Στη Μύκονο για κοστούμια Kiton

Στη Μύκονο για κοστούμια Kiton

Ο εμπνευστής του μεγαλύτερου fashion event του καλοκαιριού, Ηλίας Βλαχάκης, μιλάει για την ιδέα του

Στη Μύκονο για κοστούμια Kiton
Οταν ο τουρισμός είναι η βαριά σου βιομηχανία, δεν μπορείς να κάνεις διακρίσεις ως προς το ποιους θα υποδεχθείς: χρειάζονται όλοι, ανεξαρτήτως των χρημάτων που σκοπεύουν να δαπανήσουν. Είναι φυσιολογικό ωστόσο όσοι δουλεύουν στον τουρισμό να ανυπομονούν για τους τουρίστες που διαθέτουν υψηλά εισοδήματα μια και είναι ικανοί να τονώσουν ουσιαστ ικά την τοπική οικονομία.

Ετσι όταν ακούσαμε για το event που ετοιμάζει ο Ηλίας Βλαχάκης μεταξύ 2 και 10 Αυγούστου στο Nammos της Μυκόνου κάτι μας έκανε κλικ. Κι αυτό γιατί μία από τις καλύτερες εταιρείες κοστουμιών στον κόσμο, η ναπολιτάνικη Kiton, θα στείλει στην Ψαρού τους εξειδικευμένους ράφτες της σε ένα ξεχωριστό pop up store, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να παραγγείλουν από την παραλία τα κοστούμια τους για τον χειμώνα. «Είναι μια ιδέα που είχαμε πριν λίγο κ αιρό και πραγματικά το ενδιαφέρον ξεπερνά τις αρχικές μα ς εκτιμήσεις», εξηγεί ο Ηλίας Βλαχάκης, ιδιοκτήτης το υ καταστήματος Mah Jong που αντιπροσωπεύει την Kiton στην Ελλάδα.

Όπως μας πληροφορεί, έχουν ήδη κλειστεί οκτώ ραντεβού, τα δύο από Ελληνες και τα υπόλοιπα έξι από ξένους. «Υπάρχει μεταξύ άλλων ενδιαφέρον από Γαλλία, Ιταλία και Κύπρο», συνεχίζει . Μεγάλη όμως είναι η ανταπόκριση και από τους Αραβες . «Στις 30 Ιουλίου τελειώνει το Ραμαζάνι των Μουσουλμάνων και αναμένεται να αφιχθούν πολλοί από αυτούς στη Μύκονο. Αν μπει κανείς στο σχετικό event που υπάρχει στο Facebook θα δει πως δηλώνουν συμμετοχή αρκετοί από τον Λίβανο και την Αίγυπτο».

Κλείσιμο
Φυσικά μιλάμε για ανθρώπους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, δεδομένου ότι η Kiton δημιουργεί τα πιο ακριβά κοστούμια στον κόσμο με τιμές που ξεκινούν από τα 4.000 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσουν μέχρι κα ι τα 35.000 ευρώ. Για τη δημιουργία ενός μέσου κοστουμιού απαιτούνται 25 ώρες εργασίας, ενώ στη διαδικασία παραγωγής εμπλέκονται τουλάχιστον 45 ράφτες. Σύνθημά της είναι το “ll meglio del meglio più uno” το οποίο θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «το καλύτερο από τα καλύτερα συν ένα».

Ολα λοιπόν είναι έτοιμα για το “Kiton. Τhe travelli ng tailors”, όπως ονομάζεται το event. Εκεί όλοι θα εργάζονται πυρετωδώς, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το βράδυ. «Σε λίγες μέρες αναχωρούμε για τη Μύκονο με στόχο να ικανοποιήσουμε και τον πιο απαιτητικό κοσμοπολίτη πελάτη. Αποδεικνύουμε» καταλήγει ο Ηλίας Βλαχάκης, «πως ο συνδυασμός δημιουργικών ιδεών, άψογης οργάνωσης και άριστου service κάνει τ ην μεγάλη ανατροπή και δημιουργεί το θετικό κλίμα που τόσο έχουμε ανάγκη στην αγορά».









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης