μπαλαδόρος, το βράδυ μοντέλο
Mεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά η καταγωγή του είναι από τη Μάνη και την Κρήτη. Γεροδεμένος, προσηλωμένος στο αθλητικό ιδεώδες και έχοντας εκδηλώσει μεγάλη αγάπη για την μπάλα από πολύ μικρός, ο Παναγιώτης-Ιωάννης Βασιλάκος ασχολήθηκε σοβαρά με το ποδόσφαιρο από τα μαθητικά του χρόνια. Οπως εξηγεί ο ίδιος, «ζω στα γήπεδα από πολύ μικρή ηλικία.

Προτού τελειώσω το γυμνάσιο είχα γίνει ήδη επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Εχω παίξει σε ομάδες της Β’ Εθνικής. Φόρεσα τη φανέλα του Χαϊδαρίου, της Προοδευτικής, του Εθνικού και του Ατρόμητου Πειραιά, ενώ την περασμένη σεζόν έπαιξα στην τσέχικη Ζενίτ Κάσλαβ».



Τη μεταγραφή του σε ομάδα του εξωτερικού ο 24χρονος Παναγιώτης-Ιωάννης την προκάλεσε μόνος του. «Είχα βαρεθεί να κάνω τα ίδια και τα ίδια στην Ελλάδα και άρχισα να στέλνω αιτήσεις στο εξωτερικό. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παίκτες της Β’ Εθνικής είναι σχεδόν ανυπέρβλητες. Οι συνθήκες είναι δύσκολες και τα χρήματα λίγα. Από τις επαφές που έκανα βρήκα ανταπόκριση στην Τσεχία και έτσι για μια σεζόν έφυγα. Η ζωή μου στην Τσεχία ήταν ουσιαστικά το επόμενο επαγγελματικό μου βήμα στο ποδόσφαιρο», λέει.
Κλείσιμο

Την εποχή όπου έπαιζε επαγγελματικό ποδόσφαιρο ένα πρακτορείο μοντέλων τού έκανε πρόταση συνεργασίας. «Βρήκα την ιδέα αρκετά ελκυστική» παραδέχεται σήμερα ο Βασιλάκος και συνεχίζει: «Αξιοποιούσα τον ελεύθερο χρόνο μου και συγχρόνως έβγαλα και κάποια χρήματα. Μέσα από τον χώρο της μόδας καλλιέργησα την αισθητική μου και γνώρισα πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους, με τους οποίους συνεργάστηκα για πολλά χρόνια».


O Παναγιώτης-Ιωάννης Βασιλάκος με τη φανέλα της Προοδευτικής

Πριν από έναν χρόνο σε ένα ταξίδι-αστραπή που πραγματοποίησε στο Μιλάνο, σε κάποιο διάλειμμα από τις ποδοσφαιρικές του υποχρεώσεις, υπέγραψε συμβόλαιο με την ιταλική εταιρεία La Perla. Ο Παναγιώτης-Ιωάννης αναφέρει γι' αυτό: «Συνεργάστηκα με τον οίκο στους δειγματισμούς και πρωταγωνίστησα σε editorial. Ηταν δέκα ημέρες εντατικής δουλειάς αλλά και σχολείου, καθώς έπαιρνα το βάπτισμα του πυρός στην Ευρώπη των υψηλών απαιτήσεων».
Πριν από λίγους μήνες έφτασε μία ακόμη πρόταση από την Ιταλία. Ο οίκος Versace ζήτησε τον Βασιλάκο για αποκλειστική συνεργασία. «Η πρόταση ήταν δελεαστική, αλλά εγώ προς στιγμή δεν θέλησα να ανταποκριθώ, αφήνοντας ανοιχτή την πιθανότητα συνεργασίας στο μέλλον. Ηξερα ότι, αν δεν επέστρεφα στην Ελλάδα και δεν έδινα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή εξετάσεις στη Γυμναστική Ακαδημία στην οποία φοιτώ, δεν θα έπαιρνα ποτέ το πτυχίο μου», θυμάται.

Αυτή τη στιγμή, ο Παναγιώτης-Ιωάννης Βασιλάκος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με διάφορες ομάδες για τη συνέχεια της καριέρας του ως ποδοσφαιριστή. Ταυτόχρονα όμως είναι καθ’ όλα έτοιμος να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις του μόντελινγκ. «Δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα αν είμαι περισσότερο ποδοσφαιριστής ή μοντέλο», εξομολογείται στο «thema people» και προσθέτει: «Η ζήτηση θα ορίσει και τη συνέχεια. Σε τέτοιες περιπτώσεις η ίδια η ζωή καθορίζει τα πράγματα. Αν πάντως δεν καταφέρω μέσα στον επόμενο χρόνο να βρεθώ σε γήπεδο της Σούπερ Λιγκ, με βλέπω στo ατελιέ του Versace».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης